Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Kssz :)

Nnna Norci nem felejtette el a kört :P

Azaz :D

Jah, csak az ascit :o viszont helyette blokádolt a bódéval :) amit majdnem széttéptek a srácok.. :( :( :D

Gyjja, jó a cucc amit vettem.. :D

Megosztás:

A lambda nem lett kilazítva a kipuffcsonkból, ill. a kipuffsor tömítése rendben van, meg lettek húzva a csavarjai?

Nem bántottuk a lambdát, a kipuffsor is kapott új tömítést. Holnap majd megnézem mi nem tetszik neki. :o

Jut eszembe....lehet, hogy nem tett jót a lambdának, hogy asszony vagy 6 km-t háromhengerezett vele( hazajött). :D

Megosztás:

Sziasztok!

Segítség kellene, Kaptam barátomtól egy pár opel alkatrészt, újak, de nem tudom hogy milyen típusú autóhoz van. Esetleg valaki be tudja azonosítani cikkszám alapján?

Valeo vízpumpa: 506309

GM Vezérmű szíj:5636355

GM első fékbetét:1605455

GM a szíjhoz, tartó vagy feszítő csapágy: 636416

GM feszítőgörgő: 5636738

Nekem egy Gsi-m van, netán ahoz jó lenne C20XE.

Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Ez igaz, raktam már be Astrába ködlámpákat úgy, hogy teljesen gyárira építettem ki, azaz a két relét is beraktam a biztitáblába. Az nem volt kiépítve, úgyhogy az érintkezőket is be kellett rakosgatni...

Te hol vitted át a kábeleket a két ajtó között? Én a műszerfal alsó részén tervezem átvezetni, de gyárilag talán az ülések alatt megy át?

Van egy kábelköteg a kesztyűtartó alja-középkonzol-műszerfal kormány alatt-vonalon arra rögzítettem rá ezt is. Nem hiszem hogy levitték volna gyárilag a padlólemezre, hacsak nem futatták bel a bal köszönbnél a két nagy csatlakozóba. Jobban jársz, ha megcsinálod előre a kábelezést ráhagyással a szobában megjelöve melyik-melyik, nekem is az volt sok idő amíg összeraktam fejben mennyi-hova. Maga a forrasztás-bekötések már nem volt vészes. Alexnál meg csináltunk egy tesztet, kattan-e a relé, aztán kerestem a hibát vagy fél órát, hogy miért nem, miközben le volt véve még az akkusarú. :D :o

Megosztás:

Sziasztok!

Segítség kellene, Kaptam barátomtól egy pár opel alkatrészt, újak, de nem tudom hogy milyen típusú autóhoz van. Esetleg valaki be tudja azonosítani cikkszám alapján?

A vezérműszíj C20XE-hez való, a fékbetét az 236-os hűtőtt tárcsához valók, ami EPC szerint 14NV-től X16SZR-ig az összes nyolcszelepeshez jó. A GM szíjterelő is jó a C20XE-hez, ahogy a feszítőgörgő is. A Valeo vízpumpa cikkszámára nem dob semmit az EPC.

Megosztás:

aztán kerestem a hibát vagy fél órát, hogy miért nem, miközben le volt véve még az akkusarú. :D :)

:) :( :(

de az asszonyok mindig sírnak ha kocsira kell költeni, de gyalog már a szomszéd utcába se ...

Jó a meglátás.. :o :D

Megosztás:

Sziasztok!

Ennyi mindent talált a google

Valeo 506309

http://www.oscaro.es/ficha.asp?ID_OSC_LEVE...ARTICLES=669397

# OPEL :1334041 - 1334050 - 1334053

http://www.oscaro.com/pompe-a-eau-valeo-506309-669397-1260-p

http://www.mister-auto.com/pompe-a-eau/val...a021506309.html

http://www.teilesuche24.de/opel/astra-g-ca...serpumpe-506309

http://www.ladderautoparts.com/WATER%20PUM...UTO%20PARTS.pdf

Megosztás:

Van egy kábelköteg a kesztyűtartó alja-középkonzol-műszerfal kormány alatt-vonalon arra rögzítettem rá ezt is. Nem hiszem hogy levitték volna gyárilag a padlólemezre, hacsak nem futatták bel a bal köszönbnél a két nagy csatlakozóba. Jobban jársz, ha megcsinálod előre a kábelezést ráhagyással a szobában megjelöve melyik-melyik, nekem is az volt sok idő amíg összeraktam fejben mennyi-hova. Maga a forrasztás-bekötések már nem volt vészes. Alexnál meg csináltunk egy tesztet, kattan-e a relé, aztán kerestem a hibát vagy fél órát, hogy miért nem, miközben le volt véve még az akkusarú. :) :o

:D

Megosztás:

Tegnap "remek" napom volt. :o

Már legalább egy hónapja két összeszűkült sávra szorítják rá az M3 forgalmát a körvasútsori felüljárón. Reggel is és este is egy kínlódás mire átjut rajta az ember.

Ha jól látom mostanra csak a dilatációs részekkel vannak kész, és akkor egy ideig még ilyen is marad a helyzet.

Előttünk egy községgel járdaépítés folyik, teleszórták az érintett útszakaszt 30-assal és kiraktak egy 20-as!!! sebességkorlátozó táblát is. 'Hogy ezt hol a bánatba találták? Persze kell a korlátozás, de azért ez már túlzás. Gyakorlatilag lassan már azzal szabálytsértek, hogy átgurulok rajta.

Erről jut eszembe, tegnap hallottam, hogy a trafisok rászállnak az útépítés miatti sebességkorlátozásokra. Vigyázzatok.

Hazahozom a Lánykát az oviból, még a kocsiban meséli is, hogy megharapta a hasát az egyik kislány. Gondoltam csak valami játék volt. Este, fürdéskor látom, hogy egy kb. 5 centis vörös, alatta véraláfutásos folt van a hasán és ezen még kis sebek amit a másik gyerek foga okozott. :D Baromi csúnya.

Persze az óvónője ezt elfelejtette megemlíteni délután. Azt hiszem nem leszek aranyos kedden. :)

Megosztás:

Tegnap "remek" napom volt. :o

Már legalább egy hónapja két összeszűkült sávra szorítják rá az M3 forgalmát a körvasútsori felüljárón. Reggel is és este is egy kínlódás mire átjut rajta az ember.

Ha jól látom mostanra csak a dilatációs részekkel vannak kész, és akkor egy ideig még ilyen is marad a helyzet.

Előttünk egy községgel járdaépítés folyik, teleszórták az érintett útszakaszt 30-assal és kiraktak egy 20-as!!! sebességkorlátozó táblát is. 'Hogy ezt hol a bánatba találták? Persze kell a korlátozás, de azért ez már túlzás. Gyakorlatilag lassan már azzal szabálytsértek, hogy átgurulok rajta.

Erről jut eszembe, tegnap hallottam, hogy a trafisok rászállnak az útépítés miatti sebességkorlátozásokra. Vigyázzatok.

Hazahozom a Lánykát az oviból, még a kocsiban meséli is, hogy megharapta a hasát az egyik kislány. Gondoltam csak valami játék volt. Este, fürdéskor látom, hogy egy kb. 5 centis vörös, alatta véraláfutásos folt van a hasán és ezen még kis sebek amit a másik gyerek foga okozott. :D Baromi csúnya.

Persze az óvónője ezt elfelejtette megemlíteni délután. Azt hiszem nem leszek aranyos kedden. :)

Nem irigylem azokat, akiknek muszáj sokat autózni nap mint nap. Mert amik mostanság az utakon vannak, az horror.

Én már rászoktam a gyaloglásra. Inkább sétálok 25 percet melóba meg vissza, minthogy reggelente és esténként gladiátorkodjak a csúcsforgalomban...

A gyerekek között ez nem olyan meglepő. De az óvónéni is megérdemel egy elfenekelést... :)

Megosztás:

A gyerekek között ez nem olyan meglepő. De az óvónéni is megérdemel egy elfenekelést... :D

Persze, és azt is tudom, hogy kb. fél perc alatt lezajlik az ilyen. De ez nem egy átlagos harapás, tényleg csúnya. A has amúgy is érzékeny rész.

A kék foltok és a kisebb sebek természetesek, de ez már nem.

A minimum, hogy illett volna szólni... :o

Megosztás:

A gyerekek között ez nem olyan meglepő.

De az óvónéni is megérdemel egy elfenekelést... :(

Sajnos :o totál el vannak vadulva, és azok a szövegek :) olyan trágárul ha megerőltetem magam se tudok szentségelni.. :(

Zotyaaaaa!!! :D :D :)

Megosztás:

Nem irigylem azokat, akiknek muszáj sokat autózni nap mint nap. Mert amik mostanság az utakon vannak, az horror.

Én már rászoktam a gyaloglásra. Inkább sétálok 25 percet melóba meg vissza, minthogy reggelente és esténként gladiátorkodjak a csúcsforgalomban...

A gyerekek között ez nem olyan meglepő. De az óvónéni is megérdemel egy elfenekelést... :(

Itt is építenek össze vissza, de akárhányszor járok arra, a munkagépek többsége ugyan ott áll, mint két hete is pl... érdekes, bezzeg a 30as tábla ki van górva végig szerencsen, meg szerencsen túl is..

Sajnos :o totál el vannak vadulva, és azok a szövegek :( olyan trágárul ha megerőltetem magam se tudok szentségelni.. :D

Zotyaaaaa!!! :D :) :)

Pár éve egyik köccsentő oszt társam beszolt egy kb 10-12éves kisgyereknek, mert ő maga isegy buzera, és nagykeményt akart játszani, erre a kisgyerek úgy visszaszólt, hogy köcsögéje fülét farkát behúzta és csak így csinált: :D

Egy pár hétig azért jó téma volt. :P

Megosztás:

Rége vettem már magamnak vmi játékszert, így ma nem hagyhattam ott 23ért:

119002-20101106-yhGT1n.jpg

Nem egy nagy, meg lehet nem is fogja ezerévig bírni, de akkor majd rárakom azt a kompit, amit még nyáron szerváltam, de ennyi pénzért? Pár hónapja a metroba volt ez 30. 24literes tartály 176l/min szállítási eljesítmény, 8bar, 230voltos hálózatról megy, itthonra jó lesz :o

Megosztás:

Zozor most hívott, hogy megfeküdt az autója Baján. :) A rádió meghülyült, elment az adás, aztán megállt a motor. Alig bír beindulni. DIS kockás, akksi zsír új, önindító nem rég lett felújítva. Én önindítóra gondolok, bár furcsa, hogy menet közben elment a villany. Időszakos zárlat esetleg?

Most megpróbálnak hazamenni, sógora elkíséri őket kocsival.

Na itten vagyok... 22:00-ra otthon is voltunk, nem volt semmi gond útközben; de:

Mondtam ugye, hogy megvolt tegnap az olajcsere és az ékszíj-csere. Namost a gond az volt, hogy a generátor felső rögzítőcsavarjáról az akksira menő testkábel nem érintkezett rendesen, először azt mutatta hogy van töltés, a 2. megállás után meg már nem világított a visszajelző. Kicseréltük a csavart, megint nem lett jó, mire igazítottunk a testkábelen egy kicsit és jó lett. Amúgy oxidos a kábel, ki kell cserélni. Milyen méretűt kell vennem bele?

Köszi mindenkinek, akit hívtam és próbált segíteni! :o :D

Módosítva : zozor
Megosztás:

Na itten vagyok... 22:00-ra otthon is voltunk, nem volt semmi gond útközben; de:

Mondtam ugye, hogy megvolt tegnap az olajcsere és az ékszíj-csere. Namost a gond az volt, hogy a generátor felső rögzítőcsavarjáról az akksira menő testkábel nem érintkezett rendesen, először azt mutatta hogy van töltés, a 2. megállás után meg már nem világított a visszajelző. Kicseréltük a csavart, megint nem lett jó, mire igazítottunk a testkábelen egy kicsit és jó lett. Amúgy oxidos a kábel, ki kell cserélni. Milyen méretűt kell vennem bele?

Köszi mindenkinek, akit hívtam és próbált segíteni! :o :D

Szerencsére csak ennyi volt a probléma. Amúgy a rajz 10-es vezetéket ír a generátor és a 31-es test pont közé. :)

Megosztás:

Rége vettem már magamnak vmi játékszert, így ma nem hagyhattam ott 23ért:

http://pics.coldline.hu/pics/119002-20101106-yhGT1n.jpg

Nem egy nagy, meg lehet nem is fogja ezerévig bírni, de akkor majd rárakom azt a kompit, amit még nyáron szerváltam, de ennyi pénzért? Pár hónapja a metroba volt ez 30. 24literes tartály 176l/min szállítási eljesítmény, 8bar, 230voltos hálózatról megy, itthonra jó lesz :o

Valami hasonló van nekem is....itthonra tökéletes. 7 éves, és semmi baja. A légkulcshoz és a homokfújóhoz éppen jó, festegetni meg kifogástalan, kiegészítve a vízmentesítővel :D

Megosztás:

Szerencsére csak ennyi volt a probléma. Amúgy a rajz 10-es vezetéket ír a generátor és a 31-es test pont közé. :)

Hát nekem az kb. 5-6mm vastag. Mi az a 31-es test ppont? Képet ha tudsz küldeni please... :o :D

De jó programom van estére. :D Hastáncfesztivál :(

Magak@pjabe... :)

Minek kell az ilyet bejelenteni? Szolgálatban vagyok bakker... :(

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.