powerup Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Tegnap kipróbáltam egy 1,6SE Caravan-t, hát nekem elég meggyőző volt. Beleszerettem :D Mondjuk ez egy '94-es volt amit én néztem az meg '92-es de gondolom sok különbség nem lesz. ;) Hát a sima 1,4-hez hasonlítani se lehet az biztos :)És megveszed?Extrák? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 És megveszed?Extrák? Ez egy ismerősé volt, nem tudtam hogy az övébe is ilyen motot pöfög :D Csak tegnap találkoztam vele este és mondtam neki hogy én is egy ilyet akarok csak 1,6SI-t.Azt mondja ez is az :P Mondta ha gondolom mehetünk egy kört, én meg nem mondtam nemet.Nagyon jó,szép,és csodás hangja van mikor tolja az ember :) Lehet nem úszom meg kis fogysztással ha ilyet veszek. A másikat meg hétvégén nézem meg ha addig el nem kel ;) Mivel nem tudok szabit kivenni ;) Meg most azt nem tudom hogy inkább vegyek meg egy 92eset(500-600e) és marad pénz az esetleges javításokra vagy vegyek egy 94eset ( 700-800e) és akkor nem sok pénz marad Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Meg most azt nem tudom hogy inkább vegyek meg egy 92eset(500-600e) és marad pénz az esetleges javításokra vagy vegyek egy 94eset ( 700-800e) és akkor nem sok pénz marad Nézd inkább azt melyik milyen állapotban van. Egyébként gondolom egy-két dolgot csak le kell cserélni mindkettőn... Vezérműszíj, görgők, olaj, stb... Ha nem akarod a szerencsére bízni hogy meddig bírja, vagy ha tutira jók. :) Egyébként úgy tudom 94 10. hó környékén volt egy kis update. Pl fehér indexbúra... Ez jelenthet némi optikai előnyt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 ABS-t bele lehet utólag pakolni egy kocsiba? És ha igen mennyiből kb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Egyébként úgy tudom 94 10. hó környékén volt egy kis update. Pl fehér indexbúra... Ez jelenthet némi optikai előnyt. Hivatalosan '94 szeptemberben volt facelifting. Változott: - hűtőmaszk, onnantól volt a ma már gyakoribb középen üres design, a korábbiak hűtőmaszkja rácsos - a más hűtőmaszkhoz más a lámpa belső íve, erre figyelni kell lámapvásárlásnál is! - gömbölyűbb tükrök, ha jól tudom - tudomásom szerint onanntól vannak X-es motorkódú erőforrások benne - valamikor változott a kormány is, de ezt nem tudom, hogy ekkor történt-e? Ennyi jutott eszembe hirtelen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1152 Ebbe van ABS is légzsák is(ami nem hátrány) közel is lenne viszont sok km van benne,bár lehet azért vetek rá egy pillantást :) Hisz a másikba se biztos hogy annyi van :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1152 Ebbe van ABS is légzsák is(ami nem hátrány) közel is lenne viszont sok km van benne,bár lehet azért vetek rá egy pillantást :) Hisz a másikba se biztos hogy annyi van :D Na igen... sohase a km óra állására alapozz, alapból ne higgyél annak. A kopottságokat kell megnézni (a már említetteket: kormány, pedálok, váltógomb, ülés mennyire stabil, ajtók, stb). Ezek többet elárulnak, mint a km óra állása, persze azt is megkell nézni, hogy tudjál mihez viszonyítani. De ha az órában van mondjuk ~80e km, de a kormány tükörsima, akkor tuti hogy valami nem stimmel, vagy a tulaj szanaszét maszírozta a kormányt egyenes úton is ;) Közben megnéztem a mikulás ótót ;), ez hihető, ennyi idős autónál kb reális lehet, talán egy pöttyet sok, de ha jó, és nincs széthajtva a motor, akkor még bőven jó lehet. Az én verdám '93-mas, 168e km-rel vettem, de németből jött be 2003-ban, úgyhogy nemtudom, mennyit tekergettek vissza, de 1 év használat után úgy vettem észre, hogy nemnagyon tekerték vissza, a motor "extra" jó, kopottságok is megfelelőek. Viszont kereskedő hozta be kintről, úgyhogy biztosra nem tudhatom, de hát jó minden, úgyhogy nem is foglalkozom vele... (én egyébként nem kereskedőtől vettem, 2003-2004 között unokatesóm használta, ő vette kereskedőnél, de legalább azt tudom, hogy az 1 év alatt uccsótesóm (csaj) nem bűvészkedett vele...). Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Egy korrekt donor :) : http://kep.tar.hu/powerup/50216557/19313353#2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Tegnap kipróbáltam egy 1,6SE Caravan-t, hát nekem elég meggyőző volt. Beleszerettem :D Mondjuk ez egy '94-es volt amit én néztem az meg '92-es de gondolom sok különbség nem lesz. ;) Hát a sima 1,4-hez hasonlítani se lehet az biztos :) Ha egy 20i Caravánt próbálnál ki az még meggyőzőbb lenne! Adója nem több, a fogyasztás meg főleg lábfüggő. A 92es vagy 94es évjáratnál sokkal többet számít a látható és láthatatlan állapot. Ha lehet érd el az eladónál, hogy egy diagnosztikára kapható legyen. Megéríííííííííí! Saját példám: beleszerettem a F. Uno turbóba, másfél évig vártam a szemre megfelelő példányra. Megvolt! Elvittem diagnosztikára 10000ért, de kiderült, hogy 105 paci helyett csak 67 volt. Jó, hogy megmérettem meg, hogy nem vettem meg! Ezek után most a 20i Caravánommal nagyon elégedett vagyok! Használt autó vételnél én úgy kalkulálok, hogy a járulékos költség = 5 éves vételár + 30%, 10 éves vételár + 100%. Ezután kapsz egy 3 éves kocsi állapotának és megbízhatóságának megfelelő autót. Ezt én több tízéves tapasztalat alapján mondom. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yahher Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Ha egy 20i Caravánt próbálnál ki az még meggyőzőbb lenne! Adója nem több, a fogyasztás meg főleg lábfüggő. A 92es vagy 94es évjáratnál sokkal többet számít a látható és láthatatlan állapot. Ha lehet érd el az eladónál, hogy egy diagnosztikára kapható legyen. Megéríííííííííí! Saját példám: beleszerettem a F. Uno turbóba, másfél évig vártam a szemre megfelelő példányra. Megvolt! Elvittem diagnosztikára 10000ért, de kiderült, hogy 105 paci helyett csak 67 volt. Jó, hogy megmérettem meg, hogy nem vettem meg! Ezek után most a 20i Caravánommal nagyon elégedett vagyok! Használt autó vételnél én úgy kalkulálok, hogy a járulékos költség = 5 éves vételár + 30%, 10 éves vételár + 100%. Ezután kapsz egy 3 éves kocsi állapotának és megbízhatóságának megfelelő autót. Ezt én több tízéves tapasztalat alapján mondom. :) Nekem még van is uno turbóm :-) Meg persze astrám is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Na igen... sohase a km óra állására alapozz, alapból ne higgyél annak. A kopottságokat kell megnézni (a már említetteket: kormány, pedálok, váltógomb, ülés mennyire stabil, ajtók, stb). Ezek többet elárulnak, mint a km óra állása, persze azt is megkell nézni, hogy tudjál mihez viszonyítani. De ha az órában van mondjuk ~80e km, de a kormány tükörsima, akkor tuti hogy valami nem stimmel, vagy a tulaj szanaszét maszírozta a kormányt egyenes úton is :) nézd meg az kis Astrámat.....77-78e km van bennne...és tényleg annyi! a kormány ugyan kopott mert egy cali kormány van benne, de pl az ülések nincsennek, pedálok nincsennek, ajtó nem lóg ilyesmi Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Nekem tök simára van kopva a kormány nagy része 153ekm után, pedig '96 óta én használom. Annyi a titka, h a renceres gyurmázástól olyan a tenyerem, mint a csiszoló papír, innentől sok esélye nincs a kormánynak. Szép, fényes. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 gyurmázás ? :D :) ;) ;) Silver: az a kocsi, amit a hasznaltauto.hu-ról belinkeltél így külsőleg jól néz ki (már ami látszik belőle), ha vigyáztak rá, még vagy 100e-t elmehet generálig sztem. Mérni kéne kompressziót, abból sokminden kiderülhet ;) Maghallgatod a hangját, ha nem csörög-zörög összevissza az már jó jel (vagy jó adalék :P ). Sztem a legjobb választás valamelyik Si motoros gép (1.4Si vagy 1.6Si), ezeknek a legjobb a teljesítmény/hengerűrtartalom aránya, és a fajlagos fogyasztása. Ha úgy alakul, én is eljátszom az Si-vé alakítást ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 A spuriról én is csak jót tudok mondani, bár kicsit tövvet teszek a benyához, mint amit a flakonon ajánlanak, de a fogyi spurival nyáron hosszútáv + kisvárosok 5 lityi esetleg 5,2 100-on, spuri nélkül pedig oan 6 körül mozog ugyanazon az útszakaszon, ugyanazzal a tempóval és teherrel, ugyanolyan benyával, szóval elég jó, + mintha minimálisan jobban is gyorsulna előzéseknél. Ez az Ecotek meg foglalkoztat, de ezidőtájt inkább majd a köv. autóban próbálom ki. Kár, pedig poén lenne ha kihoznál egy 4,5-es fogyit... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Kár, pedig poén lenne ha kihoznál egy 4,5-es fogyit... :) Azt hagyd meg a dizeleknek! ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptoma Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 Hali érdeklödnék hogy mi a külömbség a F10-5 váltó s F16os váltó között pl felfogatás,kuplung távolság,áttétel stb stb SOSbe kéne üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 A spuriról én is csak jót tudok mondani, bár kicsit tövvet teszek a benyához, mint amit a flakonon ajánlanak, de a fogyi spurival nyáron hosszútáv + kisvárosok 5 lityi esetleg 5,2 100-on, spuri nélkül pedig oan 6 körül mozog ugyanazon az útszakaszon, ugyanazzal a tempóval és teherrel, ugyanolyan benyával, szóval elég jó, + mintha minimálisan jobban is gyorsulna előzéseknél. Ez az Ecotek meg foglalkoztat, de ezidőtájt inkább majd a köv. autóban próbálom ki. Na Na , nagy kerekek kis moci, te mindig lejtőn lefelé jársz? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 ABS-t bele lehet utólag pakolni egy kocsiba? És ha igen mennyiből kb? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 :) abs beszerelés is gyakran előforduló téma keress kicsit rá vannak tapasztalatok, árak stb Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 :) Az Így Csináld szerint elvileg nem lehet utólag ABS-t berakni. Gyakorlatilag meg biztos lehet, de az is biztos, hogy nem olcsó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 ABS-hez utólag sok dolgot kell változtatni, úgyhogy nem eccerű dolog. :) Ptoma! Egyáltalán nem kompatibilis. Más a felfogatás, a kuplung és a féltengely is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 ABS-hez utólag sok dolgot kell változtatni, úgyhogy nem eccerű dolog. ;) Ptoma! Egyáltalán nem kompatibilis. Más a felfogatás, a kuplung és a féltengely is. Kár :) Mert az csak 94 utáni autóban láttam vagy olyanba amibe 2000es moci van :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 Mert az csak 94 utáni autóban láttam vagy olyanba amibe 2000es moci van :D Van pár dolog, amiért autót érdemes cserélni. Ilyen a 2 lityós moci, a klíma, és az ABS. Majd, ha nagyon kívánom ezeket, akkor veszek egy G Astrát, és kalap. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 Kinek küldhetek el egy két auto belső képet? Véleményeztetés céljából? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február1, 2006 Megoszt Elküldve Február1, 2006 Kinek küldhetek el egy két auto belső képet? Véleményeztetés céljából? :) Rakd fel ide, és aki akarja, az véleményezi! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts