opel16v Elküldve November30, 2006 Megoszt Elküldve November30, 2006 Az automata feszítőt be lehet ékelni, amíg felrakod a szíjat. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve December1, 2006 Megoszt Elküldve December1, 2006 Máig bírtam.Leszedtem az ékszíjat, aztán megrángattam, megmozgattam mindent, aminek köze lehet ehhez a nyüszögéshez.Az ékszíjfeszítő görgő volt a hunyó.A csapágygolyók kicsit kergették 1mást, de alig hallhatóan. Gondolom feszítés alatt már más a leányzó fekvése. Egy élmény volt vissszarakni a szíjat, hogy k@pná be aki az autómata feszítőt kitalálta.De sikerült.Ez a lényeg. A csapágygolyós téma mekkora duma na ezt még nem halottam :unsure: :blink: ;) Bocs az off-ért de mikor olvastam majdnem leestem a székről ;) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Lenne egy kérdésem fék ügyben: azt vettem észre úgy egy hónapja, hogy ha lassan gurulok az autóval (pl. lámpánál araszolgatás) sípoló hang hallatszik valamelyik fékemből (tippem szerint a jobb elsőből), akkor, ha nem nyomom a fékpedált. Ha kicsit is nyomom a féket, még mielőtt elkezdene fogni, rögtön abbahagyja, csak felengedett féknél csinálja. Ez mitől lehet? Valami beszorult a féktárcsa és a fékpofa közé? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Akkor szokott lenni ilyen, ha a fékbetétből leválnak darabok, amik ugyan ott maradnak, nem esnek ki, de azok hozzáérnek a tárcsához. Nincs nagyon elhasználódva a betét? Illetve ami még megtréfálhat, a tárcsa mögött levő védőlemez, ami nagyon könnyen hajlik, és ha hozzáér a tárcsához, ilyen hangot hallat. Bár az nem szokott elmúlni fékezéskor általában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Őszintén szólva nem tudom, mennyire kopott a betét, nem sűrűn szedem szét a féket :lol: De mivel áprilisban úgyis megy műszakira, előtte majd át kell nézni. Viszont akkor gondolom nem tud semmi kárt okozni, addig használhatom az autót. A kézifékem is gyengébb a kelleténél (lejtős kapubeállóban el tud gurulni az autó), de ezt már eljátszottuk a Caravánnál is, annak is ezzel volt gondja (kézifékkötél + hátsó betétek cseréje). Más téma: vonóhorgos autónál a műszakin ellenőrzik az utánfutó index-visszajelzését? Mert akkor még szereznem kell 4lábú index-jeladót is, most a nem vonóhorgosokhoz való 3lábú van benne. Autósboltban kérdeztem múltkor, mennyibe kerül a 4lábú, csak nézett érdekesen a fickó, nem értette miről beszélek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 A betétek kopottságát meg tudod vizsgálni egyszerű szemrevételezéssel, "csak a kereket kell leszerelni". Ekkor jobb oldali keréknél balra tekered a kormányt, és simán meg tudod nézni a kopottságot. Másik oldalnál értelemszerűen fordítva. Műszakin nem emlékszem, hogy megnéznék a csatlakozót, de a belül levő visszajelzőt tuti figyelik. Ha nincs utánfutó a kocsi után kötve akkor is fel kell villannia legalább egyszer, amikor irányjelzőt kapcsolsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 ...Ha nincs utánfutó a kocsi után kötve akkor is fel kell villannia legalább egyszer, amikor irányjelzőt kapcsolsz. Hmm, ezt nem is tudtam. Gondolom a hozzávaló 4lábú indexvezérlő megteszi ezt az egyszeri felvillantást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Hmm, ezt nem is tudtam. Gondolom a hozzávaló 4lábú indexvezérlő megteszi ezt az egyszeri felvillantást. Nálam ez így működik az Astrában, meg régen a Wartburgomban is ilyen rendszerű volt. Ha van ismerős akkor kérj kölcsön egyet a műszaki idejére, én is adnék, de messze vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Pár száz forint egy ilyen visszajelző és nem bonyolult beszerelni és beállítani! Egy reed-relé van benne,ami az átfolyó áram függvényében kapcsol avagy nem!Ennyi!Nem bonyolult! Bár ez nem opel,de érdemes elolvasni! Link Utánfutó index kontroll : 1100 Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Ilyen külön kis dobozos megoldású visszajelző volt a kocsiban mikor megvettem, de ki is operáltam belőle, mert nem túl esztétikus sztem. Inkább körülnézek bontóban index-jeladóért, aztán ha más nem lesz, visszakötöm azt a kis dobozt a vizsga idejére (feltéve, hogy megtalálom). Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Ilyen külön kis dobozos megoldású visszajelző volt a kocsiban mikor megvettem, de ki is operáltam belőle, mert nem túl esztétikus sztem. Inkább körülnézek bontóban index-jeladóért, aztán ha más nem lesz, visszakötöm azt a kis dobozt a vizsga idejére (feltéve, hogy megtalálom). Nekem is ilyen van,elrejtettem a biztitáblához,a LED vezetékét meghosszabítottam és a ködlámpakapcsoló mellé építettem be! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Nekem is ilyen van,elrejtettem a biztitáblához,a LED vezetékét meghosszabítottam és a ködlámpakapcsoló mellé építettem be! Én is hasonlón gondolkodtam akkoriban, csak az enyémben nem LED, hanem egy kis égő van, azt akartam a műszerfalban levő eredeti helyére bekötni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Ha nincs utánfutó a kocsi után kötve akkor is fel kell villannia legalább egyszer, amikor irányjelzőt kapcsolsz. Omiban gyári vonóhorog van, abban nem így működik. Csak akkor jelez vissza, ha rá van kötve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január21, 2007 Megoszt Elküldve Január21, 2007 Omiban gyári vonóhorog van, abban nem így működik. Csak akkor jelez vissza, ha rá van kötve. Lehet, hogy a gyárinak ez a szabályos működése, de nekem ilyen utólagosan beszerelt cuccom volt mindig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január21, 2007 Megoszt Elküldve Január21, 2007 Más téma: vonóhorgos autónál a műszakin ellenőrzik az utánfutó index-visszajelzését? Mert akkor még szereznem kell 4lábú index-jeladót is, most a nem vonóhorgosokhoz való 3lábú van benne. Autósboltban kérdeztem múltkor, mennyibe kerül a 4lábú, csak nézett érdekesen a fickó, nem értette miről beszélek :unsure: A relé cseréje még nem old meg semmit, ugyanis a vezeték is hiányzik a relé, és a müszeregység között. Ez kb. 50 cm fehér 0,5 mm2 -es drót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január22, 2007 Megoszt Elküldve Január22, 2007 A relé cseréje még nem old meg semmit, ugyanis a vezeték is hiányzik a relé, és a müszeregység között. Ez kb. 50 cm fehér 0,5 mm2 -es drót. Ez tuti? Mondjuk egy vezetéket még be tudok húzni. És akkor legalább úgy műxik, mint a gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január22, 2007 Megoszt Elküldve Január22, 2007 Ez tuti? Mondjuk egy vezetéket még be tudok húzni. És akkor legalább úgy műxik, mint a gyári. Ha a relé gyári akkor igen, ha valami ut. akkor lehet hogy rovid villanásokkal jelzi a futó hiányát. Vészvillogónál viszont egyszerre jeleznek. De ha visszaolvasol az elektromos részben szerintem ezt már kitárgyaltuk részletesen. Mingyá'ittvannakamodikosztjolmegszidnakminket. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január29, 2007 Megoszt Elküldve Január29, 2007 Én a nyáron raktam fel a vonóhorgot. Kicseréltem a 3 lábút négy lábú relére bontóból (egyébként VW relére. A lábkiosztása és számzása ugyanaz mint az opelé és működik is tökéletesen) Na és persze a műszerfalba be kellett raknom egy izzót és már minden működött is. Vezetékeznem nem kellett. Ja és csak utánfutóval és vészvillogózva jelez a lámpácska. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január29, 2007 Megoszt Elküldve Január29, 2007 Én a nyáron raktam fel a vonóhorgot. Kicseréltem a 3 lábút négy lábú relére bontóból (egyébként VW relére. A lábkiosztása és számzása ugyanaz mint az opelé és működik is tökéletesen) Na és persze a műszerfalba be kellett raknom egy izzót és már minden működött is. Vezetékeznem nem kellett. Ja és csak utánfutóval és vészvillogózva jelez a lámpácska. Na, ez jó hír. Az izzót már beleraktam a megfelelő helyre anno, mikor betettem a fordszámmérős műszerfalat, hogy ne kelljen majd emiatt kibontanom. Melyik bontóban vetted a relét, Fehérváron, vagy Bp-en? Az, hogy némelyik rendszerben felvillan a visszajelző utánfutó nélkül is, az nem előírásszerű, hanem a működési elvéből fakad: az a kis áramkör figyeli, hogy mennyi terhelés van az index-áramkörben, és mivel 2 hideg izzó is produkál annyi terhelést, amíg be nem melegszik az izzószáluk, mint 3 izzó névleges terhelése , ezért villan fel egy pillanatig utánfutó nélkül is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január31, 2007 Megoszt Elküldve Január31, 2007 ... ezért villan fel egy pillanatig utánfutó nélkül is. Aha, megint okosabb lettem. A plusz izzót pontosan hova is szereltétek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2007 Megoszt Elküldve Január31, 2007 Aha, megint okosabb lettem. A plusz izzót pontosan hova is szereltétek? Ha arra gondolsz, ami a műszerfalban gyárilag meglevő hely, az a műszerfal jobb alsó részén a töltésjelzőtől jobbra található (nem közvetlenül, hanem az egyel jobbra található téglalap alakú kivágás bal szélén, ami alatt már van alsó sor is), zöld plexije van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Február2, 2007 Megoszt Elküldve Február2, 2007 Elkészült végre a Sedanom:képek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február2, 2007 Megoszt Elküldve Február2, 2007 Elkészült végre a Sedanom:képek Őőőő.. ez most jött a gyárból? :unsure: Amúgy mit csináltak rajta? mert hogy csili vili az egész, az tény. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Február3, 2007 Megoszt Elküldve Február3, 2007 Őőőő.. ez most jött a gyárból? :unsure: Amúgy mit csináltak rajta? mert hogy csili vili az egész, az tény. Sérülten vettem..."kis" lakatosmunka,telifény stb... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február3, 2007 Megoszt Elküldve Február3, 2007 Elkészült végre a Sedanom:képek Gratula, jól néz ki :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts