kosatibi Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Egy szerelőakna nekem is jól jönne:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Egy szerelőakna nekem is jól jönne:) Kit akarsz bebetonozni? :roll: :) :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 tegnap tök jót szórakoztam a céges otóban a tempomattal, nem is olyan rossz dolog :twisted: :twisted: opel16v tegnap megnéztem a féktárcsát, de nem vettem mert nem gyári volt, hanem vmi gagyi utángyártott... :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosatibi Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Kit akarsz bebetonozni? :roll: :) :wink: 8) senkit. drága a beton... 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 tegnap tök jót szórakoztam a céges otóban a tempomattal, nem is olyan rossz dolog :twisted: :twisted: A tempomat jó dolog, ha minden igaz C20NE motorhoz simán beépíthető :twisted: ami nekem tetszett, hogy az új A8asnál már lehet követési távolságot adni. Ha az előtted haladó lassít, a computer automatikusan visszavesz a sebességből... Csak nehogy elfelejtsek kormányozni :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 [ami nekem tetszett, hogy az új A8asnál már lehet követési távolságot adni. Ha az előtted haladó lassít, a computer automatikusan visszavesz a sebességből... Csak nehogy elfelejtsek kormányozni :wink: igen, itt ennél a pontnál már elveszítette a vezetés az élményét..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Blau! Meló után irány Pest, Patyi mester úrnál készen vagyon az új váltó, el kell hozni. Vele még át kell rágni a speeres témát, úgyhogy nem 10 perc lesz. Szega Opel16v!! Régóta foglalkoztat a gondolat hogy az astrámba egy rövidebb váltót szeretnék.Esetleg tudnál ebben segíteni vagy ajánlani valamit?? Elöre is Thanx! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 és mit csinál akkor, ha az előtted lévő satuféket nyom??? fékez és elrántja a kormányt?? vagy fékez, amíg segbedurrantod a másikat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Future én is gondolkodtam már 1 hatgangos váltón :twisted: :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 és mit csinál akkor, ha az előtted lévő satuféket nyom??? fékez és elrántja a kormányt?? vagy fékez, amíg segbedurrantod a másikat? A Mercedes speciel felkészül az ütközésre :arrow: az első lökhárítót előre tolja, megfeszíti a biztonsági öveket, megemeli az ülőlapot, és elkezdi hátrahúzni a kormányt és a pedálokat... :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Future én is gondolkodtam már 1 hatgangos váltón :twisted: :twisted: Redline is! Tudod, amikor felrakta a coupe-ját hatodikba a Hungárián. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Kess! Sajnálom. Milyen márka volt? Nem emléxel? Future! Nem olyan eccerű téma a rövid váltó... Először Nekem is annak tűnt. A vége pedig komplett váltósor-lefűzés lett, az áttételek cseréje. Ezen kívül a kihajtás is rövidebb lett. Nekem eddig ez a váltótéma 80E HUFnál is többe van, és ez mind sporttársi áron. :lol: Milyen mocid+váltód van? Agressor! "elkezdi hátrahúzni a kormányt és a pedálokat... " Meglepődnék, ha ilyen necces esetben még a pedálok és a kormány is behúzná fülét-farkát... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 opel16v CAR-MIN nevezetű volt a tárcsa :roll: a mérete az OK volt, de 15ért szerzek jobbat, igaz betétek nélkül 8) olcsó húsnak híg a leve, mondja a közmondás :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Ja, ez Nekem sem ismerős. Valszeg nem is jó minőség. A gyári tárcsa 10 körül mozog darabja, de akkor inkább ajánlom a Brembot nagyjából ugyanennyiért. Viszont most ne kérdezd, hogy hol lehet kapni, Én Pécsen vettem, esetleg ha érdekel megmondom hol... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Agressor! "elkezdi hátrahúzni a kormányt és a pedálokat... " Meglepődnék, ha ilyen necces esetben még a pedálok és a kormány is behúzná fülét-farkát... :D Meghalsz hitetlen kutya! :twisted: :) :lol: "A Pre Safe működése: függőleges helyzetbe áll a támla, megfeszül a biztonsági öv, megemelkedik az ülőpárna, előrecsúszik a kormány, becsukódik a tetőablak, miközben az ajtópanelből és a B-oszlopból energiaelnyelő párnák bújnak elő..." stb. stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Elmondjam, hogy működik ez széria Astránál? :) A Pre Séf működése: a függőleges helyzetet elhagyva a támla veled együtt a kormánynak csapódik (mivel eltört a támla), a közben megfeszülő öv elvágja a nyakad, és teljesen összevérzed az amúgy már a tested által összezúzott kormánykereket. A tetőablak darabjai a tarkódon landolnak, tovább vagdosva a nyakad, miközben a testedet az ajtópanel és a B oszlop burkolatának darabjai szabdalják... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Elmondjam, hogy működik ez széria Astránál? :) A Pre Séf működése: a függőleges helyzetet elhagyva a támla veled együtt a kormánynak csapódik (mivel eltört a támla), a közben megfeszülő öv elvágja a nyakad, és teljesen összevérzed az amúgy már a tested által összezúzott kormánykereket. A tetőablak darabjai a tarkódon landolnak, tovább vagdosva a nyakad, miközben a testedet az ajtópanel és a B oszlop burkolatának darabjai szabdalják... :lol: ez nagyon tudományos volt :twisted: :twisted: :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Future! Milyen mocid+váltód van? Mint láhatod a feltöltött képen, 16 szelepes 2 lityós GSI-t hajt a fiatalember :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Abból a kis mütyürből nem sok látszik. :) No de az a pojén, hogy ehhez a mocihoz legalább három típusú váltót applikáltak, és ezeknek is mindnek x számú variánsa van. :lol: (drive ratio, maindrive ratio) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Redline is! Tudod, amikor felrakta a coupe-ját hatodikba a Hungárián. :) Üllöin! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Elöször is köszi Mélykék76 a közreműködést!!! Abból a kis mütyürből nem sok látszik. :) No de az a pojén, hogy ehhez a mocihoz legalább három típusú váltót applikáltak, és ezeknek is mindnek x számú variánsa van. :lol: (drive ratio, maindrive ratio) Szega Opel16v! Mindt megtudtad már 2literes 16szelepes gsi-t kormányzok!! Szerintem gyári még a váltó benne,ezért szeretnék rövidíteni az áttételeken!! Ugye megtudom rajta nézni hogy milyen van benne?? Ha a motor mellett benézek akkor ott van rajta valami felirat vagy szám amiből azonosítani lehetne a váltóm típusát??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Future! Elvileg a tiedben F16, F18 és F20 fordulhat elő... Ezt a számot a rudazat becsatlakozó tornya mellett találod meg, a homlokfal felöli oldalon. Aztán a másik ami érdekes, az pedig a kihajtási arány, ami valahol 3.55 és 4.18 között kell legyen, asszem. Ennek a helyét nem tudom, az Én váltómon a kerék felőli oldal legalján van feltüntetve. Tudnod kell, hogy alig látszanak ezek a feliratok, így érdemes kicsit letisztítani a váltóblokkot, amikor nézelődsz. Ami még érdekes lehet, hogy milyen évjárat, és van-e benne klíma. Ezen infók alapján nagyjából már be lehet lőni, hogy milyen áttételezésű, és hogy lehet-e kezdeni vele valamit. De ez nagyon hosszú téma, Én két hónapot küzdöttem, mire kialakult, hogy hogyan tudjuk megvalósítani az Én esetemben a rövid váltót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Az F28 pedig nem megoldás, felejtsétek el! Qrva drága, hiánycikk, és alkatrészt sem találsz hozzá. Nem éri meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Hehh... Én voltam a kerek 4000-ik hozzászóló ehhez a fórumhoz... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február12, 2004 Megoszt Elküldve Február12, 2004 Abból a kis mütyürből nem sok látszik. :) Csak úgy sorjáznak az Opel motorok amely tetején - ilyen kis kép esetén is - látható egy piros sáv. Bizony, nehéz ilyenkor dönteni a roppant sok lehetőség közül :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts