Breki Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 E-mailben terjed egy lista a bp.-i közlekedési lámpákba épített trafikról. Erről tud valaki konkrét infót? Bevallom őszintén sokszor próbáltam már lefigyelni őket, de semmi különöset nem láttam az adott lámpákon.....akkor most igaz vagy nem? Esetleg lőttek-e már le valakit ilyennel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Tavaly nyáron engem is megnyomtak, mert éjjel 2-kor egy kis 40-es zónás faluban 61-et mentem, úgy, hogy a falu elején van egy lámpa és egy érzékelő, ami 45 felett pirosra váltja a lámpát, tehát magadat szopatod ha gyorsan mész. A lámpánál zöldön mentem át, tehát nem jöttem gyorsan, de utána ráléptem a gázra, aztán felengedtem...ekkor lehetett meg a 61. És mivel éjjel volt senki nem jelzett. Mindegy is. Szerintem nem nehéz betartani. :) Akkor elismered, hogy bárkivel előfordulhat? Hogy mennyire nehéz betartani...hát nem is tudom :D Mikor az embernek ezer dolga akad, és késésbe van, nehéz 50-el, vagy táblánál 40-el végig szambázni egy jó hosszú úton :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 E-mailben terjed egy lista a bp.-i közlekedési lámpákba épített trafikról. Erről tud valaki konkrét infót? Bevallom őszintén sokszor próbáltam már lefigyelni őket, de semmi különöset nem láttam az adott lámpákon.....akkor most igaz vagy nem? Esetleg lőttek-e már le valakit ilyennel? 2-3 éve is ugyanez a lista volt asszem. Kacsa. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Akkor elismered, hogy bárkivel előfordulhat? Hogy mennyire nehéz betartani...hát nem is tudom :) Mikor az embernek ezer dolga akad, és késésbe van, nehéz 50-el, vagy táblánál 40-el végig szambázni egy jó hosszú úton :) Előfordulhat bárkivel, de odafigyelni sem nehéz. Én havi 1500-2000 km-t megyek pesten, ha nem figyelnék oda ingem-gatyám rámenne a sarcra. Régebben könnyebb dolga volt az embernek, mert jó szemmel ki lehetett szúrni a leskelődőt, de ma már 1 km-ről is lefotóznak. Mire észreveszed bukta.... 2-3 éve is ugyanez a lista volt asszem. Kacsa. :D Gyanítom én is, csak ha esetleg mégis lelőttek valakit ilyennel.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Előfordulhat bárkivel, de odafigyelni sem nehéz. Én havi 1500-2000 km-t megyek pesten, ha nem figyelnék oda ingem-gatyám rámenne a sarcra. Régebben könnyebb dolga volt az embernek, mert jó szemmel ki lehetett szúrni a leskelődőt, de ma már 1 km-ről is lefotóznak. Mire észreveszed bukta.... Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén. Állítólag május 1-től mérnek, de jobb vigyázni! Az alábbi lista biztos forrásból, a felszerelő cégtől jött:Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc utca sarok után következő első lámpasorFerenc krt. - Üllői út sarokRákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)Attila utca - Alagút sarokHegyalja út - Jagelló út sarokFehérvári úti piacnálBudafoki útMártírok útja - Bimbó utca sarokMoszkva térKőbányai út (Egészségháznál)Kőbányai út - Könyves Kálmán krt.Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor a csillaghegyi elágazásigFlórián tértől a Tímár utca irányában három lámpasorSzamuely utca - Petőfi híd felhajtónál Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos jelzésen áthaladó járművet, zöld jelzésnél pedig a kereszteződésen (mért szakaszon) az áthaladási sebességet. A sebességmérő műszer három fotót készít és rögzít a kereszteződésben. Ha erre gondoltál az előbb, akkor tényleg kacsa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén. Állítólag május 1-től mérnek, de jobb vigyázni! Ha erre gondoltál az előbb, akkor tényleg kacsa. Erre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Erre. http://urbanlegends.freeblog.hu/categories/Pesti_legendak/ Ezek szerint már 2005-ben is ez a lista terjedt. :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 a dízelbe betettem ugyanazt a kérdést. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Be kell tartani... :D Pontosan. :) nem azért szemetek mert megbüntettek, hanem azért mert akkora patkányok h miután visszamentem megkérdezni h spóroljake aztmondja egyszerre mind a 2 rezzenéstelen arcal h nem volt meg :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Igazatok van! 8 éve vezetek az utolsó 3 évbe minden hónapba 2500-3000 Km-t. Lassan elérem a 200 ezret, de nem Km-be, hanem pénzbe! Ez az a pénz amit befizettem a rendőrségnek....a 8 év alatt :D :) Úgyhogy most már én is figyelek, és lehetőség szerint betartom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Igazatok van! 8 éve vezetek az utolsó 3 évbe minden hónapba 2500-3000 Km-t. Lassan elérem a 200 ezret, de nem Km-be, hanem pénzbe! Ez az a pénz amit befizettem a rendőrségnek....a 8 év alatt :D :) Úgyhogy most már én is figyelek, és lehetőség szerint betartom :D 1987 óta van jogsim. Soha 1 ft büntetést nem fizettem. Nos, ez most múlhatott a szerencsén is. Bár általában betartom a sebességkorlátozást. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Igazatok van! 8 éve vezetek az utolsó 3 évbe minden hónapba 2500-3000 Km-t. Lassan elérem a 200 ezret, de nem Km-be, hanem pénzbe! Ez az a pénz amit befizettem a rendőrségnek....a 8 év alatt :D :lol: Úgyhogy most már én is figyelek, és lehetőség szerint betartom :D Engem eddig 2x kaptak el. :D 1x itthol a szomszédos városkában 50 helyett 69el 30.000. (szerencsére a cégessel voltam, és a főnök siettetett, ő is mellettem volt, és kifizette a hivatal a büntit :) ) 1x meg a Fabiával romániában 50 helyett 61el :D ekkor kaptam egy 100 lejes büntetést, de ha a helyszínen fizettem ki megfelezték. (így lett 50 lej, kb 3300 Ft) :) Azóta én is sokkal óvatosabb vagyok, megéri kicsit óvatoskodni! :D (azért ahol tudom, hogy soha nincsenek néha megnézem hogy is húz magasabb fordulaton :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 1987 óta van jogsim. Soha 1 ft büntetést nem fizettem. Nos, ez most múlhatott a szerencsén is. Bár általában betartom a sebességkorlátozást. :) Nagyon sokszor én is betartom a korlátozásokat... jó-jó néha van hogy indokolatlan 30as táblánál (értem itt arra, hogy kint felejtették útépítés miatt, de az út már kész...)megyek 50et. Bár néha volt olyan hogy "vártam" a csekket, amikor gyanús fehér G astra elővillant a bokor mögül én meg elmentem mellette 120al, de nem lett semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Nagyon sokszor én is betartom a korlátozásokat... jó-jó néha van hogy indokolatlan 30as táblánál (értem itt arra, hogy kint felejtették útépítés miatt, de az út már kész...)megyek 50et. Bár néha volt olyan hogy "vártam" a csekket, amikor gyanús fehér G astra elővillant a bokor mögül én meg elmentem mellette 120al, de nem lett semmi. Egyszer volt hol nem volt... :D Szóval, régebben volt, hogy lakott területen belül átmentem egy vasúti átjárón 47 km/h sebességgel. Láttam én a yardokat előtte, azért is mentem csak annyival. Ám villant a vaku. Na mondom ez wtf??? A túloldalon ki is vettek. Kérdem miért, mondja gyors voltam, 30 a megengedett, néztem így :) . Kérdem tőle mióta, válasz jan 1.-től. Márciusban jártunk. Akkoriban még nem nagyon néztem híradót, meg ilyen csacskaságot, így nem tudtam a dologról. Kérdem tőle, most mi lesz. Azt válaszolta, egy szigorú ejnye-bejnye, és elengedett. Én megköszöntem, és leléptem. Jó gyorsan, nehogy meggondolja magát. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Egyszer volt hol nem volt... :D Szóval, régebben volt, hogy lakott területen belül átmentem egy vasúti átjárón 47 km/h sebességgel. Láttam én a yardokat előtte, azért is mentem csak annyival. Ám villant a vaku. Na mondom ez wtf??? A túloldalon ki is vettek. Kérdem miért, mondja gyors voltam, 30 a megengedett, néztem így :) . Kérdem tőle mióta, válasz jan 1.-től. Márciusban jártunk. Akkoriban még nem nagyon néztem híradót, meg ilyen csacskaságot, így nem tudtam a dologról. Kérdem tőle, most mi lesz. Azt válaszolta, egy szigorú ejnye-bejnye, és elengedett. Én megköszöntem, és leléptem. Jó gyorsan, nehogy meggondolja magát. :) :D Szerencsés ember :D Amúgy az hülyeség hogy ezév január 1-től csak ott kell vasúti átjáróban 30al menni ahol azt tábla jelzi? a többit meg csak fokozott figyelemmel kell megközelíteni, nem 30as hanem akár 40es tempóval vagy aki szét akarja k**rni a futóművet az 50el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 1987 óta van jogsim. Soha 1 ft büntetést nem fizettem. Nos, ez most múlhatott a szerencsén is. Bár általában betartom a sebességkorlátozást. :) Mázlista :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 :D Szerencsés ember :lol: Amúgy az hülyeség hogy ezév január 1-től csak ott kell vasúti átjáróban 30al menni ahol azt tábla jelzi? a többit meg csak fokozott figyelemmel kell megközelíteni, nem 30as hanem akár 40es tempóval vagy aki szét akarja k**rni a futóművet az 50el? Mázlista :D Meglehet. De megvan az előnye a nagypapis stílusnak is. :) :D Bár ez tegnap nem igazán jellemzett. Győr-Gyarmat, és vissza távon. :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Meglehet. De megvan az előnye a nagypapis stílusnak is. :) :D Bár ez tegnap nem igazán jellemzett. Győr-Gyarmat, és vissza távon. :) :D Nagypapis stílus :D ?? :lol: :D Mennyi idő alatt volt meg az a Győr-Gyarmat táv? Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 spzolinak kéne h 16pines szaránál melyikeket kell összekötni a hibakódkivillogtatáshoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Nagypapis stílus :) ?? :D :D Mennyi idő alatt volt meg az a Győr-Gyarmat táv? Nem mértem. Hamar ott voltunk. A bontóba mentem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 spzolinak kéne h 16pines szaránál melyikeket kell összekötni a hibakódkivillogtatáshoz? Bal, alulról 5., 6. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Bal, alulról 5., 6. Továbbítva, kösz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Mégse veszek fejegységet. Veszek egy ilyet: http://gallery.techarena.in/data/516/samsung-yp-u3-face1.jpg Sajnos sikerült egy ilyet elhagynom még 2008 végén. Akkori tapasztalatom az, hogy a méretéhez képest sokat bír akksival és nagyon szépen szól (ugye vájtfülű vagyok.. :D) autóban meg főleg. Olcsóbb, mint egy mp3-as panasonic vagy sony egység vásárlása. :) Még annyi,hogy: Karcsi! Akartam neked ajánlani, hogy ne a car300-am vedd meg, hanem Korzikától a Car400-at. Mivel nekem is már 400-as van a gépsasban, aszondom, hogy jobban megéri a pénzét (sebességfüggő hangerőszabályzás, jobb hangszín szabályzás, multikormányozható etc.), de ha már vettél egy Sony-t akkor tárgytalan. :D Most debrecenben nyitni fog egy műszaki cikk bolt. 2500 forintért fogják adni ezt a lejátszót. 250ezer forintos óriási plazma TV pedig 160 lesz. Illetve a legolcsóbb plazma TV ami szintén 100 normál árba, csak 49 lesz. El kéne menni oda, de tuti annyian lesznek mint az oroszok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 1987 óta van jogsim. Soha 1 ft büntetést nem fizettem. Nos, ez most múlhatott a szerencsén is. Bár általában betartom a sebességkorlátozást. :) Nálam is csak 1 kilengés volt a hosszú évek alatt. Még 84-ben megcsíptek motorral a belvárosban 85-tel, még megvan valahol a fotó is (annyira sikerült lelassítani :) ) Akkor fizettem 4500 Ft büntit, meg 3 hónapra bevonták a jogsit. Ha azt nézem, hogy 7000 Ft volt a fizum, akkor rengeteg. A jogsi annyira nem fájt, mert januárban vonták be, áprilisban visszakaptam, a moci úgyis csak porosodott volna addig is. Akkor megtanultam odafigyelni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Nálam is csak 1 kilengés volt a hosszú évek alatt. Még 84-ben megcsíptek motorral a belvárosban 85-tel (annyira sikerült lelassítani :) ) Akkor fizettem 4500 Ft büntit, meg 3 hónapra bevonták a jogsit. Ha azt nézem, hogy 7000 Ft volt a fizum, akkor rengeteg. A jogsi annyira nem fájt, mert januárban vonták be, áprilisban visszakaptam, a moci úgyis csak porosodott volna addig is. Akkor megtanultam odafigyelni :D Nos... a 4500 forintos bünti a 7000 forintos fizetéshez, valóban tanulságos. De aki tele van pénzel, mint kutya bólhával, nem nagyon fogja érdekelni a büntetés...és tanulni sem fog belőle. Teszem azt mondjuk egy kő gazdag hülye gyerek aki minden hónapba kap 500ezret aputól zsebpénzként, nem fogja meghatni a 30ezer forint bírság. Szóval ezek az összegek csak ránk "szegényekre" van tanulságos szándékkal :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts