FPepe Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Na erről még nem hallottam. De valszeg ennek meg a szemléző bizottság a buktatója, ugyanis nem sok olyan 10 évnél öregebb autót tudsz felmutatni, amelyik átmegy "normál" zöldkártya vizsgálaton :( Miért is? Az enyém 14 éves és zöldkártyavizsgálaton a megengedett érték kevesebb, mint egy tizedét föstölte szabályosan mérve, és semmi extra adalék vagy más trükk nem volt a dologban. Dieselnél már más a helyzet sajna ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Na erről még nem hallottam. De valszeg ennek meg a szemléző bizottság a buktatója, ugyanis nem sok olyan 10 évnél öregebb autót tudsz felmutatni, amelyik átmegy "normál" zöldkártya vizsgálaton :( Én pl. ma voltam zöldkártya vizsgán és minden teljesen ok volt. autója válogatja.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 én is gond nélkül átmegyek zöldkártyán, pedig még régebbi vagyok :( autója és termszetesen gazdája válogatja, hogy 10 év után milyen állapotban van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Mi a baj a dizellel?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Na azért ritka, amelyik tizenévesen élő gyári katalizátorral ékeskedik :( Bár nekem is átment az omi gyári értékekkel, de annak a motorja tényleg elég gyári állapotú még :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Mi a baj a dizellel?? A mérési metódus... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Szép vitát tudnék gerjeszteni arról,hogy miért is nem viszem rendes vizsgára a dízelem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 És én hozzáteszem, teljesen jogosan!!! (bár jogtalanul) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Szép vitát tudnék gerjeszteni arról,hogy miért is nem viszem rendes vizsgára a dízelem... Ha minden dízel annyira füstölne csak, mint a tied, akkor ezt a hülye vizsgát sem vezették volna még be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Ha minden dízel annyira füstölne csak, mint a tied, akkor ezt a hülye vizsgát sem vezették volna még be. Nem a vizsgán kell ezt orvosolni,hanem a KPM-es büfés kocsi szedje ki azokat a forgalomból és ne az olyanokat csesztessék,mint apám,akinek mindig rendben van mindene,de van hogy 1órát rabolnak el tőle,mert az ADR táblás kocsi szinte vörösposztó nekik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Nem a vizsgán kell ezt orvosolni,hanem a KPM-es büfés kocsi szedje ki azokat a forgalomból és ne az olyanokat csesztessék,mint apám,akinek mindig rendben van mindene,de van hogy 1órát rabolnak el tőle,mert az ADR táblás kocsi szinte vörösposztó nekik. Inkább arról mesélj, megnézted azt a fekete gépet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Inkább arról mesélj, megnézted azt a fekete gépet? Meg,de sötét volt már és nem tudtuk belülről megnézni.Majd holnap,ha időben hazaérek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Na azért ritka, amelyik tizenévesen élő gyári katalizátorral ékeskedik :( Akkor az enyém ritkaság :P 12éves gyári katalizátorral és csont nélkül zöldkártyázott eddig mindig :cry: Igaz az olajat meg kajálja, de még bírja a katalizátor :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Akkor az enyém ritkaság :P 12éves gyári katalizátorral és csont nélkül zöldkártyázott eddig mindig :cry: Igaz az olajat meg kajálja, de még bírja a katalizátor :D Azért azt sem kell feledni, hogy eddig a normál zk is úgy működött, hogy egy jó mérést több autóhoz is mellékeltek, ugyanis így nem volt annyi munka vele. :( Valamikor most terveznek direkt ezért szigorítást... videófelvétel kell készüljön a mérésről, ha jól hallottam. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Valamikor most terveznek direkt ezért szigorítást... videófelvétel kell készüljön a mérésről, ha jól hallottam. :( De már mikor?,Azt azóta se'. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Azért azt sem kell feledni, hogy eddig a normál zk is úgy működött, hogy egy jó mérést több autóhoz is mellékeltek, ugyanis így nem volt annyi munka vele. :( Valamikor most terveznek direkt ezért szigorítást... videófelvétel kell készüljön a mérésről, ha jól hallottam. :cry: Kikérem magamnak ... én nem járok ilyen utakon :P Eddig mindig a szemem előtt kínozták az autót és láttam saját szememmel a jó értékekeket a monitoron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Kikérem magamnak ... én nem járok ilyen utakon :( Eddig mindig a szemem előtt kínozták az autót és láttam saját szememmel a jó értékekeket a monitoron. Az enyémet is mindig lemérték, meg is szokták dícsérni, milyen keveset füstöl :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Akkor itt van pár szerencsés ember :( Akihez én hordom zk-ra az autókat, az öreg mondta még akkor amikor szóba került ez a szigorítás annó, hogy nem tudja a tizenéves autók hogy fognak átmenni, mert általában nem teljesítik az előírásokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Előkotortam a zöldkártyámat: - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,02 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,001 Szal bőven bennevan. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 nálam lassan cserére érik - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,15 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,026 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 Előkotortam a zöldkártyámat: - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,02 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,001 Szal bőven bennevan. :( Furcsa, de pontosan ezeket az adatokat szokták ráírni hasból a zk-ra :P Mert ez mindegyik jelenleg futó autóra megfelel :cry: Nekem is ez van az astráén :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október31, 2007 Megoszt Elküldve Október31, 2007 nálam lassan cserére érik - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,15 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,026 Az emelt üresjárat kicsit sok, és a lambda érték is közel határon van, ebből én arra gondolok, hogy a lambda-szondád a végét járja. De majd a szakemberek megerősítik vagy cáfolják a diagnózisomat :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November2, 2007 Megoszt Elküldve November2, 2007 Itt mindenkinek tökéletesen karbantartott, és környezetkímélő az autója. Nem tudnak belénk kötni zöldkártyánál.:cry: :D / bezzeg az Omim :( :P / Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November2, 2007 Megoszt Elküldve November2, 2007 Furcsa, de pontosan ezeket az adatokat szokták ráírni hasból a zk-ra :( Mert ez mindegyik jelenleg futó autóra megfelel :P Nekem is ez van az astráén :cry: :D Ezt az orrom előtt mérte az ürge, szal ennyi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November2, 2007 Megoszt Elküldve November2, 2007 Ezt az orrom előtt mérte az ürge, szal ennyi :cry: És azt is láttad saját szemeddel, milyen eredményeket köpött ki a gép? Netán meg is kaptad a szlipet? :( Ne érts félre, nem akarom mindenáron kétségbe vonni a dolgot, csak ezek az adatok eléggé feltűnőek :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts