daykiller Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 De vajon a generátor tudja tölteni rendesen? :D Mintha beszéltük volna már, hogy ha nagyobb Ah-st teszünk be, akkor lehet a generátor nem tudja majd rendesen tölteni... Hogy ez mekkora hülyeség... :) A generátor x amperrel tölti. Nem tudja többel tölteni. Nagyobb kapacitás esetén sem fogja. Kapacitás nem egyenlő a töltőárammal. Úgyis a feszültség határozza meg a töltőáramot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 Hogy ez mekkora hülyeség... :) A generátor x amperrel tölti. Nem tudja többel tölteni. Ezt mondom, hogy nem-e kevesebbel tölti?? Klímásnál is másik generátor kell, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 De vajon a generátor tudja tölteni rendesen? :) Mintha beszéltük volna már, hogy ha nagyobb Ah-st teszünk be, akkor lehet a generátor nem tudja majd rendesen tölteni... Azért ha mondjuk a generátor tud tölteni 30-50 amperral, akkor egy-két óra alatt igencsak sokat tud bele nyomni... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 Ezt mondom, hogy nem-e kevesebbel tölti?? Klímásnál is másik generátor kell, nem? Ott a fogyasztók miatt kell nagyobb, nem az aksi miatt... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 Ezt mondom, hogy nem-e kevesebbel tölti?? Klímásnál is másik generátor kell, nem? Igen, de a dupla ventilátor és a nagyobb áramfelvétel miatt. Két venti nem keveset zabál. Azért ha mondjuk a generátor tud tölteni 30-50 amperral, akkor egy-két óra alatt igencsak sokat tud bele nyomni... :) Mennyi? :D 30-50 az pöppet sok. Az már forralja az akksit. :D Úgy szokás számítani, hogy a kapacitás osztva 10-zel a rendes töltőáram. Azaz 54Ah-s akksit kb 5,4 maxmális amperrel szabad tölteni. Az akksi se hülye, nem fog többet felvenni töltőáramként, ha tele van töltve adott feszültségen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 Ok, akkor én tudtam rosszul! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 Igen, de a dupla ventilátor és a nagyobb áramfelvétel miatt. Két venti nem keveset zabál. Mennyi? :D 30-50 az pöppet sok. Az már forralja az akksit. :D Úgy szokás számítani, hogy a kapacitás osztva 10-zel a rendes töltőáram. Azaz 54Ah-s akksit kb 5,4 maxmális amperrel szabad tölteni. Az akksi se hülye, nem fog többet felvenni töltőáramként, ha tele van töltve adott feszültségen. De írtam is, hogy 2008-tól van benne ez az akksi, de 1x töltöttem rá pár deci desztvizet. Azóta se. Így nem is forralja. Szerencsére jól működik a generátor. Tavaly ősszel cseréltek benne idiódát :) Köszöni szépen jól van. És ráadásul klímás a verda :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus12, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2011 De írtam is, hogy 2008-tól van benne ez az akksi, de 1x töltöttem rá pár deci desztvizet. Azóta se. Így nem is forralja. Szerencsére jól működik a generátor. Tavaly ősszel cseréltek benne idiódát :D Köszöni szépen jól van. És ráadásul klímás a verda :D Enyémben még előző gazdija cserélte az akksit 2005 decemberében. Azóta már egy kadett önindítóját szolgálja ki. :) Ráadásul gondozásmentes, így utántölteni sem lehet. A vasúton összerakott akksim meg kupakos, ezért tudtam megcsinálni, savat cserélni benne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Zotya! 66mm a Vauxhall jel átmérője. :) A hátulján a pöckök is megvannak. :D Csomiajtón volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Enyémben még előző gazdija cserélte az akksit 2005 decemberében. Azóta már egy kadett önindítóját szolgálja ki. :) Ráadásul gondozásmentes, így utántölteni sem lehet. A vasúton összerakott akksim meg kupakos, ezért tudtam megcsinálni, savat cserélni benne. :D Na igen... Azt is csak azért lehetet megcsinálni, mert az ólom darabkák nem okoztak zárlatot. Szerencséd volt :D Az enyém az sajna teljesen halott volt. Mikor megvettem az autót 2007 nyarán, még indított jó időben, de mire beköszöntött a fagyos évszak, megadta magát. 15-ért szereztek egy új giga-mega akksit. Kíváncsi leszek meddig bírja... Ha addig elmegy mint a Ladákban a műanyag dobozos szurkos tetejű, akkor meg leszek vele elégedve :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 jóélet van :) Itt a boltban nálunk meg sem mertem kérdezni mennyi a Bosch, mert a banner 55ah-ra mondott egy 23at, akkor mondtam hogy aha kösz :D Mondjuk foggalmam nincs mekkora inditóáramra képes, azt nem mondta. De az biztos hogy az enyém 160körül volt mikor most mérte, ezért gondolkozom az akksi vételen :D Most lapoztam át az akciós Metro újságot, 18990-ért van benne 56 Ah Bosch S3 akksi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Nekem 60 Ah-s VARTA van benne. Akciósan volt 9 ezer. :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Most lapoztam át az akciós Metro újságot, 18990-ért van benne 56 Ah Bosch S3 akksi. :D Nekem 60 Ah-s VARTA van benne. Akciósan volt 9 ezer. :D :D Nekem meg valami jó 74 Ah-s kéne jó áron. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RickJames Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Most lapoztam át az akciós Metro újságot, 18990-ért van benne 56 Ah Bosch S3 akksi. :D 17 a teszkóban, de más oldalon van a pozitivja :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Most lapoztam át az akciós Metro újságot, 18990-ért van benne 56 Ah Bosch S3 akksi. :D Nem rég hallottam valakitől, hogy a Bosch már nem olyan jó mint régen.... Aszem Spzolitól, de nem 100% :) Szerintetek?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Nem rég hallottam valakitől, hogy a Bosch már nem olyan jó mint régen.... Aszem Spzolitól, de nem 100% :) Szerintetek?? Bosch meg a varta tök ugyan az, csak más a matricája. Általánosságban romlik a bosch minősége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RickJames Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Bosch meg a varta tök ugyan az, csak más a matricája. Általánosságban romlik a bosch minősége. Nekem tegnap ismerős konkrétan úgy fogalmazott hogy kerüli a Bosch-t, ha megoldható Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nekem tegnap ismerős konkrétan úgy fogalmazott hogy kerüli a Bosch-t, ha megoldható Most, hogy egy év alatt elég sokat szívtam vele, valamint a bolt hozzáállása is megkérdőjelezhető, így én is kerülném... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Most, hogy egy év alatt elég sokat szívtam vele, valamint a bolt hozzáállása is megkérdőjelezhető, így én is kerülném... :D Lehet, hogy az rTomié azért volt csak 9000 T.... Gazdaságos :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 17 a teszkóban, de más oldalon van a pozitivja :) Nekem is fordított van benne, semmi gondot nem okoz, elég hosszúak a kábelek (legalábbis nálam). Link to comment Megosztás: More sharing options...
RickJames Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nekem is fordított van benne, semmi gondot nem okoz, elég hosszúak a kábelek (legalábbis nálam). nálam sajnos nem, az egyik kábel ami a pozitívra megy az kb éppenhogycsak :D de mindegy ma vettem egy exide 54Ah-t, viszont azt nem vágom miért, de ahogy beletettem, bekötötöttem, inditom, és égve maradt az akku visszajelző. Leállítottam, aztán újra indítottam, és akkor meg már nem világított. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Lehet, hogy az rTomié azért volt csak 9000 T.... Gazdaságos :D Inkább azért mert a 2.0-ás Diesel SX4 akkuja. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Inkább azért mert a 2.0-ás Diesel SX4 akkuja. :) Az viszont korrekt darab. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nekem meg valami jó 74 Ah-s kéne jó áron. :) 74AH Banner starting bull 17 ezer :D Kedvezménnyel :D új! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 74AH Banner starting bull 17 ezer :D Kedvezménnyel :D új! :lol: Hol???????????????????????, :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts