mélykék76 Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Az F28 pedig nem megoldás, felejtsétek el! Qrva drága, hiánycikk, és alkatrészt sem találsz hozzá. Nem éri meg... Nutty - index fóruma "CALIBRA CLUB" topic - szerzett egy F28-ast, amely féltengelyekkel együtt 90000 Forintra volt meghirdetve, pontos árat nem kérdeztem tőle. Egy C20ne Calibra-ba fogják berakni. Érdeklődéssel várom a fejleményeket, milyen tapasztalatokról fog írni. Ha valakit érdekel, neki van egy eladó F16-os váltója - eredeti váltója a Calibra-nak -, CR verzió, tehát a hoszabb átételekkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 egyszer már kérdeztem de nem kaptam olyan választ amiből megértettem volna: miért jo egy c20ne-be, c20xe-be egy F28-as 6 gangos válto???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 egyszer már kérdeztem de nem kaptam olyan választ amiből megértettem volna: miért jo egy c20ne-be, c20xe-be egy F28-as 6 gangos válto???? Mondjuk őt kellene megkérdezni, hogy "miért"-ről. Talán csak azt szerette volna, hogy legyen egy 6 sebességes váltó a kocsijában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Talán csak azt szerette volna, hogy legyen egy 6 sebességes váltó a kocsijában az enyémbe is is olyan van: 5 előre 1 hátra 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 az enyémbe is is olyan van: 5 előre 1 hátra 8) Vártam, hogy ki fog fogja elsőként lecsapni a "feladott magas labdát" :) Ne csodálkozz ha ezt követően nem ír senki neked az F28-as váltó kapcsán :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Mélykék! C-s váltó a Close Ratio, azaz a rövid áttételes. W-s váltó a Wide Ratio, azaz a hosszú áttételes. Piros csík a motor tetején több motoron is volt, pl. a turbóson is. :lol: Váltó szempontjából pedig nem mindegy, ugye. :) F28 témához: Kevés van a piacon, az is rossz állapotú. Nem túl strapabíróra sikeredett konstrukció, attól függetlenül hogy erős erőátvitelre tervezték. Tehát ha valaki vesz ilyet használtan, akkor vagy azonnal, vagy a közeljövőben elkerülhetetlen bizonyos felújítási munka rajta, és mivel alkatrészt aranyárban lehet csak találni hozzá, és elég ritkán, így csak nyűg lesz. Azonkívül ezt a váltót úgy tervezték, hogy a kihajtásnál kétfelé oszlik a nyomaték, előlre és hátra. Ha beteszed egy csak elsőkerekes autóba, akkor az eredetinél gyengébb motor is több nyomatékot ad az első difire, és ezzel hamar tönkrevágja. De ha rám nem hallgattok, kérdezzetek meg hozzáértő és tapasztalt szerelőket, nagyjából ugyanezt fogják mondani. Amennyiből kihoznád ezt a hatos váltót, annyiból összerakhatsz egy tökéletes állapotú, erősített és rövidített F20-ast... Sokkal célszerűbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Mélykék ! C-s váltó a Close Ratio, azaz a rövid áttételes. W-s váltó a Wide Ratio, azaz a hosszú áttételes.Váltó kapcsán írtam neked, pillants reá kérlek. Piros csík a motor tetején több motoron is volt, pl. a turbóson is. :lol: Ez így van, de a képet nézegetve szerinted hol van a turbo ? A toronymerevítő alatt ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Hali ismeretlen! :) Nekem a vodán tömörítve jön a kép, így még a piros csíkot sem tudom igazán kivenni arról a képről. :lol: Mindjárt ránézek arra a levélre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Future! Elvileg a tiedben F16, F18 és F20 fordulhat elő... Ami még érdekes lehet, hogy milyen évjárat, és van-e benne klíma. Köszi Opel16v!! Majd ma megpróbálom valahogy leolvasni a váltómról a feliratokat,meg a típusjelzéseket!!!! 1ébként a paripám 92-es és nincs benne klíma!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 ....Ha valakit érdekel, neki van egy eladó F16-os váltója - eredeti váltója a Calibra-nak -, CR verzió, tehát a hoszabb átételekkel. Nos akkor ezennel korrigálnám a hibás információt, amit leírtam. :roll: F16-os váltóról van szó, de a rövidebb verziója, tehát CR. Köszi Gabi, mindig tanul az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 Na azé' ! :) :lol: :D Mijazistent csinyász hajnali fél4kor? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 Future! Szűkíteném a kört, F16-t csak C20NE-hez raktak, úgyhogy vagy F18 lehet, vagy F20. De még érdekes lehet a kihajtási adat is, mert mindkét váltó esetében kétféle volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 Na azé' ! :) :lol: :D Mijazistent csinyász hajnali fél4kor? :lol: Hát vártam a válaszlevelet, majd korrigáltam hozzászólásomat. Csak hajnalban még nehezebb a felfogásom, és jelentős mértékben csökken a reakcióídőm is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 Future! Szűkíteném a kört, F16-t csak C20NE-hez raktak, úgyhogy vagy F18 lehet, vagy F20. De még érdekes lehet a kihajtási adat is, mert mindkét váltó esetében kétféle volt. Szegasztok!! Felkeltem,gondoltam lemegyek és megnézem a feliratokat a váltómon. DE KINT OLYAN BUZEEEEEE HIDEG VOLT HOGY 5PERC MÚLVA MÁR MEG IS UNTAM A DOLGOT!!! Ugyhogy majd ha jobb idő lesz akkor folytatjuk ezt a témát!! Thanx everybody!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 Súgja meg nékem valaki, legyen mán olyan lyó, az céhúsziksze asztrákat melyik váltóval gyártották vala? Esetleg hol láccik az váltón az típusa? Alássan kösszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február13, 2004 Megoszt Elküldve Február13, 2004 IQBéla! Olvass vissza egy oldalat, és megtudod. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február14, 2004 Megoszt Elküldve Február14, 2004 Jé! Télleg! :) És a kilométeróraspirál hol megy be? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Február14, 2004 Megoszt Elküldve Február14, 2004 Jé! Télleg! :) És a kilométeróraspirál hol megy be? :?: ki vette ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Szizso! Akkor holnap fél6? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Szizso! Akkor holnap fél6? Ok! Itt leszek benn egésznap. Tíztőlháromig értekezek. Itt az Budaörs. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Opel16V! Te mér vagy chat mester én meg újonc? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Opel16V! Te mér vagy chat mester én meg újonc? Mert Ő az Isten. Te pedig még tanonc vagy:)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Hemi! 8) :) Szizso! Akkor 3 után felhívlak, aztán pontosítunk. Azé' lettem így kitüntetve, mer' állandóan itt lógok a fórumon... :lol: Persze ez nem igaz, mert közben dolgozom egyébként... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Február17, 2004 Megoszt Elküldve Február17, 2004 Hemi! 8) :) Szizso! Akkor 3 után felhívlak, aztán pontosítunk. Azé' lettem így kitüntetve, mer' állandóan itt lógok a fórumon... :D Persze ez nem igaz, mert közben dolgozom egyébként... :roll: Hát én is ilyen munkát szeretnék :lol: több a szabadidő mint az igazi munka 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február17, 2004 Megoszt Elküldve Február17, 2004 Nem is igaz. :) De nem hiszem hogy helyet tudnánk cserélni, hamar hazaszaladnál kicsi huszár! :lol: :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts