Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  Porter írta:
Én itthon megtankolok, aztán mikor átérek Pesten, az első Agip kútnál úja tele vágom és meg van a fogyasztás. Persze nem 80-nal csorgok lefelé a Balcsira <_< :angry: :P

Mennyit kér ilyen távon az 1.8 16V?

Elküldve
  pszilaj írta:
Mondjuk az én autómra "kicsit" hiányos adatlapot dobott ki... :angry:

E címszó alatt találhatsz némi választ a kérdésedre Sörös Sanyi 2.0 Motortípusok, főbb jellemzők; gyertya katalógus 2009-03-09 - 15:13 idejű bejegyzésben <_<

Elküldve
  hakapeszimaki írta:

Mikor legutóbb mértem, 7,6-7,8 körüli értéket számoltam, de nem 80-nal mentem. Volt benne 130-tól 170-ig minden, persze az ótópályán <_<

Elküldve

Lehet, hogy meg kéne néznem az AGR szelepet milyen állapotban van. Ha megtisztítanám, talán kevesebbet enne. Viszont a Sárga lámpa nem virít és erő is van benne. Kb 1 éve cseréltem benne computert, azóta nincs vele gondom, viszont városban elég sokat fal.

Elküldve
  Porter írta:
Lehet, hogy meg kéne néznem az AGR szelepet milyen állapotban van. Ha megtisztítanám, talán kevesebbet enne. Viszont a Sárga lámpa nem virít és erő is van benne. Kb 1 éve cseréltem benne computert, azóta nincs vele gondom, viszont városban elég sokat fal.

Lezárni nem lehet a te fajtádat? <_<

Elküldve
  daykiller írta:
Dehogynem.

Szerintem nem telhet sok időbe míg kitisztítom. Inkább keccsölök vele, mint hogy villogjon az a fránya lámpa. <_< Elég volt mikor a computer besz?rt.

Elküldve
  Porter írta:

Ez a 7.5 körüli nem volt kevesebb új korában sem szerintem. 2.0 DOHC sierra 125lovas is ennyit eszik. Városban ha óvatos vagy simán benyal 10-11-et egy ilyen teljesítményű benzines,de nem is oda való.

astrásgyerek írta:
Lezárni nem lehet a te fajtádat? <_<

Más fórumokon olvastam,ha lezárod alul kevesebb nyomaték,teljesítményvesztés lesz az eredménye plusz többet fog kajálni.Olyan ez mint régebben volt divat,hogy elromlott a termosztát dobjuk ki minek az oda...

Nem véletlenül van az benne ám...

De nekem totál mind1 ki mit barkácsol.... :angry:

Elküldve
  Porter írta:
Nem is érnének le ezzel a sebességgel Egerből Fonyódra 2,5 óra alatt ( 286km ) :angry: Jó lenne, ha az enyém is 4L körül zabálna

Az enyém is ugyanaz a motor mint a tiéd.

Országúton 5,7-5,8-as fogyi jött ki az AGR ledugózása után.

hakapeszimaki írta:

Feljebb válaszoltam neked is.

Városban 7,4 így télen.

Porter írta:
Szerintem nem telhet sok időbe míg kitisztítom. Inkább keccsölök vele, mint hogy villogjon az a fránya lámpa. <_< Elég volt mikor a computer besz?rt.

Nem fog világítani a lámpa.

Ledugózhatod a vákuumcsövet vagy szétkapod és vágsz bele pakolást amin nincsen lyuk.

Mintának ott lesz az amit kiszedsz belőle. :P

Elküldve
  rtomi írta:
Az enyém is ugyanaz a motor mint a tiéd.

Országúton 5,7-5,8-as fogyi jött ki az AGR ledugózása után.

Városban 7,4 így télen.

Nem fog világítani a lámpa.

Ledugózhatod a vákuumcsövet vagy szétkapod és vágsz bele pakolást amin nincsen lyuk.

Mintának ott lesz az amit kiszedsz belőle. :angry:

És a CO-val mi lesz mikor viszem vizsgára? Nyáron megy műszakira <_<

Elküldve
  hakapeszimaki írta:
Ez a 7.5 körüli nem volt kevesebb új korában sem szerintem. 2.0 DOHC sierra 125lovas is ennyit eszik. Városban ha óvatos vagy simán benyal 10-11-et egy ilyen teljesítményű benzines,de nem is oda való.

Más fórumokon olvastam,ha lezárod alul kevesebb nyomaték,teljesítményvesztés lesz az eredménye plusz többet fog kajálni.Olyan ez mint régebben volt divat,hogy elromlott a termosztát dobjuk ki minek az oda...

Nem véletlenül van az benne ám...

De nekem totál mind1 ki mit barkácsol.... :P

Multi-LOL!!! <_< :angry: :P

Elküldve
  rtomi írta:

Városban 7,4 így télen.

Várost hogy kell érteni? Alsó rakpart hajnal 3kor 5.ben 55-tel? :P

Nálam a város az alig bemelegedő motort,lámpától lámpáig araszolást,gyakori megállást jelenti. Ilyen körülmények között 1.2 HTP 8.5liter.

daykiller írta:
Multi-LOL!!! <_< :angry: :P

Akkor ezt a ledugózást felírom a teendők közé,rögtön a pówerbox,direktszűrő és a "gázgyorsítós" középdobok alá.

Elküldve
  hakapeszimaki írta:
Várost hogy kell érteni? Alsó rakpart hajnal 3kor 5.ben 55-tel? <_<

Nálam a város az alig bemelegedő motort,lámpától lámpáig araszolást,gyakori megállást jelenti. Ilyen körülmények között 1.2 HTP 8.5liter.

Akkor ezt a ledugózást felírom a teendők közé,rögtön a pówerbox,direktszűrő és a "gázgyorsítós" középdobok alá.

Szerintem tapasztald ki. Én is sok mindent olvastam. :angry:

Elküldve

c12nz 86Nm x12sz 88Nm. Annyit kérdeznék a nagy szakértőktől,hogy mitől lett az sz-ben több nyomaték,ha az nz-hez képest raktak bele holtpont jeladós gyújtást meg Egr szelepet.Blokk,dugók,injektor vattára ugyanaz maradt.

Elküldve
  hakapeszimaki írta:
c12nz 86Nm x12sz 88Nm. Annyit kérdeznék a nagy szakértőktől,hogy mitől lett az sz-ben több nyomaték,ha az nz-hez képest raktak bele holtpont jeladós gyújtást meg Egr szelepet.Blokk,dugók,injektor vattára ugyanaz maradt.

Mert 2fokkal több előgyújtást kapott. Azért.

Elküldve
  Porter írta:
És a CO-val mi lesz mikor viszem vizsgára? Nyáron megy műszakira <_<

Nem zöld matricát fog kapni,hanem kéket. :angry:

A városi fogyasztást úgy értem,hogy beindítom aztán elviszem a gyereket bölcsödébe (kb 3 km),

Aztán elmegyek dolgozni városon belül kb 8 kilométer.

40-50-70 kilométer/órás sebességgel közlekedve.

Elküldve

Nekem évek óta le van falazva az EGR és nem volt fogyasztásnövekedésem sem, és teljesítményvesztésem sem...

Környezetvédelmi vizsgálaton is simán átment... <_<

Ugyanis az EGR szelep a káros NOx gázok mennyiségét csökkenti, amit meg nem is mérnek... :angry:

Elküldve
  pszilaj írta:
Nekem évek óta le van falazva az EGR és nem volt fogyasztásnövekedésem sem, és teljesítményvesztésem sem...

Környezetvédelmi vizsgálaton is simán átment... <_<

Ugyanis az EGR szelep a káros NOx gázok mennyiségét csökkenti, amit meg nem is mérnek... :P

Akkor tegyél bele még gázgyorsítót, direktszűrőt, valamint a póverboxot se hagyd ki. :angry: Hátha bejön. :P

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.