Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Ott a pont, másrészt tapasztalat. :o

annyiba igaza van Zotyának, hogy fordulatszám függvényében több benya kell neki ugye, de üresben kitud pörögni, de terheléssel már nem. Nekem is tapasztalat,csak nekem kitankolással mikor adózer kitankolás közelébe ér, már föld tolásakor fiullad, demég nyugodtan kiérek vele tankolni.

Megosztás:

annyiba igaza van Zotyának, hogy fordulatszám függvényében több benya kell neki ugye, de üresben kitud pörögni, de terheléssel már nem. Nekem is tapasztalat,csak nekem kitankolással mikor adózer kitankolás közelébe ér, már föld tolásakor fiullad, demég nyugodtan kiérek vele tankolni.

Részben igaz, de ugye minél nagyobb a terhelése, annál több az üzemanyagigény, tehát csökken a nyomás az üzemanyag vezetékben és ezt az AC pumpa képtelen kiegyenlíteni, hiába pumpál. Nálam is ez volt. Működik a régi is, csak ha lepadlóztuk a gépet ötödikben, akkor nagyon durva számokat mutatott ki az ampermérő és persze nem is ment a verda. :D Lehet ezért is az elsötétedés Zozornál, mert annyi villanyt kért... bár ez nekem továbbra is furcsa. :o

Megosztás:

Részben igaz, de ugye minél nagyobb a terhelése, annál több az üzemanyagigény, tehát csökken a nyomás az üzemanyag vezetékben és ezt az AC pumpa képtelen kiegyenlíteni, hiába pumpál. Nálam is ez volt. Működik a régi is, csak ha lepadlóztuk a gépet ötödikben, akkor nagyon durva számokat mutatott ki az ampermérő és persze nem is ment a verda. :D Lehet ezért is az elsötétedés Zozornál, mert annyi villanyt kért... bár ez nekem továbbra is furcsa. :o

Ennyiben=részben, így értettem :)

Én meg azt nem értem, hogy miért csak indítózáskor megyaz AC az SZR ben... miért nem megy gyujtásra is, mint az nzben??

Cseréltem a benzinszűrőt, és eléggé sokára kapta el, meg le isálltkétszer, megmásnap reggel is csak másodjára.

Megosztás:

Ennyiben=részben, így értettem :D

Én meg azt nem értem, hogy miért csak indítózáskor megyaz AC az SZR ben... miért nem megy gyujtásra is, mint az nzben??

Cseréltem a benzinszűrőt, és eléggé sokára kapta el, meg le isálltkétszer, megmásnap reggel is csak másodjára.

Nekem meg random csinálja. Néha hallom hogy bugyog a benzin, néha nem. Mikor nem, akkor többet is kell pörgetni az önindítót... :o

Megosztás:

Nekem meg random csinálja. Néha hallom hogy bugyog a benzin, néha nem. Mikor nem, akkor többet is kell pörgetni az önindítót... :o

sohase hallottam, hogy bugyog :D

van egy búgó hang, aztán egy kattanás, ez az nz.

búgmikor tölt az ac, kattan mikor leállítja a reléje.

szrbe semmi ilyet nem hallok, csak ha indítózok akkor hallok egy hasonló kattanást, meg leállításkor is.

Megosztás:

Már előre félek, hogy én mit hova fogok tudni kötögetni tavasszal majd... főleg hogy uni központi zárat fogok kötni gyári keábelköteggel :o

Én éppen most vagyok egy ilyen projektben (elektromos tükör beépítés miatt).

az nem fogja leszívni egy hét alatt se.

Haver kocsijában az LG rádiója 250-300mA-t evett folyamatosan, télen, pár nap állás után már nem akart beindulni a kocsija.

Megosztás:

Hazaértem. Kimegyek az autóhoz, kiegyenlítő le, szisszen egyet. Megnyomkodom a vízcsövet, buborékol kicsit, na mondom berúgom a "gőzkazánt"... El is indult, 3 hengerrel, kicsit kapkodva, de aztán beállt az alapjárat. Járattam kicsit, de most nem volt az az égtelen csattogó hangja. De a víz most is csordogál ha a gázra lépek. Na meg egy szép kis "víztócsa" lett a kipufogó mögött. :o

Megosztás:

Hát ezt szomorúan hallom/olvasom! És polgári pereskedtél, vagy megoldódott? Mi a történet vége? Azért az órámat nem hasonlítom egy méregdrága kanapéhoz, csak hát bosszant a dolog. Sokáig gyűjtöttem erre az órára, maga az óra nem drága, csak a szíj...mert Antiallergén titániumból van, de már megint fecsegek, mert ez is lényegtelen...... Csak bosszant, hogy leszarják a pofám...addig még érdeklődsz, és még csengetsz, kinyalják a segged...utána meg semmi!! Én elhiszem, hogy karácsony miatt le vannak terhelve, de attól még nekem nem javul meg az órám :)

És akkor még sokan kérdezik, hogy miért utálom ezt a fostos országot!!! :o

Közöltem velük hogy nem gond a polgári per, csinálhatjuk, illetve nyilvánvaló volt hogy nekem van igazam.....

Cserélték a cuccot :D

De amíg nem kezdtem el keménykedni simán lepattintottak volna...

Megosztás:

Hazaértem. Kimegyek az autóhoz, kiegyenlítő le, szisszen egyet. Megnyomkodom a vízcsövet, buborékol kicsit, na mondom berúgom a "gőzkazánt"... El is indult, 3 hengerrel, kicsit kapkodva, de aztán beállt az alapjárat. Járattam kicsit, de most nem volt az az égtelen csattogó hangja. De a víz most is csordogál ha a gázra lépek. Na meg egy szép kis "víztócsa" lett a kipufogó mögött. :o

Nekem egy ideig csobogott, de mióta fagyállóval van feltöltve, azóta eltünt ez a hang, és napok óta ottáll a vízszint a kiegyenlítőben.

Megosztás:

Valszeg az ablak, de nem igazán értem, mert gyárira kötöttünk mindent...

Nem is azzal van baj, hanem az automata felhúzással. :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nos, a corsa ismét életre kelt. 15ezer sok szerintetek a HF felújításért? Ebben benne van a síkolás, új szelepek becsiszolva, szelepszár szimmeringek, az összes járat alapos átmosása, hf komplett összerakva, felújítva. :o

Az egész attrakció vezérléssel, szíjakkal, vízpumpával, új gyertyák, elosztófedél, rotor, levegőszűrő, került 55-be, + adtam egy 20-ast a havernak (nem volt pofám elfogadni a haveri 5 ezret. Ő dolgozott az egésszel, furikázta a műhelybe a hf-et, én csak szétszedni asszisztáltam) :D

Ja, a hiba okozója:

szelep.jpg

Ugye nem kell részletezni......

A kicsi annyira örült, hogy újra működik, hogy hazafelé asszonynak mindjárt dobott egy 44-es hibakódot :)

Megosztás:

Nem is azzal van baj, hanem az automata felhúzással. :(

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nos, a corsa ismét életre kelt. 15ezer sok szerintetek a HF felújításért? Ebben benne van a síkolás, új szelepek becsiszolva, szelepszár szimmeringek, az összes járat alapos átmosása, hf komplett összerakva, felújítva. :D

Az egész attrakció vezérléssel, szíjakkal, vízpumpával, új gyertyák, elosztófedél, rotor, levegőszűrő, került 55-be, + adtam egy 20-ast a havernak (nem volt pofám elfogadni a haveri 5 ezret. Ő dolgozott az egésszel, furikázta a műhelybe a hf-et, én csak szétszedni asszisztáltam) :)

Ja, a hiba okozója:

http://liftesek.hu/auto/szelep.jpg

Ugye nem kell részletezni......

A kicsi annyira örült, hogy újra működik, hogy hazafelé asszonynak mindjárt dobott egy 44-es hibakódot :)

Abszolút nem. Én 50-t fizettem és szar lett. :o 44-es kód, szegény keverék? :(

Megosztás:

Elmegy a víz?

El. De eddig az egyik csatlakozónál nyomta ki. Szivárgott. Kicseréltem a bilincset meg a csövet, azóta nem ereszt ott. Utána nem mentem még vele sokat. De ezt a vízcsordogálást az eresztés óta csinálja. És még nem szűnt meg.

Megosztás:

El. De eddig az egyik csatlakozónál nyomta ki. Szivárgott. Kicseréltem a bilincset meg a csövet, azóta nem ereszt ott. Utána nem mentem még vele sokat. De ezt a vízcsordogálást az eresztés óta csinálja. És még nem szűnt meg.

Hát meglehethogy beleegősödött az eresztás miatt, és eléggé nehezen dolgozza ki magátol... vedd ki a jeladót, hátha bogyog vmi levegő... de ha hfeslenne, akkor buborékolnia kellene a kiegyenlítőnek, alapjáraton is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.