zozor Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 Bekötöm magam. Mert muszáj. De érdekes, ugye a taxisoknak nem kötelező. Hogy támadás esetén menekülni tudjanak. Azt meg sosem állítottam, hogy normális vagyok. :D Én is mindig kapcsolok, a gyerekek meg egyből visítanak (nem vicc!!!), ha megmozdul az autó a parkolóban és még nem kötötték be az övet. Taxisok: http://dh-online.hu/rendorsegi/20120402_sulyos_baleset_varoshaza_elott_dunaujvaro Tegnap esti kép, a taxis vétlen volt, az utas mégis súlyos, a sofőr könnyű sérült lett- öv nélkül, légzsáktól is kaptak egyet... ui: a 2. képen lévő, hátsó járművel érkeztem... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 Akkor szép az élet ha zajlik, úgyis ki van halva a fórum. Amúgy meg GM-et. :smartass: Traktorba...? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 Traktorba...? :D Neeem az opelbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 A legtöbb autóban az olajnyomás gomba vezérli a nappali világítást. Én addig el sem indulok míg minden utas nincs bekötve. Készül még olyan autó ;) Nálunk a Suzuki gyárban csak a skandinávokban van többnyire. Előfordul a többiben is de felszereltségfüggő nem alap felszereltség. :icon1: Én szoktam szólni, hogy ÖV!!!! Aszondja, hogy "jóvan mindgyá" megyünk, megyünk, csak nem csatolja be. Hát akkor erőteljes fékezés. :D Azonnal bekapcsolja, de sose tanul belőle az ismerősöm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 Ha rátetted az autóra dobnál fel képet mert kíváncsi vagyok rá, kb egy éve gondolkoztam rajta én is hogy kellene rá olyan, de ahoz képest hogy belvárosba lakok tuti aznap éjszaka lelopnák... Oké dobok fel képet. Peremesíti az acélfelnit, nem látszanak a súlyok sem, nekem megtetszett, mindamellett, hogy normál dísztárcsát nem tudnék felrakni soha. Az is megfordult a fejemben, hogyha sérült akkor lefestem feketére, vagy akár színesre, Én is félek tőle hogy lelopják, mondjuk ha kerékbe rúgok már megszólal a riasztó... Majd kiderül, elvileg holnap, holnapután kapom meg őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 Neeem az opelbe. X17DTL az traktor nem...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 X17DTL az traktor nem...? Na most jön a benzines kontra diesel téma. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Ezt csak azért linkeltem hogy kb miről is lenne szó. Amúgy meg ha jól tudom akkor Golfokon szokott lenni. Tegnap írtam volna csak nem volt több hozzászólásom. Hasonlóba keresgélj hátha lesz. Pl itt: http://www.jofogas.h...nik_4129181.htm Csak nem tudom a VW perem is olyan-e mint az Opelen. Meg régebben láttam szép polír fémeket is de szerintem az eléggé ritka lesz. ;) Nekem a rekordon van, kaptam hozzá, jó kis rozsdamentesek. :) A multkorában a vestelepen találtam hármat. Hülye fejjel nem hoztam el, mert csak három... http://kepfeltoltes.hu/110603/DSC00014_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Amerika, kanada, svédország, csak hogy pár országot mondjak ahol alapból így van. Ja, és fél éve az euban nem készülhet olyan autó ami ne kapcsolná fel automatice a világítást... A világítást nem kapcsolja automatikusan, csak a nappali menetfényt, ami vagy LED-es technikával készül, vagy sima 21 Wattos izzóval működik. Ilyenkor ugyebár a hátsó helyzetjelzők nem világítanak. Mivel minden tesztautóban ilyen van, nálam dilemma, hogy amint elhagyom a várost, kapcsoljak-e tompítottat, hiszen azzal már a hátsó lámpákat is kapcsolja. Tehát a kérdés, hogy ahol itthon világítást kell kapcsolni, ott nappal elégséges-e a menetfény? (A hátsó lámpa miatt nem egyértelmű számomra ez.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 A világítást nem kapcsolja automatikusan, csak a nappali menetfényt, ami vagy LED-es technikával készül, vagy sima 21 Wattos izzóval működik. Ilyenkor ugyebár a hátsó helyzetjelzők nem világítanak. Mivel minden tesztautóban ilyen van, nálam dilemma, hogy amint elhagyom a várost, kapcsoljak-e tompítottat, hiszen azzal már a hátsó lámpákat is kapcsolja. Tehát a kérdés, hogy ahol itthon világítást kell kapcsolni, ott nappal elégséges-e a menetfény? (A hátsó lámpa miatt nem egyértelmű számomra ez.) A Kresz azt hiszem tompított fényszóró használatát írja elő, nem hiszem hogy modernizálták volna és szerelepne az a szó bene hogy menetfény. Nem kicsit elavult, a bringán is a folyamatosan világító piros és fehér lámpa a kötelező hiába feltűnőbb a villogó az nem szabályos. Aztán a rendőrőn múlik hogy hallgat a józan parasztira és nem nyekrekeg érte vagy szóváteszi, egyébnként én találkoztam már ilyennel is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Készül még olyan autó ;) Nálunk a Suzuki gyárban csak a skandinávokban van többnyire. Előfordul a többiben is de felszereltségfüggő nem alap felszereltség. :icon1: Hát pedig elvileg nem készülhetne. Most nem tudom előkotorni, de este megpróbálom, tavaly asszem év közepén hozták be ezt a törvényt, az új eladott autóknak gyújtás ráadásakor valaminek világítani kell. A világítást nem kapcsolja automatikusan, csak a nappali menetfényt, ami vagy LED-es technikával készül, vagy sima 21 Wattos izzóval működik. Ilyenkor ugyebár a hátsó helyzetjelzők nem világítanak. Mivel minden tesztautóban ilyen van, nálam dilemma, hogy amint elhagyom a várost, kapcsoljak-e tompítottat, hiszen azzal már a hátsó lámpákat is kapcsolja. Tehát a kérdés, hogy ahol itthon világítást kell kapcsolni, ott nappal elégséges-e a menetfény? (A hátsó lámpa miatt nem egyértelmű számomra ez.) Menetfényt, persze, de nem ez a lényeg, hanem hogy világít. Egyébként a hátsókat is kapcsolja. Olyan nincs hogy elöl megy hátul meg nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Hát pedig elvileg nem készülhetne. Most nem tudom előkotorni, de este megpróbálom, tavaly asszem év közepén hozták be ezt a törvényt, az új eladott autóknak gyújtás ráadásakor valaminek világítani kell. Menetfényt, persze, de nem ez a lényeg, hanem hogy világít. Egyébként a hátsókat is kapcsolja. Olyan nincs hogy elöl megy hátul meg nem. Válassz egy bármit, amin látsz gyári menetfényt, és nézd is meg mielőtt kijelented... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Na most jön a benzines kontra diesel téma. :D Dehogy. Csak egy kis csipkelődés. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Hát pedig elvileg nem készülhetne. Most nem tudom előkotorni, de este megpróbálom, tavaly asszem év közepén hozták be ezt a törvényt, az új eladott autóknak gyújtás ráadásakor valaminek világítani kell. Menetfényt, persze, de nem ez a lényeg, hanem hogy világít. Egyébként a hátsókat is kapcsolja. Olyan nincs hogy elöl megy hátul meg nem. Nem fogok veled vitatkozni, de amikor csak a menetfény üzemel, akkor a hátsó lámpák nem világítanak. A mai autókínálat szinte minden darabjához volt már szerencsém, egyik sem kapcsolt hátsó helyzetjelzőt a menetfényhez. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Naponta ilyen audimercibmw-ket szerelek, ezek itt kapcsolnak mindent. Nem állítom hogy csak nekem van igazam, de annak mi értelme hogy elöl világít, hátul meg nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Naponta ilyen audimercibmw-ket szerelek, ezek itt kapcsolnak mindent. Nem állítom hogy csak nekem van igazam, de annak mi értelme hogy elöl világít, hátul meg nem? Hát ha süt a nap a hátsó úgysem nagyon látszik de az első még csak-csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya82 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Én is mindig kapcsolok, a gyerekek meg egyből visítanak (nem vicc!!!), ha megmozdul az autó a parkolóban és még nem kötötték be az övet. Taxisok: http://dh-online.hu/...lott_dunaujvaro Tegnap esti kép, a taxis vétlen volt, az utas mégis súlyos, a sofőr könnyű sérült lett- öv nélkül, légzsáktól is kaptak egyet... ui: a 2. képen lévő, hátsó járművel érkeztem... :) Helló! Te tűzoltó vagy? Tiszteletem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 55/A. § A nappali menetjelző lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek (1) A gépkocsit fel szabad szerelni két, menetirányban fényt kibocsátó nappali menetjelző lámpával. (2) A nappali menetjelző lámpa csak színtelen (fehér) fényt bocsáthat ki. 55/B. § A nappali menetjelző lámpára vonatkozó további műszaki feltételek (1) A gépkocsira csak jóváhagyási jellel ellátott nappali menetjelző lámpát szabad felszerelni. (2) A nappali menetjelző lámpákat a gépkocsin a következőképpen kell elhelyezni: a) az átvilágított felület alsó széle az úttest szintjéhez 0,25 méternél közelebb és attól 1,50 méternél távolabb nem lehet; B) az átvilágított felület külső széle a gépkocsi legszélső pontjától 0,40 méternél távolabb, a különböző oldalon lévő lámpák átvilágított felületének belső szélei egymáshoz 0,60 méternél közelebb nem lehetnek, azonban az olyan gépkocsin, amelynek a teljes szélessége nem éri el az 1,3 métert, a belső szélek közötti legkisebb távolság 0,40 méterre csökkenthető. (3) A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak a helyzetjelző lámpákkal együtt legyenek bekapcsolhatók, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják. nahh most már én is okosabb lettem kicsit. :rolleyes: (ha kell a 42-es pont akkor azt is linkelem) meg itt is egy kicsi cucc még hozzá! ;) http://www.testcar.h...az-autokra.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 20 éves lett az autóm. 7 éve vettem, amikor kapott egy alapos karosszéria javítást, de mostanra már újra látszanak a rozsdafoltok. Igaz sehol sem ott, ahol 7 éve javították, hanem a 20 éves részeken. Egy szó mint száz, bizony minden ajtó alja és a küszöbök is rohadnak. Az ajtók alját az aranykezű lakatosom levágta és új lemezből kiszabta, hajlította, varrta gyönyörűen. Most a két küszöbcsere van folyamatban, aztán még a hátsó ajtón kell a szokásos helyen, a rendszámvilágítás alatt kijavítani. Van még a jobb első ajtón is egy hangyányi horpadás, amit egy parkolóban kaphatott a szomszéd kocsi nyitásakor. Ezt a horpadást 7 éve nem javították ki mert "nem érte meg"..... Most már nincs akadálya a kihúzatásnak. No meg a vezetőoldali ajtó csapszeget is cseréli. Alig várom már, hogy elkészüljön! Nagy megújulás lesz! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 A világítást nem kapcsolja automatikusan, csak a nappali menetfényt, ami vagy LED-es technikával készül, vagy sima 21 Wattos izzóval működik. Ilyenkor ugyebár a hátsó helyzetjelzők nem világítanak. Mivel minden tesztautóban ilyen van, nálam dilemma, hogy amint elhagyom a várost, kapcsoljak-e tompítottat, hiszen azzal már a hátsó lámpákat is kapcsolja. Tehát a kérdés, hogy ahol itthon világítást kell kapcsolni, ott nappal elégséges-e a menetfény? (A hátsó lámpa miatt nem egyértelmű számomra ez.) Nah. Nekem is a szolgálati kocsim már nappali menetfényes. Gyújtásra 21W-os izzó virítanak. És igen, egy 2010-es kresz módosítás szerint a nappali menetfény használható, ha olyanok a látási viszonyok. Egyébként én is ezen agyaltam, aztán utána olvastam. :) Azóta sosem kapcsolom fel a tompítottat, csak éjszaka vagy nagyon borult égbolt esetén. Meg amúgy is. A szolgálati kocsimon a ködlámpák kanyarvilágítások is, amik tompított esetén lépnek működésbe. Nappal minek? :) A Kresz azt hiszem tompított fényszóró használatát írja elő, nem hiszem hogy modernizálták volna és szerelepne az a szó bene hogy menetfény. Nem kicsit elavult, a bringán is a folyamatosan világító piros és fehér lámpa a kötelező hiába feltűnőbb a villogó az nem szabályos. Aztán a rendőrőn múlik hogy hallgat a józan parasztira és nem nyekrekeg érte vagy szóváteszi, egyébnként én találkoztam már ilyennel is. De. Hát pedig elvileg nem készülhetne. Most nem tudom előkotorni, de este megpróbálom, tavaly asszem év közepén hozták be ezt a törvényt, az új eladott autóknak gyújtás ráadásakor valaminek világítani kell. Menetfényt, persze, de nem ez a lényeg, hanem hogy világít. Egyébként a hátsókat is kapcsolja. Olyan nincs hogy elöl megy hátul meg nem. Ez így van. Nem, azaz NEM kapcsolja. http://autotechnika....hasznalata.html Itt egy kis olvasni való, ha még mindig azt hiszed, hogy igazad van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Nem felnit szeretne cserélni :icon1: Nem figyeltem. :blush: Felniszélesítő karikákat akar rátenni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Én is mindig kapcsolok, a gyerekek meg egyből visítanak (nem vicc!!!), ha megmozdul az autó a parkolóban és még nem kötötték be az övet. Taxisok: http://dh-online.hu/...lott_dunaujvaro Tegnap esti kép, a taxis vétlen volt, az utas mégis súlyos, a sofőr könnyű sérült lett- öv nélkül, légzsáktól is kaptak egyet... ui: a 2. képen lévő, hátsó járművel érkeztem... :) Nem szeretem azt a kereszteződést. De a legjobb a vasmű út dózsa.építők útja szakasz. A négy sávos sziget és lámpa nélküli zebrákra gondolok és az öntudatos gyalogosokra,akik úgy gondolják ha ők látják sötétben és esőben közeledő kivilágított autót,akkor őt is látják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Esetleg van valakinek ötlete hol tudok venni caravanba hátsó alsó rugótányérra való gumicsöcst? Se üzletbe se neten nem találtam csak gyárit 6ezer/darab.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Esetleg van valakinek ötlete hol tudok venni caravanba hátsó alsó rugótányérra való gumicsöcst? Se üzletbe se neten nem találtam csak gyárit 6ezer/darab.... <_< Gyári bontottam van legyen 3ropi a kettő.Postával együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április4, 2012 Megoszt Elküldve Április4, 2012 Gyári bontottam van legyen 3ropi a kettő.Postával együtt. Képet tudsz lőni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts