Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

E-mailben terjed egy lista a bp.-i közlekedési lámpákba épített trafikról. Erről tud valaki konkrét infót? Bevallom őszintén sokszor próbáltam már lefigyelni őket, de semmi különöset nem láttam az adott lámpákon.....akkor most igaz vagy nem? Esetleg lőttek-e már le valakit ilyennel?

Megosztás:

Tavaly nyáron engem is megnyomtak, mert éjjel 2-kor egy kis 40-es zónás faluban 61-et mentem, úgy, hogy a falu elején van egy lámpa és egy érzékelő, ami 45 felett pirosra váltja a lámpát, tehát magadat szopatod ha gyorsan mész. A lámpánál zöldön mentem át, tehát nem jöttem gyorsan, de utána ráléptem a gázra, aztán felengedtem...ekkor lehetett meg a 61. És mivel éjjel volt senki nem jelzett.

Mindegy is. Szerintem nem nehéz betartani. :)

Akkor elismered, hogy bárkivel előfordulhat? Hogy mennyire nehéz betartani...hát nem is tudom :D Mikor az embernek ezer dolga akad, és késésbe van, nehéz 50-el, vagy táblánál 40-el végig szambázni egy jó hosszú úton :)

Megosztás:

E-mailben terjed egy lista a bp.-i közlekedési lámpákba épített trafikról. Erről tud valaki konkrét infót? Bevallom őszintén sokszor próbáltam már lefigyelni őket, de semmi különöset nem láttam az adott lámpákon.....akkor most igaz vagy nem? Esetleg lőttek-e már le valakit ilyennel?

2-3 éve is ugyanez a lista volt asszem. Kacsa. :)

Megosztás:

Akkor elismered, hogy bárkivel előfordulhat? Hogy mennyire nehéz betartani...hát nem is tudom :) Mikor az embernek ezer dolga akad, és késésbe van, nehéz 50-el, vagy táblánál 40-el végig szambázni egy jó hosszú úton :)

Előfordulhat bárkivel, de odafigyelni sem nehéz. Én havi 1500-2000 km-t megyek pesten, ha nem figyelnék oda ingem-gatyám rámenne a sarcra. Régebben könnyebb dolga volt az embernek, mert jó szemmel ki lehetett szúrni a leskelődőt, de ma már 1 km-ről is lefotóznak. Mire észreveszed bukta....

2-3 éve is ugyanez a lista volt asszem. Kacsa. :D

Gyanítom én is, csak ha esetleg mégis lelőttek valakit ilyennel....

Megosztás:

Előfordulhat bárkivel, de odafigyelni sem nehéz. Én havi 1500-2000 km-t megyek pesten, ha nem figyelnék oda ingem-gatyám rámenne a sarcra. Régebben könnyebb dolga volt az embernek, mert jó szemmel ki lehetett szúrni a leskelődőt, de ma már 1 km-ről is lefotóznak. Mire észreveszed bukta....

Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén. Állítólag május 1-től mérnek, de jobb vigyázni!

Az alábbi lista biztos forrásból, a felszerelő cégtől jött:

• Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc utca sarok után következő első lámpasor
  • Ferenc krt. - Üllői út sarok
  • Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)
  • Attila utca - Alagút sarok
  • Hegyalja út - Jagelló út sarok
  • Fehérvári úti piacnál
  • Budafoki út
  • Mártírok útja - Bimbó utca sarok
  • Moszkva tér
  • Kőbányai út (Egészségháznál)
  • Kőbányai út - Könyves Kálmán krt.
  • Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor a csillaghegyi elágazásig
  • Flórián tértől a Tímár utca irányában három lámpasor
  • Szamuely utca - Petőfi híd felhajtónál

Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos jelzésen áthaladó járművet, zöld jelzésnél pedig a kereszteződésen (mért szakaszon) az áthaladási sebességet. A sebességmérő műszer három fotót készít és rögzít a kereszteződésben.

Ha erre gondoltál az előbb, akkor tényleg kacsa.

Megosztás:

Igazatok van! 8 éve vezetek az utolsó 3 évbe minden hónapba 2500-3000 Km-t. Lassan elérem a 200 ezret, de nem Km-be, hanem pénzbe! Ez az a pénz amit befizettem a rendőrségnek....a 8 év alatt :D :) Úgyhogy most már én is figyelek, és lehetőség szerint betartom :D

1987 óta van jogsim. Soha 1 ft büntetést nem fizettem. Nos, ez most múlhatott a szerencsén is. Bár általában betartom a sebességkorlátozást. :)

Megosztás:

Igazatok van! 8 éve vezetek az utolsó 3 évbe minden hónapba 2500-3000 Km-t. Lassan elérem a 200 ezret, de nem Km-be, hanem pénzbe! Ez az a pénz amit befizettem a rendőrségnek....a 8 év alatt :D :lol: Úgyhogy most már én is figyelek, és lehetőség szerint betartom :D

Engem eddig 2x kaptak el. :D

1x itthol a szomszédos városkában 50 helyett 69el 30.000. (szerencsére a cégessel voltam, és a főnök siettetett, ő is mellettem volt, és kifizette a hivatal a büntit :) )

1x meg a Fabiával romániában 50 helyett 61el :D ekkor kaptam egy 100 lejes büntetést, de ha a helyszínen fizettem ki megfelezték. (így lett 50 lej, kb 3300 Ft) :)

Azóta én is sokkal óvatosabb vagyok, megéri kicsit óvatoskodni! :D

(azért ahol tudom, hogy soha nincsenek néha megnézem hogy is húz magasabb fordulaton :D )

Megosztás:

1987 óta van jogsim. Soha 1 ft büntetést nem fizettem. Nos, ez most múlhatott a szerencsén is. Bár általában betartom a sebességkorlátozást. :)

Nagyon sokszor én is betartom a korlátozásokat... jó-jó néha van hogy indokolatlan 30as táblánál (értem itt arra, hogy kint felejtették útépítés miatt, de az út már kész...)megyek 50et. Bár néha volt olyan hogy "vártam" a csekket, amikor gyanús fehér G astra elővillant a bokor mögül én meg elmentem mellette 120al, de nem lett semmi.

Megosztás:

Nagyon sokszor én is betartom a korlátozásokat... jó-jó néha van hogy indokolatlan 30as táblánál (értem itt arra, hogy kint felejtették útépítés miatt, de az út már kész...)megyek 50et. Bár néha volt olyan hogy "vártam" a csekket, amikor gyanús fehér G astra elővillant a bokor mögül én meg elmentem mellette 120al, de nem lett semmi.

Egyszer volt hol nem volt... :D Szóval, régebben volt, hogy lakott területen belül átmentem egy vasúti átjárón 47 km/h sebességgel. Láttam én a yardokat előtte, azért is mentem csak annyival. Ám villant a vaku. Na mondom ez wtf??? A túloldalon ki is vettek. Kérdem miért, mondja gyors voltam, 30 a megengedett, néztem így :) . Kérdem tőle mióta, válasz jan 1.-től. Márciusban jártunk. Akkoriban még nem nagyon néztem híradót, meg ilyen csacskaságot, így nem tudtam a dologról. Kérdem tőle, most mi lesz. Azt válaszolta, egy szigorú ejnye-bejnye, és elengedett. Én megköszöntem, és leléptem. Jó gyorsan, nehogy meggondolja magát. :)

Megosztás:

Egyszer volt hol nem volt... :D Szóval, régebben volt, hogy lakott területen belül átmentem egy vasúti átjárón 47 km/h sebességgel. Láttam én a yardokat előtte, azért is mentem csak annyival. Ám villant a vaku. Na mondom ez wtf??? A túloldalon ki is vettek. Kérdem miért, mondja gyors voltam, 30 a megengedett, néztem így :) . Kérdem tőle mióta, válasz jan 1.-től. Márciusban jártunk. Akkoriban még nem nagyon néztem híradót, meg ilyen csacskaságot, így nem tudtam a dologról. Kérdem tőle, most mi lesz. Azt válaszolta, egy szigorú ejnye-bejnye, és elengedett. Én megköszöntem, és leléptem. Jó gyorsan, nehogy meggondolja magát. :)

:D Szerencsés ember :D

Amúgy az hülyeség hogy ezév január 1-től csak ott kell vasúti átjáróban 30al menni ahol azt tábla jelzi? a többit meg csak fokozott figyelemmel kell megközelíteni, nem 30as hanem akár 40es tempóval vagy aki szét akarja k**rni a futóművet az 50el?

Megosztás:

:D Szerencsés ember :lol:

Amúgy az hülyeség hogy ezév január 1-től csak ott kell vasúti átjáróban 30al menni ahol azt tábla jelzi? a többit meg csak fokozott figyelemmel kell megközelíteni, nem 30as hanem akár 40es tempóval vagy aki szét akarja k**rni a futóművet az 50el?

Mázlista :D

Meglehet. De megvan az előnye a nagypapis stílusnak is. :) :D Bár ez tegnap nem igazán jellemzett. Győr-Gyarmat, és vissza távon. :) :D

Megosztás:

Mégse veszek fejegységet.

Veszek egy ilyet:

http://gallery.techarena.in/data/516/samsung-yp-u3-face1.jpg

Sajnos sikerült egy ilyet elhagynom még 2008 végén. Akkori tapasztalatom az, hogy a méretéhez képest sokat bír akksival és nagyon szépen szól (ugye vájtfülű vagyok.. :D) autóban meg főleg. Olcsóbb, mint egy mp3-as panasonic vagy sony egység vásárlása. :)

Még annyi,hogy: Karcsi! Akartam neked ajánlani, hogy ne a car300-am vedd meg, hanem Korzikától a Car400-at. Mivel nekem is már 400-as van a gépsasban, aszondom, hogy jobban megéri a pénzét (sebességfüggő hangerőszabályzás, jobb hangszín szabályzás, multikormányozható etc.), de ha már vettél egy Sony-t akkor tárgytalan. :D

Most debrecenben nyitni fog egy műszaki cikk bolt. 2500 forintért fogják adni ezt a lejátszót. 250ezer forintos óriási plazma TV pedig 160 lesz. Illetve a legolcsóbb plazma TV ami szintén 100 normál árba, csak 49 lesz. El kéne menni oda, de tuti annyian lesznek mint az oroszok :)

Megosztás:

Nálam is csak 1 kilengés volt a hosszú évek alatt. Még 84-ben megcsíptek motorral a belvárosban 85-tel, még megvan valahol a fotó is (annyira sikerült lelassítani :) ) Akkor fizettem 4500 Ft büntit, meg 3 hónapra bevonták a jogsit. Ha azt nézem, hogy 7000 Ft volt a fizum, akkor rengeteg. A jogsi annyira nem fájt, mert januárban vonták be, áprilisban visszakaptam, a moci úgyis csak porosodott volna addig is. Akkor megtanultam odafigyelni :D

Megosztás:

Nálam is csak 1 kilengés volt a hosszú évek alatt. Még 84-ben megcsíptek motorral a belvárosban 85-tel (annyira sikerült lelassítani :) ) Akkor fizettem 4500 Ft büntit, meg 3 hónapra bevonták a jogsit. Ha azt nézem, hogy 7000 Ft volt a fizum, akkor rengeteg. A jogsi annyira nem fájt, mert januárban vonták be, áprilisban visszakaptam, a moci úgyis csak porosodott volna addig is. Akkor megtanultam odafigyelni :D

Nos... a 4500 forintos bünti a 7000 forintos fizetéshez, valóban tanulságos. De aki tele van pénzel, mint kutya bólhával, nem nagyon fogja érdekelni a büntetés...és tanulni sem fog belőle. Teszem azt mondjuk egy kő gazdag hülye gyerek aki minden hónapba kap 500ezret aputól zsebpénzként, nem fogja meghatni a 30ezer forint bírság. Szóval ezek az összegek csak ránk "szegényekre" van tanulságos szándékkal :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.