Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Mivel hordtad fel?

Na nem az emeletre... :D

gondolom ecsettel

nekem TESA márkájú fújós ragasztóval lett feltéve, aszem ez a 3. nyara, vagy a 4. , eddig jól bírja, 4000 körül volt a flakon(még bricostoreba vettem)

Én Pálmafixel csináltam ha jó, tudom a Pálmatex hőálló, de a fix olcsóbb volt, spóroltam vele pár 100forintot, most meg lóg az egész, nagy buli volt. :omg:

Ha rászánom magam újra szerintem én is flakonosat veszek.

hát flakonos biztos jobb, de én a hőállóra utaztam, abban meg nagyon nem találtam (meg drágán is), maradt a Pálmatex, kicsit jobban kell figyelni, az egyenletes kenésre, meg hogy mikor nyomod össze, JA meg nehogy sok legyen rajta, mert akkor beszívódásos lesz, de ez nagyban függ a kárpit anyagától egy (mű)bőrnél nem kell szórakozni, amit én vettem, az nagyon hasonlít az eredetire, de mivel szivacsos, ha sokat kap megeszi a ragasztó....

ja meg betartottam a ragasztó előírásait (pormentes, 2felét ken, mikor már majdnem száraz erősen összenyom) sokan elfelejtik, csak rákenik összenyomják, aztán ragadj b+

Megosztás:

Napi szerelős poszt.
Miért ellenőrizzük rendszeresen a keréknyomást?
Többek között ezért:

10409501_438731926264038_704613292870019

10410431_438731922930705_831225206112693

Mondják sokszor hogy a mai gumikkal már nem lehet durrdefektet kapni.
Azzal nem is, de a szelep ugyanúgy ki tud szakadni/el tud durranni, jártam már így, szerencsére akkor állt az autó.
Ezért kell(ene) minden gumizásnál a szelepeket is cserélni, amit sajnos senki nem szokott megejteni. Ezek a szelepek pontosan egy éve kerültek be, az új gumikkal együtt, így itt szimplán a silány termékminőség okolható. Ezek után én már biztos hogy az életben többet soha nem vagyok hajlandó fémszlepen kívül mást berakatni.

Megosztás:

Napi szerelős poszt.

Többek között ezért:

Azzal nem is, de a szelep ugyanúgy ki tud szakadni/el tud durranni, jártam már így, szerencsére akkor állt az autó.

Ezért kell(ene) minden gumizásnál a szelepeket is cserélni, amit sajnos senki nem szokott megejteni. Ezek a szelepek pontosan egy éve kerültek be, az új gumikkal együtt, így itt szimplán a silány termékminőség okolható. Ezek után én már biztos hogy az életben többet soha nem vagyok hajlandó fémszlepen kívül mást berakatni.

A f.szt nem. :D

Megosztás:

hát flakonos biztos jobb, de én a hőállóra utaztam, abban meg nagyon nem találtam (meg drágán is), maradt a Pálmatex, kicsit jobban kell figyelni, az egyenletes kenésre, meg hogy mikor nyomod össze, JA meg nehogy sok legyen rajta, mert akkor beszívódásos lesz, de ez nagyban függ a kárpit anyagától egy (mű)bőrnél nem kell szórakozni, amit én vettem, az nagyon hasonlít az eredetire, de mivel szivacsos, ha sokat kap megeszi a ragasztó....

ja meg betartottam a ragasztó előírásait (pormentes, 2felét ken, mikor már majdnem száraz erősen összenyom) sokan elfelejtik, csak rákenik összenyomják, aztán ragadj b+

Én is úgy csináltam hogy ráfektettem a műbőrt, aztán egyik felét felhajtottam, és ha jól emlékszem annak is csak a felét kentem meg először, amikor száraznak tűnt akkor nyomtam össze és így haladtam tovább negyedenként. Szerintem részben az volt a baj hogy nem a höállót vettem, részben az hogy ugyan leszedtem a hordozóról az elporladt szivacsot, de még így is elég nedvszívó volt, lehet kétszer kellett volna megkenni. A fejem felett visszahúztam talán 2 éve és megégyszer megcsináltam a helyén, ott azóta sem lóg. A pálmatexnek mondjuk az is az előnye ha marad jó máshova is, Ha jól emlékszem másfél dobozzal fogyott el akkor.

Megosztás:

Napi szerelős poszt.

Többek között ezért:

Ezt ismerem. Már nekem is volt, hogy elkezdett sziszegni egy. Szerencsére lassan engedett és eljutottam a gumisig...

Megosztás:

Most mondanám hogy nem mániás hanem öreg, de nem mondom. :D Csak mert szerintem nekem is lesz ilyan 18-éves évfordulóm. :P Akkor lesz az autó 32 éves. :rolleyes:

Nekem is lesz majd 38 éves évfordulóm és az autóm meg akkor lesz 42 éves! Én győztem! :P

De mondd csak, én is mondom.

Megosztás:

Autó ablak fóliázással kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

Akinek van, az mit gondol, megérte? Hűvösebb a kocsi?

Érdeklődtem egy cégnél, Sky fol-lal dolgoznak. 44000-ért csinálják a legjonn fóliával, ez A oszloptól hátrafelé tartalmazza a fóliázást. Azt mondta a szaki, hogy ha natúr az üveg, tehát nem színezett, akkor a vezetőoldali ablakokra 70%-os míg az első szélvédőre 75%-os fóliát lehet tenni szabályosan.

Én ezt az összeget kicsit sokallom. Mit gondoltok erről?

Megosztás:

Érdeklődtem egy cégnél, Sky fol-lal dolgoznak. 44000-ért csinálják a legjonn fóliával, ez A oszloptól hátrafelé tartalmazza a fóliázást. Azt mondta a szaki, hogy ha natúr az üveg, tehát nem színezett, akkor a vezetőoldali ablakokra 70%-os míg az első szélvédőre 75%-os fóliát lehet tenni szabályosan.

Tudommal az első szélvédőt egyáltalán nem lehet fóliázni, csak a felső részét talán a visszapillantóig, és igen hűvősebb lesz a kocsi pontosabban nem melegszik fel olyan hamar.

Rosszul tudom:http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/uveg-folia-sotetites.html

Módosítva : zotya975
Megosztás:

Na ez a dolog engem is érdekelne. Nekem 5 ajtós Astra-ra, B-oszloptól hátrafelé (mivel az üveg alapból zöldített) 25 ezret mondtak Gyöngyösön... :icon1:

Gondolkozom rajta erőteljesen...

Megosztás:

Na ez a dolog engem is érdekelne. Nekem 5 ajtós Astra-ra, B-oszloptól hátrafelé (mivel az üveg alapból zöldített) 25 ezret mondtak Gyöngyösön... :icon1:

Gondolkozom rajta erőteljesen...

Ez a cég(Colocar) Andornaktályán van. A gyöngyösinek tudnál adni valami elérhetőséget? Jobb ha több helyről érdeklődök.

Megosztás:

Az első szélvédőnek és oldalüvegeknek egységesen legalább 70%-ot kell áteresztenie. Ezekre elég körülményes fóliát tenni mert 7%-ot nyel el alapból a nem színezett üveg is, így a 75-ös fólia már szabálytalan. A 80-ast meg kevés helyen forgalmazzák.
Én 15%-os Lumart tetettem fel a B oszloptól, és nagyon sokat számít. Tűző napon is kellemes hátul ülni, nem melegszenek fel a cuccok sem bent, amikor elől már olvad az ember bőre is. Amikor kértem ajánlatot, egyértelműen a Lumart ajánlották, abból is az ATC sorozatot, így volt 30 Mátyás. Ja és Bp-n csináltattam a Thomy fóliánál.

Módosítva : Bundee
Megosztás:

Sziasztok.igen sokat számít a foliázás,nekem caravan van b oszloptol foliázva.mondjuk én csináltam s.o.s. be mert nekem van egy kis fiam és hogy ne süljön meg a kocsiban.

Épület fólia van rajta.kb 4eft be került és célnak megfelel.

Ez mind szép meg jó, csak a következő műszakin le fogják veled vakartatni.

Megosztás:

Wookie.

Nem kapartatjak le mert a csomi ajtó az nincsen foliázva.havonta kb 2* járok a műszaki állomáson és már nézetem àtt velük,mondjuk föleg a zőldkártya plakett miatt mert nekem piros van rajta de kéknek kellene lennie(c18xe).de akkor se szóltak hogy ez gáz.utolsó müszakin egy seat volt foliázva de akkor kellet is kaparni

az első a

Megosztás:

Persze mindenre lehet számítani.eddig mázli.....:-)

Ha akarnak akkor az alufelnibe is bele köthetnek az autósok 80%-ba mert nem gyári hanem úgynevezett utàngyártot felnit használ pl..(enzo,alessio,ronal,borbet,rc design,)és még lehetne sorolni.meg a rendör is kötözködhet bármivel ami eszébe jutt.de szerencsére nem teszik vagy csak ritkán...

Megosztás:

Az első szélvédőnek és oldalüvegeknek egységesen legalább 70%-ot kell áteresztenie. Ezekre elég körülményes fóliát tenni mert 7%-ot nyel el alapból a nem színezett üveg is, így a 75-ös fólia már szabálytalan. A 80-ast meg kevés helyen forgalmazzák.

Én 15%-os Lumart tetettem fel a B oszloptól, és nagyon sokat számít. Tűző napon is kellemes hátul ülni, nem melegszenek fel a cuccok sem bent, amikor elől már olvad az ember bőre is. Amikor kértem ajánlatot, egyértelműen a Lumart ajánlották, abból is az ATC sorozatot, így volt 30 Mátyás. Ja és Bp-n csináltattam a Thomy fóliánál.

És elöl használt valamit? Mert nekem az lenne a fontos, hisz én elől ülök :D . Neked gyárilag színezett az üveg? Mert azon is gondolkodtam, hogy veszek előre bontott, színezett üveget. Azoknak kb mennyi a fényáteresztésük?

Megosztás:

Persze, érezhetően hűvösebb van tőle, nem annyira melegszik fel az utastér.
Gyárilag nem színezettek az üvegeim, de wookie mester már jelezte, hogy van neki pár darab, szóval hamarosan azlesz a maradék is :)
Azt nem tudom hogy az Opelé mennyi lehet, a héten bontottunk haverral egy NG900-as Saabot, abba rendesen zöldek voltak az üvegek, és külön felirat is mutatta hogy hővédős.

És elöl használt valamit? Mert nekem az lenne a fontos, hisz én elől ülök :D . Neked gyárilag színezett az üveg? Mert azon is gondolkodtam, hogy veszek előre bontott, színezett üveget. Azoknak kb mennyi a fényáteresztésük?

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.