invictus Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 de ez a korszerűség az alapján lehetne megállapítva, hogy a gyár milyen értékeket állapított meg a motornak. most az hogy szab keverékképzés és katalizátor.. kb annyit mond el, mint hosszú hajú kék szemű vki, de hogy fiú vagy jány ... rem érted Értem, de nem lehet mindent nagyon részletesen bekategorizálni. Ez a kategória a régi motor. Ha megnézed a felsőbb kategóriákat, ott több a konkrétum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Az öreg dízelesek meg amúgy se parázzanak, mert angol tudósok megállapították ( már megint az angol tudósok ) hogy a korszerűtlen dízelek kevésbé rákkeltők, mint a csodaszűrős crtdidcitd-k. Bezony! csak be kell állni mögéjük :lol: olyan koromfelhőt egy Zil se ereget :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Nem a start-stop a lényeg, hanem maga a motor konstrukciója, a hengerfej, a befecskendezőrendszer vagy dízelek esetében a porlasztó, valamint nagyon fontos a vezérlőelektronika. Ezek minél fejlettebbek, annál korszerűbb egy motor, hiszen annál tökéletesebb az égés, nagyobb a hatásfok...stb. hmm.... Kezdem sajnálni az öreg 1es 2es golfokat, a kis corsákat, természetesen F astrákat, 190es merciket, és a hasonló jól bevált öreg gépeket...ezeket 10 éven belül igencsak kivonatják a forgalomból ha így haladunk tovább :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 A lényeg,h az Fastráknak is járna a kék matrica, de ez függ attól,h 2es van-e a 4es helyett a forgalmiban, valamint, h mikor lett forgalomba helyezve attól mondjuk,h 2003ban lett, attól még el lehet rontva a forgalmija! Majd ha Tivet látjátok itt tőle kérdezzétek a dolgot, ő kéket kapott és van egy sanda gyanúm, hogy a 4es van a forgalmijában is! Most komolyan. Ugye teszel rá, amit mondok??? A 4-es kategória dízelekre vonatkozik. Olvasd már el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Értem, de nem lehet mindent nagyon részletesen bekategorizálni. Ez a kategória a régi motor. Ha megnézed a felsőbb kategóriákat, ott több a konkrétum. hát ja a paraszt vegyen uj autót, mert akkor a régire fizet mindent, meg nemmehet lassan csak a kertek alatt, de vegyen régi autót, mert arra kevesebb az adó stb stb... buziság az egész, és csodáznak, hogy sok a külföldi rendszám... vajon miért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 hmm.... Kezdem sajnálni az öreg 1es 2es golfokat, a kis corsákat, természetesen F astrákat, 190es merciket, és a hasonló jól bevált öreg gépeket...ezeket 10 éven belül igencsak kivonatják a forgalomból ha így haladunk tovább :lol: dehogy, csak pesten vergődnek ezzel mintsem lecserélnék a sok dízelfost elektromosra... meg csinálnának egy tényleges lekerülőt... nem passzióbol megyünk be pestre... mert az olya jó, ha tehetném soha se járnék pesten... és a kamionosok se örülnek neki, hogy 30al tötymörögnek, csakhát a parasztot olcsóbb lehúzni, mint pályát építeni ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 dehogy, csak pesten vergődnek ezzel mintsem lecserélnék a sok dízelfost elektromosra... meg csinálnának egy tényleges lekerülőt... nem passzióbol megyünk be pestre... mert az olya jó, ha tehetném soha se járnék pesten... és a kamionosok se örülnek neki, hogy 30al tötymörögnek, csakhát a parasztot olcsóbb lehúzni, mint pályát építeni ennyi. jaja... Én is kerülöm pestet ahogy csak tudom.... mocsok politika az egész... Ezt az autót amivel én járok....amíg a motor meg nem purcan, addig nem állítja le se törvény se szabályzat se engedély se politikus se semmi és senki. :lol: Kitiltani városból meg végképp nem fogják :lol: Úgyis bemegyek pestre ha akarok ( ha egyáltalán lesz ilyen "rendelet" , és valahogy belekerülne) ... ha kell...ha szükséges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 jaja... Én is kerülöm pestet ahogy csak tudom.... mocsok politika az egész... Ezt az autót amivel én járok....amíg a motor meg nem purcan, addig nem állítja le se törvény se szabályzat se engedély se politikus se semmi és senki. :( Kitiltani városból meg végképp nem fogják :lol: Úgyis bemegyek pestre ha akarok ( ha egyáltalán lesz ilyen "rendelet" , és valahogy belekerülne) ... ha kell...ha szükséges. Bent lesz a híradóban, hogy egy elvetemült dízeles nyélgázon, füstfelhőt eregetve menekült az Andrássyn a hibrid rendőrautók elől :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Bent lesz a híradóban, hogy egy elvetemült dízeles nyélgázon, füstfelhőt eregetve menekült az Andrássyn a hibrid rendőrautók elől :D :lol: :lol: :( Sőt... Dáwiddal ketten :D Ő is Caravan, ő is 1.7DR :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Nyugi már. 96 os X17DTL, a forgalmiban Euro II a besorolása. Ezért kaptam kék matricát, három hete. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 :lol: :lol: :( Sőt... Dáwiddal ketten :D Ő is Caravan, ő is 1.7DR :D Csak egy gázfröccs és le is maradtak: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 A szabály úgy szól: "USA-ban készült gépjárműveknél 1996-tól kötelező az OBD2. EUrópában az Otto motoros gépjárműveknél 2001-től a dízel üzemű autóknál 2003-tól és a teherautóknál 2005-től kötelező az OBD II szabvány használata." Ezért gondolom, hogy a 96 utániak a szabványos OBD rendszer (16-os csati) miatt kaphatnak kedvezőbb besorolást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 nézzétek inkább a discoveryt jobbaz :lol: top gear Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 nézzétek inkább a discoveryt jobbaz :lol: top gear Munkahelyen TV :lol: Munka sincs... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 nézzétek inkább a discoveryt jobbaz :D top gear tudjuk már mi a különbség a fifth gear, és a top gear között...... :lol: :lol: :( :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 tudjuk már mi a különbség a fifth gear, és a top gear között...... :lol: :lol: :( :D van final gear is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Facelift előtt is volt légzsák? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 van final gear is :lol: ez nem volt kérdés...csak azért nem ua a 2... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dita Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Fúj, de kekec napotok van. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 ez nem volt kérdés...csak azért nem ua a 2... foggalmam sincs mi a különbség a kettő között...de nem is nagyon érdekel :lol: Azt tom hogy az 1ikben láttam olyan baromságot hogy egy porsche 911est összehasonlítottak egy helikopterrel.... "vajon melyik a jobb" marhák gyülekezete sztem Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 foggalmam sincs mi a különbség a kettő között...de nem is nagyon érdekel :lol: Azt tom hogy az 1ikben láttam olyan baromságot hogy egy porsche 911est összehasonlítottak egy helikopterrel.... "vajon melyik a jobb" marhák gyülekezete sztem ha nem is tudod, akkor minek belevau? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Azért nem mindegy hogy Jeremy Clarkson vagy Tiff Needell. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Ez is butaság. A ZK értékek könnyen manipulálhatóak, akár adalékokkal akár más trükkel. A motorokat egyértelműen a technológiájuk alapján, azaz a korszerűség alapján kell besorolni. Ezek szerint egy öregebb motor eleve hátránnyal induk egy újhoz képest? És ez nem diszkrimináció? Elővakarok a pincéből egy vadi új 0-kilóméteres, de 94-ben gyártott mocit, arra egyből rávágják, hogy szar, mert 94-es technológia? Egy 2002-es szétkopott, széthajtottra meg azt, hogy tök jó, modern moci, ha nem megy át a ZK-szerint majd áttoljuk? A ZK-nak alapbl az lenne a szerepe, hogy minél kevésbé szennyezzük a környezetet, nem? Akkor minek ebbe belekeverni a mért adatokon kívül bármit is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 ha nem is tudod, akkor minek belevau? :lol: Öcsi nyugodj már le.... NAgyon nem érted a viccet... Egyébként lehet hogy te ugatsz én nem.... Vagy ha ideges vagy szedjél hangyát bokszkesztyűben... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Ezek szerint egy öregebb motor eleve hátránnyal induk egy újhoz képest? És ez nem diszkrimináció? Elővakarok a pincéből egy vadi új 0-kilóméteres, de 94-ben gyártott mocit, arra egyből rávágják, hogy szar, mert 94-es technológia? Egy 2002-es szétkopott, széthajtottra meg azt, hogy tök jó, modern moci, ha nem megy át a ZK-szerint majd áttoljuk? A ZK-nak alapbl az lenne a szerepe, hogy minél kevésbé szennyezzük a környezetet, nem? Akkor minek ebbe belekeverni a mért adatokon kívül bármit is? Itt keversz két dolgot. Van a kategória amibe a korszerűség szerint besorolják. De az általad emlegetett probléma nem lép fel, hiszen ellenőrzik a kipufogógáz értékeit, hogy a határon belül vannak-e. Nyilván egy új, de 94-es motor tudja teljesíteni a saját kategóriájának normáit, de az általad említett szétkopott már nem. Ezért ellenőrzik a kipufogógázt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts