Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Péntek reggel jól összekarcolva találtam az Opel motorháztetejét!

A fehér alapig lejött a színe- az egész most ment volna polírozásra, meg műszakira, mert elővizsgán ez volt a fő baja, hogy nem csillog.

Áldom a sorsot, hogy családiházban lakok. Ott is élnek érdekes szomszédok, legfőképp színes egyéniségek, de ezt eddig még megúszta a kocsi. Igaz, garázsban van, de nemigen szokott problémát okozni nekik a zár. Bár, ha rajtakapom, hogy a kocsi körül matat, párral több lyukon szelelhet az üllepe az tuti...

Megosztás:

Annyit megjegyeznék, hogy nekem is DIS-es rendszer van és nálam már nincs semmi kivezetés a vezérműtengelyházból a DIS oldalon. Úgy van öntve a ház, hogy csak rá kell rakni a DIS modult. Tehát nincs o gyűrű, etc. Legalábbis így emlékszem. Mikor a motorfelújításhoz meghozták az alkatrészeket (vezműtengely házzal), akkor direkt nézegettem és nem volt semmi.

Ha tévedek, akkor tévedek.

Van O gyűrű. A bordás vékony tömb alatt. Amire a kockát felcsavarod.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=211904&am...30782&sort=

Megosztás:

Aham. Nem így emlékeztem, de most le nem bontom a kockát. ;)

Leveheted nem drága a gyűrű hozzá. Meg csak 3 csavar. :lol:

Amúgy ha csak a kockát vetted le, az alatta lévő kis vékony tömböt nem, akkor elképzelhető hogy nem láttad. Én se a felújításkor találkoztam vele. Hanem mikor elkezdett ereszteni.

Megosztás:

Lehet, hogy hülye kérdés de ma azon törtem az agyam, hogy miért van az autókereskedésekben minden autó előtt egy üveg víz?

Sok megoldás nem jutott az eszembe. De érdekel mi az oka!? Tudja valaki?

Ezt hol láttad? ;) Járok kereskedésekbe viszonylag sűrűn, de nem vettem még észre :lol: :)

Megosztás:

Lehet, hogy hülye kérdés de ma azon törtem az agyam, hogy miért van az autókereskedésekben minden autó előtt egy üveg víz?

Sok megoldás nem jutott az eszembe. De érdekel mi az oka!? Tudja valaki?

Szerintem valamiféle fagypont indikátor. :lol:

Szóval ha befagy,akkor a nehezen járó dízeleket be kell röffenteni kicsit,így ha jönnek megnézni biztosan beindul.

Vagy valami ilyesmi..

Megosztás:

Mégse éri meg egy levelet írni, hogy szabályozott katim van, nem lehet Euro2 ?

Mindegy hogy mi van az autóban, autó alatt, fölött, mellett. Ha egy adott motorkódot anno euro1-re soroltak be, akkor tökmindegy mit csinálsz vele, az piros matricás lesz. Ha Etanollal jársz, ha a kipufogógázt palackozva köpi a csomagtartóba, veszelyes gáz címkével ellátva, akkor is. Ez nem az a hely, ahol csak úgy javítani lehet egy autó környezetvédelmi besorolásán. :lol:

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az elképzelhető, hogy a bal ablaktörlő nyomot hagyott a szélvédőn esetleg? Mert többször is meg tisztítottam clean-nel, de a nyoma ott maradt a lapát végének.

Ha igen, akkor ezt hogyan lehet orvosolni? Szélvédő csere?

Előre is köszönöm!

Bye-bye

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az elképzelhető, hogy a bal ablaktörlő nyomot hagyott a szélvédőn esetleg? Mert többször is meg tisztítottam clean-nel, de a nyoma ott maradt a lapát végének.

Előre is köszönöm!

Bye-bye

El. Ha mondjuk valahogy beleragadt egy kis kavics, vagy leszakadt a gumi róla, a fém összekarcolhatta. A lapát végén lévő kis pöcök, ami a gumit tartja benne.

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Előre is köszönöm!

Bye-bye

Vidd el olyan helyre, ahol szélvédőjavítással foglalkoznak, hátha le tudják polírozni róla.

Megosztás:

Plussz gumikéder és szerelési költség.

Amúgy igazad van, Bestglassnál már 7.5 a szélvédő, amikor én néztem legutóbb 9E volt.

Először gúgliztam, aztán írtam :lol: (viszont az első találat ahol 6500, meg 7000 volt a csík nélküli, azt meg azóta nem találom, és persze 5 perce töröltem előzményeket :) ;) )

Megosztás:

Először gúgliztam, aztán írtam ;) (viszont az első találat ahol 6500, meg 7000 volt a csík nélküli, azt meg azóta nem találom, és persze 5 perce töröltem előzményeket :P :) )

Cukrot az okos fiúnak! :)

Te figy má! Évzáróra nem gyüttök le? Igyunk má söröcskét végre... :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.