riki Elküldve Június2, 2013 Elküldve Június2, 2013 Suzuki, és Fabia ablakmosó tartálynál nem kellene hegesztgetni... :) No de ezt előre ki tudta.... :D
hetyke Elküldve Június2, 2013 Elküldve Június2, 2013 No de ezt előre ki tudta.... :D Kérdezni kell! :)
zotya975 Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Lenne egy problémám. Mégpedig az, hogy szeretnék fényszórómosót építeni az autóba. Ha jól tudom, F Astrában "nem túl gyakori" azaz nincs fényszórómosó gyárilag, így szereztem amit tudtam, ami pedig egy Corsa B fényszórómosó tartály, motor, nyomásszabályozó, és csövek együtt. Viszont a tartály ugye nem fér el sehol, így készítettem egy kisebb tartályt, de az sem fér el a motortérben.... Nagyon nagy gáz lenne az működés szempontjából, ha a csomagtartóban lenne a tartály, és onnan csövezném előre? Vagy van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne, milyen tartállyal megoldani a motortérben való elhelyezést? Elég zsúfolt a motorterem..... :D Köszi a válaszokat! Kérdezni kell! :) Hát kérdezte.
Boros Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Az ajtókárpit szövet részét újra lehet kárpitozni? Mert néztem és műanyag bolhákkal van a műanyag részhez fogatva. Viszont csak úgy lehet külön szedni, ha azokat eltöröm vagy elvágom. De akor hogy fogassam vissza újra? o.O
Dáwid Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Az ajtókárpit szövet részét újra lehet kárpitozni? Mert néztem és műanyag bolhákkal van a műanyag részhez fogatva. Viszont csak úgy lehet külön szedni, ha azokat eltöröm vagy elvágom. De akor hogy fogassam vissza újra? o.O Levágod a visszaolvasztott karikákat a hátuljáról, akkor a csapok megmaradnak, és nagy alátétes csavarral bele tudod fogatni.
Boros Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Levágod a visszaolvasztott karikákat a hátuljáról, akkor a csapok megmaradnak, és nagy alátétes csavarral bele tudod fogatni. Én is erre gondoltam, csak kíváncsi voltam van-e jobb ötlet. De akor így csinálom. Köszi a segítséget :)
Gabibácsi Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Még csak kicsi van, amit a legendák napon osztottak ki, a végleges még várós. Én meg állandóan rinyálhatok matricáért, hogy küldjenek :D
Gabibácsi Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Végülis így talált helyet magának a leendő fényszórómosó tartály. Köszi a válaszokat. Még kis műanyagos munka van rajta, de jó lesz neki ott..... :D https://picasaweb.google.com/115069056308703110962/OpelAstraF?noredirect=1#5884942051895178546 Ugyanígy van nekem is :)
Gabibácsi Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Mennyivel egyszerubb lett volna ha szerzel egy ket csocsos motort es a hatra meno csocsre teszed a mosot. Bar a gyari motor ugysem nyom.eleg erosen. :) Igen, gyenge, és a tartály is kicsi :(
Boros Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Az 5 ajtós ferdehátúnál a hátsó ablak spricnijének a csöve hol van elvezetve? A tető kárpit alatt vagy a szőnyeg alatt?
Jafo Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Egy ac pumpa csere után újra jó a gép... :) Zotya975-nek köszönöm a segítséget...
FPepe Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Az 5 ajtós ferdehátúnál a hátsó ablak spricnijének a csöve hol van elvezetve? A tető kárpit alatt vagy a szőnyeg alatt? Jobb oldalon fenn a tetőkárpit alatt. Az A-oszlopban megy fel a cső, végig az ajtók feletti csatornában... és itt akadtam el, amikor be akartam én is húzni a csövet. Ugyanis ebből az ajtók feletti csatornából nem tudom, hol jönne ki a cső hátul, mert nekem nincs ott semmi nyílás, az a csatorna a hátsó ajtónál elkanyarodik lefelé. De gondolom nem kell levinni a csomitartóba, és onnan vissza fel a gumi átvezetőhöz... Nemsokára cserélnem kell a tetőkárpitot is (már ha tudok szerezni jó állapotút), akkor majd jobban lebontok mindent, és megoldom.
Zsolt656 Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Egy apró segítségre lenne szükségem.Ételfutár munkát végzek és szükségem lenne egy kombi autóra.Többek tanácsát figyelembe véve F Astrára esett a választásom.Leginkább 1.4 ; 1.6 8V (c14nz,c16nz) ami szóba jöhet,a dízel sajnos túl lomha erre a munkára(a fogyasztás miatt ez lenne a legideálisabb,de csak sima szívódízelbe gondolkodnék a napi 80-100 indítás miatt,a turbósok nem biztos hogy annyira díjaznák).Kérdésem a következő:Mi a leggyakoribb hibaforrás?Mi az amit a vásárlásnál a legtüzetesebben,szinte mikroszkóppal kell keresni(jellemző kókányolások).Jelenlegi autóm elég sokat fogyaszt ezért szeretnék váltani(Lanos 1.5 8V). Bármilyen segítséget előre is köszönök. Üdv! :icon1:
Gabibácsi Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 X14/16-tal jobban jársz, ha esetleg belvárosba is kell menned majd, szerintem. Meg fiatalabbak is. Hibaforrás: Rohadás, minden más egyszerű, olcsó.
Davee Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Egy apró segítségre lenne szükségem.Ételfutár munkát végzek és szükségem lenne egy kombi autóra.Többek tanácsát figyelembe véve F Astrára esett a választásom.Leginkább 1.4 ; 1.6 8V (c14nz,c16nz) ami szóba jöhet,a dízel sajnos túl lomha erre a munkára(a fogyasztás miatt ez lenne a legideálisabb,de csak sima szívódízelbe gondolkodnék a napi 80-100 indítás miatt,a turbósok nem biztos hogy annyira díjaznák).Kérdésem a következő:Mi a leggyakoribb hibaforrás?Mi az amit a vásárlásnál a legtüzetesebben,szinte mikroszkóppal kell keresni(jellemző kókányolások).Jelenlegi autóm elég sokat fogyaszt ezért szeretnék váltani(Lanos 1.5 8V). Bármilyen segítséget előre is köszönök. Üdv! :icon1: Ennyi idős autón rohadást biztos találni fogsz, kombiknak általában rohad a csomagtartó ajtójuk, illetve f astra betegség a tanksapka körüli rozsda is. A nyúlványokat elöl nézd meg nem-e rohadtak lyukasra, a tornyokat elől. Érdemes megrángatni a kerekeket, főleg hátul, ha nagyon kopottak a csapágyak akkor kopogni fog, aztán tesztvezetésnél érdemes nézni a lengéscsillapítást, nem-e húz félre a kormány egyenes úton. Belül működjön minden, hűtés, fűtés, stb. Menet közben, motorfékkel gurulj, ne rángasson, vagy fulladozzon. A NZ-s motorok butított jószágok így kb leölhetetlenek. Indításnál nézd, hogy nem e füstöl, illetve amikor gázt adsz neki. Motortérben hengerfej tömítésnél ne legyen olaj. Nekem is 1.4 NZ van, majd most úgyis írni fogják, hogy hagyd a francba, vegyél se-t, de fogyasztásban jobb az NZ ha rendben van. Illetve jobban tűri azt amire te szeretnéd használni.
Zsolt656 Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 A rohadással mindenképp számolok,ilyen idős opeleknél a rozsdamentesség aranyat ér(volt kadettom,elnyűhetetlen,a karosszéria elhamvadt,ez tette be a kaput,semmi más baja nem volt 700.000 kilométerrel maga mögött :icon1: ).Egy fix területen mozgok,de elég nagy és viszonylag hamar kell bejárni ezért nem játszik a dízel(viszont a terepviszonyok miatt meg az lenne jobb:Lejtő-emelkedő lejtő-emelkedő).Az elsődleges szempont az egyszerűség,ezért is írtam NZ-t :icon1:
wookie Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Mindenképp 1.6ban gondolkozz szerintem, az 1.4 főleg caravanban zabál, az 1.6 már jobban viszi azt a kasznit. De még az 1.8tól se nagyon félnék.
Tiu Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Az 1,5 8V Lanos ua. a motor mint az Opel 1,4 vagy 1,6 SE csak 1,5-ös, 86LE a 82 ill. 100-zal szemben. Szívőcsövön variáltak kicsit és tettek rá EGR-t. Érdekes, ha az sokat fogyaszt, az NZ Caravan sem lesz sokkal kevesebb. Ha ezek közül kell választani és haladni is kell vele, akkor az 1,6-os és inkább az X16SZR, annak a környezetvédelmi besorolása is jobb mint az NZ-é, lehet ez is fontos. ;) .
Boros Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Jobb oldalon fenn a tetőkárpit alatt. Az A-oszlopban megy fel a cső, végig az ajtók feletti csatornában... és itt akadtam el, amikor be akartam én is húzni a csövet. Ugyanis ebből az ajtók feletti csatornából nem tudom, hol jönne ki a cső hátul, mert nekem nincs ott semmi nyílás, az a csatorna a hátsó ajtónál elkanyarodik lefelé. De gondolom nem kell levinni a csomitartóba, és onnan vissza fel a gumi átvezetőhöz... Nemsokára cserélnem kell a tetőkárpitot is (már ha tudok szerezni jó állapotút), akkor majd jobban lebontok mindent, és megoldom. Én most kárpitozom újra. Az előző tulaj valamit csinált a csővel, mert a gumi átvezetőnél már nincs cső, valamint elől a tartályon a kimenet le van vakítva, de ott még meg van a cső. Az első ki lett cserélve már. Ha már csinálom a tetőt, akkor a hátsóét is újra húzom.
Boros Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Van-e olyan fejtámla, ami megegyezik a astráéval és nem lyukas a közepe? :icon11:
Tiv. Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Sziasztok!Egy apró segítségre lenne szükségem.Ételfutár munkát végzek és szükségem lenne egy kombi autóra.Többek tanácsát figyelembe véve F Astrára esett a választásom.Leginkább 1.4 ; 1.6 8V (c14nz,c16nz) ami szóba jöhet,a dízel sajnos túl lomha erre a munkára(a fogyasztás miatt ez lenne a legideálisabb,de csak sima szívódízelbe gondolkodnék a napi 80-100 indítás miatt,a turbósok nem biztos hogy annyira díjaznák).Kérdésem a következő:Mi a leggyakoribb hibaforrás?Mi az amit a vásárlásnál a legtüzetesebben,szinte mikroszkóppal kell keresni(jellemző kókányolások).Jelenlegi autóm elég sokat fogyaszt ezért szeretnék váltani(Lanos 1.5 8V).Bármilyen segítséget előre is köszönök.Üdv! :icon1: Mindenképp 1.6ban gondolkozz szerintem, az 1.4 főleg caravanban zabál, az 1.6 már jobban viszi azt a kasznit. De még az 1.8tól se nagyon félnék. Az 1,5 8V Lanos ua. a motor mint az Opel 1,4 vagy 1,6 SE csak 1,5-ös, 86LE a 82 ill. 100-zal szemben. Szívőcsövön variáltak kicsit és tettek rá EGR-t. Érdekes, ha az sokat fogyaszt, az NZ Caravan sem lesz sokkal kevesebb.Ha ezek közül kell választani és haladni is kell vele, akkor az 1,6-os és inkább az X16SZR, annak a környezetvédelmi besorolása is jobb mint az NZ-é, lehet ez is fontos. ;).Nem értem mi a baj a dizellel.Birja ez is az inditozást. Városban ugysem tudsz száguldozni.Városi tempót simán tudja, és szinte alapjáraton. Az X17DTL környezetvédelmi besorolása nem okoz gondot egy esetleges szmogriadó esetén. A fogyasztása pedig nem megy 6 főlé városban sem.
Dáwid Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Én most kárpitozom újra. Az előző tulaj valamit csinált a csővel, mert a gumi átvezetőnél már nincs cső, valamint elől a tartályon a kimenet le van vakítva, de ott még meg van a cső. Az első ki lett cserélve már. Ha már csinálom a tetőt, akkor a hátsóét is újra húzom. Sanszos, hogy eltört a cső (az átvezető környékén szokott) és nem cserélték, hanem kiiktatták, hogy ne áztassa le a kárpitot.
Boros Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Sanszos, hogy eltört a cső (az átvezető környékén szokott) és nem cserélték, hanem kiiktatták, hogy ne áztassa le a kárpitot. Ebben van valami :icon1:
stirlitz Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Sziasztok! Egy apró segítségre lenne szükségem.Ételfutár munkát végzek és szükségem lenne egy kombi autóra.Többek tanácsát figyelembe véve F Astrára esett a választásom.Leginkább 1.4 ; 1.6 8V (c14nz,c16nz) ami szóba jöhet,a dízel sajnos túl lomha erre a munkára(a fogyasztás miatt ez lenne a legideálisabb,de csak sima szívódízelbe gondolkodnék a napi 80-100 indítás miatt,a turbósok nem biztos hogy annyira díjaznák).Kérdésem a következő:Mi a leggyakoribb hibaforrás?Mi az amit a vásárlásnál a legtüzetesebben,szinte mikroszkóppal kell keresni(jellemző kókányolások).Jelenlegi autóm elég sokat fogyaszt ezért szeretnék váltani(Lanos 1.5 8V). Bármilyen segítséget előre is köszönök. Üdv! :icon1: Az 1,5 8V Lanos ua. a motor mint az Opel 1,4 vagy 1,6 SE csak 1,5-ös, 86LE a 82 ill. 100-zal szemben. Szívőcsövön variáltak kicsit és tettek rá EGR-t. Érdekes, ha az sokat fogyaszt, az NZ Caravan sem lesz sokkal kevesebb. Ha ezek közül kell választani és haladni is kell vele, akkor az 1,6-os és inkább az X16SZR, annak a környezetvédelmi besorolása is jobb mint az NZ-é, lehet ez is fontos. ;) . sztem se vegyél C1xNZ-t a plakett miatt, lehet most nem kell(nemtom hol fogsz futárkodni), de később jól jöhet még meg az X1...-es kb(!) ugyanaz, sztem még a fogyaztási is jobb (lehet) meg sztem a gyújtás megoldása is jobb, ez a forgó rotoros azé macerásabb mint a DISes, szerintem
riki Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Sziasztok! Minden reggel sárga lámpával indul az autó, kis idő múlva elalszik. Ma kiolvastam belőle a kódokat. Drót be 5-6 közé, gyújtás, és olvas. A 12-őt nem villogja, ami a kiolvasás kezdetét jelezné, csak egymás után a hibakódokat folyamatosan. Egyik kód 14, ez hűtőközeg hőszenzor alacsony feszültség. Ez melyik jeladó lenne? Hol találom a hűtőn vagy a blokkon? Klímás X14XE a kocsi. A másik kód viszont nem tudom mit jelenthet. először 10-et villog, ami a 0 lenne ugye, kis szünet, aztán 5-öt. De ilyen kódot nem találtam, hogy 05..... Tud valaki segíteni? Köszönöm a választ!
Recommended Posts