Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ma láttam,két első ülést a bontóban,olyat,aminek a deréktámaszát is lehet,állitani.Azt mondták a fiúk,hogy Caliba való,de be tudom,tenni az astrába is.Csinált valaki már ilyet? mertúgy néztem,mintha a csavartávolság nagyjából jó lenne,de nem vagyok tuti biztos benne.

kösszönömm.

Ez engem is érdekelne,mert az ülésem már elég kiült,nem tudom már kényelmesen beállítani!Elkelne egy jobb állapotú....
Elküldve
Annak akkor valami oka is volt, ha akkor cserélték... Biztos ez?

Amennyire ez biztos lehet...:roll: Szervizkönyvbe be van írva...

Idős házaspáré volt az autó, minden precízen fel van írva, szerintem a szervizben rábeszélték őket , hogy biztos ami biztos cseréljék, aztán hadd fizessenek többet.

Egyébként olvastam jó néhány történetet, hogy F Astránál a 60.000 km-t sem bírta ki a vezérműszíj. Mintha gyengéje lenne...

Elküldve

Amennyire ez biztos lehet...:roll: Szervizkönyvbe be van írva...

Idős házaspáré volt az autó, minden precízen fel van írva, szerintem a szervizben rábeszélték őket , hogy biztos ami biztos cseréljék, aztán hadd fizessenek többet.

Egyébként olvastam jó néhány történetet, hogy F Astránál a 60.000 km-t sem bírta ki a vezérműszíj. Mintha gyengéje lenne...

60.000 km, VAGY 4 év. :wink:

Szerintem így teljes a story. Én olyanról még nem nagyon hallottam, hogy így szakadt volna a szíj.

Viszont 50e-nél szakadt, de 6 éves szíjról már igen.

Elküldve

Valószínűleg ezt a VAGY 4 év-et hagyták figyelmen kívül azok, akiknek 60 előtt szakadt. :shock:

Ezek szerint előző tulajékat sem biztos hogy feleslegesen biztatták cserére.

No, akkor én is készíthetem a pízt, mert nálam lesz nemsokára 9 éves az ótó.

Elküldve

Akkor tényleg csere. És csakis vezetőgörgőkkel, feszítővel együtt. Ajánlom továbbá, hogy vízpumpa is cserélve legyen, az nem szokta kihúzni a következő cseréig.

Egyébként akinek idő előtt szakad a bordásszíj, 99%-ban a vízpumpa miatt, mert hogy az előzőnél nem cserélték ki, és megszorul.

Elküldve
Akkor tényleg csere. És csakis vezetőgörgőkkel, feszítővel együtt. Ajánlom továbbá, hogy vízpumpa is cserélve legyen, az nem szokta kihúzni a következő cseréig.

Egyébként akinek idő előtt szakad a bordásszíj, 99%-ban a vízpumpa miatt, mert hogy az előzőnél nem cserélték ki, és megszorul.

Ennek procedúrának kb. mennyi az anyagköltsége mindenestől együtt (2.0 xe)? :roll: :roll: :roll:

Elküldve

Ennek procedúrának kb. mennyi az anyagköltsége mindenestől együtt (2.0 xe)? :roll: :roll: :roll:

60 körül lehet az anyag.

Talán kicsit olcsóbb.

Elküldve

Azért írtam hogy vagy olcsóbb. :wink:

A Csergőnél asszem 60 körül van ez összesen, de MOTE-s, Viktoros kedvezménnyel nyilván nem ennyi. :( :D

Elküldve

Nem tudja valaki Szlovákiában mennyi a benzin?

Hétvégén megyünk és nem tudom hogy készüljek, érdemes-e kiszárítani: kintig a tankot, vagy már annyit csökkentett Feri bá' hogy inkább vigyek ki eladni? :wink:

Nem akarok koronát váltani, ha csak pár forint a különbség.

Szolnokon a Volánnál most lehet 260 körül...

Elküldve
Nem tudja valaki Szlovákiában mennyi a benzin?

Hétvégén megyünk és nem tudom hogy készüljek, érdemes-e kiszárítani: kintig a tankot, vagy már annyit csökkentett Feri bá' hogy inkább vigyek ki eladni?  :wink:  

Nem akarok koronát váltani, ha csak pár forint a különbség.

Szolnokon a Volánnál most lehet 260 körül...

Vasárnap voltam Komarnoban akkor 41Sk volt. Sok kúton lehet fizetni forinttal sőt van ahol középárfolyamon számolják

Így volt nekem 41x6.48=265Ft/l

Elküldve

Sziasztok, (csupa unalmasat írok, úgyhogy bocs)

HÁt sajnos a megvásárolt vasban elöl ki kell cserélni a telókat. Drága szerelő aszondja, 10-12e Ft/db az utángyártott (pl Monroe vagy a Sachs). ekkor viszont már toronycsapágy és a torony tetejét záró gumisapka is leugrik, ami utóbbi szintén 10 e Ft/db az utángyártott. Brr. Egy valag dohány lesz, mire elfogadható állapotba hozom a gépelyt, csak győzzem pízzel.

más:

a kérdésem, hogy a parasztvakító kompjuter ennél a CD-s változatnál vajh tiltja-e a túlpörgetést? Csak azért kérdem, mert még szépen szüttyög a motor, de azért nem érzem benne azt a gyári 126 LE-t (jó, mondjuk 11 éves gépnél legyen csak 110, de azt se.. :(

köszönöm, hogy a rizsámat toleráltátok.

ymel

Elküldve
Sziasztok, (csupa unalmasat írok, úgyhogy bocs)

HÁt sajnos a megvásárolt vasban elöl ki kell cserélni a telókat. Drága szerelő aszondja, 10-12e Ft/db az utángyártott (pl Monroe vagy a Sachs). ekkor viszont már toronycsapágy és a torony tetejét záró gumisapka is leugrik, ami utóbbi szintén 10 e Ft/db az utángyártott. Brr. Egy valag dohány lesz, mire elfogadható állapotba hozom a gépelyt, csak győzzem pízzel.

más:

a kérdésem, hogy a parasztvakító kompjuter ennél a CD-s változatnál vajh tiltja-e a túlpörgetést? Csak azért kérdem, mert még szépen szüttyög a motor, de azért nem érzem benne azt a gyári 126 LE-t (jó, mondjuk 11 éves gépnél legyen csak 110, de azt se.. :(

köszönöm, hogy a rizsámat toleráltátok.

ymel

Ez mindig benne van a pakliban mikor használt autót veszel. Az elöző tulaj valószinüleg már egy éve az újabb verdára gyüjtögette a pénzét és kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a régire költsön. hát még ha próbautat sem tettél... .

A motorfordulatletiltás megvan, de szerintem nagyon nem érdemes egy 11 éves autónál azt próbálgatni... akkor szerintem hamarosan vagy eladod, vagy a motorra is kell költened.

De amúgy jó szorakozást, hátha mégis megszererted, ha már megvetted...

Elküldve
Sziasztok!Szeretném a segitségeteket kérni!3 hete a Vácí úton egy Transitos áthajtott a piroson s nagy sikerrel lezúzta az Astrám elejét!Elég ronda lett!Páran emlitették,hogy hozzak be az osztrákoktól egy hasonlót alkatrésznek!Pontossan hogyan történhet ez? Ki tudna ebben segiteni?
Elküldve
Az osztrák határ mellett gyakran hirdetnek alkatrésznek Astrát,ha nem akarsz Ausztriában keresgélni és a trélert fizetni,ajánlom nézz körűl a hirdetési újságokban,pl:Bazár,150-körűl már kapsz!
Elküldve

ymel!

Sachs-ot vegyél, a Monroe gagyi!

Egyébként meg kérdezd a Csergőben az alkatrészeket, ott olcsón megkapsz mindent, nem a szerelődet gyarapítod. 1/3300000

Ha belépsz a klubba, kapsz egy valag kedvezményt is. :(

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.