Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Én meg pont azt hallottam a rádióban, hogy csak Ausztria drágább :)

Kb.ilyen üzemanyagárak vannak nálunk(ez egy párkányi kút). Sőt, ezek már nem is teljesen friss adatok...úgy 1,2Eur/liter, de vannak természetesen olcsóbbak és drágábbak is. Az Uni95 jó a régi kocsikba az ólmozott helyett, a Nafta pedig a gázolajat jelenti. Hát lehet számolgatni, de szerintem nem éri meg itt tankolnotok, csak azért átjönni.. <_<

A megnyiló oldal fejléce alatt pedig láthatjátok hol a legolcsóbbak az egyes üzemanyagok (najnižšie ceny PHM)

Megosztás:

nem autós, de hátha tapasztalt már vki ilyet, és tud segíteni:

problémám a következő:

van egy gép, és ha áramtalanítva van, egy 10 percig, akkor utána nem tölt be csak annyira, hogy kiírja, hogy bootol a kislemezről, aztán cdről... és utána felfut a win csíkja, az a fehér, a fekete háttren, és ott megpihen fekete képernyővel, aztán kékhalál és ujraindul, de akkor se tölt be, legutóbb kikapcsolt, és vagy 10 percig megint áramtalanítani kellett, és akkor kapcolt be vagy 3.xra

bekapcsolás hosszabbállás után:

bekapcs, tölt a csíkig, ott megáll, akkor kikapcs, és utána már megy szépen

ujraindítás gond nélkül megy, de ha ki van kapcsolva, vagy még ha le is van áramtalanítva, akkor nem indul el teljesen magától.

két dolog van amit szerintem lehet:

1. az elem szar, és nem elég az energia a lapnak... 2,94 voltot mértem

2. az alaplap kuka

jaaa és mikor magátol ujraindult gyakran írta, hogy Cmos error, ha megállt a meghajtók felsorolása után.

Megosztás:

nem autós, de hátha tapasztalt már vki ilyet, és tud segíteni:

problémám a következő:

van egy gép, és ha áramtalanítva van, egy 10 percig, akkor utána nem tölt be csak annyira, hogy kiírja, hogy bootol a kislemezről, aztán cdről... és utána felfut a win csíkja, az a fehér, a fekete háttren, és ott megpihen fekete képernyővel, aztán kékhalál és ujraindul, de akkor se tölt be, legutóbb kikapcsolt, és vagy 10 percig megint áramtalanítani kellett, és akkor kapcolt be vagy 3.xra

bekapcsolás hosszabbállás után:

bekapcs, tölt a csíkig, ott megáll, akkor kikapcs, és utána már megy szépen

ujraindítás gond nélkül megy, de ha ki van kapcsolva, vagy még ha le is van áramtalanítva, akkor nem indul el teljesen magától.

két dolog van amit szerintem lehet:

1. az elem szar, és nem elég az energia a lapnak... 2,94 voltot mértem

2. az alaplap kuka

jaaa és mikor magátol ujraindult gyakran írta, hogy Cmos error, ha megállt a meghajtók felsorolása után.

Nekem a rossz memória okozott örökös újraindulást, amikor már forgott a karika akkor bevillant egy kék halál, de olyan gyorsan, hogy le kellett kapnom géppel, és visszanézve tudtam meg hogy egyáltalán mit ír ki. Már akkor is gyanakodtam amikor telepítettem a Winfost, és a fájlok felmásolása után kiírta, hogy az egyiket nem találta. Bement a memóriába, de nem gyütt ki. <_< Ha kettö van benne, próbáld meg csak az egyikkel.Nekem van egy kis 3gigás vinyó a fiókban 98-al, aztán ha valahova megyek gépet szerelni elviszem, és egyből kiderül a merevlemez szarakodik-e. Ugyanezért van egy 3Dfx videókari is. Használni már nem lehet, de gépet javítani még jó.

Megosztás:

Nekem a rossz memória okozott örökös újraindulást, amikor már forgott a karika akkor bevillant egy kék halál, de olyan gyorsan, hogy le kellett kapnom géppel, és visszanézve tudtam meg hogy egyáltalán mit ír ki. Már akkor is gyanakodtam amikor telepítettem a Winfost, és a fájlok felmásolása után kiírta, hogy az egyiket nem találta. Bement a memóriába, de nem gyütt ki. <_< Ha kettö van benne, próbáld meg csak az egyikkel.Nekem van egy kis 3gigás vinyó a fiókban 98-al, aztán ha valahova megyek gépet szerelni elviszem, és egyből kiderül a merevlemez szarakodik-e. Ugyanezért van egy 3Dfx videókari is. Használni már nem lehet, de gépet javítani még jó.

de ez nem folyamatosan ujraindul, hanem ha leállítom, akkor nem indul el... bár elviekben a memóriában is tárol ujrainduláshoz szükséges dogokat

kipróbálom ezt is majd köcc :)

Megosztás:

Sziasztok!

Végre, ehhez én is értek kicsit! <_<

Elöször néz rá az alaplap elkó kondijaira. Ha a tetejükön, a négyszögletes bevágás, gyengítés kifele dudorodik, akkor ez a bibi!

Egy jó kezű, gyakorlott műszerész esetleg javíthatja! (50-50% esély)

Ha ez oké, és el tudod indítani, és ha windows van rajta, akkor a sajátgépre jobb egér gomb, kezelés.

Itt megtalálod az Eseménynaplót. Itt lehet az ok után kutakodni.

Jó eélyel lehet RAM hiba is.

Ha tovább akarsz vizsgálódni akkor keresd meg a neten a Hirren's boot lemezt. Ez teli van különböző teszt és vizsgáló progikkal.

ISO állományként lehet letölteni. Ha jól sejtem 100 Mb körül lehet. Ezen duplán kattintva, ha van pl. Nero telepítve, akkor elindul a CD író. Felírva bootlemezt kapsz. Nekem azt hiszem, most a 9.8-as verzió van. Bebootolva menüből lehet a különböző progikat indítani. Elég sok indítható a betöltődött windowsal is!

Ha kell, segítek!

Megosztás:

Sziasztok!

Végre, ehhez én is értek kicsit! <_<

Elöször néz rá az alaplap elkó kondijaira. Ha a tetejükön, a négyszögletes bevágás, gyengítés kifele dudorodik, akkor ez a bibi!

Egy jó kezű, gyakorlott műszerész esetleg javíthatja! (50-50% esély)

Ha ez oké, és el tudod indítani, és ha windows van rajta, akkor a sajátgépre jobb egér gomb, kezelés.

Itt megtalálod az Eseménynaplót. Itt lehet az ok után kutakodni.

Jó eélyel lehet RAM hiba is.

Ha tovább akarsz vizsgálódni akkor keresd meg a neten a Hirren's boot lemezt. Ez teli van különböző teszt és vizsgáló progikkal.

ISO állományként lehet letölteni. Ha jól sejtem 100 Mb körül lehet. Ezen duplán kattintva, ha van pl. Nero telepítve, akkor elindul a CD író. Felírva bootlemezt kapsz. Nekem azt hiszem, most a 9.8-as verzió van. Bebootolva menüből lehet a különböző progikat indítani. Elég sok indítható a betöltődött windowsal is!

Ha kell, segítek!

első körben veszek bele elemet, meg a memóriákat cserélgetem... nem figyeltem annyira, de nem láttam feltűnő kondikat, nemhiszem, hogy azok lennének a bibisek, de meglesem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.