invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Nekem is dettó, bár én csak a gyári elgyengült lámpával tudom összehasonlítani, de attól nem világít jobban :) A bal nekem is bebandzsít kicsit, pedig műszerrel próbáltam állogatni. A felső, külső tartófülből faragnom kellett mindkét oldalon, mert a sárvédő élétől nem lehetett kijjebb dönteni. Ja és Tungsram Mega+! Egyébként gyanús nekem, hogy após vwbaszátján nagyon fel van állítva a szintén projektoros tompi, az enyém fénykévéje méter magasan metszi a táblaoszlopakat, míg az övé a tábla alját súrolja. Mindegy, marad, max műszakira ugrik vissza a gyári. De épp ez a legmegdöbbentőbb, hogy a gyári sima izzóval is jobban világít mint az angel emelt fényerejűvel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Nekem nagyon tetszik az angyalka lámpa és nem igen tudnám eldönteni, hogy 33-ért gyárit vegyek, vagy 35-ért angyalkát. Majd meglátom, bemegyek az egyik ismerősömhöz, neki van tunying boltja és ott egy angyalkába belerakunk xenont, ha jó az lesz, ha nem, akkor maradok a gyárinál. Azért a 33-ban a 2 motor is benne volt, ami az angelben nincs. De először nézd meg alaposan az angyalt belülről, meg minden....hátha elmegy a kedved tőle. :D Amúgy ha jól látom nem én vagyok az egyetlen aki bandzsítást..stb tapasztal. Attól hogy xenon megy bele nem lesz szebb a vetített kép, ugyanolyan rosszul fogja megvilágítani az utat, csak erősebben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Nem volt olcsó. Összesen 33.000-et fizettem a 2 valeo lámpáért plusz a két valeo állítómotorért. (Ha megnézed pár helyen akkor ez nagyon jó ár, főleg hogy a motort külön sok helyen 10.000/db-ért láttam.) ez nagyon is jóár!!!! nekem kellene kettőa mostanira, mert az őzikézés után vett utángyári TYC akárki akármit mond szerintem szarabb, mint a gyári 5 éves valeo, és nekem motor nem kell rá. mikor kiszállok belőle, akkor veszek rá két ujat... 15ért látam kedvezménnyel őket darabját, úgyhogy ez a 33ezres ár motorokkal együtt nagyon jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Azért a 33-ban a 2 motor is benne volt, ami az angelben nincs. De először nézd meg alaposan az angyalt belülről, meg minden....hátha elmegy a kedved tőle. :D Amúgy ha jól látom nem én vagyok az egyetlen aki bandzsítást..stb tapasztal. Attól hogy xenon megy bele nem lesz szebb a vetített kép, ugyanolyan rosszul fogja megvilágítani az utat, csak erősebben. A gyáriba bele lehet tenni a xenont? Mert azt mindenféleképpen fogok venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Azért a 33-ban a 2 motor is benne volt, ami az angelben nincs. De először nézd meg alaposan az angyalt belülről, meg minden....hátha elmegy a kedved tőle. :) Amúgy ha jól látom nem én vagyok az egyetlen aki bandzsítást..stb tapasztal. Attól hogy xenon megy bele nem lesz szebb a vetített kép, ugyanolyan rosszul fogja megvilágítani az utat, csak erősebben. Mondjuk abból már sejthettem volna valamit, hogy a lámpán megadott fényerősség az amúgy se erős gyári értéke alatt volt (12,5 a 17,5 helyett) -> erről beszélek Laleekirály: gyáriba pláne nem javasolt a xenon, a bordák miatt. Ha szabályosan akarnánk eljárni a "H" jelzésű lámpákba csak halogént rakhatnánk. Csak a linkből vagyok ilyen okos :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 lale a rák egyen meg gyere már fel msnre minek van az neked heh?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 A gyáriba bele lehet tenni a xenont? Mert azt mindenféleképpen fogok venni. Gyáriba nem javaslom. A xenont projektoros lámpába találták ki, mert az nem szórja a fényt. Ha megnézel egy xenonnal felvértezett parabolatükrös, prizmabúrás lámpát (pl astra f) akkor látod, hogy nagyon szórja a fényt, még oldalról nézve is vakíthat. Ugyanez a jelenség fennáll a szabad tükrös lámpáknál is (pl astra g). Nagyon zavaró lesz mások számára. Inkább próbálj ki emelt fényerejű izzót. Abból is a Tungsram Megalight-ot ajánlom, elég jelentős változást lehet tapasztalni ezzel is. Osram-ot nem érdemes venni, gagyi, drágább, és jóval hamarabb kiég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 lale a rák egyen meg gyere már fel msnre minek van az neked heh?? jóvanna! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Mondjuk abból már sejthettem volna valamit, hogy a lámpán megadott fényerősség az amúgy se erős gyári értéke alatt volt (12,5 a 17,5 helyett) -> erről beszélek Laleekirály: gyáriba pláne nem javasolt a xenon, a bordák miatt. Ha szabályosan akarnánk eljárni a "H" jelzésű lámpákba csak halogént rakhatnánk. Csak a linkből vagyok ilyen okos :D Hozzátenném, hogy a xenonban több az UV is, ami miatt a nem xenonhoz tervezett búra hamarabb feketedik....stb. Jó a gyári, csak jó izzó kell bele. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Gyáriba nem javaslom. A xenont projektoros lámpába találták ki, mert az nem szórja a fényt. Ha megnézel egy xenonnal felvértezett parabolatükrös, prizmabúrás lámpát (pl astra f) akkor látod, hogy nagyon szórja a fényt, még oldalról nézve is vakíthat. Ugyanez a jelenség fennáll a szabad tükrös lámpáknál is (pl astra g). Nagyon zavaró lesz mások számára. Inkább próbálj ki emelt fényerejű izzót. Abból is a Tungsram Megalight-ot ajánlom, elég jelentős változást lehet tapasztalni ezzel is. Osram-ot nem érdemes venni, gagyi, drágább, és jóval hamarabb kiég. 2 éve vettem ilyen izzót, 6e-ért a 2db-ot, garanciával és bizony beraktam, mentem egy kört, kiszedtem és a sógornak adtam ajándékba. Ezután ilyet vettem ezek 100/120W-osak. Ezek veszettül világítottak, csak volt egy olyan hátrányuk, hogy nagy hőt nyomattak és bemattultak a foncsolok. Most normál 90/100W-os van benne és ezek is nagyon jók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 2 éve vettem ilyen izzót, 6e-ért a 2db-ot, garanciával és bizony beraktam, mentem egy kört, kiszedtem és a sógornak adtam ajándékba. Ezután ilyet vettem ezek 100/120W-osak. Ezek veszettül világítottak, csak volt egy olyan hátrányuk, hogy nagy hőt nyomattak és bemattultak a foncsolok. Most normál 90/100W-os van benne és ezek is nagyon jók. Tungsram ML nekem ilyen van benn, és nagyon meggyőző. Régebben is használtam, tartóssága is megfelelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Tungsram ML nekem ilyen van benn, és nagyon meggyőző. Régebben is használtam, tartóssága is megfelelő. Akkor szerintem megpróbálom ezeket... :D A normál izzó és e között látható a különbség, Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Akkor szerintem megpróbálom ezeket... :D A normál izzó és e között látható a különbség, Ráadásul a fénye is szép fehér. Semmi kékes beütés, semmi sárgás jelleg, sima fehér. Nekem nagyon bejön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Ráadásul a fénye is szép fehér. Semmi kékes beütés, semmi sárgás jelleg, sima fehér. Nekem nagyon bejön. Rendben! Köszi az infót! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Rendben! Köszi az infót! :D Esetleg amit még télire a vizes locspocsos útra érdemes kipróbálni az a sárga izzó. A sárga fényt nem nyeli el annyira a nedves burkolat, ködben esőben állítólag kiváló. Régen a Zsigák, Skodák sokszor színezett sárga burákkal jártak, ma már ritka. Kíváncsi lennék rá, de ilyen színű izzót nem találni olyan könnye, elvileg a Tungsram Allseason az ami sárga fényt ad, de még nem próbáltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Esetleg amit még télire a vizes locspocsos útra érdemes kipróbálni az a sárga izzó. A sárga fényt nem nyeli el annyira a nedves burkolat, ködben esőben állítólag kiváló. Régen a Zsigák, Skodák sokszor színezett sárga burákkal jártak, ma már ritka. Kíváncsi lennék rá, de ilyen színű izzót nem találni olyan könnye, elvileg a Tungsram Allseason az ami sárga fényt ad, de még nem próbáltam. juj azok de csúnyák :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Tungsram ML nekem ilyen van benn, és nagyon meggyőző. Régebben is használtam, tartóssága is megfelelő. Én is ilyeneket használok, csak a +60%-os változatot, már vagy 2 éve. Ez is láthatóan erősebb a sima izzónál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Én is ilyeneket használok, csak a +60%-os változatot, már vagy 2 éve. Ez is láthatóan erősebb a sima izzónál. Egyszer kaptam Osram silverstar 50%-osat, az kb 3 hónap után kiégett...a két izzó 2-3 nap különbséggel. :D Azóta csakis Tungi. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 nekem is tungsram + van, de nemtom már mennyi % Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 juj azok de csúnyák :) Múltkor láttam neten egy régi passat-ot, fehér, fekete lökhárítókkal, és ilyen sárga búrákkal. Gondoltam megnézem hogy állna. Szerintem zsírság. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 hát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Esetleg amit még télire a vizes locspocsos útra érdemes kipróbálni az a sárga izzó. A sárga fényt nem nyeli el annyira a nedves burkolat, ködben esőben állítólag kiváló. Régen a Zsigák, Skodák sokszor színezett sárga burákkal jártak, ma már ritka. Kíváncsi lennék rá, de ilyen színű izzót nem találni olyan könnye, elvileg a Tungsram Allseason az ami sárga fényt ad, de még nem próbáltam. Ég és föld! Nekem mikor megvettem az 1,8-asban sárga izzók voltak. Kénytelen voltam kicserélni őket, mert nem voltak egyformák és idegesített. Azóta sem sikerült szerezni sárgát, pedig a fehérhez képest eszméletlen fényük volt Ha valaki tudja a lelőhelyét légyszi tegye közzé! Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Ég és föld! Nekem mikor megvettem az 1,8-asban sárga izzók voltak. Kénytelen voltam kicserélni őket, mert nem voltak egyformák és idegesített. Azóta sem sikerült szerezni sárgát, pedig a fehérhez képest eszméletlen fényük volt Ha valaki tudja a lelőhelyét légyszi tegye közzé! Elvileg ezek ilyenek. Meg a Tungsram all season amit mondtam is: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Ég és föld! Nekem mikor megvettem az 1,8-asban sárga izzók voltak. Kénytelen voltam kicserélni őket, mert nem voltak egyformák és idegesített. Azóta sem sikerült szerezni sárgát, pedig a fehérhez képest eszméletlen fényük volt Ha valaki tudja a lelőhelyét légyszi tegye közzé! Én találtam ilyet is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október16, 2009 Megoszt Elküldve Október16, 2009 Én találtam ilyet is :D ez biztos vmeik ladából maradt meg :) olyan old :D kíváncsi vagyok, hogy ki próbálja ki, és mit mond rá, de akkor lehet télére komplett lápa lesz eltéve izzóval együtt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts