Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Itt van a kutya elásva. Nincs belőle pénze. Miért csinálná meg rendesen? De Te tudod. Ha megbízol benne, vidd hozzá.

Bnőm apukája is ingyen csinálja a kocsit. De csak nem kontár. Hisz mégiscsak egy család. :huh: :lol: :lol:

Elküldve

Sziasztok!

Kérdés:

Akarok a jobb hátsó lámpába is ködzáró fényt.

Azt láttam,hogy ott a foglalat.

Megy oda áram is vagy át kell vezetékelni balról? :huh:

Esik az eső nincs kedvem próbalámpázni.

Elküldve
Sziasztok!

Kérdés:

Megy oda áram is vagy át kell vezetékelni balról? :huh:

Múltkor néztem, nem igazán van ott a villany, át kell vinni gondolom. De izzót szerintem nem tudsz beletenni, mert magán az alaplemezen, amibe az izzók vannak téve, nincs kialakítva hely a jobb ködösnél izzónak, ha jól emlékszem.

Elküldve

Sziasztok!

Van egy ford.számmérős műszeregységem meg egy nélküli. Nem akarom mégsem tekergetni az órát,h a jó értéket mutassa, az szerintetek megoldás lehet,h a gyári nem ford.számérősből csak az órát átteszem a fordszámmérősbe? Mert ezeknek ugyanolyannak kell lenniük,nem?Mármint csak az órára gondolok. A w szám stimmel

Elküldve
Sziasztok!

Kérdés:

Megy oda áram is vagy át kell vezetékelni balról? :lol:

Oszt az miért jó? :huh: Majd egyszer amikor azt gondolod most már aztán (túl)jól látszol hátulról... Nah akkor nézi be valaki a féklámpádat mert elnyomja a dupla ködzáró :lol:

Elküldve
Oszt az miért jó? :huh: Majd egyszer amikor azt gondolod most már aztán (túl)jól látszol hátulról... Nah akkor nézi be valaki a féklámpádat mert elnyomja a dupla ködzáró :lol:

Ráfékezős és mégsem ijesztegetésből.

Meg visszavilágítok a sok kis b..inak aki xenont rakat be az ócskavasába de arra már nem telik,hogy be is állítassa a lámpát és kivakítja a szemem. :lol:

Elküldve
Ráfékezős és mégsem ijesztegetésből.

Meg visszavilágítok a sok kis b..inak aki xenont rakat be az ócskavasába de arra már nem telik,hogy be is állítassa a lámpát és kivakítja a szemem. :lol:

Tehát akkor nem a mögötted lévőt fogod szadizni vele éjszaka mert leesett két csepp eső. Jóvan, én csak a sok ködlámpahuszárból indultam ki :lol: Bocsi :huh:

Elküldve

Dita!

Megoldódott már a nemindulás gond? Nekem lenne egy tippem: EGR szelep? Az szépen tud ilyet csinálni ha nyitott állapotban szorul meg. Bár nálunk (x16XEL) horror a hozáférés.

Kíváncsi vagyok mi lett vagy lesz a megoldása a proglémának.

Elküldve
Sziasztok!

Kérdés:

Megy oda áram is vagy át kell vezetékelni balról? :lol:

A dupla ködzárt én meghagyom a bajor motorgyárosoknak :huh:

pl. a tigrában vezeték is van, foglalat is van, csak berakod az izzót, felkapcsolod és világít. Ott úgy oldották meg, hogy ne tegyél bele izzót a jobb oldalra, hogy a lámpabúra belsejében a ködösnél van két pöcök oldalról, hogy ha benne van a foglalatban az izzó akkor nem tudod helyére pattintani a foglalatot, mert az izzó üvegbúrája beleütközik ezekbe a pöckökbe.

Elküldve
Tehát akkor nem a mögötted lévőt fogod szadizni vele éjszaka mert leesett két csepp eső. Jóvan, én csak a sok ködlámpahuszárból indultam ki :lol: Bocsi :huh:

Na azokkal is tele van a f.szom. :lol:

Elküldve
Dita!

Megoldódott már a nemindulás gond? Nekem lenne egy tippem: EGR szelep? Az szépen tud ilyet csinálni ha nyitott állapotban szorul meg. Bár nálunk (x16XEL) horror a hozáférés.

Kíváncsi vagyok mi lett vagy lesz a megoldása a proglémának.

Na, mesélem. :huh:

Reggel kimegyek, gondoltam megpróbálom beindítani, hátha... és beindult! :lol: Csak sejtem, hogy valószínűleg azért, mert teljesen lehűlt.

Persze csak próbálkoztam, nem is hittem igazán, hogy tényleg beindul. Lánykám még az ágyban aludt. Beálltam az udvarra, és nem mertem leállítani. :D Én lettem szuperanyu, 5 perc múlva már indulásra készen a kocsinál voltunk. :blink: Az érdekes az, hogy alapjáraton szépen felmelegedett, olyan 96-98 fok körülire, viszont menet közben annyira visszahűlt, hogy a mutató visszaesett a kék mezőbe és alig fújt valami langyosat a ventillátor bent. :angry:

Na, de most, hogy ennek köze van-e ahhoz, hogy nem indul?! ;) Közben erősen reménykedtem, hogy van benne elég benzin és nem kell megállnom a kútnál... volt! :lol:

Úgyhogy rendes volt, saját "lábán" ment el a szerelőmhöz.

Elküldve

Reggel kimegyek, gondoltam megpróbálom beindítani, hátha... és beindult! :lol: Csak sejtem, hogy valószínűleg azért, mert teljesen lehűlt.

Persze csak próbálkoztam, nem is hittem igazán, hogy tényleg beindul. Lánykám még az ágyban aludt. Beálltam az udvarra, és nem mertem leállítani. :D Én lettem szuperanyu, 5 perc múlva már indulásra készen a kocsinál voltunk. :blink: Az érdekes az, hogy alapjáraton szépen felmelegedett, olyan 96-98 fok körülire, viszont menet közben annyira visszahűlt, hogy a mutató visszaesett a kék mezőbe és alig fújt valami langyosat a ventillátor bent. :angry:

Na, de most, hogy ennek köze van-e ahhoz, hogy nem indul?! ;) Közben erősen reménykedtem, hogy van benne elég benzin és nem kell megállnom a kútnál... volt! :lol:

Ez már termosztáthibára utal! A hűtésnél ahogy melegszik a víz először a belső körben kering, aztán szépen kinyit, lassan fokozatosan.

Nálad túl gyorsan megy a dolog, lehet hogy az is megszorul tökig nyitott állapotban, aztán persze hogy lehűl menetben a víz.

Ahogy a hűtőben áramlik és hűl, úgy jön vissza hidegen a fagyálló/víz keverék és a termosztátnak egy picit záródnia kéne.

Aztán megint nyitnia.

Kartonlap a hűtő elé ideiglenesen, de azért nézzétek meg álló helyzetben hogyan melegszik és hűl vissza a KOCSI hűtése.

A hűtés csövét valaki megfogja közben másik emberke figyeli hogyan emelkedik a hőfok, ha 90 fok előtt meleg akkor ugye evidens, hogy nyitva van folyamatosan de nálad,

inkább hirtelen nyit sokat és úgy marad.

96 fokon meg már vinnyognia kéne a ventillátornak. Szokott pörögni? (Alapjáraton is eléri.)

Lehet hogy kinyíródott pár szenzor?

Elküldve

Persze csak próbálkoztam, nem is hittem igazán, hogy tényleg beindul. Lánykám még az ágyban aludt. Beálltam az udvarra, és nem mertem leállítani. :angry: Én lettem szuperanyu, 5 perc múlva már indulásra készen a kocsinál voltunk. :) Az érdekes az, hogy alapjáraton szépen felmelegedett, olyan 96-98 fok körülire, viszont menet közben annyira visszahűlt, hogy a mutató visszaesett a kék mezőbe és alig fújt valami langyosat a ventillátor bent. :)

Na, de most, hogy ennek köze van-e ahhoz, hogy nem indul?! :blink: Közben erősen reménykedtem, hogy van benne elég benzin és nem kell megállnom a kútnál... volt! :lol:

Termosztát. Nah de attól még indulnia kéne, max. a melegedés-hűlés részt befolyásolja :D

Jut eszembe, neked már van csekkendzsín lámpád :( Nem villant föl? ;)

Elküldve
96 fokon meg már vinnyognia kéne a ventillátornak. Szokott pörögni? (Alapjáraton is eléri.)

Lehet hogy kinyíródott pár szenzor?

Igen, bekapcsol a ventillátor, annak is most lett cserélve a kapcsolója.

Szenzor? :huh: :lol: Fogalmam sincs.

Elküldve
Termosztát. Nah de attól még indulnia kéne, max. a melegedés-hűlés részt befolyásolja :huh:

Jut eszembe, neked már van csekkendzsín lámpád ;) Nem villant föl? :lol:

Nem, úgy tűnt tökéletesen működik. Szépen jár és megy is rendesen.

Most beszéltem a szerelőmmel, Neki melegen is beindul, egymás után többször is. :D Még próbálkozik...

Lehet, hogy az én autóm, utál engem? :lol:

Elküldve

Most beszéltem a szerelőmmel, Neki melegen is beindul, egymás után többször is. :angry: Még próbálkozik...

Lehet, hogy az én autóm, utál engem? ;)

Neem, majd akkor utál amikor olyan listád lesz mint nekem :lol: Rádughatna egy ketyerét hogy nincs -e benne valami hibakód. :huh:

(jah, megjegyzem hoztak be hozzám garanciális gépet javítani. 2 napja gyilkolom és nem tudom elrontani :blink: :D ha visszaadom így akkor 2 nap múlva tutira hozzák hogy már megint sz.r. ilyenek ezek a gépek, sose akkor van bajuk amikor szervizben vannak :lol: )

Elküldve
:lol: Multkor haverral jöttünk be józsáról debrecenbe...és egy sutyoki 2 swift végig a polo mögött, de szorosan...és nem előzött... aztán amikor kezdtünk közeledni a városhoz, megelőzött... havernak se kellett több vissza 4esbe irány utánna és utánna meg mi végig mögötte. Nekem volt például olyan hogy direkt belefuttattam 1 bunkót a trafiba. :huh: faterom arról jött amerre állt a trafi, én meg utánna mentem arrafele és szólt hogy vigyázzak a salakpályánál fehér Ignis + WagonR. És végig mögöttem volt asszem egy rohadt passat...és kacsingatott kifele meg villogott hogy nyomjam már. Én csak szimplán kitettem a kezem, és intettem hogy mennyél b+. Meg is előzött...közbe makogott valamit. Na mondom beszívod gyökér... a fogós fiúk le is meszelték :lol: én meg csak a pofájába vigyorogtam mikor mentem el mellette

Na ilyen velem is volt- városon belül szeretek max 55 nel menni, de inkább lassabban. Kifele mentem a lakáshoz, ott pedig van vasúti átjáró is, gyakori a radarozás.

Az odavezető főúton, szemből alig győztek villogni, szépen 45/ 5, gurulgatok. Mögöttem nagyobb BMW, igen szép nő ült benne, biztos nem 10 percet dolgozik naponta az ágyban azért a kocsiért, lehet hogy több pali is van. Szóval seggemben, 3 km-en előzni akar, de forgalom van. Tgk.-k is. OK, odaérünk a bizonyos helyhez, előtte kanyarodósáv, záróvonal, forgalomtól elzárt terület, kilő kb 60-70 nel és sepert volna ezerrel- aztán kipattant 3 sündőr és lestoppolták. Ez így mennyi is lehetett neki?

Mi meg lassan elgurultunk mellettük, és teli pofával néztük hogy igazoltat a rendőr.

Lehet, hogy az én autóm, utál engem?

A fűtést meg ne add rá csak ha kimozdult a kékből, a ventit dettó..

Ha szépen kinyomod a kuplungot indításkor, akkor nem.

Múltkor lekiabáltam a nejem haját, mert észrevettem hogy nem nyomja ki rendesen- sehogy !!!. A váltáskor meg berakja jó előre (miért is van úgy elkopva úgy az ő kocsiján a kuplung???? )ott is ahol ráérne felkapcsolni egybe.

Még próbálkozik

Jöjjön át hozzád reggel, aztán ugyanott indítson rá. Szerintem simán modellezni kell a hasonló körülményeket. Sőt, akkor te csináld úgy ahogy szoktad...lehet hogy van valami banális apróság, ami egyébként nem játszik.

Elküldve

Most beszéltem a szerelőmmel, Neki melegen is beindul, egymás után többször is. :) Még próbálkozik...

Lehet, hogy az én autóm, utál engem? :blink:

Neem, majd akkor utál amikor olyan listád lesz mint nekem :lol: Rádughatna egy ketyerét hogy nincs -e benne valami hibakód. :huh:

(jah, megjegyzem hoztak be hozzám garanciális gépet javítani. 2 napja gyilkolom és nem tudom elrontani :) :D ha visszaadom így akkor 2 nap múlva tutira hozzák hogy már megint sz.r. ilyenek ezek a gépek, sose akkor van bajuk amikor szervizben vannak :lol: )

Ja, mint nekem a gyújtásmodulom, meg a nem régiben emlegett rádiós magnóm ami hol szól hol nem...

Dita, nem utál az autód, miért tenné!? Örül hogy te rendbe rakatod! :( Az is lehet, hogy az immo vacakol vagy valami riasztó(maradvány).. reméljük a szerelőd megtalálja a hiba forrását és orvosolja is! ;)

A termosztát viszont valóban cserés a leirtak alapján. :angry:

Elküldve
A fűtést meg ne add rá csak ha kimozdult a kékből, a ventit dettó..

Ha szépen kinyomod a kuplungot indításkor, akkor nem.

Múltkor lekiabáltam a nejem haját, mert észrevettem hogy nem nyomja ki rendesen- sehogy !!!. A váltáskor meg berakja jó előre (miért is van úgy elkopva úgy az ő kocsiján a kuplung???? )ott is ahol ráérne felkapcsolni egybe.

Jöjjön át hozzád reggel, aztán ugyanott indítson rá. Szerintem simán modellezni kell a hasonló körülményeket. Sőt, akkor te csináld úgy ahogy szoktad...lehet hogy van valami banális apróság, ami egyébként nem játszik.

A fűtést csak akkor szoktam bekapcsolni, ha már eléggé felmelegedett. Reggel, miután nem mertem leállítani, kb. 5-7 perc alatt felmelegedett és forró levegőt fújt, később vettem észre már menet közben, hogy teljesen visszahűlt és kezdek fázni...

Szépen kinyomom. :huh: Bár a kuplung körüli dolgokra, ha rossz napom van nekem is oda kell figyelnem, asszem ez női "betegség". :lol:

Reggel azonnal beindult, melegen nem akart tegnap, de nála úgy is beindul. :lol:

Elküldve
Itt van a kutya elásva. Nincs belőle pénze. Miért csinálná meg rendesen? De Te tudod. Ha megbízol benne, vidd hozzá.

Ha jóismerőse akkor nem fogja átcsöszni! :)

A fűtést csak akkor szoktam bekapcsolni, ha már eléggé felmelegedett. Reggel, miután nem mertem leállítani, kb. 5-7 perc alatt felmelegedett és forró levegőt fújt, később vettem észre már menet közben, hogy teljesen visszahűlt és kezdek fázni...

Szépen kinyomom. :huh: Bár a kuplung körüli dolgokra, ha rossz napom van nekem is oda kell figyelnem, asszem ez női "betegség". :(

Reggel azonnal beindult, melegen nem akart tegnap, de nála úgy is beindul. :D

Dehogy női betegség.. ;) van hogy én is bénázok. Még tavasszal megkért faterom hogy a ház elől álljak már be a hátsó udvarra, na ott kerülni kell hátrafele 1et 1 kisúton. És a kapura volt ráállva a kocsi. Én meg valamiért, nem nyomtam kuplungot amikor rükibe tettem.... :angry: jött az a recsegő hang, a nyárikonyha ajtaja már nyílt is kifele és nézett fater hogy mit művelek.... Aztán most ősszel volt olyan hogy mentem a kertbe, aztán rámszólt haver hogy nyomd már ki a kuplungot mert rángat.... Jóvan mondom nem telefon, nem kell megmondani majd én tudom..és hozzátettem hogy nem azért rángat. ( persze hogy azért rángatott váltásnál mert nem nyomtam ki teljesen :blink: ) csak hülye lettem volna akkor bevallani.... Azt csinálok a kocsimmal amit akarok, mégha nem is szándékos :lol:

Milyen dolog már hogy más mondja meg hogy hogy bánjak a saját kocsimmal... :lol:

Fater az más...ő nyugodtan beleszólhat hiszen az övé is, ő is sokat jár vele :)

Elküldve
Szevasztok!

A sportlégszűrő beszerlése mennyire bonyolult?ha valakinek az van..?és milyenek a tapasztalatok?

KÖszi!

Egyértelmű teljesítménynövekedés, kisebb fogyasztás. :huh: :lol: :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.