J0hnny Elküldve Augusztus21, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2005 Év végén. :lol: Akkor karácsonyra kérek egy példányt a fa alá Gabi bácsi,jó? :mrgreen: De aztán nehogy benyaspecifikus legyen,dizilbe köll! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus21, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2005 Ugyanehhez a komputerhez lesz majd opció, szal a dízelekbe is beszerelhető, de nem lesznek a fordulatszámos funkciók használhatóak (aktuális ill. max fordszám, váltásjelzés). Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus22, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2005 Opel16v: nem sikerült még a fordulatszámjelet a generátorról előállítani? Ha lenne 1 plusz generátorom (ami nincs beépítve a kocsiba) megpróbálnám kitalálni. A benyásoknál a gyújtásról jövő jel fordulatonként hány impulzust ad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus22, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2005 Nekem elég lenne a dízeleknél használatos fordszámjelről két infó: impulzusszélesség, frekvenciatartomány. :lol: Mivel nincs dízelem, ezeket még lemérni sem tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 Ivannorbi! "Mikor, és miért?! Csak nem rally?" Most nem. :lol: Elvileg lesz egy hétvégés Opeles bulis hétvége, amilyen már 5 alkalommal is volt az előző évek során. :) Ha már 100% az időpont, akkor úgyis felteszem a talis topicba. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 269,9ft a gaz oil bmeg!!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 Ivannorbi! "Mikor, és miért?! Csak nem rally?" Most nem. :lol: Elvileg lesz egy hétvégés Opeles bulis hétvége, amilyen már 5 alkalommal is volt az előző évek során. :) Ha már 100% az időpont, akkor úgyis felteszem a talis topicba. :( Ennek hol lehet utánanézni? Valami mantás oldal? Egyébként én nem nagyon látok Mantákat itt Pécsen! :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 269,9ft a gaz oil bmeg!!!!!!!!! Akkor olcsóbban veszem a benzint! Itt Fehérváron 266,9 a 95-ös a SHELL kútnál. Ja és vasárnap még 264-ért tankoltam a soroksári Auchan kútnál. Most nem tudom ott mennyi azóta nem jártam ott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 "Ennek hol lehet utánanézni? Valami mantás oldal? " Nincs hirdetve sehol, majd én itt felrakom a találkozós topicba, ha már konkrét lesz az időpont és a program. :lol: Pedig van egy-két Manta arrafelé, csak kevesen használják mindennaposan. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 Pedig van egy-két Manta arrafelé, csak kevesen használják mindennaposan. :lol: Sejtettem, hogy nem munkábajárós autóként használják őket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 1 litr gaz oilban 85 ft az adó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smt067 :smt068 :butthead: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember3, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2005 Ezzel jártam amíg az enyémet javították,a spanomé és nagyon megy!Elég OFF a gép(bocsi!!)de aki szereti a gyors verdákat,nézze meg!!http://kep.tar.hu/powerup/50126842/15326746 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yahher Elküldve Szeptember3, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2005 Ezzel jártam amíg az enyémet javították,a spanomé és nagyon megy!Elég OFF a gép(bocsi!!)de aki szereti a gyors verdákat,nézze meg!!http://kep.tar.hu/powerup/50126842/15326746 Ejjó gép. Majdnem ilyet vettem az Astra helyett, mert van egy Uno Turbom, és gondoltam maradok az olaszoknál. Majd egyszer talán... Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 A mult heten hasznositottam az itt begyujtott informaciokat: meglett a vizpompa es termosztat csere es megjavitottam a hatso ablakmoso csovet is. 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember6, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2005 Mar biztos volt szo rola de hirtelen nem talalom, a fordulatszammeros muszerek kozul melyiket kell beszerezzek c14se-hez? Ami 5500-tol vagy 6500-tol van piros skalazva? Van valami szamkod is asszem ennel mire kell figyelni, hogy jo legyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Mar biztos volt szo rola de hirtelen nem talalom, a fordulatszammeros muszerek kozul melyiket kell beszerezzek c14se-hez? Ami 5500-tol vagy 6500-tol van piros skalazva? Van valami szamkod is asszem ennel mire kell figyelni, hogy jo legyen? Az 5500-as neked nemjó, mert az diesel... A kilométeróra alján lévő W számnak kéne egyeznie a mostaniddal, de nem biztos, hogy sikerül ilyet találnod... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Mar biztos volt szo rola de hirtelen nem talalom, a fordulatszammeros muszerek kozul melyiket kell beszerezzek c14se-hez? Ami 5500-tol vagy 6500-tol van piros skalazva? Van valami szamkod is asszem ennel mire kell figyelni, hogy jo legyen? Én a 6500-asra szavazok, mivel a max. teljesítményét 6000 fölött adja le az a motor. :wink: Egyébként nekünk a 16v-s 6000-től vonalas, 6500-tól teljes piros skála van. A számkódos kérdésedre nem tudok válaszolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Sziasztok! Számkód a Km-óránál van, és az áttételt jelenti amitől függ, hogy jól fog e mérni az órád. Mert ott fordulatszámból (sebességváltó, stb. ahonnan veszed a jelet) generálod a sebesség értéket. Fordulatszámmérőnél én úgy tudom nincs ilyen szám, mivel ez adott, 1ford/perc, így is úgy is 1ford/perc lesz. Ha nem jól tudom javítsatok ki! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pluhm Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Üdv! Nagy "gáz", ha az 1,6-os 8 szelepes f astrámba 40 liter 91-es benzint tankoltam? Okoz-e ez valami problémát a kocsiban, vagy kompenzálható-e a probléma, ha egyátalán probléma-e, hogy 98-st tankolok rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Ez mar velem is elofordult bar en 98ast tankoltam veletlenul 95 helyett ;) meg is bantam mert jo draga vot es mas kulonbseg nem is volt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pluhm Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 O.K. azt tudom, hogy ha nagyobb oktánszámút tankolsz, az csak jobb a motornak, de ha kissebbet....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 O.K. azt tudom, hogy ha nagyobb oktánszámút tankolsz, az csak jobb a motornak, de ha kissebbet....... Tankolj rá 98-ast (vagy még inkább 99-est - ezek a különféle prémiumbenzinek) és mindenképpen állítsd át a kódoló dugaszt a motortérben :!: :!: :!: Erről a kezelési könyvben találsz leírást. Ugyanis ezen a motoron nincs kopogás-érzékelő még és a 95-öshöz való előgyújtási szöggel könnyen elérheted 91-es benya esetén a kopogási határt. A kopogás (más néven öngyulladás - amikor a gyújtószikra megérkezése előtt berobban a benzin-levegő keverék a hengerben) nagyon káros tud lenni a motorra. Úgyhogy nagyon gyorsan kódold át !!! A kopogást egyébként onnan lehet felismerni, hogy főleg terhelten (pl. hegymenet) meleg motornál ütemesen csilingelő fémes hangot hallasz a motortérből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Az X14XE könyvében benne van, hogy 3 tankolásonként egy tank 91es is mehet bele. :wink: De az oktánállítót tényleg fordítsd át... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Az X14XE könyvében benne van, hogy 3 tankolásonként egy tank 91es is mehet bele. :wink: De az oktánállítót tényleg fordítsd át... De Vazze az X14XE-nek VAN kopogásérzékelője :idea: :idea: :idea: Az 1.6-os 8 szelepeseknek meg tudtommal nincsen, kivéve az X16SZ -t... Mondjuk egy motorkód sokat segített volna... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 O.K. azt tudom, hogy ha nagyobb oktánszámút tankolsz, az csak jobb a motornak, de ha kissebbet....... Tegyél hozzá egyszerűen egy oktánszámjavító adalékot. Benzinkútaknál lehet kapni pár száz Ft-ért. :wink: De ha átállítod a kóddugaszt, akkor semmi probléma nem lehet, bár az meg 92-es oktánszámhoz van állítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts