spzoli Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 :wacko: Néha olyan értetlekedést vágsz le :D Mire oda kimegyek az egy nagyon bő 45perc, vissza kitudja mennyi. Ez meg itt van egy köpésre. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 :wacko: Néha olyan értetlekedést vágsz le :wacko: Ami neked vagy nektek tök természetes az lehet hogy nekem nem az. Erre még nem gondoltál? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Te ismered, én nem. :wacko: Én is ismerem pedig még messzebb lakom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Én is ismerem pedig még messzebb lakom. :wacko: Én is, és még messzebb lakom. :D Sőt, néha igénybe is vettem a segítségét. Nagyon korrekt szerviz, Ákos pedig nagyon segítőkész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Ami neked vagy nektek tök természetes az lehet hogy nekem nem az. Erre még nem gondoltál? :D Ebből is látszik, hogy többet kell itt lenned :wacko: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 ...ezen elmés hozzászólásokhoz már nem tudok mit hozzáfűzni.., úgyhogy meggondoltam magam és mégsem eladó a vas.. ..mert a géasztránál nincs nagyobb és JOBB autó...!! ..és és megtartom azidők bevégezetéig..!! szerk.: afrancba efeledtem kiszedni a képet! Mindig tanulok valami újat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Mindig tanulok valami újat. :wacko: Ugyan már. Ha egyszer nem látott még nagyobb autót. :D :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Ugyan már. Ha egyszer nem látott még nagyobb autót. :D :wacko: De ugye ezt csak viccből mondta...? :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Pénteken egy, qrva nagy viharba kerültem a cégesemmel! ... Azért eszméletlen, hogy a mostani autók mennyire el vannak bonyolítva, mindenféle síneken jönnek-mennek az infók! És az is eszméletlen, hogy egy kiadós villám ezt az egészet működésképtelenné tudja tenni! Mert szerintem ez okozta! A modern CAN-buszos autóknak néha még villám se kell hozzá, egyik havernak volt egy ilyen kocsija, és ahányszor elhaladt egy közelükben levő erőmű mellet, ahol az út mellett nagyáramú vezetékek haladtak, mindig megtorpant neki az autó, meg néha villant egyet a tompított lámpa is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 A modern CAN-buszos autóknak néha még villám se kell hozzá, egyik havernak volt egy ilyen kocsija, és ahányszor elhaladt egy közelükben levő erőmű mellet, ahol az út mellett nagyáramú vezetékek haladtak, mindig megtorpant neki az autó, meg néha villant egyet a tompított lámpa is :wacko: Lyaaaallllyyyy :D :wacko: :wacko: Nagyfeszültség kéremszépen, nagyfeszültség. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Lyaaaallllyyyy :D :wacko: :wacko: Nagyfeszültség kéremszépen, nagyfeszültség. :D Akkor nem is villanymozdony? :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Lyaaaallllyyyy :D :wacko: :wacko: Nagyfeszültség kéremszépen, nagyfeszültség. :wacko: Ebben most nincs igazad, feszültség nem nagy volt bennük, de áramerősség annál inkább, potosabban megfogalmazva áramsínek voltak ott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Ebben most nincs igazad, feszültség nem nagy volt bennük, de áramerősség annál inkább, potosabban megfogalmazva áramsínek voltak ott. De tudtommal áramot nem visznek felső vezetéken. Se máshogy. Feszültséget visznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 De tudtommal áramot nem visznek felső vezetéken. Se máshogy. Feszültséget visznek. Nem úgy van, hogy azért transzformálják fel több 10 ezer voltra, és ezzel ugye az áramerősség meg lecsökken, hogy ne legyen akkora a veszteség? Még rémlik valami az iskolából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Szépen egybe van a kis jószág.....Klikk ide Kifejezetten tetszik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Szépen egybe van a kis jószág.....Klikk ide Kifejezetten tetszik! Kár, hogy a beléről nincs kép. Viszont szilikonnal rendesen nyakon öntötték. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Kár, hogy a beléről nincs kép. Viszont szilikonnal rendesen nyakon öntötték. :wacko: Igen, nagyon a közönségnek készültek a képek.... Lehet élőbe lehervadna a képem! A beltérre kíváncsi lennék én is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Ebben most nincs igazad, feszültség nem nagy volt bennük, de áramerősség annál inkább, potosabban megfogalmazva áramsínek voltak ott. Akkor azok nem vezetékek. :wacko: Áramsín az más tényleg. De tudtommal áramot nem visznek felső vezetéken. Se máshogy. Feszültséget visznek. Már mérne vinnének? Akkor hol csinálnak áramot szerinted? :D A feszültség hozza létre az áramot. Halad áram is rajta, csak nem akkora, mert itt a válasz: Nem úgy van, hogy azért transzformálják fel több 10 ezer voltra, és ezzel ugye az áramerősség meg lecsökken, hogy ne legyen akkora a veszteség? Még rémlik valami az iskolából. Így van. Pontosabban az átvitt teljesítmény ugyanannyi marad, de nem kell akkora keresztmetszetű vezeték, mert ugye nincs akkora áramerősség. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Nem úgy van, hogy azért transzformálják fel több 10 ezer voltra, és ezzel ugye az áramerősség meg lecsökken, hogy ne legyen akkora a veszteség? Még rémlik valami az iskolából. Jól mondod. Ohm törvénye alapján minél nagyobb az áramerősség, annál nagyobb lesz az ellenállás. Van 750, 500 és 250 kVos távvezeték; az elsőt igen nagy távolságok áthidalására használják. Minél kisebb veszteséggel. OFF: bakker mi ez a kép? Én meg rakjam fel a fejemre a lányom bilijét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Jól mondod. Ohm törvénye alapján minél nagyobb az áramerősség, annál nagyobb lesz az ellenállás. Van 750, 500 és 250 kVos távvezeték; az elsőt igen nagy távolságok áthidalására használják. Minél kisebb veszteséggel. Ezáltal a feszültségesés, amit vagy keresztmetszet növeléssel igyekeznek kiküszöbölni, vagy feszültségemeléssel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Ezáltal a feszültségesés, amit vagy keresztmetszet növeléssel igyekeznek kiküszöbölni, vagy feszültségemeléssel. vagy mindakettő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Igen, nagyon a közönségnek készültek a képek.... Lehet élőbe lehervadna a képem! A beltérre kíváncsi lennék én is :D És elég érdekesen néz ki a kiegyenlítő tartály is 155.000-hez képest! (és a motor is lemosva.... háááát... :wacko: Ahhoz képest hogy nem kereskedésbeli, eléggé ki lett vixolva. :wacko: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Fizika szakkört keresném. Jó helyen járok ? :D :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Fizika szakkört keresném. Jó helyen járok ? :D :wacko: Ez a villanytan édeskisfiam. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Ez a villanytan édeskisfiam. :D http://www.youtube.com/watch?v=RiwO0fO95Tk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts