Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

:D Még szerencse, hogy az ősszel szenvedtem vele... hogy kivágjam a helyét... Vasfűrészlappal az egyeneseket ráhagyással és türelemmel addig cseszgettem, míg a fűrész át nem hatolt a műanyagon. Onnan könnyebb...vágni...Vágás után reszelő...

(Most a munkám nem ér semmit... :blink: :) Új lökös megy rá... mert megtört... de ezt máshol leírtam... :) :lol:

Viszont van kérdésem... bár remélem az ellenőrzés mást nem fog kihozni hibának, mint ami látszik..

A mitszu pajero feldobta vagy 50 cm-re a jobb elejét a kocsinak. Amikor földet ért, a lengéscsillapító kilökte az olajat... szerintetek jobb, ha szólok a javítóknak, hogy toronycsapágyat (fél éve került be), szilenteket (szintén fél évesek) cseréljenek? Még ha nem látszik rajtuk semmi, akkor is? A légéscsillapítót cserélni fogják, ezért kérdem.

???

ugye nem baj, ha ezt ide írtam, nem a futóművesbe?

Megosztás:

A szilentek állapotát lehet ellenőrizni, a toronycsapágyat pedig helyből cserélném, nem nagy tétel (1500HUF).

THX! Szólni fogok nekik! Nem akarok egy pár hónap múlva recsegő toronycsapágyat.

Vazze... most már reménykedek, hogy más baja nem lett a gépnek. Nem tudom mihez fognék, ha nem lenne a régi, jó kis ótó belőle megint. :blink:

Megosztás:

Sziasztok lakók!

Lenne egy kérdésem az F-es classik astrákkal kapcsolatban. Az igaz, hogy a classik szériából ki van véve minden madzag ami pl a fordulatszámmérőnek adja a jelet,a ködlámpa kábelezése stb.? Csak próbálkozom a lehetőségekkel és ez miatt érdekelne.

Légyszíves írj évjáratot és motorkódot, ezek alapján több esélyed van a helyes válaszra :blink:

Megosztás:

Légyszíves írj évjáratot és motorkódot, ezek alapján több esélyed van a helyes válaszra :blink:

Szerintem nem feltétlenül, mivel a classicokat egy helyen gyártották és a korai plus sorozatot leszámítva csak X14NZ és X16NZ motorokkal.

De a lényeg: A fordulatszámmérő madzag tényleg nincs bennük bent, de ezt nem olyan nagy művészet pótolni.

A ködlámpa madzaga meg a korábbiakban sem biztos, hogy be van húzva.

Megosztás:

Sziasztok lakók!

Lenne egy kérdésem az F-es classik astrákkal kapcsolatban. Az igaz, hogy a classik szériából ki van véve minden madzag ami pl a fordulatszámmérőnek adja a jelet,a ködlámpa kábelezése stb.? Csak próbálkozom a lehetőségekkel és ez miatt érdekelne.

Fordulatszámmérőnek be kell húzni a trafótól az 1-es vezetéket,ha BOSCH szabvány a dolog és akkor zöld is a szine. :)

A ködlámpa meg: valszeg a kapcsoló vakdugója mögött van a csati és a vezetékelés elmegy a relédobozig.

Onnan kell továbbfűzni álltalában a legtöbb típusnál. :blink:

Megosztás:

Segítsetek légyszi. Magyarországra milyen feltételekkel lehet behozni külföldről autót (mármint legálisan beírathatót)? Gondolok itt korra vagy kibocsájtási normára (Euro III). Vagy egyéb szempontok vannak?

Sajnos elég suxx a helyzet. Jan. 1-től már az Euro 3 is eléggé a "büntetett kategória" hála az újautós lobbinak. Bevezették ugyan a regadó csökkenését a kor függvényében, de az is elég röhejes. A Totalcaron írtak róla nemrég, keress rá.

Megosztás:

Sajnos elég suxx a helyzet. Jan. 1-től már az Euro 3 is eléggé a "büntetett kategória" hála az újautós lobbinak. Bevezették ugyan a regadó csökkenését a kor függvényében, de az is elég röhejes. A Totalcaron írtak róla nemrég, keress rá.

Tehat barmit be lehet hozni, csak meg kell fizetni a regadot. tehat akar Euro II is, csak akkora lesz a regado, hogy nem eri meg? Jol ertettem?

Megosztás:

Műszakin mennyire kötnek bele abba, h a ködlámpa a tompított nélkül is kapcsolható?

Ha kötekednek, megoldás, h kiveszem a biztosítékot, és hopp, egyáltalán nem is világít?

Vagy csináljam meg rendesen? Végül is úgysem használnám magában, csak nem akarom szétszedni a műszerfalat nagyon.

Megosztás:

Műszakin mennyire kötnek bele abba, h a ködlámpa a tompított nélkül is kapcsolható?

Ha kötekednek, megoldás, h kiveszem a biztosítékot, és hopp, egyáltalán nem is világít?

Vagy csináljam meg rendesen? Végül is úgysem használnám magában, csak nem akarom szétszedni a műszerfalat nagyon.

itt kitárgyaltuk --->

http://www.opelforum.hu/index.php?s=&showt...ndpost&p=148583

Szóval mehet tompított nélkül is! :)

Megosztás:

Viszont úgytom, hogyha fel van szerelve, akkor működnie is kell.

Tehát a bizti kivevés nem járható út.

Megosztás:

Hi...

Szeretnék venni a 93-as 3 ajtós astrámhoz két oldalra az ablakokra légterelőt,

a szatuna kft oldalán viszont csak olyat találtam ami a 94-től gyártottakra jó:

"Opel Astra légterelő,ajtók száma 3,1994-1998,Kód:1706"

Ez vajon jó az enyémre is,vagy felejtsem el?

Ja és még annyi hogy fel lehet simán szerelni,vagy szaki kell hozzá? :)

Megosztás:

Hi...

Szeretnék venni a 93-as 3 ajtós astrámhoz két oldalra az ablakokra légterelőt,

a szatuna kft oldalán viszont csak olyat találtam ami a 94-től gyártottakra jó:

"Opel Astra légterelő,ajtók száma 3,1994-1998,Kód:1706"

Ez vajon jó az enyémre is,vagy felejtsem el?

Ja és még annyi hogy fel lehet simán szerelni,vagy szaki kell hozzá? :)

szerintem biztos jó hozzá,de azért vásárlás előtt kérdezd meg ;)

Szaki tutti nem kell hozzá,5perc alatt bőven megvan a dolog,arra figyelj,hogy mielőtt felrakod előtte melegebb helyen legyen a légterelő(pl.lakás szobahőmérséklet),mert kicsit meg kell hajlítani ahhoz h felrakd és a hidegben a műanyag merevebb és könnyen törik ;)

Ha kurblis ablakemelőd van nagyon eccerű lesz,ha elektromos,akkor lehet h be kell rakd azokat a kis fém tartókat amit adniuk kell hozzá.

De az sem biztos...nekem elektromos ablak van és nem kellett hozzá,simán felment,jól szuperál :D

Megosztás:

szerintem biztos jó hozzá,de azért vásárlás előtt kérdezd meg ;)

Szaki tutti nem kell hozzá,5perc alatt bőven megvan a dolog,arra figyelj,hogy mielőtt felrakod előtte melegebb helyen legyen a légterelő(pl.lakás szobahőmérséklet),mert kicsit meg kell hajlítani ahhoz h felrakd és a hidegben a műanyag merevebb és könnyen törik :P

Ha kurblis ablakemelőd van nagyon eccerű lesz,ha elektromos,akkor lehet h be kell rakd azokat a kis fém tartókat amit adniuk kell hozzá.

De az sem biztos...nekem elektromos ablak van és nem kellett hozzá,simán felment,jól szuperál :D

én nem szerettem. volt a kocsin, de leszedtem ;) nagy lesz a szélzaj tőle országúton/autópályán, és nem jön be levegő nyáron. télen viszont jó eső ellen. ja és a látóteret is csökkenti, hiába átlátszó :)

Megosztás:

szerintem biztos jó hozzá,de azért vásárlás előtt kérdezd meg :)

Mivel a facelift előtti modelleknek másmilyen a visszapillantója szerintem nem jó hozzá az újabbakhoz való szélterelő, de legalábbis valószínűleg nem fog tökéletesen passzolni.

Én nyáron a Csergőben vettem, jóval olcsóbbat mint a Szatuna és semmi bajom vele.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.