Laleekirály Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 eztakartam kérdezni, hogy az milyen, azthittem 12voltos... 7810??bár ilyet még nem láttam... Nem 7810, asszem írták valamelyik A Veki topicban (azoknál volt ez sorozatos probléma), vagy talán az Általános műszaki problémák-ban régebben, hogy milyen tipus jó helyette. Az eredeti TCA700Y asszem, csak azt nem könnyű beszerezni. Na, meg is találtam, az Általános műszaki problémák / Elektromos utolsó oldalán van pont. Day foglalkozott a témával. L4810CV és L4710CV lett kitalálva az eredeti helyett. Utóbbi 600Ft körül van. Ha nincs akkor 7812-vel lehet helyettesíteni, de azt fejjel lefelé kell beszerelni, mert fordított a lábkiosztása Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Ha nincs akkor 7812-vel lehet helyettesíteni, de azt fejjel lefelé kell beszerelni, mert fordított a lábkiosztása sose 10voltos stabic kell neki a 7812es meg 12voltos amit DAY felsorolt szerintem abból is egyik +os másik eg -os, mint a 78/75ös :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 sose 10voltos stabic kell neki a 7812es meg 12voltos amit DAY felsorolt szerintem abból is egyik +os másik eg -os, mint a 78/75ös :) Tudom, de 7810-el simán lehet helyettesíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 sose 10voltos stabic kell neki a 7812es meg 12voltos amit DAY felsorolt szerintem abból is egyik +os másik eg -os, mint a 78/75ös :lol: el ne kezdjük itt is :) :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 azt tudom, hogy 12 V-os. 10V-os kell bele! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Innen szedtem http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=111&st=20, de utána olvastam végig az oldalt és okosabb lettem :) Jóvannmáá! Mindenki hibázhat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Tudom, de 7810-el simán lehet helyettesíteni. én még nem találkoztam 7810essel... de sztem nem véletlen, hogy day se a 7810eset használta, vagyis mondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 én még nem találkoztam 7810essel... de sztem nem véletlen, hogy day se a 7810eset használta, vagyis mondta. Viszont ezt több helyen is olvastam, hogy azzal helyettesítették. Rákerestem és találtam: 78Lxx, 78L05, 78L06, 78L07, 78L08, 78L09, 78L10, 78L12, 78L15, 78L24 Fixed voltage 100mA positive power supply regulator. Vin must exceed Vout by at least 3V, but may not exceed 40V. TO 92 +---+ | ##| ++++ 1: Vout | | | 2: GND | | | 3: Vin 1 2 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Viszont ezt több helyen is olvastam, hogy azzal helyettesítették. Rákerestem és találtam: 78Lxx, 78L05, 78L06, 78L07, 78L08, 78L09, 78L10, 78L12, 78L15, 78L24 Fixed voltage 100mA positive power supply regulator. Vin must exceed Vout by at least 3V, but may not exceed 40V. TO 92 +---+ | ##| ++++ 1: Vout | | | 2: GND | | | 3: Vin 1 2 3 Itt is van! akor annak is jónak kellene lennie csak még sose találkoztam vele na :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Viszont ezt több helyen is olvastam, hogy azzal helyettesítették. Rákerestem és találtam: 78Lxx, 78L05, 78L06, 78L07, 78L08, 78L09, 78L10, 78L12, 78L15, 78L24 Fixed voltage 100mA positive power supply regulator. Vin must exceed Vout by at least 3V, but may not exceed 40V. TO 92 +---+ | ##| ++++ 1: Vout | | | 2: GND | | | 3: Vin 1 2 3 Itt is van! nah bakker ez nekem kínai, még a hideg is kirázott :D :) ez az a pont amikor le kell lépjek! :lol: :) nah szíp estét! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 akor annak is jónak kellene lennie csak még sose találkoztam vele na :) Itt ár is van : http://www.tme.eu/hu/katalog/feszultsegsza...ory%3D100215%26 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 Itt ár is van : http://www.tme.eu/hu/katalog/feszultsegsza...ory%3D100215%26 majd DAY is hátha elolvassa ezt a részt, és nem találja OFF nak :) akkor megmondja a tutit, mert lehet nem csaka 10 volt a lényeg, hanem a lábkiosztás mondjuk...ő jobban utánajárt már úgyis :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 majd DAY is hátha elolvassa ezt a részt, és nem találja OFF nak :) akkor megmondja a tutit, mert lehet nem csaka 10 volt a lényeg, hanem a lábkiosztás mondjuk...ő jobban utánajárt már úgyis :) :D Utána kell nézni, ha meg nem stimmel, az is megoldható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 78XX-as és 79XX-es sorozat kimeneti feszkóját lehet emelni a középső láb nullpontjának emelésével,szabályozhatóvá téve a kimeneti feszt.Persze csak 1A-ig,de már 0,5A-tól is kell egy kisebb hűtőborda néki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November8, 2009 Megoszt Elküldve November8, 2009 78XX-as és 79XX-es sorozat kimeneti feszkóját lehet emelni a középső láb nullpontjának emelésével,szabályozhatóvá téve a kimeneti feszt.Persze csak 1A-ig,de már 0,5A-tól is kell egy kisebb hűtőborda néki. csak olyan ellenállat kell hozzá :) én egyszer csináltam, és a poti elégett :) egy darabig működött, aztán elkezdett izzani :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok! Járt már valaki ugy, hogy elveszett a telefonja és kerestette? Hét végén eltünt a ketyerém, érdekessége, hogy nálunk esett az eső tegnap, tehát ha utcán lenne már tuti bekrepánt volna, de még most is kicsöng, csak hát nem szól bele senki :)! Szerintetek meg lehetne találni a telcsit? Küldtem rá egy sms-t tegnap mikor észre vettem, hogy nincs meg, a címmel ahova beadhatja esetleg a becsületes megtaláló, de hát még semmi sajna :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok! Járt már valaki ugy, hogy elveszett a telefonja és kerestette? Hét végén eltünt a ketyerém, érdekessége, hogy nálunk esett az eső tegnap, tehát ha utcán lenne már tuti bekrepánt volna, de még most is kicsöng, csak hát nem szól bele senki :)! Szerintetek meg lehetne találni a telcsit? Küldtem rá egy sms-t tegnap mikor észre vettem, hogy nincs meg, a címmel ahova beadhatja esetleg a becsületes megtaláló, de hát még semmi sajna :D Tudtommal a szolgáltató vagy nem tud vagy nem vállal ilyensmit. Mikor elcsórták volt az enyém bementem, hogy mérjék be kb hol lehet és azt mondták, hogy sajnos nem lehetséges. Ha szerencséd van akkor becsületes a megtaláló és majd csak visszakapod de az, hogy még mindig kicseng és nincs kikapcsolva az szerintem arra utal, hogy olyan helyen hagytad el ahol nem találták meg vagy egyáltalán el sem hagytad :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dita Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok! Járt már valaki ugy, hogy elveszett a telefonja és kerestette? Hét végén eltünt a ketyerém, érdekessége, hogy nálunk esett az eső tegnap, tehát ha utcán lenne már tuti bekrepánt volna, de még most is kicsöng, csak hát nem szól bele senki :lol:! . Ha szerencséd van akkor becsületes a megtaláló és majd csak visszakapod de az, hogy még mindig kicseng és nincs kikapcsolva az szerintem arra utal, hogy olyan helyen hagytad el ahol nem találták meg vagy egyáltalán el sem hagytad :) Igen, valószínű, hogy így van. Gondold át mégegyszer merre jártál, hol használtad utoljára és ha lehet, járd végig azokat a helyeket egy másik telefonnal, ahol elhagyhattad. Csörgesd és hátha meghallod valahol. Feltéve ha nem halkítottad le. :D Sajnos, ha már lemerül, nehezebb megtalálni. Olyan helyen hordtad, ahonnan kicsúszhat, vagy csak úgy tűnhetett el, ha elővetted valahol? Ez is fontos szempont. De egyetértek azzal, hogy ha valaki megtalálta volna, vagy ellopta volna, már rég ki lenne kapcsolva. Úgyhogy azért még van remény... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok! Járt már valaki ugy, hogy elveszett a telefonja és kerestette? Hét végén eltünt a ketyerém, érdekessége, hogy nálunk esett az eső tegnap, tehát ha utcán lenne már tuti bekrepánt volna, de még most is kicsöng, csak hát nem szól bele senki :)! Szerintetek meg lehetne találni a telcsit? Küldtem rá egy sms-t tegnap mikor észre vettem, hogy nincs meg, a címmel ahova beadhatja esetleg a becsületes megtaláló, de hát még semmi sajna :) letiltatni a smet le lehet, és kapsz egy másikat ugyan azzal aszámmal sőt a telefont is le lehet imei szám által egyik barátosném gyakran elhagyogatja tőle tudom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Purpi Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok! Járt már valaki ugy, hogy elveszett a telefonja és kerestette? Hét végén eltünt a ketyerém, érdekessége, hogy nálunk esett az eső tegnap, tehát ha utcán lenne már tuti bekrepánt volna, de még most is kicsöng, csak hát nem szól bele senki :)! Szerintetek meg lehetne találni a telcsit? Küldtem rá egy sms-t tegnap mikor észre vettem, hogy nincs meg, a címmel ahova beadhatja esetleg a becsületes megtaláló, de hát még semmi sajna :) Szerintem van remény.Képzeld egyszer kint felejtettem egy egész éjszakát télen egy fülke tetején.Sosem csináltam még ilyet de valamiért tárcsázás után letettem a fülkére és el is felejtettem.És észre sem vettem reggelig amig nem akartam megnézni rajta a időt.Siettem egyből vissza bár nem hittem benne h meglesz,de mégis!Hihetetlen volt.Ennyire még sosem örültem semminek....Gondold át h hol hagyhattad el és járd körbe a helyeket.Félek h ha valaki megtalálta akkor nemsok az esélyed.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Szerintem van remény.Képzeld egyszer kint felejtettem egy egész éjszakát télen egy fülke tetején.Sosem csináltam még ilyet de valamiért tárcsázás után letettem a fülkére és el is felejtettem.És észre sem vettem reggelig amig nem akartam megnézni rajta a időt.Siettem egyből vissza bár nem hittem benne h meglesz,de mégis!Hihetetlen volt.Ennyire még sosem örültem semminek....Gondold át h hol hagyhattad el és járd körbe a helyeket.Félek h ha valaki megtalálta akkor nemsok az esélyed.... egyikkel én is hasonlóan jártam átkutattunk minden helyet, ahol aznap jártunk, és úgy hívták havert, ogy ne keressük, mert az egyik csajnál maradt :) siemens c35 ös volt silver kiadás... akkor még igensak uj teló, és elkérték megnézni :D hát jól ott is maradt náluk :lol: aztán rá pár hétre kicsúszott a buszon a zsebemből, csak ezt már leszállás után vettem észre :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Purpi Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 egyikkel én is hasonlóan jártam átkutattunk minden helyet, ahol aznap jártunk, és úgy hívták havert, ogy ne keressük, mert az egyik csajnál maradt :D siemens c35 ös volt silver kiadás... akkor még igensak uj teló, és elkérték megnézni :lol: hát jól ott is maradt náluk :lol: aztán rá pár hétre kicsúszott a buszon a zsebemből, csak ezt már leszállás után vettem észre :) :) B) Szerencsére nekem is csak ezegyszer fordult elő,amúgy nem szoktam általában semmit elhagyni....Ha csak elnem lopják,de arra nagyon harapós vagyok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 :) :) Szerencsére nekem is csak ezegyszer fordult elő,amúgy nem szoktam általában semmit elhagyni....Ha csak elnem lopják,de arra nagyon harapós vagyok... hát az eléggé indokolt is akkor hening örülhetsz alig van ma élet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 hát az eléggé indokolt is akkor hening örülhetsz alig van ma élet... De tegnap este sok volt megint. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 OFF! bmw 530i V8 220LE. Hogy az mekkorát megy! :lol: Jó gyenge :) te még nemigen ültél megbuherált M3-asban :P 15 másodpercet ment alattam Tökölön ;) csak mert eldurrantak a papucsok :D elfelejtettem a kipörgésgátlót rányomni :) a következő kör már jobban sikerült.. :lol: B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts