Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

<_<A teszkóssal volt kellemetlen élményem, amikor eltört és a műanyag/fém végighúzta az ablakot, félkörívben. Ez még barátnőm Fordján volt.

De ez ósanos (madaraszteszkós), és nem sok fém van benne :lol: (drága előző tulaj jóvoltából, amúgy végig van bacva a jobb oldali lapát végénél a szélvédőm, mert őt nem cserélt lapátot, mifacnak azt... ) Ez a lapát nekem hibátlan, nagyon szépen töröl, ócsó volt, viszonylag régóta tart, csak nem találok belőle még. A múlt hónapban, az újságukban benne volt ugyan, hogy megint lesz ócóért, de nem volt... ;)

Megosztás:

vasút után (veszprém felé vezető út) , az opelboltban biztos van.

Voltam ott azt mondták régen tartottak olyat és nagyon jó is volt, de nem tudják már beszerezni :S

Egy másik Opel boltban pedig nem tudták hogy létezik GM ablaktörlőlapát :lol:

Így Valeot vettem, nagyon szépen töröl, remélem tartós is lesz!

Megosztás:

Sziasztok! Egy meglehetősen bamba kérdésem lenne, de foglalkoztat a dolog: egy olyan kulcstartót kaptam ajándékba, amelyen két darab kő lóg, összsúlyuk kb. 80-90 gramm. Feltehetem-e ezt a kocsikulcsra, vagy már túl nehéz (pl. menet közben tágíthatja a lyukat, stb - ilyesmikre gondolok). Előre is köszönöm a válaszokat:D!

Megosztás:

Sziasztok! Egy meglehetősen bamba kérdésem lenne, de foglalkoztat a dolog: egy olyan kulcstartót kaptam ajándékba, amelyen két darab kő lóg, összsúlyuk kb. 80-90 gramm. Feltehetem-e ezt a kocsikulcsra, vagy már túl nehéz (pl. menet közben tágíthatja a lyukat, stb - ilyesmikre gondolok). Előre is köszönöm a válaszokat:D!

Ha nyugodt maradsz vezetés közben és nem piszkálod a lyukat, akkor elvileg nem fog tágulni, bár a rázkódásoktól is lehet tudatalatt :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy kis, illetve inkább nagy problémám! Segitséget vagy ötletet szeretnék kérni.Rövid story mi is történt velem...

Jobb oldali ajtó nem csukodott be az a jellegzetes kattanó hang amikor a zár a helyére ugrik nem volt a nélkul ki lehetett nyitni az ajtot , hogy a kilincset felhuztam volna....ez OBI parkolo közepén nem épp jó hát hülyegyerek( én ) lenyomja aha be is zár. Ez volt a hiba. Ugyanis azóta (ma este) nem tudom kinyitni se kp. zár se kulcs, se semmi. Ha gombot húzom felfelé akkor visszamegy magától rugó visszahuzza gondolom. Szóval van egy 3 ajtós astram 1 ajtoval sajnos sirni tudnek...

OBI-ba egyebkent WD40-ért indultam , hogy adok a zárnak csak zárt ajtónál nehéz dolog...

Kérdéseim :

Történt e már valakivel ilyen? Ha Igen, hogy nyitotta ki az ajtót? Mindenféle rombolás nélkül...

Másik kérdésem kárpitot zárt ajtó mellett le lehet venni hogy hozzáférjen az ember a zármechanikához?

Elégé beparáztam...Mit tegyek?

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy kis, illetve inkább nagy problémám! Segitséget vagy ötletet szeretnék kérni.Rövid story mi is történt velem...

Jobb oldali ajtó nem csukodott be az a jellegzetes kattanó hang amikor a zár a helyére ugrik nem volt a nélkul ki lehetett nyitni az ajtot , hogy a kilincset felhuztam volna....ez OBI parkolo közepén nem épp jó hát hülyegyerek( én ) lenyomja aha be is zár. Ez volt a hiba. Ugyanis azóta (ma este) nem tudom kinyitni se kp. zár se kulcs, se semmi. Ha gombot húzom felfelé akkor visszamegy magától rugó visszahuzza gondolom. Szóval van egy 3 ajtós astram 1 ajtoval sajnos sirni tudnek...

OBI-ba egyebkent WD40-ért indultam , hogy adok a zárnak csak zárt ajtónál nehéz dolog...

Kérdéseim :

Történt e már valakivel ilyen? Ha Igen, hogy nyitotta ki az ajtót? Mindenféle rombolás nélkül...

Másik kérdésem kárpitot zárt ajtó mellett le lehet venni hogy hozzáférjen az ember a zármechanikához?

Elégé beparáztam...Mit tegyek?

GYIK menüpontban le van írva az ajtókárpit leszerelésének menete, képekkel illusztrálva. Lehet hogy kicsit nehézkésen férsz hozzá akkor viszont ki kell kapni az ülést. Az ülést 4 csavar tartja a négy sarkánál, az oldalán az övfeszítő patront be kell akasztani mielött kiemeled mert eldurranhat. A zárat azthiszem csak nyitott ajtónál lehet kiszerelni. Ha a kárpit lennt van már belülről hozzáférsz és talán meglátod mi a hiba... Sok sikert.

Megosztás:

Lehet, mer' nékem nincs és pedig rüsselheimi!

Nekem benne van, pedig sztgotthárdi :)

Az enyém Lutonban (GB) jött világra és van matricája. :P

Külön rendeléses volt Németországban az enyém. Amúgy Ellesmere Port, Anglia. :lol: Az más kérdés, hogy minden más alkatrésze vagy német vagy magyar. :)

Ezt honnan lehet tudni? ;)

Megosztás:

Voltam ott azt mondták régen tartottak olyat és nagyon jó is volt, de nem tudják már beszerezni :S

Egy másik Opel boltban pedig nem tudták hogy létezik GM ablaktörlőlapát :lol:

Így Valeot vettem, nagyon szépen töröl, remélem tartós is lesz!

Írtam az előző hsz. végén a linket, ahonnan rendeltem, ez volt az ;)

Megosztás:

Azért nem szoktak nagy kulcscsomót tenni a gyújtáskulcshoz mert kitágulhat a kapcsoló egy idő után és lötyögni fog benne a kulcs.

Megosztás:

GYIK menüpontban le van írva az ajtókárpit leszerelésének menete, képekkel illusztrálva. Lehet hogy kicsit nehézkésen férsz hozzá akkor viszont ki kell kapni az ülést. Az ülést 4 csavar tartja a négy sarkánál, az oldalán az övfeszítő patront be kell akasztani mielött kiemeled mert eldurranhat. A zárat azthiszem csak nyitott ajtónál lehet kiszerelni. Ha a kárpit lennt van már belülről hozzáférsz és talán meglátod mi a hiba... Sok sikert.

Az ülést hiába veszi ki, nem lesz több csavar elérhető tőle. Az ajtó közepénél a fogantyú alatt lesz 2, meg a fogantyú tetején, a villanyablak-gombja alatt mégegy. A többi csavar, az az ajtó élen van alul, de ahhoz nem fér hozzá, hacsak nem fúrja át a küszöböt belülről. Ha a fölső csavarokat sikerül kiszedni, és a kárpitot lepattintani (jó idő van most ehhez, úgy fognak törni mint a ropi) akkor kis szerencsével el lehet húzni az ajtótól annyira, hogy a rudazatot el lehessen érni. Ha az ajtóba sikerül bejutni, akkor onnantól már szerintem nyert ügy :lol:

Azért nem szoktak nagy kulcscsomót tenni a gyújtáskulcshoz mert kitágulhat a kapcsoló egy idő után és lötyögni fog benne a kulcs.

Meg mert szexuálja a térdet ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.