Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

óóó, még nem láttátok azt a májsztrót, aki egy első lökhárító ködlámpás részét levágta, és föltaknyolta hátulra toldatnak :D (persze vonóhoroggal, nehogy sérüljön a műalkotás :lol: ) Igazi űrhajó egyébként, rugós fejtámla-rudakkal, májkülnájtkapcsoló panellel a tetőn, meg piros nejonnal az alján. Egy ilyen könnyen javítható valamire már fel se figyel az ember. :D :lol:

Nem, nem láttam! De nem is akarom! ;)

Elküldve

Kaptam ma kölcsön egy kompressziómérőt, kíváncsiságból kipróbáltam, mindegyik hengerben kicsivel 12bar feletti értékeket mértem, ez jó egy ennyi idős motortól?

Elküldve

Kaptam ma kölcsön egy kompressziómérőt, kíváncsiságból kipróbáltam, mindegyik hengerben kicsivel 12bar feletti értékeket mértem, ez jó egy ennyi idős motortól?

Szerintem igen, és főleg azért mert egyformák. Emlékeim szerint a Skoda Octaviámon (fecskefarkas)1978-ban 10,5 és 11 közöttit mértünk és jó volt a motorja.

Elküldve

óóó, még nem láttátok azt a májsztrót, aki egy első lökhárító ködlámpás részét levágta, és föltaknyolta hátulra toldatnak :D (persze vonóhoroggal, nehogy sérüljön a műalkotás :lol: ) Igazi űrhajó egyébként, rugós fejtámla-rudakkal, májkülnájtkapcsoló panellel a tetőn, meg piros nejonnal az alján. Egy ilyen könnyen javítható valamire már fel se figyel az ember. :D :lol:

Én már láttam ilyen megoldást Astrán. (sajnos)

Itt szaladgál Vecsésen a gyerek.

Elküldve

Sziasztok!

Mérhetetlen tapasztalatotokra lenne szükségem! :icon1: Egy 1.6 16V 98-as Astrám van, nem jól méri a sebességet, kevesebbet mér, mint amennyivel valójában megyek. Arányosan is, tehát amikor kb 40-el megyek, akkor mutat 50-et a mutató, viszont 80-nál kb 100 körül egyek 100-nál már 130-al repülök. Amikor lassan megy (20km/h-40km/h) akkor szokott is lüktetni. A spirál látszólag nem sérül, nem szorul. Érdemes szerintetek egy másik műszercsoportot beszerezzek? Feleslegesen nem akarok költekezni, szervizbe meg nem akarom vinni inkább magam, oldanám meg.

Köszönöm előre is a tippeket.

Elküldve

Hello!

Az én órám is csal, és kb. ennyit. Meg régen faterom autóján is csalt a mutató. (két különböző autóxD)

az enyém '92-es a másik '93-mas volt.

Sztem ez ilyen.. de majd más is válaszolgat.

Üdv.

Elküldve

Sziasztok!

Mérhetetlen tapasztalatotokra lenne szükségem! :icon1: Egy 1.6 16V 98-as Astrám van, nem jól méri a sebességet, kevesebbet mér, mint amennyivel valójában megyek. Arányosan is, tehát amikor kb 40-el megyek, akkor mutat 50-et a mutató, viszont 80-nál kb 100 körül egyek 100-nál már 130-al repülök. Amikor lassan megy (20km/h-40km/h) akkor szokott is lüktetni. A spirál látszólag nem sérül, nem szorul. Érdemes szerintetek egy másik műszercsoportot beszerezzek? Feleslegesen nem akarok költekezni, szervizbe meg nem akarom vinni inkább magam, oldanám meg.

Köszönöm előre is a tippeket.

Minden óra csal. Ez valami globális autóipari összeesküvés lehet. :lol:

Vagyis többet mutat, mint amennyivel valójában mész. Azért a 100-nál a 130 elég sok. Biztos, hogy annyi az? Mivel mérted, GPS-szel?

Elküldve

Minden óra csal. Ez valami globális autóipari összeesküvés lehet. :lol:

Vagyis többet mutat, mint amennyivel valójában mész. Azért a 100-nál a 130 elég sok. Biztos, hogy annyi az? Mivel mérted, GPS-szel?

Szia! az én esetemben kevesebbet mutat mint amennyivel megyek, eddig még nem futottam trafiba (kopp, kopp, kopp) de nem is szeretnék.

Mértem több gps-el, volt, hogy egyszerre többel is. Ott volt gyanús, hogy amikor elkezdtem használni furcsáltam ,hogy nem "megy". :D

Elküldve

Szia! az én esetemben kevesebbet mutat mint amennyivel megyek, eddig még nem futottam trafiba (kopp, kopp, kopp) de nem is szeretnék.

Mértem több gps-el, volt, hogy egyszerre többel is. Ott volt gyanús, hogy amikor elkezdtem használni furcsáltam ,hogy nem "megy". :D

Sztem nem váltóméretes gumi van az autón. Vkitől kérj kölcsön egy garnitura más méretű kereket.

Elküldve

Sztem nem váltóméretes gumi van az autón. Vkitől kérj kölcsön egy garnitura más méretű kereket.

Mondjuk 14-es kerekek vannak rajta, ha jól tudom 13-as a gyári, lehet, hogy emiatt ennyit "csalna"?

Elküldve

Mondjuk 14-es kerekek vannak rajta, ha jól tudom 13-as a gyári, lehet, hogy emiatt ennyit "csalna"?

Az még nem lenne gond ha váltóméret a gumi, de mennyi a gumi oldalfal magassága? :huh:

Elküldve

Az még nem lenne gond ha váltóméret a gumi, de mennyi a gumi oldalfal magassága? :huh:

185/65 az 111 ha jól számolom. :)

Elküldve

185/65 az 111 ha jól számolom. :)

Ha jól tudom 185/60/14 lenne a váltóméret ill az enyém is ennyi, (téli 175/70/13) bár ekkora különbséget hogy kevesebbet mérjen az óra nem szabadna lennie. a 111-az az óra száma? Bár ahoz meg ennyire se értek! :)

Ezt még nézd meg hátha segít valamennyit!

http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgaltatas/valtomeret/

Vagy itt!

http://www.autoguminet.hu/valtomeret-kalkulator.html

;)

Elküldve

Jól van, akkor sikerült félreértenem. :blush: Szóval a te órád "késik", hát ilyet még nem láttam.

Lehet, hogy itt valóban valami teKnikai probléma lesz. Én kipróbálnám egy kölcsön órával is. Csak a W-számra figyelj!

Elküldve

Sziasztok!

Valaki feltette már a nyári kerekét?Én holnap készülök rá!Ma kicentíroztam őket és az egyik felni kicsit kóvályog!Tavaly nyáron biztos kátyút kaptam! :)

Én már múlthét hétvégén, nem bírtam már a lemezfelnit nézni szegény kocsi alatt. Viszont volt a héten -5 is felénk, szóval lehet kicsit elkapkodtam, bár használni csak 2napot használtam mióta felkerült a nyári. :D

Elküldve

Sziasztok!

Valaki feltette már a nyári kerekét?Én holnap készülök rá!Ma kicentíroztam őket és az egyik felni kicsit kóvályog!Tavaly nyáron biztos kátyút kaptam! :)

Az időjárás előrejelzést nézve szerintem még korai!

Elküldve

Én már múlthét hétvégén, nem bírtam már a lemezfelnit nézni szegény kocsi alatt. Viszont volt a héten -5 is felénk, szóval lehet kicsit elkapkodtam, bár használni csak 2napot használtam mióta felkerült a nyári. :D

Én is nehezen viselem már ezt a 16os alut télire.... :( :D

Elküldve
Ez a problémád! Túl nagy a kereked. 185/60 R 14 illik rá, vagy 175/70 R 13
Ha jól tudom 185/60/14 lenne a váltóméret ill az enyém is ennyi, (téli 175/70/13) bár ekkora különbséget hogy kevesebbet mérjen az óra nem szabadna lennie. a 111-az az óra száma? Bár ahoz meg ennyire se értek! :) Ezt még nézd meg hátha segít valamennyit! http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgaltatas/valtomeret/ Vagy itt! http://www.autoguminet.hu/valtomeret-kalkulator.html ;)

185/70 14-el is még csak "pontosabb" lett az órám, nem kezdett el lefelé csalni. :rolleyes:

Elküldve

Én is nehezen viselem már ezt a 16os alut télire.... :( :D

Szegény, berepült a légy a sárvédő és a kerék közé, és nem súrolta semmi a szárnyát? :omg: :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.