dani89rk Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Nekem is pont ilyen van amit kaptál sima snassz szögletes!!! (jobb oldali) A pótkulcsom is ugyanilyen...Lehet már mind a kettő másolt?? Amúgy a régire (bal oldali) ra mondta hogy sz@r kínai gagyi??? és amit kaptál azt dicsérte??? :omg: Ahogy mondod! Én se köpni se nyelni nem tudtam. Azzal tisztában voltam hogy nem a gyári kulcsa. De hogy még csak nem is opel szerinte... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Ahogy mondod! Én se köpni se nyelni nem tudtam. Azzal tisztában voltam hogy nem a gyári kulcsa. De hogy még csak nem is opel szerinte... Az nekem is feltűnt, hogy a törött kulcsod sem eredeti. 2000-es Classichoz ilyen van gyárilag: http://www.extracar.hu/shop_ordered/9989/shop_pic/EC386732.jpg?time=1358257784 Ehhez hasonlít a te törötted is. Azt hiszem a fészlift előttieket meg az E Kadett örökség kulcsokkal forgalmazták, de javítsatok ki, ha tévedek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Ahogy mondod! Én se köpni se nyelni nem tudtam. Azzal tisztában voltam hogy nem a gyári kulcsa. De hogy még csak nem is opel szerinte... Szerintem sem gyári a kép bal oldalán lévő kulcs, én is csináltattam egy pótkulcsot igaz a Corsa B-mhez, ugyan olyat kaptam mi te (képen a jobb oldali), de nekem a gyáriak is lényegében ugyan így néznek ki, csak márka helyett opel embléma van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Hmm... Hát jó tudni, hogy téglalapos az eredeti... :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Hmm... Hát jó tudni, hogy téglalapos az eredeti... :goofy: Téglalapos a régi, nem immo-s és kerek az új fészliftes immós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Busman Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Ilyen a régi fapad Astra kulcs, annyi extra van benn, hogy raktak bele egy kis égőt és ha megnyomod az Opel jelet akkor világít. (Világított valamikor, mert ebbe való elemet sehol nem találtam.) http://racing-bazar.hu/alkatresz/gyujtas-gyertya-motorelektronika/opel_astra_f_gyujtaskapcsolo_bontott_gyari Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Ilyen a régi fapad Astra kulcs, annyi extra van benn, hogy raktak bele egy kis égőt és ha megnyomod az Opel jelet akkor világít. (Világított valamikor, mert ebbe való elemet sehol nem találtam.) http://racing-bazar....o_bontott_gyari Én találtam, azóta is világít szépen. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Sziasztok! Ma sikerült beindítani a kocsit, a gyújtáskapcsoló szarakodott, azért nem indult. Ac-t és a reléjét kipróbáltam, hibátlanok, így jöttem rá, hogy a kulcsnál van a gond. Készítettem három képet az említett nagy zöld csatalkozóról, 12 pines, és a képeken látható színű vezetékek mennek bele. Hátha így kiderül, mire való. A képek: https://picasaweb.google.com/115069056308703110962/OpelAstraF#5836331072860479570 Így, hogy a kocsi beindult, már bepakolásztam a műszerfal párnát, és a középkonzolt is, de a próbakor kiderült, hogy nem megy a fűtőventilátor..... Egyik fokozatban sem, pedig előtte tökéletes volt. A csatlakozó jól van rádugva a kapcsolóra, mert a középkonzol világítása üzemel.... A klímás fűtőventilátor kapcsolója a kapcsolási rajz szerint egy K6-os reléről kapja a tápot, amit aztán mi kapcsolunk tovább az előtét ellenállásokra. Én ezt a relét nem tudom hol van, és nem is hallom kattanni, valakinek valami ötlet, hogy hol kellene lennie? Valamint a klímás biztosíték táblában a jobb felső sarokban, a hátsó ködlámpa reléje mellett van egy lila relé, az mire szolgál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Sziasztok! Ma sikerült beindítani a kocsit, a gyújtáskapcsoló szarakodott, azért nem indult. Ac-t és a reléjét kipróbáltam, hibátlanok, így jöttem rá, hogy a kulcsnál van a gond. Készítettem három képet az említett nagy zöld csatalkozóról, 12 pines, és a képeken látható színű vezetékek mennek bele. Hátha így kiderül, mire való. A képek: https://picasaweb.go...331072860479570 Így, hogy a kocsi beindult, már bepakolásztam a műszerfal párnát, és a középkonzolt is, de a próbakor kiderült, hogy nem megy a fűtőventilátor..... Egyik fokozatban sem, pedig előtte tökéletes volt. A csatlakozó jól van rádugva a kapcsolóra, mert a középkonzol világítása üzemel.... A klímás fűtőventilátor kapcsolója a kapcsolási rajz szerint egy K6-os reléről kapja a tápot, amit aztán mi kapcsolunk tovább az előtét ellenállásokra. Én ezt a relét nem tudom hol van, és nem is hallom kattanni, valakinek valami ötlet, hogy hol kellene lennie? Valamint a klímás biztosíték táblában a jobb felső sarokban, a hátsó ködlámpa reléje mellett van egy lila relé, az mire szolgál? A lila relé lesz a hiányzó, ami K6 a rajzon. sorrendben vannak, tehát a K5 a hátsó ködösé, K6 a klímás fűtőventilátor táp kapcsolása. Zöld csati passz. Rajz szerint automataváltó, de abban is plusz 1 pin van bekötve, mitn a tiedben. Talán központizár még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Érdekesség!(számomra) Állítólag ki lehet tényleg olvasni a G Astrákban a hibakódot úgy hogy be kell nyomni a gázpedált tövig meg a féket???Hát mindjárt le megyek hídba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Érdekesség!(számomra) Állítólag ki lehet tényleg olvasni a G Astrákban a hibakódot úgy hogy be kell nyomni a gázpedált tövig meg a féket???Hát mindjárt le megyek hídba... Igen, de ez itt F Astra fórum. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Érdekesség!(számomra) Állítólag ki lehet tényleg olvasni a G Astrákban a hibakódot úgy hogy be kell nyomni a gázpedált tövig meg a féket???Hát mindjárt le megyek hídba... Igen, ki... Gáz és fék tövig, gyújtás ráad, és már villog is... Daykiller: Örülök, mert azt a relét nem hoztam el a bontóból, mikor szedtem ki a klímát!! :S Remélem a sima zöld relé jó helyette lábkiosztásban... Köszönöm a válaszodat, holnap rápróbálok egy sima zöld relével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Igen, ki... Gáz és fék tövig, gyújtás ráad, és már villog is... Daykiller: Örülök, mert azt a relét nem hoztam el a bontóból, mikor szedtem ki a klímát!! :S Remélem a sima zöld relé jó helyette lábkiosztásban... Köszönöm a válaszodat, holnap rápróbálok egy sima zöld relével. Dobj bele egy darab drótot rajz alapján a relé záróérintkezőivel megfelelően és ha beindul a venti, akkor biztos az. :) Egyébként tanulópénz volt, mivel klímás biztitábla egy pöppet más, így azt is érdemes egy az egyben elhozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Dobj bele egy darab drótot rajz alapján a relé záróérintkezőivel megfelelően és ha beindul a venti, akkor biztos az. :) Egyébként tanulópénz volt, mivel klímás biztitábla egy pöppet más, így azt is érdemes egy az egyben elhozni. A biztosítéktáblát elhoztam, de a bontós srác a reléket kivette belőle..... :S Jah, és a klíma rendszert csak akkor tudom kipróbálni majd, ha fel van tölve? Mármint az elektromos részét, vagy valami fog működni töltés nélkül is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 A biztosítéktáblát elhoztam, de a bontós srác a reléket kivette belőle..... :S Akkor kapja be és nem ért hozzá. Van vagy 4-5 plusz relé a klíma miatt benne, a legtöbb pedig hátul, nem is elől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Igen, de ez itt F Astra fórum. :D Jójó, elnézést, de itt tudtam hogy választ kapok egyből...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Akkor kapja be és nem ért hozzá. Van vagy 4-5 plusz relé a klíma miatt benne, a legtöbb pedig hátul, nem is elől. Hát, ha a többi relé is hiányzik akkor az a klíma nem fog elindulni mostanában... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Akkor kapja be és nem ért hozzá. Van vagy 4-5 plusz relé a klíma miatt benne, a legtöbb pedig hátul, nem is elől. Amik hátul vannak, azokat mondtam neki, hogy haggya bennefele....Mert azok a klímához tartoznak, benne is maradtak, de elölről kivette, mondván hogy az nekem úgyis megvan, és úgy emlékeztem, hogy tényleg, de ez az egy kimaradt. 4db relé van a hátulján, azok megvannak, meg a két komplett kábelköteget hoztam el a kocsiból még, a műszerfalét biztosítéktáblával együtt, valamint a motortérben lévő köteget, amin a lámpák, duda, ilyenek vannak, tehát ezekkel remélhetőleg nem lesz gondom, csak a biztosítéktábla elején lévő reléket vette ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Amik hátul vannak, azokat mondtam neki, hogy haggya bennefele....Mert azok a klímához tartoznak, benne is maradtak, de elölről kivette, mondván hogy az nekem úgyis megvan, és úgy emlékeztem, hogy tényleg, de ez az egy kimaradt. A legtöbb hátul van ez nem kétséges, de elől az az egy hiányzik csak remélhetőleg. Ez is csak azért van, hogy mikor leállítod a motort bekapcsol klímával, akkor pár másodpercig még forog tovább a fűtőventi és egy rakás relékapcsolás hang után leáll az is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 A legtöbb hátul van ez nem kétséges, de elől az az egy hiányzik csak remélhetőleg. Ez is csak azért van, hogy mikor leállítod a motort bekapcsol klímával, akkor pár másodpercig még forog tovább a fűtőventi és egy rakás relékapcsolás hang után leáll az is. Gyári klímánál hol vannak azok a relék? Mit jelent az, hogy 'hátul'? Utastérben, a biztitábla mögött? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Gyári klímánál hol vannak azok a relék? Mit jelent az, hogy 'hátul'? Utastérben, a biztitábla mögött? :blink: Biztitábla hátulján. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Amik hátul vannak, azokat mondtam neki, hogy haggya bennefele....Mert azok a klímához tartoznak, benne is maradtak, de elölről kivette, mondván hogy az nekem úgyis megvan, és úgy emlékeztem, hogy tényleg, de ez az egy kimaradt. 4db relé van a hátulján, azok megvannak, meg a két komplett kábelköteget hoztam el a kocsiból még, a műszerfalét biztosítéktáblával együtt, valamint a motortérben lévő köteget, amin a lámpák, duda, ilyenek vannak, tehát ezekkel remélhetőleg nem lesz gondom, csak a biztosítéktábla elején lévő reléket vette ki. Menj vissza és reklamálj!!! Egyébként mondhattad volna, hogy majd visszaviszed ami nem kell... Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Január22, 2013 Megoszt Elküldve Január22, 2013 Menj vissza és reklamálj!!! Egyébként mondhattad volna, hogy majd visszaviszed ami nem kell... Megpróbálok, mert a vízhűtőt nem hoztam el, és itthon derült ki, hogy a gyári hűtőbe nem két hőgomba van, hanem csak egy. Remélem ideadja felár nélkül majd.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január23, 2013 Megoszt Elküldve Január23, 2013 Valakinek van a verdájában taposó? Gondolok itt hasonlóra, mint ami képeken látszik. Esetleg, ha tudnátok ajánlatni valami jót azt megközönném. Tök rossz, hogy mindig télen odarakom és tiszta piszok lesz. http://kepfeltoltes.hu/130123/772631_51e6c32781d06581be03d47291af3d72_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130123/cliors2006_24_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január23, 2013 Megoszt Elküldve Január23, 2013 Valakinek van a verdájában taposó? Gondolok itt hasonlóra, mint ami képeken látszik. Esetleg, ha tudnátok ajánlatni valami jót azt megközönném. Tök rossz, hogy mindig télen odarakom és tiszta piszok lesz. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Normális gumiszőnyeg ott is takar, inkább olyat keress mint ilyet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts