Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Elvileg 500Ft! :)

és gyakorlatilag hol lehet ilyet szerrezni?

elméletileg ennek nem kéne a kereék mellétt lévő emelő tartüba beleférnie?

nekem egy akkora van hogy majd elfoglalja a csomit, még wartburgból maradt valami magyar csoda, de nem nagyon áll meg a lábán csak arra való hogy megmutasd a rendörnek hogy ilyen is van

• Like 1
Megosztás:

Igen, a karon az R gomb hosszabb nyomásával tudod kinullázni az átlagsebességet.

Ha most pontosan méri a sebességet, akkor ez a 16ezres szám kell, ha kb. a felét méri a valósnak, akkor 8ezres a jeladó.

Kipróbáltam, és a mutatóhoz képest 1-el kevesebbet mutat! Vagyis akkor nekem a 16665 ös beállítás kell?? Most azon van akkor lehet jó is minden??

Megosztás:

Megtudja nekem valaki mondani azt hogy ha én egy picivel mélyebb hangot szeretnék az utónak a kipufugójából hallani akkor mit kell variálni rajta? Az én elképzelésem erről az hogy egy szépen és jól szóló "Sport" kipufugó olyan hogy a leömlőtől egészen a hátsó dobig csak egy cső van semmi közép meg köztes dob nincs...Jól tudom?

Nos ha tegyük fel kivesszük a katalizátort, helyette egy egyenes csővel pótoljuk meg a középső dob helyett egy egyenes csövet rakunk be, akkor kb ott is vagyunk nem? de nem is ez a lényeg gondolom mert a végén van legalábbis ezt tippelem!

Szóval az lehetséges hogy ha a hátsó dob ból kijövő csővég ha azt levágnám és a dob hátulján "fúrnék" egy nagyobb kimeneti nyílást és amekkorát furtam olyan átmérőjü csövet tennék a végére, akkor hangosabb azaz mélyebb vagyis más lenne a hangja?Annó még (off,simsonnál,on) volt az hogy variálgattuk a kipuffot,abban ugye volt egy kis cső a végén és amikor azt "ki heréltük" akkor hangosabb és mivel be lett üveggyaptozva mélyebb lett a hang, ittt ez működne?

Megosztás:

és gyakorlatilag hol lehet ilyet szerrezni?

elméletileg ennek nem kéne a kereék mellétt lévő emelő tartüba beleférnie?

nekem egy akkora van hogy majd elfoglalja a csomit, még wartburgból maradt valami magyar csoda, de nem nagyon áll meg a lábán csak arra való hogy megmutasd a rendörnek hogy ilyen is van

Ez helyileg Szegeden van. De ha apróhírdetéses honlapokon rákeresel tele van Pest körül is. Kecskeméten is van pl 300Ft-ért is de arra meg nem járok.

Nekem is régi retró elakadásjelzőm van, van vagy 10kg azon átmegy egy kamion akkor is lehetne használni! :icon6:

Megosztás:

Akkor Neked 111-es kódot kéne beleiratni (angol, metrikus).

Értem, és ez a 111 es szám minek a hejére fog kerülni? a 065 helyére?

vagy ezt már a szaki tudja?

Még valami, ott mit tudok állítani amikor a diag csatiba kivezetett szálat a MID től le testelem ?? van 5db opció..pl

Diag: 1

d12

Diag: 2

S : -- TI : --

Diag :

Diag :

Diag :

Ezek mit jelentenek? nem itt kell az üzemanyag tartályt kalibrálni a MID hez?

Megosztás:

Értem, és ez a 111 es szám minek a hejére fog kerülni? a 065 helyére?

vagy ezt már a szaki tudja?

Még valami, ott mit tudok állítani amikor a diag csatiba kivezetett szálat a MID től le testelem ?? van 5db opció..pl

Diag: 1

d12

Diag: 2

S : -- TI : --

Diag :

Diag :

Diag :

Ezek mit jelentenek? nem itt kell az üzemanyag tartályt kalibrálni a MID hez?

Igen, a 065 helyére kerül, az C18XE motorhoz való egyébként.

Sztem olyankor hibakódokat írna ki, de mivel nincs benne, ezért csak 12-t ír.

• Like 1
Megosztás:

Igen, a 065 helyére kerül, az C18XE motorhoz való egyébként.

Sztem olyankor hibakódokat írna ki, de mivel nincs benne, ezért csak 12-t ír.

Nagyon Szépen Köszönöm a válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy amikor ez van Diag : 1 és alatta a d12 az meg villog! és ha nem nyúlok hozzá vagyis nem váltok át a Diag : 2 re akkor 5-6mp után azt írja ki hogy ERROR ----

a Diag2: nél az az S : -- és a TI : -- azok megint nem tom mik, de annál nem próbáltam mi van akkor ha nem váltok át és hagyom, bár itt nem villog....

Megosztás:

Nagyon Szépen Köszönöm a válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy amikor ez van Diag : 1 és alatta a d12 az meg villog! és ha nem nyúlok hozzá vagyis nem váltok át a Diag : 2 re akkor 5-6mp után azt írja ki hogy ERROR ----

a Diag2: nél az az S : -- és a TI : -- azok megint nem tom mik, de annál nem próbáltam mi van akkor ha nem váltok át és hagyom, bár itt nem villog....

Emlékeim szerint a Diag 5-nél lehet állítani a tankszintet. A karon lévő gombokkal ugrálsz a diag menüben, a MID-en lévőkkel állítod.

Az error meg a CC miatt van.

Megosztás:

Urak!

Ezek gyári GSi lámpák lennének?:

Olcsó volna (5ezer a 2db), agyalok rajta, de nekem nagyon másnak tűnik, mint egy original GSi.

Azért látszik másnak, mert más is. Az eredeti gsi így néz ki:

http://alkupiac.hu/kepek/termekek/1210100/1210193_1_opel-astra-gsi-hatsolampak.jpg

Az ilyen sötétített lámpákat a műszakin nem szeretik, szóval akkor vissza kell rakni az eredetit. Amúgy meg nem utólag festett kókány f.snak látszik, szóval ha tetszik, vedd meg.

Megosztás:

Azért látszik másnak, mert más is. Az eredeti gsi így néz ki:

http://alkupiac.hu/k...hatsolampak.jpg

Az ilyen sötétített lámpákat a műszakin nem szeretik, szóval akkor vissza kell rakni az eredetit. Amúgy meg nem utólag festett kókány f.snak látszik, szóval ha tetszik, vedd meg.

Sztem meg gyári gsi amit linkelt, csak le van fújva vmi szarral. :)

Megosztás:

Megtudja nekem valaki mondani azt hogy ha én egy picivel mélyebb hangot szeretnék az utónak a kipufugójából hallani akkor mit kell variálni rajta? Az én elképzelésem erről az hogy egy szépen és jól szóló "Sport" kipufugó olyan hogy a leömlőtől egészen a hátsó dobig csak egy cső van semmi közép meg köztes dob nincs...Jól tudom?

Nos ha tegyük fel kivesszük a katalizátort, helyette egy egyenes csővel pótoljuk meg a középső dob helyett egy egyenes csövet rakunk be, akkor kb ott is vagyunk nem? de nem is ez a lényeg gondolom mert a végén van legalábbis ezt tippelem!

Szóval az lehetséges hogy ha a hátsó dob ból kijövő csővég ha azt levágnám és a dob hátulján "fúrnék" egy nagyobb kimeneti nyílást és amekkorát furtam olyan átmérőjü csövet tennék a végére, akkor hangosabb azaz mélyebb vagyis más lenne a hangja?Annó még (off,simsonnál,on) volt az hogy variálgattuk a kipuffot,abban ugye volt egy kis cső a végén és amikor azt "ki heréltük" akkor hangosabb és mivel be lett üveggyaptozva mélyebb lett a hang, ittt ez működne?

:omg: Cseréld ki az autót egy Alfa Romeo Gulietta GT-re! :icon13:

Megosztás:

:omg: Cseréld ki az autót egy Alfa Romeo Gulietta GT-re! :icon13:

Megosztás:

Gondolod? :huh: Hát így a kép alapján nekem nem úgy tűnt. Persze tévedhetek.

Nekem voltak sötétített lámpáim, amiről senki nem hitte el, hogy nem festettek.

Ha a szélét nézed, ott látszik, h anyagában sötétített a felső része. Legalábbis én így látom.

Megosztás:

Ha a szélét nézed, ott látszik, h anyagában sötétített a felső része. Legalábbis én így látom.

Jól látod! :) Egyébként meg a baloldalon látszik egy tükörkép, ami olyan narancsosan tükröződik, hogy már baxa az ember szemét, illetve a horzsolás a lámpa felületén is pont olyan, mint ha a feték sérült volna a műanyag felületen, és nem a műanyag... kinagyítva nagyon jól látható, hogy ez festett.

Megosztás:

Ma hallottam olyat, hogy ha rakok a verdába sport gyertyát és sport szűrőt akkor a teljesítménye kicsit (pár LE-vel) növekszik, jobban húz. Ez mennyire igaz? :blush: Nem szeretném agyontuningolni a verdát, de valóban szeretném, ha kicsit jobban menne.

Megosztás:

Ma hallottam olyat, hogy ha rakok a verdába sport gyertyát és sport szűrőt akkor a teljesítménye kicsit (pár LE-vel) növekszik, jobban húz. Ez mennyire igaz? :blush: Nem szeretném agyontuningolni a verdát, de valóban szeretném, ha kicsit jobban menne.

A megfelelő szó erre a : parasztvakítás....és bocs a földművesektől. :D

Megosztás:

A megfelelő szó erre a : parasztvakítás....és bocs a földművesektől. :D

Akkor ez kilőve. :D Van valami ötlet? Többen ilyen löttyöket is mondanak, hogy Spuri meg társai, de ebben én nem hiszek. Bár nem próbáltam, de a fene tudja.

Megosztás:

Akkor ez kilőve. :D Van valami ötlet? Többen ilyen löttyöket is mondanak, hogy Spuri meg társai, de ebben én nem hiszek. Bár nem próbáltam, de a fene tudja.

van autóépítés nevü folyamat. Itt a gépbe belenyúlnak, alakítanak, és elérnek vele bizonyos eredményeket. Aztán vannak azok, akik erre bizonyos okok miatt nem hajlandók, "nemcseréleeekmotooortmertjaj" "nembontommegmertjaj" "nemmerekbelenyúlnimertnemszabályosjaj" stb. Na neki vannak kitalálva a tuning-trutyik, a tuninggyertyák, meg a gázgyorsítók, a gyári "rendszerbe"... el kell dönteni, hogy akkor most építés, vagy nem. 3-8 ezer forintos sz.rokkal semmit nem lehet elérni.
Megosztás:

motoroptimalizálás... Sokan chip tuningnak nevezik, de igazából csak értékeket állítana, amivel megváltozik a motor gyújtás-befecskendezés karakterisztikája... Az valamit tud spanolni, de nem olcsó...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.