Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Alkoholos clin, szöszmentes ruhával, vagy nem szétesős papírtörlővel. Én is allergiás vagyok a nem tiszta szélvédőre, nekem ez az egy ami eddig bevált.

Ma én is ezzel jutottam valamire, ám érdekes hogy korábban ez is maszatolt nekem. Lehet hogy az máshol készült?

Megosztás:

Hali!

Üveg folt, csík és minden egyéb mentes takarításához ki mit használ? Milyen szert, és rongyot?

Mindig küzdök vele hogy nem elég tiszta az üveg, mert ha rásüt a nap, már látszanak a törlési csíkok a tisztának hitt üvegeken. Rohadt idegesítő.

nekem a forróvizes viledás megoldás jött be.ablaktisztitóval befujom az üveget,utána forrovizes kicsavart viledával jol áttörlöm és mikroszálas kendővel szép szárazra törlöm.

• Like 1
Megosztás:

Szerintem ez a legutolsó info. Caliról eladtam egy srácnak, persze Én se tudtam semmit se adni, mert amikor a Calit vettem 2005ben nekem se adtak semmit se, gyári volt. A srác elvitte egy kis helyre vizsgáztatni................................................ A többit tudod szeritnem. :)

Megosztás:

Szerintem ez a legutolsó info. Caliról eladtam egy srácnak, persze Én se tudtam semmit se adni, mert amikor a Calit vettem 2005ben nekem se adtak semmit se, gyári volt. A srác elvitte egy kis helyre vizsgáztatni................................................ A többit tudod szeritnem. :)

Haverom akar a bmw-jére horgot, de úgyis hasonló helyre viszi, akkor szerintem meg is van a megoldás. :D

Más:

Valaki rakott már fel másfajta váltógombot? Hogy rögzítitek?

Én most egy biliárdgolyót akarok feltenni,(nem, nem 8-ast, mert az elcsépelt, hanem a fehéret, mert szép :) ) de még agyalok hogy lenne a legjobb. Egyelőre a menetes megoldás tűnik a legegyszerűbbnek. Mindenképpen bontható megoldást akarok.

Megosztás:

Haverom akar a bmw-jére horgot, de úgyis hasonló helyre viszi, akkor szerintem meg is van a megoldás. :D

Más:

Valaki rakott már fel másfajta váltógombot? Hogy rögzítitek?

Én most egy biliárdgolyót akarok feltenni,(nem, nem 8-ast, mert az elcsépelt, hanem a fehéret, mert szép :) ) de még agyalok hogy lenne a legjobb. Egyelőre a menetes megoldás tűnik a legegyszerűbbnek. Mindenképpen bontható megoldást akarok.

A felhúzógomb sz.patós lesz.

Megosztás:

Üdv.!

Bontott vonóhorgot hogy lehet felszerelni olyan autóra, amin eddig nem volt horog?

Legutóbbi tudásom szerint kell hozzá a műbizonylat, de bontotthoz az nem igen szokott lenni, főleg ha pl gyári horog.

Annyi a történet, hogy kb.2000 óta minden vonóhorog gyári számát rögzítik egy központi adatbázisban, amit az adott kocsihoz hozzárendelnek, így bontott vonóhorog más kocsira nem szerelhető fel (legalábbis úgy nem, hogy legálisan vizsgáztatni tudd). Viszont ha a bontott vonóhorog 2000 előtti kocsiból van (tehát még nem szerepel ebben az adatbázisban) minden további nélkül felszerelhető, a számát majd a műszaki vizsgán viszik be az adatbázisba a Te kocsidhoz rendelve.

Megosztás:

A felhúzógomb sz.patós lesz.

Kell neki egy 5mm mély süllyeszték. De van esztergapad. :)

Annyi a történet, hogy kb.2000 óta minden vonóhorog gyári számát rögzítik egy központi adatbázisban, amit az adott kocsihoz hozzárendelnek, így bontott vonóhorog más kocsira nem szerelhető fel (legalábbis úgy nem, hogy legálisan vizsgáztatni tudd). Viszont ha a bontott vonóhorog 2000 előtti kocsiból van (tehát még nem szerepel ebben az adatbázisban) minden további nélkül felszerelhető, a számát majd a műszaki vizsgán viszik be az adatbázisba a Te kocsidhoz rendelve.

Az vickes. És mi van ha én a gagyi fos autoflexes horog helyett felteszek egy gyári gm horgot?

Megosztás:

Na ezt nem tudtam... Mondjuk az érdekes az, hogy nekem példul a vonóhorog száma egy matricán van rajta, ami viszont a villamos csatlakozó mellé van ragasztva. Poén az, hogy bontható az egész, és nálam példul le is van szedve a tartószerkezetről a horoggal együtt a villamos csati. Na most ez azt jelenti, hogy simán fel tudok rakni egy olyat, ami nem is típus azonos, mert csak átt kell rá rögzítenem a villamos csatinak a tartóját, és máris a számozása egyezik... Tehát bármilyen vonóhorgot fel tudok szerelni, ami viszont veszélyes lehet...

Megosztás:

Ennek is pont télen a hidegbe kell leszakadni.

Persze, olyankor jó aláfeküdni. Nekem is elkezdett szétmenni a hátsó dob gumibakja. Jobb kanyarban már beleér a bódéba, de alá nem mászok hogy kicseréljem... majd csütörtökön a fűtött mélygarázsban :lol:

Megosztás:

Persze, olyankor jó aláfeküdni. Nekem is elkezdett szétmenni a hátsó dob gumibakja. Jobb kanyarban már beleér a bódéba, de alá nem mászok hogy kicseréljem... majd csütörtökön a fűtött mélygarázsban :lol:

Én már teljesen ellustultam. Csápos a menő. :D Tegnap is mentem a pinajelessel, és furcsa hangja volt, no meg a külső féltengő gumiharang is kiszakadt, de még ment.... :D

Megosztás:

Én már teljesen ellustultam. Csápos a menő. :D Tegnap is mentem a pinajelessel, és furcsa hangja volt, no meg a külső féltengő gumiharang is kiszakadt, de még ment.... :D

Én most mindent lesz.rok kategóriában tolom. Élem a téli pudva-dizájnt :D Tegnap fölakadt az eleje a buszmegállónál az aszfaltfölgyűrődésen, úgy fülre behajtogattam magam alá dobbetéttel együtt, és a következő pirosnál kezdtem el gondolkozni rajta, hogy meg se álltam megnézni :lol: Az ajtókárpit fölső bolhája is kiugrott, és zörög mint a franc, de nem nyúlok hozzá, mert ilyen hidegben, rögtön cserélhetek ötöt. Majd ha meleg lesz...:D

Megosztás:

Ennek is pont télen a hidegbe kell leszakadni.

Én is hétvégén szedem lesz az egész rendszert, mert a középdobból kiszakadt, meg egy tőcsavarom is hiányzik a 4ből a leömlőnél. Hétfő este meg a sötét udvaron a kocsi alatt fekve légtelenítettem a féket. :D

Én most mindent lesz.rok kategóriában tolom. Élem a téli pudva-dizájnt :D Tegnap fölakadt az eleje a buszmegállónál az aszfaltfölgyűrődésen, úgy fülre behajtogattam magam alá dobbetéttel együtt, és a következő pirosnál kezdtem el gondolkozni rajta, hogy meg se álltam megnézni :lol: Az ajtókárpit fölső bolhája is kiugrott, és zörög mint a franc, de nem nyúlok hozzá, mert ilyen hidegben, rögtön cserélhetek ötöt. Majd ha meleg lesz... :D

Én pont szombaton szedtem szét a jobb hátsó ajtómat, mert a központi nem mindig zárt le. Nem törtem el semmit. :D

Megosztás:

Én is hétvégén szedem lesz az egész rendszert, mert a középdobból kiszakadt, meg egy tőcsavarom is hiányzik a 4ből a leömlőnél. Hétfő este meg a sötét udvaron a kocsi alatt fekve légtelenítettem a féket. :D

Én pont szombaton szedtem szét a jobb hátsó ajtómat, mert a központi nem mindig zárt le. Nem törtem el semmit. :D

és mi lelte? nekem (is) hidegben a jön rá hogy szorul.....

Megosztás:

és mi lelte? nekem (is) hidegben a jön rá hogy szorul.....

Elsőnek a motorra tippeltem, mert az szokott behalni így 20 év után mikor eltűnik belőle a gyári kenőanyag, de szimplán a zárszerkezet maga szorult. (mondjuk érződött is a pöckön hogy nehezebben mozog)

Megkentem, most jó. Még az ajtó is könnyebben csukódik. (mondjuk eddig is 5centiről lehetett csukni)

Megosztás:

Hali!

Üveg folt, csík és minden egyéb mentes takarításához ki mit használ? Milyen szert, és rongyot?

Mindig küzdök vele hogy nem elég tiszta az üveg, mert ha rásüt a nap, már látszanak a törlési csíkok a tisztának hitt üvegeken. Rohadt idegesítő.

Én már vagy 30 - 35 éve TÜKÖR ablaktisztítót használok megelégedésemre.

Akár a tecsóban is kaphatsz 200 kemény magyar forintért.

Szép kis piros műanyag palackban kapható, kenhető.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.