wookie Elküldve Május17, 2013 Elküldve Május17, 2013 Vagy betartani a sebességhatárokat. Persze, mer az olyan dolgozó lány biztonságos mikor a forgalom ritmusánál 50%-al lassabban megy az ember... Meg persze a rend éber őrei sem a pénzgyűjtség miatt trafiznak orrba szájba... áááá bilibe lóg a kezem.
wookie Elküldve Május17, 2013 Elküldve Május17, 2013 Na, ehhez mit szóltok?http://magyaryprogram.kormany.hu/download/e/7c/60000/20130430_NFM_kozlemeny_Elvegezte_az_Egyszerusitesi_Programban_foglalt_feladatait_az_NFM.pdf "Megszűnik a rendszámtáblán elhelyezett környezetvédelmi plakett indokolatlan cseréje is azokban az esetekben, amelyekben a meglévő, sértetlen plakett helyett kellene megegyező színű újat felragasztani. A viszonylag ritka piros plakettet sem alkalmazzák a továbbiakban a hatóságok. Az Euro-II. előírást nem teljesítő autók rendszámán fekete színű plakett jelzi majd, hogy a jármű fokozottan környezetszennyező."Azért az vicc hogy az 1990-es lambda szabályzott befecsis, katalizátoros autóm ugyanúgy fekete plakettet kap mint a 30 éves karbis veteránom.... Apjuk át konkrétan. Ráadásul a vicc, hogy tudja az euro 2-t, csak éppen nem ilyen minősítéssel jött ki anno a gyárból, mert akkor még nem is volt ilyen...
Dáwid Elküldve Május17, 2013 Elküldve Május17, 2013 Na, ehhez mit szóltok?http://magyaryprogram.kormany.hu/download/e/7c/60000/20130430_NFM_kozlemeny_Elvegezte_az_Egyszerusitesi_Programban_foglalt_feladatait_az_NFM.pdf "Megszűnik a rendszámtáblán elhelyezett környezetvédelmi plakett indokolatlan cseréje is azokban az esetekben, amelyekben a meglévő, sértetlen plakett helyett kellene megegyező színű újat felragasztani. A viszonylag ritka piros plakettet sem alkalmazzák a továbbiakban a hatóságok. Az Euro-II. előírást nem teljesítő autók rendszámán fekete színű plakett jelzi majd, hogy a jármű fokozottan környezetszennyező."Azért az vicc hogy az 1990-es lambda szabályzott befecsis, katalizátoros autóm ugyanúgy fekete plakettet kap mint a 30 éves karbis veteránom.... Apjuk ######át konkrétan. Ráadásul a vicc, hogy tudja az euro 2-t, csak éppen nem ilyen minősítéssel jött ki anno a gyárból, mert akkor még nem is volt ilyen... És mennyivel leszel nagyobb hátrányban a feketével, mint a pirossal? Eddig is mind a kettő ki volt tiltva, amikor agymenés volt, akkor nem mindegy milyen színnel van tiltva? :D
stirlitz Elküldve Május17, 2013 Elküldve Május17, 2013 Sic transit gloria mundi. mondjuk azért mégis, ennyi erővel egy IFAval is járhatnék.....
zotya975 Elküldve Május18, 2013 Elküldve Május18, 2013 Persze, mer az olyan dolgozó lány biztonságos mikor a forgalom ritmusánál 50%-al lassabban megy az ember... Meg persze a rend éber őrei sem a pénzgyűjtség miatt trafiznak orrba szájba... áááá bilibe lóg a kezem. Hát nem tudom elég sokat mozgok Budapest-Győr-Bécs-Gráz vonalon, eddíg még túléltem az 50-90-130-at maximum enyhe túlépéssel. Egyszer volt kint bírságom amikor becsorogtam egy faluba 63-al 35 euróra büntettek.
csabi16v Elküldve Május18, 2013 Elküldve Május18, 2013 Hellosztok! valaki megtudná mondani, hogy a ferdehátú astra és a caravan benzintankja egyforma?
Dáwid Elküldve Május18, 2013 Elküldve Május18, 2013 Hellosztok! valaki megtudná mondani, hogy a ferdehátú astra és a caravan benzintankja egyforma? nem.
wookie Elküldve Május18, 2013 Elküldve Május18, 2013 Hát nem tudom elég sokat mozgok Budapest-Győr-Bécs-Gráz vonalon, eddíg még túléltem az 50-90-130-at maximum enyhe túlépéssel. Egyszer volt kint bírságom amikor becsorogtam egy faluba 63-al 35 euróra büntettek. Én most másfél évet dolgoztam kint németben, ott a 130 nem annyira életbiztosítás. Mellesleg egy gyorshajtási bírságot se kaptam, pedig kint se voltam az a lassú vezető.
opelowner Elküldve Május19, 2013 Elküldve Május19, 2013 Sziasztok, van egy GM vezérműtengelyem, annyit tudok róla, hogy 8V modellből lehet a tengely végén van egy B betű a rotor alatt.. Azt tudom, hogy J betű az C20Ne tengelyt takar a K betű 20SEH, de a B betű nem tudom mi lehet annyit tudok róla, hogy a srác szerint 296 fokos... Szerintetek milyen tengely lehet ez pontosan?
chriskross Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! Hol a legyegyszerűbb leszívni a benzint F Astrából? Alul az üzemanyagszűrőnél, vagy előtte van még valami ami lezárja a tankot? Ugyanitt törött (jobb eleje) Astra eladó, ha esetleg érdekelne valakit.
Davee Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! Hol a legyegyszerűbb leszívni a benzint F Astrából? Alul az üzemanyagszűrőnél, vagy előtte van még valami ami lezárja a tankot? Ugyanitt törött (jobb eleje) Astra eladó, ha esetleg érdekelne valakit. Mondjuk az AC pumpa... A pumpa elnyomó csöve után van a benzinszűrő, csak kiszívni tudod a tankból leengedni nem, mert nem férsz hozzá a beöntő nyíláshoz sem a tanknál, illetve az alatt bent is maradna a benya. Van egy másik megoldás, leveszed az injektornál a benzincsövet, bele egy kannába, akksiról direkt villany a pumpának és kint is a benzin, csak utána nagy eséllyel dobhatod el az AC pumpát ha nem tudod megfelelően kitakarítani. 1
chriskross Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Szóval ha leszedem a benzinszűrőt, akkor ki tudom szívni a benzint? AC pumpát inkább nem tenném tönkre, ha nem muszáj :) Arra még azért kíváncsi lennék, hogy miért kell eldobni az AC pumpát, ha a második megoldást alkalmaznám?
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Szóval ha leszedem a benzinszűrőt, akkor ki tudom szívni a benzint? AC pumpát inkább nem tenném tönkre, ha nem muszáj :) Arra még azért kíváncsi lennék, hogy miért kell eldobni az AC pumpát, ha a második megoldást alkalmaznám? Miért kell leszívnod belőle a nyálat? Gázolaj került bele vagy mi a hiba?
chriskross Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Összetört és nem lesz megjavítva. A futómű nem szállt el, a hűtő, a légszűrőház rögzítése, a fényszóró búra és az index búra tört el (és persze lakatolni is kéne), de nem szeretnék foglalkozni már vele. 35litert kéne leszívnom belőle :)
zotya975 Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Szóval ha leszedem a benzinszűrőt, akkor ki tudom szívni a benzint? AC pumpát inkább nem tenném tönkre, ha nem muszáj :) Arra még azért kíváncsi lennék, hogy miért kell eldobni az AC pumpát, ha a második megoldást alkalmaznám? Az üzemanyag betöltő cső mellett megy a tankhoz egy vékonyabb kábé 2-3 centi vastag gumicső. Ezt kell megbontani vagy a tanknál vagy a betöltőnél, ide dugható lopócső amivel leszívható a benzin. A benzinpumpával is kinyomatható, én is csináltam már ilyet. Az anyósoldali lábtér-küszöb burkolatot le kell szedni ott találod a lila AC-relét. Ezt kihúzod és a helyén a 30-87-es sarkokat egy darab dróttal-gémkapoccsal összekötöd, ekkor a pumpa gyujtás nélkül is elindul. Ahogy előttem is írták a szűrőnél megbontod a csövet és beledugod egy edénybe, lehetőleg ne bagózz közben. Bármit akarsz csinálni a tankal tudnod kell hogy üressen is veszélyes mert benzingőz van benne. 1
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Összetört és nem lesz megjavítva. A futómű nem szállt el, a hűtő, a légszűrőház rögzítése, a fényszóró búra és az index búra tört el (és persze lakatolni is kéne), de nem szeretnék foglalkozni már vele. 35litert kéne leszívnom belőle :) Akkor bontsd meg bárhol az üarendszer csövét (akár elöl, akár az üaszűrőnél) és adj az AC relének direkt tápot a reléjén keresztül. Nem kell beszarni, az AC nem fog elhalálozni egy kis száraz futástól a végén, de sokáig ne eröltesd üresen. :) 1
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Az üzemanyag betöltő cső mellett megy a tankhoz egy vékonyabb kábé 2-3 centi vastag gumicső. Ezt kell megbontani vagy a tanknál vagy a betöltőnél, ide dugható lopócső amivel leszívható a benzin. A benzinpumpával is kinyomatható, én is csináltam már ilyet. Az anyósoldali lábtér-küszöb burkolatot le kell szedni ott találod a lila AC-relét. Ezt kihúzod és a helyén a 30-87-es sarkokat egy darab dróttal-gémkapoccsal összekötöd, ekkor a pumpa gyujtás nélkül is elindul. Ahogy előttem is írták a szűrőnél megbontod a csövet és beledugod egy edénybe, lehetőleg ne bagózz közben. Bármit akarsz csinálni a tankal tudnod kell hogy üressen is veszélyes mert benzingőz van benne. Megelőztél! :D ;)
chriskross Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Nekem csak a benzin kell. A kocsi pedig egyben eladó! :) : Köszönöm a válaszokat!
megadave Elküldve Május20, 2013 Elküldve Május20, 2013 Nekem csak a benzin kell. A kocsi pedig egyben eladó! :) : Köszönöm a válaszokat! Mit sikerült eltalálni vele? :unsure:
Gabibácsi Elküldve Május21, 2013 Elküldve Május21, 2013 Ehh, valami kattog jobb oldalt, de nem a futóműben. Mintha valami műanyag lenne. Az anyósajtóból hallottam, szétszedtem. Persze nem az volt.... De legalább megláttam hogy vehetek valami szemeteszsákot, mert a régi szerelő baszta visszatenni a fóliát, persze.... Gondolom akkor egyik ajtóban sincs, szóval szedhetem szét mindet. Meg megnéztem a fordítva bekötött ablakemelőt, mert mindegyik gomb fordítva működik. Gombnál nem lehet bibi, gomb sem rakható máshogy össze. Gondolom a motor csatlakozásánál méregethetek majd, mi micsoda. Esetleg nincs valakinek fényképe egy ablakemelő motorra menő csatiról, ahol látszanak a színek?
Dáwid Elküldve Május21, 2013 Elküldve Május21, 2013 Ehh, valami kattog jobb oldalt, de nem a futóműben. Mintha valami műanyag lenne. Az anyósajtóból hallottam, szétszedtem. Persze nem az volt.... De legalább megláttam hogy vehetek valami szemeteszsákot, mert a régi szerelő baszta visszatenni a fóliát, persze.... Gondolom akkor egyik ajtóban sincs, szóval szedhetem szét mindet. Meg megnéztem a fordítva bekötött ablakemelőt, mert mindegyik gomb fordítva működik. Gombnál nem lehet bibi, gomb sem rakható máshogy össze. Gondolom a motor csatlakozásánál méregethetek majd, mi micsoda. Esetleg nincs valakinek fényképe egy ablakemelő motorra menő csatiról, ahol látszanak a színek? Pattintsd be az ajtókárpitba a gombot fejjel lefelé :D (meg nézd meg, hogy nem lazult -e föl, az ablak sín rögzítő csavarja. Az a zár alatt van, az ajtó "élébe" tekerve)
Gabibácsi Elküldve Május21, 2013 Elküldve Május21, 2013 Pattintsd be az ajtókárpitba a gombot fejjel lefelé :D (meg nézd meg, hogy nem lazult -e föl, az ablak sín rögzítő csavarja. Az a zár alatt van, az ajtó "élébe" tekerve) Nem lehet fordítva betenni :( Na, majd azt még megnézem, úgyis szedem szét megint, hogy fordítva kössem be. Fóliának valami alufix szemeteszsák jó lesz oda?
zozo astra1.6 16v Elküldve Május21, 2013 Elküldve Május21, 2013 Sziasztok. Tudna nekem valaki képet küldeni,astra F 5ajtósnak a kalaptartójáról,hogy mivel van felakasztva az ajtóra?Mert nekem sima madzaggal van és szerintem nem az a gyárija. Előre is köszi
Recommended Posts