Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Bebabráltam a fordulatszámmérős km órát. azt tudom ,hogy a hőfok/üzemanyag mérő csoportot cserélnem kell. Az egyik nem mutat, a másik meg kalibrálás után is rosszul. Na mindegy. Szóval csak annyit akartam kérdezni ,hogy 5. sebességben 90-nél a 2500-as fordulat az normális ? Ezzel csak azt akarom kérdezni ,hogy a fordulatszámmérő jól mér ?

szerk: Valakinek van/ tud eladó üzemanyag-hőmérséklet órarészt vagy komplett benzinesbe való fordulatos km órát ?

Nekem, 5.-be 90 nél, 2200-2300körül van!

A hőfokmérőnél annyit tudok hogy a számlapot kell cserélni csak, mert nekem is úgy van skálázva hogy a 90 esnél van 100fok

http://kepfeltoltes.hu/121217/h_fok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nekem amikor üzem meleg a moci akkor a kék perifériából ipp hogy kimozdul!Amikor bekapcsol a Hőtöventi az olyan (a mostani skála szerint) 105-110 nél!

Amúgy nem a termosztát rossz mert ezt már végig futottam mire kimértük hogy az jó és a skála nem jó!

Megosztás:

Gumi mérettől is függ, annyiban hogy több vagy kevesebb Km/h mutat! Nem?

A kilométerórára nincs hatással a gumiméret, csak csalást okozhat, ha eltér a gyáritól. Ha nagyobb a kerülete, akkor kevesebbet mutat az óra, mint a valóság, ha kisebb, akkor többet.

A sebességhez viszonyított fordulatszám viszont a váltótól függ. Egy rövid váltóval 4000-t is pöröghet 130-nál, míg egy hosszúval a 3000-t sem éri el. Pl 5.-ben az én kocsim 2600-as fordulatnál megy 110-et.

Megosztás:

Így látva a termosztátházadat, valamikor volt itt arról szó (nem találom meg), hogy ebben a fajtában is lehet betétet cserélni. Valahogy kiakasztható a lába az öntvény házból és a másik betét is visszarakható. :icon1:

Ahogy tetszik mondani és jóval olcsóbb, mint az egészet cserélni.

Megosztás:

Nekem, 5.-be 90 nél, 2200-2300körül van!

A hőfokmérőnél annyit tudok hogy a számlapot kell cserélni csak, mert nekem is úgy van skálázva hogy a 90 esnél van 100fok

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Nekem amikor üzem meleg a moci akkor a kék perifériából ipp hogy kimozdul!Amikor bekapcsol a Hőtöventi az olyan (a mostani skála szerint) 105-110 nél!

Amúgy nem a termosztát rossz mert ezt már végig futottam mire kimértük hogy az jó és a skála nem jó!

Vagy a hőgombát, az talán egyszerűbb.

Megosztás:

Köszi a válaszokat!

Akkor tedd ki valamelyik oldalra. Miért akarod középre?

Tesóm kocsijáról van szó. Jön náluk a 3. gyerek, így középre is kell egy gyerekülés. Eladni meg nem szeretné, mert tiptop a kocsi.

Amúgy tudtommal van olyan aki omega ülést tett f astrába, tehát elvileg a vectráénak is be kéne férni valahogy.

Köszi, akkor keresnünk kell egy B Vectrást, lemérni az ülését. :D

Gyárilag biztos nincs középen 3 pontos hátsó ülés. Lehet, hogy utólag beszerelhető, de ehhez meg kellene nézni mit mond a jogszabály. Mivel ez egy biztonsági, életvédelmi dolog, nem lehet egyszerűen megváltoztatni.

Biztonsági szempontból ez ugye javítás, mivel biztonságosabbá teszi az autót. Meg nem hiszem, hogy ezt bárki ellenőrizné.

Megosztás:

Köszi a válaszokat!

Tesóm kocsijáról van szó. Jön náluk a 3. gyerek, így középre is kell egy gyerekülés. Eladni meg nem szeretné, mert tiptop a kocsi.

Biztonsági szempontból ez ugye javítás, mivel biztonságosabbá teszi az autót. Meg nem hiszem, hogy ezt bárki ellenőrizné.

Nem fog belemenni a Veci hátsó ülés. A leg egyszerűbb megoldás. és a leg biztonságosabb is, olyan gyerekülést beszerezni, amit kétpontos övvel lehet rögzíteni. Sőt olcsóbb is, mint egy B Veci ülés. Még ha be is tudnátok faragni valahogy. De nem fog menni hidd el.

Megosztás:

Köszi a válaszokat!

Műszakin ellenőrzik... Egyébként a hátsó nem fér be emlékeim szerint! Az meg, hogy beteszel egy övet, és mondjuk baleset során kiderül, hogy utólagos mókolás... hát onnantól már kimeríti a gondatlanság fogalmát... Apaként nem az lenne a cél, hogy ne utólagos mókolással próbáljuk fenntartani a látszatot, hogy megtett mindent a gyereke biztonságáért?? Ha gyárilag nincsen Astra-ban 3 pontos övnek hely, akkor nem valószínű, hogy van kialakítva erősített pont, ahova csavarozhatja. Szerintem nem véletlen, hogy például műbizonylat kell az ültetőrugókhoz, meg a gyerekülésekhez... Én nem kockáztatnám házi gányolással "csak" a gyerekem életét...

Megosztás:

Köszi a válaszokat!

Nincs olyan kategória, hogy javítás. Engedély nélküli módosítás van. Anno jóapám csináltatott a toyota hiace utángyártott hátsó üléseihez rendes 3 pontos övet. Avensis övekkel és csatokkal, lakatosnál frankó, oszlopra hegesztett gyári konzollal. (Ennél a típusnál csak a mentöknek volt hátul 3pontos, és az volt a megoldás, hogy egy ujjnyi vastag pálca volt keresztben, az hátsó ablakban, amin lógott a 3. pont... ) Műszakira vissza kellett tenni a fákking biztonságos utángyártott 2pontos sz.rokat, mert csak... Ha viazo t alakítás, hátsó ülésen középre megcsinálni a 3 pontost sokkal nehezebb. Szerintem is kell lennie 2 pontos övhöz rögzíthetö gyerekülésnek, de abba se vagyok biztos, hogy elfér a 3 egymás mellett.
Megosztás:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e F Astrához olyan hátsó ülés, ami középen is 3 pontos? Gyereküléshez kéne.

Vagy esetleg a B Vectra ülését be lehet-e valahogy rakni a kocsiba?

Vagy tudtok-e valami megoldást, amivel meg lehet oldani, hogy középen is 3 pontos legyen?

(2001, sedan)

Előre is köszi a választ!

Gyerekülésnek a legbiztonságosabb hely a sofőr mögött van mivel a tapasztalatok azt mutatják ha vészhelyzet van a sofőr magát próbálja menteni önkéntelenül is,ezért kell a gyereket mögé ültetni

Nálam így van :icon1:

Megosztás:

Gyerekülésnek a legbiztonságosabb hely a sofőr mögött van mivel a tapasztalatok azt mutatják ha vészhelyzet van a sofőr magát próbálja menteni önkéntelenül is,ezért kell a gyereket mögé ültetni

Nálam így van :icon1:

...és ha tovább olvastál volna, akkor tudnád, hogy 3gyerek nem fér el közvetlen a sofőr mögött....

Megosztás:

Nincs olyan kategória, hogy javítás. Engedély nélküli módosítás van. Anno jóapám csináltatott a toyota hiace utángyártott hátsó üléseihez rendes 3 pontos övet. Avensis övekkel és csatokkal, lakatosnál frankó, oszlopra hegesztett gyári konzollal. (Ennél a típusnál csak a mentöknek volt hátul 3pontos, és az volt a megoldás, hogy egy ujjnyi vastag pálca volt keresztben, az hátsó ablakban, amin lógott a 3. pont... ) Műszakira vissza kellett tenni a fákking biztonságos utángyártott 2pontos sz.rokat, mert csak... Ha viazo t alakítás, hátsó ülésen középre megcsinálni a 3 pontost sokkal nehezebb. Szerintem is kell lennie 2 pontos övhöz rögzíthetö gyerekülésnek, de abba se vagyok biztos, hogy elfér a 3 egymás mellett.

A kisebbik lányomnak a 11, a 9, és az 5 éves gyereke ül minden nap a hátsó ülésen. Elférnek. Igaz, hogy a két szélső már csak ülés magasítón ül, de régebben mind a hárman gyerekülésben voltak.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.