mackosajt Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 :D Még szerencse, hogy az ősszel szenvedtem vele... hogy kivágjam a helyét... Vasfűrészlappal az egyeneseket ráhagyással és türelemmel addig cseszgettem, míg a fűrész át nem hatolt a műanyagon. Onnan könnyebb...vágni...Vágás után reszelő... (Most a munkám nem ér semmit... :blink: :) Új lökös megy rá... mert megtört... de ezt máshol leírtam... :) :lol: Viszont van kérdésem... bár remélem az ellenőrzés mást nem fog kihozni hibának, mint ami látszik.. A mitszu pajero feldobta vagy 50 cm-re a jobb elejét a kocsinak. Amikor földet ért, a lengéscsillapító kilökte az olajat... szerintetek jobb, ha szólok a javítóknak, hogy toronycsapágyat (fél éve került be), szilenteket (szintén fél évesek) cseréljenek? Még ha nem látszik rajtuk semmi, akkor is? A légéscsillapítót cserélni fogják, ezért kérdem. ??? ugye nem baj, ha ezt ide írtam, nem a futóművesbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 A szilentek állapotát lehet ellenőrizni, a toronycsapágyat pedig helyből cserélném, nem nagy tétel (1500HUF). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Ehh akkor nem írtam volna faxságot :blink: én is azt akartam írni h csapágy csere.. nem összeg, és ha már úgyis szét van kapva... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 A szilentek állapotát lehet ellenőrizni, a toronycsapágyat pedig helyből cserélném, nem nagy tétel (1500HUF). THX! Szólni fogok nekik! Nem akarok egy pár hónap múlva recsegő toronycsapágyat. Vazze... most már reménykedek, hogy más baja nem lett a gépnek. Nem tudom mihez fognék, ha nem lenne a régi, jó kis ótó belőle megint. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Sziasztok lakók! Lenne egy kérdésem az F-es classik astrákkal kapcsolatban. Az igaz, hogy a classik szériából ki van véve minden madzag ami pl a fordulatszámmérőnek adja a jelet,a ködlámpa kábelezése stb.? Csak próbálkozom a lehetőségekkel és ez miatt érdekelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Sziasztok lakók! Lenne egy kérdésem az F-es classik astrákkal kapcsolatban. Az igaz, hogy a classik szériából ki van véve minden madzag ami pl a fordulatszámmérőnek adja a jelet,a ködlámpa kábelezése stb.? Csak próbálkozom a lehetőségekkel és ez miatt érdekelne. Légyszíves írj évjáratot és motorkódot, ezek alapján több esélyed van a helyes válaszra :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Légyszíves írj évjáratot és motorkódot, ezek alapján több esélyed van a helyes válaszra :blink: Szerintem nem feltétlenül, mivel a classicokat egy helyen gyártották és a korai plus sorozatot leszámítva csak X14NZ és X16NZ motorokkal. De a lényeg: A fordulatszámmérő madzag tényleg nincs bennük bent, de ezt nem olyan nagy művészet pótolni. A ködlámpa madzaga meg a korábbiakban sem biztos, hogy be van húzva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Sziasztok lakók! Lenne egy kérdésem az F-es classik astrákkal kapcsolatban. Az igaz, hogy a classik szériából ki van véve minden madzag ami pl a fordulatszámmérőnek adja a jelet,a ködlámpa kábelezése stb.? Csak próbálkozom a lehetőségekkel és ez miatt érdekelne. Fordulatszámmérőnek be kell húzni a trafótól az 1-es vezetéket,ha BOSCH szabvány a dolog és akkor zöld is a szine. :) A ködlámpa meg: valszeg a kapcsoló vakdugója mögött van a csati és a vezetékelés elmegy a relédobozig. Onnan kell továbbfűzni álltalában a legtöbb típusnál. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 Mostanság csinálom a ködlámpát, és az szedje le a relé, biztosíték táblát, akinek 3 anyja van. :) Én hozzá nem fogok érni, leteszem máshova a biztijét, és a relét. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január15, 2006 Megoszt Elküldve Január15, 2006 Nem biztos, hogy jó helyre írom. Szeretném happy érzésemet nyilvánítani, a fórum anyaga nagyon jó. Ma leverték a tükröm, és már segített is a múlt anyaga. Szvsz nagyon jó! Thx minden hozzászólásért! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január16, 2006 Megoszt Elküldve Január16, 2006 Segítsetek légyszi. Magyarországra milyen feltételekkel lehet behozni külföldről autót (mármint legálisan beírathatót)? Gondolok itt korra vagy kibocsájtási normára (Euro III). Vagy egyéb szempontok vannak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január16, 2006 Megoszt Elküldve Január16, 2006 Segítsetek légyszi. Magyarországra milyen feltételekkel lehet behozni külföldről autót (mármint legálisan beírathatót)? Gondolok itt korra vagy kibocsájtási normára (Euro III). Vagy egyéb szempontok vannak? Sajnos elég suxx a helyzet. Jan. 1-től már az Euro 3 is eléggé a "büntetett kategória" hála az újautós lobbinak. Bevezették ugyan a regadó csökkenését a kor függvényében, de az is elég röhejes. A Totalcaron írtak róla nemrég, keress rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január16, 2006 Megoszt Elküldve Január16, 2006 Sajnos elég suxx a helyzet. Jan. 1-től már az Euro 3 is eléggé a "büntetett kategória" hála az újautós lobbinak. Bevezették ugyan a regadó csökkenését a kor függvényében, de az is elég röhejes. A Totalcaron írtak róla nemrég, keress rá. Tehat barmit be lehet hozni, csak meg kell fizetni a regadot. tehat akar Euro II is, csak akkora lesz a regado, hogy nem eri meg? Jol ertettem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január16, 2006 Megoszt Elküldve Január16, 2006 Tehat barmit be lehet hozni, csak meg kell fizetni a regadot. tehat akar Euro II is, csak akkora lesz a regado, hogy nem eri meg? Jol ertettem? Igen jól és Euro II alatt nem is lehet behozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 No akkor mindenkinek köszönöm a véleményeket az eladásos témával kapcsolatban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Ma az Astránkkat elvittem élete utolsó helyére... vagyis igy nem igaz, csak anmnyi, hogy ma megvolt az utolsó utam vele. Holnap eredetvizsga, majd átirás, és pá-pá Astra F. szép autó voltál... :) :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Filóztam ám nagyon, h eladom az enyémkém, és lecsapok a gépedre, de most nagyon nem hiányzik/hiányzott 3k kiadás. Szép autó, na. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Műszakin mennyire kötnek bele abba, h a ködlámpa a tompított nélkül is kapcsolható? Ha kötekednek, megoldás, h kiveszem a biztosítékot, és hopp, egyáltalán nem is világít? Vagy csináljam meg rendesen? Végül is úgysem használnám magában, csak nem akarom szétszedni a műszerfalat nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Műszakin mennyire kötnek bele abba, h a ködlámpa a tompított nélkül is kapcsolható? Ha kötekednek, megoldás, h kiveszem a biztosítékot, és hopp, egyáltalán nem is világít? Vagy csináljam meg rendesen? Végül is úgysem használnám magában, csak nem akarom szétszedni a műszerfalat nagyon. itt kitárgyaltuk ---> http://www.opelforum.hu/index.php?s=&showt...ndpost&p=148583 Szóval mehet tompított nélkül is! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Műszakin mennyire kötnek bele abba, h a ködlámpa a tompított nélkül is kapcsolható? Ha kötekednek, megoldás, h kiveszem a biztosítékot, és hopp, egyáltalán nem is világít? Viszont úgytom, hogyha fel van szerelve, akkor működnie is kell. Tehát a bizti kivevés nem járható út. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Leftwitch Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Hi... Szeretnék venni a 93-as 3 ajtós astrámhoz két oldalra az ablakokra légterelőt, a szatuna kft oldalán viszont csak olyat találtam ami a 94-től gyártottakra jó: "Opel Astra légterelő,ajtók száma 3,1994-1998,Kód:1706" Ez vajon jó az enyémre is,vagy felejtsem el? Ja és még annyi hogy fel lehet simán szerelni,vagy szaki kell hozzá? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Hi... Szeretnék venni a 93-as 3 ajtós astrámhoz két oldalra az ablakokra légterelőt, a szatuna kft oldalán viszont csak olyat találtam ami a 94-től gyártottakra jó: "Opel Astra légterelő,ajtók száma 3,1994-1998,Kód:1706" Ez vajon jó az enyémre is,vagy felejtsem el? Ja és még annyi hogy fel lehet simán szerelni,vagy szaki kell hozzá? :) szerintem biztos jó hozzá,de azért vásárlás előtt kérdezd meg ;) Szaki tutti nem kell hozzá,5perc alatt bőven megvan a dolog,arra figyelj,hogy mielőtt felrakod előtte melegebb helyen legyen a légterelő(pl.lakás szobahőmérséklet),mert kicsit meg kell hajlítani ahhoz h felrakd és a hidegben a műanyag merevebb és könnyen törik ;) Ha kurblis ablakemelőd van nagyon eccerű lesz,ha elektromos,akkor lehet h be kell rakd azokat a kis fém tartókat amit adniuk kell hozzá. De az sem biztos...nekem elektromos ablak van és nem kellett hozzá,simán felment,jól szuperál :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 szerintem biztos jó hozzá,de azért vásárlás előtt kérdezd meg ;) Szaki tutti nem kell hozzá,5perc alatt bőven megvan a dolog,arra figyelj,hogy mielőtt felrakod előtte melegebb helyen legyen a légterelő(pl.lakás szobahőmérséklet),mert kicsit meg kell hajlítani ahhoz h felrakd és a hidegben a műanyag merevebb és könnyen törik :P Ha kurblis ablakemelőd van nagyon eccerű lesz,ha elektromos,akkor lehet h be kell rakd azokat a kis fém tartókat amit adniuk kell hozzá. De az sem biztos...nekem elektromos ablak van és nem kellett hozzá,simán felment,jól szuperál :D én nem szerettem. volt a kocsin, de leszedtem ;) nagy lesz a szélzaj tőle országúton/autópályán, és nem jön be levegő nyáron. télen viszont jó eső ellen. ja és a látóteret is csökkenti, hiába átlátszó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Emze Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Megserult rendszamtabla/elso/ hogy,hol,es mennyiert javithato/csinaltathato? /Ugy ertesultem,hogy a vizsgan feltetel! a serulesmentesseg/ :) // Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 szerintem biztos jó hozzá,de azért vásárlás előtt kérdezd meg :) Mivel a facelift előtti modelleknek másmilyen a visszapillantója szerintem nem jó hozzá az újabbakhoz való szélterelő, de legalábbis valószínűleg nem fog tökéletesen passzolni. Én nyáron a Csergőben vettem, jóval olcsóbbat mint a Szatuna és semmi bajom vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts