Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Mivel a facelift előtti modelleknek másmilyen a visszapillantója szerintem nem jó hozzá az újabbakhoz való szélterelő, de legalábbis valószínűleg nem fog tökéletesen passzolni.

Én nyáron a Csergőben vettem, jóval olcsóbbat mint a Szatuna és semmi bajom vele.

Szatuna zajos mint állat. :)

Elküldve

hy!

Láttam a képen hogy nem az angeles lámpa van az autóban hanem másfajta dupla kerek vagy csak elnéztem Nekem kellene olyan mert ha xenont belerakom akkor nincs távolságim emiatt nincs benne :)

Pedig izzó és generátor mint a tenger :D

Elküldve

Milyen kartervédőt érdemes venni, ha főleg a kosz ellen szeretném felapplikálni?

A gyári az úgy tudom, h meglehetőst lukacsos. Láttam ~24 körül műanyagot, ponros árat nem tudok, de az eléggé zárt volt.

Rögzítése hogyan? Vannak előre megcsinált felfogatási pontok, vagy faragnom kell?

Elküldve

én gyárit vettem.

igaz lyukacsos, viszont nem biztos hogy szerencsés teljesen leburkolni utolag, mert a kartel nem kap elég hütést, akkor az nem biztos hogy egészséges a motornak....

és a gyári a k.strapabiró.

Elküldve
Itt Kecsón árulnak valami SHERIFF márkát... :D

Nagyon brutál kazánlemezböl készül

Ha kell infó utánnanézhetek... :)

Az a sheriff elég sokat bír és pesten is kapni asszem a boombastickban.

Elküldve

Akkor döntsétek el, h melyik jobb, ez nálam úgyis csak nyár végi project. :)

Felfogatásra vki? Gondolom nekem kell felberhelni csavarokkal a vasra?

Elküldve
Akkor döntsétek el, h melyik jobb, ez nálam úgyis csak nyár végi project. :D

Viktor is a sheriffet tudja/tudta... :)

Kérdezd meg Püben?

Amúgy nekem is az van, és egész jól bírja a strapát... ;)

Elküldve

Amennyire én tudom gyári helyre megy (és talán gyári csavarokkal is).

Elküldve

Olvastam itt valahol (valamelyik topikban), hogy ilyenkor télen célszerű a hűtőt eltakarni. Na én be is raktam egy karton lapot, de csak kb a fél hűtőt takarja el, elegendő így? Számítani fog így valamit a melegedésben? Az egészet nyílván nemszabad eltakarni, mert az üzemmeleg motort már hűteni kéne :) Szóval ér valamit, hogy csak pont a fél hűtőt takartam le, vagy picit jobban lekéne?

Elküldve
Olvastam itt valahol (valamelyik topikban), hogy ilyenkor télen célszerű a hűtőt eltakarni. Na én be is raktam egy karton lapot, de csak kb a fél hűtőt takarja el, elegendő így? Számítani fog így valamit a melegedésben? Az egészet nyílván nemszabad eltakarni, mert az üzemmeleg motort már hűteni kéne :) Szóval ér valamit, hogy csak pont a fél hűtőt takartam le, vagy picit jobban lekéne?

Elméletileg nem kéne....Mivel hideg mocinál a termosztát úgyis zárva van, tehát addig a hűtőbe-ből víz nem igazán jut a motorból-ba. Tehát Jó termosztát esetén nem igazán számít. Esetleg annyit befolyásol, hogy kevesebb menetszél jut a mocira, így némileg "gyorsabb" a felmelegedés...

A dugókat kerüld... meg ha meleg idő lesz, inkább vedd ki.

Elküldve
ehhez mit szóltok?

Chiptuning :D ;) ;) :)

Astra 2.0 16V gyárilag 200 paci.

Mindez a szívó benzinmotor listán. Gondolom igazán vághatják a dolgot.

A sok gagyi tuningcég (Lexmaul, dbilas, irmsher, eds) max. ezeknek a felét irja egy sima chipre, szóval ezek biztos elég jók, ha kétszer annyit kihoznak belőle...

Elküldve

Mit szóljunk? :)

Ha fékpadon csinálják, akár még jó is lehet a dolog. :D

Ha csak feltöltenek egy univerzális módosított paramétertáblát a vezérlőbe,

és semmi mérés, akkor sok esetben csak irányadó lehet az az érték, amit

írnak a leendő lóerőre. Meg kell kérdezni őket. ;)

Elküldve
Astra 2.0 16V gyárilag 200 paci.

Mindez a szívó benzinmotor listán. Gondolom igazán vághatják a dolgot.

A sok gagyi tuningcég (Lexmaul, dbilas, irmsher, eds) max. ezeknek a felét irja egy sima chipre, szóval ezek biztos elég jók, ha kétszer annyit kihoznak belőle...

igen azt én is néztem :D

mielőtt félreértenétek, nekem eszemben sincs ilyet csináltatni. csak másik fórumon láttam a linket, gondoltam beteszem ide, hadd röhögjünk itt is ;)

Mit szóljunk? :)

Ha fékpadon csinálják, akár még jó is lehet a dolog. ;)

Ha csak feltöltenek egy univerzális módosított paramétertáblát a vezérlőbe,

és semmi mérés, akkor sok esetben csak irányadó lehet az az érték, amit

írnak a leendő lóerőre. Meg kell kérdezni őket. :P

szerintem vakitás az egész.

Elküldve

Andris, a miénken dobna kemény 10LE-t, akkor már inkább C14SE-átalakítás, az +22-t ad, és még nem is árt annyira a motornak, mint amennyire ez árthat :)

Elküldve

Ettől függetlenül tényleg lehet korrekt a cég, csak az adatok alapján kevéssé hihető.

Az NZ-hez + 10 paci, az több mint 15% és azért az már elég komolynak számít.

Elküldve
Andris, a miénken dobna kemény 10LE-t, akkor már inkább C14SE-átalakítás, az +22-t ad, és még nem is árt annyira a motornak, mint amennyire ez árthat :)

ha 10LEt dob rajta, megnyalom a 11.ik ujjam :D

Elküldve

Ja, százalékosan nem olyan rossz, de abszolut értékben jobban jár az ember, ha SE-t csinál belőle, ha meg ahhoz még + ez a chiptuning, akkor mégjobban, bár nem látok ott SE-hez chipet... :)

Elküldve
Ja, százalékosan nem olyan rossz, de abszolut értékben jobban jár az ember, ha SE-t csinál belőle, ha meg ahhoz még + ez a chiptuning, akkor mégjobban, bár nem látok ott SE-hez chipet... :)

ilyen szintü autókhoz szerintem felesleges a chiptuning. nem is lesz nekem szerintem, mert csak pénzkidobás.

Elküldve

Nekem teljesen el van takarva de azért állítható :D , és jobban melegszik.

Elküldve

No, most este leteszteltem az eltakart hűtőt :) Egy picit segít, úgy vettem észre, hogy hamarabb van fűtésem is, pedig most aztán extrém hideg van errefelé! Amúgy én is amiatt raktam be, hogy a mocira kevesebb levegő menjen, a termosztátom elvileg jó (van fűtésem elég hamar, de most méghamarabb :D).

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.