Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Esetleg tudsz küldeni pár fotót, kíváncsi lennék a gépedre?! :)

Huhha most megfogtál, mert vagy olyan kép van amin koszos és azért lett fényképezve pár elem róla hogy itt meg tudjam kérdezni hogy mit hogy, vagy mit kell rajta állítani, vagy szép tiszta volt de telós képek. De majd vadászok valamit csak elő kell kaparni a gépről a képeket csak most az a gép 30km-re van tőlem. Jahh amúgy lementettem a honlapot is amikor kinéztem majd azt elküldöm legfeljebb.

Amúgy a netes képek az enyém pl az ellenpélda, mert a képek amikkel meg volt hírdetve utólag néztem hogy még jó volt az oldalantenna, és ami volt rajta megkopott matrica ill reklám betűk felragasztása a képen még az se volt rajta. :D

Elküldve
Kicsit segítek. Neked biztosan nem az én autóm kell. :)

Ha valóban csak ennyi az igény, akkor én azt tanácsolom hogy egy kisköbcentis 8szelepes autót vegyél mindenféle extra nélkül.

Többieknek: Köszönöm az ajánlásokat, de az én autóm valóban nem való mindenkinek. Elsősorban hobbyautó, olyannak ajánlom aki nem csak helyváltoztatás céljából autózik, vagy aki tudja hogy nem fog tudni megállni egy sportdob után (ezt persze elég nehéz eldönteni még a sportdob előtt :D ). Az eladásról meg csak annyit valóban azért menne, mert nem tudok már vele foglalkozni. Szivesen építeném tovább is, de a következő fejemben lévő tervek magukban is többszáz ezernél kezdődnek (és jó sok van belőle :D ), és időm sincs úgy mint régen :D . A fél millióra nincs különösebben szükségem, és soha nem is reméltem, hogy a belefektetett pénzt visszakapom, nem azért csináltam, de a saját pénzemnek sem vagyok ellensége. Ez már szerintem az a szint, ahol szétszedve és darabokban eladva többet lehetne kihozni belőle (főleg hogy a legtöbb gyári alkatrészt is tudom hozzá adni). Egyébként bárkinek szivesen megmutatom és elmondok mindent róla (bár az autó élete többnyire itt van a fórumon leírva), de aki nem ilyen autót keres azzal ne raboljuk egymás idejét.

Pont itt van a kutya elásva. Először A-Bbe autó kell aztán rájön a user,hogy bázzzeg ez semmirevaló ezzel a motorral,meg de rohadt fapados. És de jó lett volna egy jobban felszerelt,erősebb motorral.

Elküldve
Pont itt van a kutya elásva. Először A-Bbe autó kell aztán rájön a user,hogy bázzzeg ez semmirevaló ezzel a motorral,meg de rohadt fapados. És de jó lett volna egy jobban felszerelt,erősebb motorral.

:) :D :D :D

Elküldve
Én-e, csak a másik oldalon...

Adony.

Báár, ezzel nem biztos, hogy ki vagy segítve... :)

Hát az jóó...mert egyszerűen csak felpattanok a révre és ott is vagyok. :D

Ha szükségem lesz a csevejre, akkor mindenképpen szólok!

Elküldve
Kicsit segítek. Neked biztosan nem az én autóm kell. :)

Ha valóban csak ennyi az igény, akkor én azt tanácsolom hogy egy kisköbcentis 8szelepes autót vegyél mindenféle extra nélkül. Olcsó lesz a vételár, olcsó lesz fenntartani és nem fog elromlani rajta semmi. Persze jól meg kell nézni az adott példányt, mert vannak nagyon lepukkant példányok, és ezt sajnos képről meg leírásból nem fogod megállapítani. Amikor a pirosat vettük én is elmentem párat megnézni előtte, mert jónak nézett ki a hirdetésben, amúgy meg két lyukas forintot nem adtam volna értük. A másik, hogy nem szabad spórolni pár 10ezren. Tudom hogy ezt nehéz ha nincs pénz, de ha egy rosszabb példányt hozol el jóval többet fogsz elkölteni szervízre már a vásárlást követő fél évben. Akkor inkább spórolni kell még egy picit. Mindenképp olyannal menj megnézni, aki látott már közelebbről F astrát, mert az tudni fogja hova kell nézni. És az átíráson felül még maradjon legalább egy 50ezred szervízre.

Többieknek: Köszönöm az ajánlásokat, de az én autóm valóban nem való mindenkinek. Elsősorban hobbyautó, olyannak ajánlom aki nem csak helyváltoztatás céljából autózik, vagy aki tudja hogy nem fog tudni megállni egy sportdob után (ezt persze elég nehéz eldönteni még a sportdob előtt :D ). Az eladásról meg csak annyit valóban azért menne, mert nem tudok már vele foglalkozni. Szivesen építeném tovább is, de a következő fejemben lévő tervek magukban is többszáz ezernél kezdődnek (és jó sok van belőle :D ), és időm sincs úgy mint régen ;) . A fél millióra nincs különösebben szükségem, és soha nem is reméltem, hogy a belefektetett pénzt visszakapom, nem azért csináltam, de a saját pénzemnek sem vagyok ellensége. Ez már szerintem az a szint, ahol szétszedve és darabokban eladva többet lehetne kihozni belőle (főleg hogy a legtöbb gyári alkatrészt is tudom hozzá adni). Egyébként bárkinek szivesen megmutatom és elmondok mindent róla (bár az autó élete többnyire itt van a fórumon leírva), de aki nem ilyen autót keres azzal ne raboljuk egymás idejét.

Hát nem tudom, de inkább a te kocsid venném 500ért mint a többi linkeltet 400ért hiába névre van íratva. De lehet spúroskodni és akkor majd nem 30 ezret kell költeni a kocsira hanem 130 ezret. De hát mindenki maga döntse el. :D Te megcsinálgattad amit veszel ismeretlenektől semmit nem fogsz róla tudni szerintem roppant egyszerű, hogy a tied kell venni. :) Szerintem a fórumon lévő emberek akik folyamat építgetik a verdjukat sokkal jobban karban tartják a kocsit mint az átlag userek akik semmire nem költenek.

Ja és a névre íratás még mindig kevesebb pénz mint a komplett szervizelés. :D

Én ha kocsit vennék. Olajcsere, szűrő cserék, vezérműszíj feszítőkkel, gyertya és akkor még nem tudja az ember, hogy a motor milyen állapotú. Szóval nem 100 ezren kell spórolni. :lol: Ja és még lakatos nem látta.

Elküldve
Hát nem tudom, de inkább a te kocsid venném 500ért mint a többi linkeltet 400ért hiába névre van íratva. De lehet spúroskodni és akkor majd nem 30 ezret kell költeni a kocsira hanem 130 ezret. De hát mindenki maga döntse el. :) Te megcsinálgattad amit veszel ismeretlenektől semmit nem fogsz róla tudni szerintem roppant egyszerű, hogy a tied kell venni. :D Szerintem a fórumon lévő emberek akik folyamat építgetik a verdjukat sokkal jobban karban tartják a kocsit mint az átlag userek akik semmire nem költenek.

Ja és a névre íratás még mindig kevesebb pénz mint a komplett szervizelés. :D

Én ha kocsit vennék. Olajcsere, szűrő cserék, vezérműszíj feszítőkkel, gyertya és akkor még nem tudja az ember, hogy a motor milyen állapotú. Szóval nem 100 ezren kell spórolni. :D Ja és még lakatos nem látta.

Persze értem én, amit mondasz...Én egyáltalán nem akarok spúroskodni. De ahogy Tápi is írta az övé inkább hobby-autó amit a leendő tulaj szépen építget stb...

Nem azt mondom, hogy nem kéne az Ő kocsija, de hát az ahogy Ő is írta, nem nekem szánta most az ég... :lol:

Elküldve
És persze Öcsibácsihoz csatlakozva én is szívesen megnézek neked autót ha Zirc-Veszprém közelében található! Ennyi :D

Szerintem lemaradtam valamiről :D , de ha találsz valamit Siófokon vagy Tolna megye északi felén arra ránézek, ha arra járok.

Ha már Alex megígérte. :lol:

(pont tegnap jártam be a Siófok-Tamási-Nagyberki útvonalat) :)

De Veszprémben nem járok a mostani tervek szerint, max. majd jövő hónapban, amikor megyek vissza Olaszba melózni. :D

Elküldve
Persze értem én, amit mondasz...Én egyáltalán nem akarok spúroskodni. De ahogy Tápi is írta az övé inkább hobby-autó amit a leendő tulaj szépen építget stb...

Nem azt mondom, hogy nem kéne az Ő kocsija, de hát az ahogy Ő is írta, nem nekem szánta most az ég... :)

Szerintem tápi inkább arra gondolt, hogy hobby autó alap. Viszont szerintem ezt vedd meg ha értelmes kocsit akarsz venni még ha 1 hónnap később is fogod megvenni. De te tudod.

Elküldve

Ilyenkor kell venni egy min. 600-as sport mocit! :)

Elküldve

Én is így voltam vele. Először csak mindegy mi van benne nem érdekes. Most megmár de jó lenne a klíma, de jó lenne a szervó. Mondjuk az erősebb motor nem hiányzik, mert szálguldozni nem szálguldozok. De azért a klíma és a szervó kormány azért elférne.

Elküldve
Igen feketében nekem is jobban bejön,de hát ilyet találtam. :)

Először úgy volt,hogy segítek eladni,de ahogy elhoztuk,megemeltük,mentem vele, rájöttem,hogy ez nekem kell. :D Márkaszervizes számlák szerint 96-2007 között szinte minden kopóalkatrészt cseréltek rajta. Ez 2.0 benyás 122lovas,jól viszi ezt a kis 1100kg kasztnit.

http://www.youtube.com/watch?v=9G0jkY018o4. Pedig az 240ló,viszont 600kg-val nehezebb.

A corsám rosszabb állapotban volt amikor megvettem pedig az tíz évvel fiatalabb.

Én is gondolkozom a fólián meg akarok

felnit.

Igen az engem sem izgat egy autóban,hogy legyen benne szép hangulatvilágítás az ajtóba,lábtérbe meg ezerkétszáz felesleges extra.

Feketébe fekete fóliával szép állapotban sose adnám el, ez a felni brutál :D zene áttesz a corsából + ablak le és 30al gurulgatnék imádnám van egy feelingje ennek a verdának. Mit meg nem adnék pl egy nagyon régi szép állapotú merciért is. :D

Amúgy ezek a LE-k szart se számítanak érdekes a régi kevesebb LE-s kocsik jobban mennek mint ezek az új sok lovas verdák......... Nem adok ilyen számos dolgokra. a Kocsi erősítőkre is ráírják, hogy 1000W még se tud annyit. :lol:

Elküldve
Szerintem lemaradtam valamiről :D , de ha találsz valamit Siófokon vagy Tolna megye északi felén arra ránézek, ha arra járok.

Ha már Alex megígérte. :lol:

(pont tegnap jártam be a Siófok-Tamási-Nagyberki útvonalat) :)

De Veszprémben nem járok a mostani tervek szerint, max. majd jövő hónapban, amikor megyek vissza Olaszba melózni. :D

Köszönöm Öcsibácsi, mindenképpen fogok! :D

Elküldve
Én is így voltam vele. Először csak mindegy mi van benne nem érdekes. Most megmár de jó lenne a klíma, de jó lenne a szervó. Mondjuk az erősebb motor nem hiányzik, mert szálguldozni nem szálguldozok. De azért a klíma és a szervó kormány azért elférne.

Én akkor meg se vennék 1 kocsit ha nincs benne szervó még ha C20XE motorja van akkor se. Legfontosabb dolog a kocsiba a szervó nem kondizni akarok. :)

Elküldve
Ilyenkor kell venni egy min. 600-as sport mocit! :)

Múlt héten Halas után a horgásztavaknál vadkert felé szedték le a gyerekről az árokban a 600-ast. Látványnak meggyőzött,hogy nem ülök én ilyen lélekvesztőkre.

Elküldve

Hát értelek...a 2-vel ezelőtti autónk 2000. Classic Astra volt, 1,4 - 60 LE, pafad.

Teljesen megvoltunk vele elégedve, a klíma nélkül is megvoltunk, bár nem tudom hogy szervós volt-e.

Aztán az amit most vitt el a bank nem is olyan régen, 07 Meriva 1,4 - 90 LE, klíma és szervó is volt...de ott se nagyon használtam a klímát...inkább ablakot le és könyököt ki. Bár ez az én szokásom, meg valamiért a klíma miatt mindig megfájdult a fejem.

Elküldve
Feketébe fekete fóliával szép állapotban sose adnám el, ez a felni brutál :) zene áttesz a corsából + ablak le és 30al gurulgatnék imádnám van egy feelingje ennek a verdának. Mit meg nem adnék pl egy nagyon régi szép állapotú merciért is. :D

Amúgy ezek a LE-k szart se számítanak érdekes a régi kevesebb LE-s kocsik jobban mennek mint ezek az új sok lovas verdák......... Nem adok ilyen számos dolgokra. a Kocsi erősítőkre is ráírják, hogy 1000W még se tud annyit. :D

Igen krúzolásban is partner meg ha lepadlózod megvan az ülésbe tapadás úgy 130ig. :D Nem nagyon kell villogni a belsőböl a tötymörgőket, a hangja elég meggyőző olyankor.

Elküldve
Igen krúzolásban is partner meg ha lepadlózod megvan az ülésbe tapadás úgy 130ig. :D Nem nagyon kell villogni a belsőböl a tötymörgőket, a hangja elég meggyőző olyankor.

Sejtem, örülnék ha nekem is ilyen lenne. :) Mi a fogyasztása? :D

Elküldve
Hát értelek...a 2-vel ezelőtti autónk 2000. Classic Astra volt, 1,4 - 60 LE, pafad.

Teljesen megvoltunk vele elégedve, a klíma nélkül is megvoltunk, bár nem tudom hogy szervós volt-e.

Aztán az amit most vitt el a bank nem is olyan régen, 07 Meriva 1,4 - 90 LE, klíma és szervó is volt...de ott se nagyon használtam a klímát...inkább ablakot le és könyököt ki. Bár ez az én szokásom, meg valamiért a klíma miatt mindig megfájdult a fejem.

A klímát mi se nagyon sokszor használnánk, mert nagyrészt városba használjuk az autót. Ott meg minek klímázni. Csak évente egyszer kétszer felmegyünk pestre vagy debrecenbe vagy nyíregyházára, és bizony akkor nagyon jól jönne, mert álltalába mindig akkor megyünk amikor nagyon meleg van, és az ablakot hiába húzzuk le, csak a forró levegő jön be. És azért ilyenkor nagyon jól jönne a klíma

Elküldve
A klímát mi se nagyon sokszor használnánk, mert nagyrészt városba használjuk az autót. Ott meg minek klímázni. Csak évente egyszer kétszer felmegyünk pestre vagy debrecenbe vagy nyíregyházára, és bizony akkor nagyon jól jönne, mert álltalába mindig akkor megyünk amikor nagyon meleg van, és az ablakot hiába húzzuk le, csak a forró levegő jön be. És azért ilyenkor nagyon jól jönne a klíma

Értelek! :)

Elküldve
Múlt héten Halas után a horgásztavaknál vadkert felé szedték le a gyerekről az árokban a 600-ast. Látványnak meggyőzött,hogy nem ülök én ilyen lélekvesztőkre.

Autóval is el lehet szállni, pl Jánoshalmán ami pár millás Audival ami kettétört a fiatalok elszálltak és a sofő élte csak túl a csajt a fáról szették le.

Motor veszélyes az biztos nekem is volt egy 400-as banditom 100-nál nem mertem jobban húzni neki igaz csak 1,5hónapig volt meg mert állatira kényelmetlen volt, meg a súly elosztása ugye nem a 2000-er után gyártott motoroké volt.

Haverom R1-essel ment 300fölött is sose volt semmi baja nem ment bele semmi rossz szituációba mögötte ültem úgy vitt 230-al (megjegyzem ritka sz*r mert fügyül a szél és nem látsz semmit.) De vigyázott rám.

Erre városban ment 40-45-el és a lámpás kereszteződésbe nem adták meg neki az elsőbbséget és el is csapták. 1hét mesterséges kómában volt...

Elküldve
Autóval is el lehet szállni, pl Jánoshalmán ami páll millás audival ami kettétört a fiatalok elszálltak és a sofő élte csak túl a csajt a fáról szették le.

Motor veszélyes az biztos nekem is volt egy 400-as banditom 100-nál nem mertem jobban húzni neki igaz csak 1,5hónapig volt meg mert állatira kényelmetlen volt, meg a súly elosztása ugye nem a 2000-er után gyártott motoroké volt.

Haverom R1-essel ment 300fölött is sose volt semmi baja nem ment bele semmi rossz szituációba mögötte ültem úgy vitt 230-al (megjegyzem ritka sz*r mert fügyül a szél és nem látsz semmit.) De vigyázott rám.

Erre városban ment 40-45-el és a lámpás kereszteződésbe nem adták meg neki az elsőbbséget és el is csapták. 1hét mesterséges kómában volt...

Igaz én csak robogoval mentem de azzal is borultam akkorát hogy a bokám szana szét tört ugyhogy inkább elis adtam :)

Elküldve
Sejtem, örülnék ha nekem is ilyen lenne. :D Mi a fogyasztása? :D

Pályán 130-140 8.5. Országút 100-110 7.5.

Városban benyel 10l-t simán,de volt aki leírta már a corsa topikban,hogy az 1.2 fostaliga 9-et Szegeden,szóval nem sok az a 10. :)

Elküldve
Igaz én csak robogoval mentem de azzal is borultam akkorát hogy a bokám szana szét tört ugyhogy inkább elis adtam :)

Robogó a legveszélyesebb motor ugyanis nem fogod a lábad közt a vázat 100x nehezebb irányítani amúgy minden robogós fekszik egyszer.:D Volt 3 robogóm mind3ommal borultam meg se tudtam számolni hányszor mondjuk iszonyat mentem vele mint 1 barom. Az útak is szarok gödrök homokos. Aztán vettem egy cross motort sose estem el vele. Pedig 1x véletlen átmentem vele egy vízelvezető árkon jaszkarizni akartam a csajoknak a buszmegállóba, hogy én nem várom meg amíg zöld lesz a lámpa majd megyek a járdán és közbe tépem neki a gázt ja csak az árkot nem láttam. :D De simán átment rajta pedig iszonyat mély volt. :D Mellesleg átláttam a kocsik felett a gödröket meg se éreztem elől hátul tárcsa 7 sebesség powerszelep.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.