hakapeszimaki Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 Pazar vétel....minden forintját megérte, sokszor úgy érzem, hogy jobban világít az Astrám, mint egyik-másik tesztautó...objektíven tekintve. Másrészt ha pont emiatt vettünk észre egyszer rókát, macskát, akármit, már többszörösen megérte az árát. Kíváncsi vagyok, meddig tartanak ki. Tegnap jött szembe vagy 5 ilyen nájtbréker meg nagyonvilágítós izzós egymás után...kajak alig láttam utánuk pár másodpercig. Lehet veszek én is nehogy lemaradjak az össznépi vakítós játékból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 Tegnap jött szembe vagy 5 ilyen nájtbréker meg nagyonvilágítós izzós egymás után...kajak alig láttam utánuk pár másodpercig. Lehet veszek én is nehogy lemaradjak az össznépi vakítós játékból. A snassz occsó tuskós izzók is tudnak vakítani, ha rosszul van beállítva a fényszóró... ;) Nekem már mondták ismerősök, hogy elég bikán világít a lámpám, de nem vakítja őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 A snassz occsó tuskós izzók is tudnak vakítani, ha rosszul van beállítva a fényszóró... ;) Nekem már mondták ismerősök, hogy elég bikán világít a lámpám, de nem vakítja őket. Tényleg nem éreztem szükségét bikább fényerőnek. Út jobb szélét látom,felezőt is. Állatkák szeme visszaveri a fényt,meg aki közlekedik az ki van világítva,ha nem az már az ő baja onnantól kezdve. Szintén tegnap találkoztam este terepruhás biciklissel, egy darab prizma nem volt sem rajta sem a biciklin. Lopakodóban nyomta a srác. :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 Tényleg nem éreztem szükségét bikább fényerőnek. Út jobb szélét látom,felezőt is. Állatkák szeme visszaveri a fényt,meg aki közlekedik az ki van világítva,ha nem az már az ő baja onnantól kezdve. Szintén tegnap találkoztam este terepruhás biciklissel, egy darab prizma nem volt sem rajta sem a biciklin. Lopakodóban nyomta a srác. ;) ;) Esős időben és nedves aszfalton jön elő az előnye szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 Esős időben és nedves aszfalton jön elő az előnye szerintem. sziasztok! bocs hogy beleszólok, de elvileg pont az eső az "ellensége" a fehérebb fénynek. persze az emelt fényerő ezt kompenzálja valamennyire.mert ugye visszaverődik a vízről. ezért pl.: ködben és esőben a már-már kadmiumsárga (pisisárga) izzó a franko. ezért van pl nagy hátrányban esőkor a xenon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 sziasztok! bocs hogy beleszólok, de elvileg pont az eső az "ellensége" a fehérebb fénynek. persze az emelt fényerő ezt kompenzálja valamennyire.mert ugye visszaverődik a vízről. ezért pl.: ködben és esőben a már-már kadmiumsárga (pisisárga) izzó a franko. ezért van pl nagy hátrányban esőkor a xenon. szerintem többet ér, ha messzebbre ellátod a felezővonalat, nameg a táblák és útszéljelző táblák fényvisszaverését. de nem tudom. szerintem nem ellensége a fehérebb fény a fekete aszfaltnak. legalábbis ezt tapasztaltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 sziasztok! bocs hogy beleszólok, de elvileg pont az eső az "ellensége" a fehérebb fénynek. persze az emelt fényerő ezt kompenzálja valamennyire.mert ugye visszaverődik a vízről. ezért pl.: ködben és esőben a már-már kadmiumsárga (pisisárga) izzó a franko. ezért van pl nagy hátrányban esőkor a xenon. Nem sokszor vezettem xenonos kocsit, de szerintem inkább az zavaró, hogy a távolban sem szóródik a fény, hanem a fénykéve hirtelen ér véget éles határvonallal. Legalábbis amit vezettem az olyan volt. Amúgy sokkal jobban látni vele nyilván. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 szerintem többet ér, ha messzebbre ellátod a felezővonalat, nameg a táblák és útszéljelző táblák fényvisszaverését. de nem tudom. szerintem nem ellensége a fehérebb fény a fekete aszfaltnak. legalábbis ezt tapasztaltam. én itt most konkrétan az esős időre gondoltam. szárazon persze jobbak a tulajdonságai. és esőben is csak a bevilágitott távolság csökken. nekem ez a tapasztalatom. xenon elött nájtbrékerem volt 8hónapig a pug-ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 sziasztok! bocs hogy beleszólok, de elvileg pont az eső az "ellensége" a fehérebb fénynek. persze az emelt fényerő ezt kompenzálja valamennyire.mert ugye visszaverődik a vízről. ezért pl.: ködben és esőben a már-már kadmiumsárga (pisisárga) izzó a franko. ezért van pl nagy hátrányban esőkor a xenon. Sajnos épp nem... Nekem előző kocsim gyári xenonos focus 2 volt, és ködben nem ért semmit a xenon.... Ott tényleg a sárgás izzók a jobbak. Volt nekem régen még vmi Osram (guglizam: all season), ami esőben ködben faxa volt, de normál időben nem volt vmi nagy szám. Ja és még annyit hogy a gyári xenon kb ugy aránylott az utólagos (HID) xenonhoz, mint a HID a normál izzóhoz ;). Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 Nem sokszor vezettem xenonos kocsit, de szerintem inkább az zavaró, hogy a távolban sem szóródik a fény, hanem a fénykéve hirtelen ér véget éles határvonallal. Legalábbis amit vezettem az olyan volt. Amúgy sokkal jobban látni vele nyilván. igen. pontosan. de csak először szokatlan a szemnek. könnyen megszokható. persze zavaro folyamatosan is pl.: a bicikliseket kevésbé világítja meg. mert ugye a kevés szórt fény is hamar megcsillan a prizmán/mellényen. (már ha van) na most a xenonnak pedig minimális szórt fénye van. ebben egyetértek ;) (de azért szeretem nagyon) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Nekem a tecskóban kapható ring izzó volt annó a GSiben, teljesen jó volt. Jól lehetett vele látni, mégsem vakított senkit. Én 1évig használtam, barátnőm meg már kb fél éve nyüstöli, annak sincs baja. Kár hogy nem emlékszem mennyibe került. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Nekem is mondták már, hogy franc az ilyen erős lámpásokba, mert vakítunk, mint állat. (miután elmondtam, hogy miért lát, amikor mellettem ül, és miért nem, amikor a sajátjában ;) ) aztán megkérdeztem, hogy amikor szembe jövök vakítottam -e már el... őőő... hát nem emlékszik, de biztos... :lol: Nem az izzó vakítja el a szembejövőt, hanem az, ah szarul van beállítva a lámpa. Lehet benne az utolsó Norauto-gazdaságos is, az is vakít ha rossz helyre világít. Ha egy lámpa normálisan van beállítva, akkor meg tökmindegy milyen izzó van benne, a helyére fog világítani. Ahogy a gyenge sárgás, úgy az erős fehér fény sem kanyarodik balra ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Meséltem egy ismerősömnek a szitut, és ő is mondott egy ~ötlet~et, miszerint ha vki olyat kérdez ami már benne van a GYIK-ban, akkor az kapjon egy X órás (napos) tiltást. Nálunk pl ez volt munkahelyen is, kaptunk előadást, dokumentációt bizonyos témakörben, és a csop.vez. körbeküldött egy levelet, miszerint ha vki olyat kérdez ami benne van tisztán a dokumentációkban, (amiket megkaptunk-hazavittünk-elolvastunk-aláírtunk) az k-ra le lesz b-va. ;) Oké hogy napi tíltás lenne de ugye a kérdésre majd kapok választ! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RickJames Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 termosztát csere done! örömkönny csúszott a kis szemembe mikor a hungárián hazafelé elértem a 92-t és kapcsolt ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 termosztát csere done! örömkönny csúszott a kis szemembe mikor a hungárián hazafelé elértem a 92-t és kapcsolt ;) De az ablakod még fogadjunk OFF. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RickJames Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 De az ablakod még fogadjunk OFF. ;) naná, az rád vár ;) amúgy ennek van értelme, mik a tapasztalatok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
toth2 Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 astra F 2001-es.. egyik napról a másikra erre a hangra lettem figylemes... önindító kapa?:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 naná, az rád vár ;) amúgy ennek van értelme, mik a tapasztalatok? Elvileg kiganézza a tőkét... AMúgy passz. Én az enyémet modnom szétszedtük magát a tökét is amennyire csak lehetett és kitakarítottuk azóta csöndbe vannak. Hogy ez a lkötty mit segítt.... pASZZ. Ha már nagyon rossz a tőkéd akkor sokat ez sem segít. Ha annyira nagyon csattog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 astra F 2001-es.. egyik napról a másikra erre a hangra lettem figylemes... önindító kapa?:S Ez pöcc-röff. Vagy csak én nem hallom? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
toth2 Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Nem hallod. Hallgasd meg... már maga az indítás is.. és indulás után kb 1mp ig ilyen hang... Olyan mint amikor ráinditanál a kocsira kb.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Nem hallod. Hallgasd meg... már maga az indítás is.. és indulás után kb 1mp ig ilyen hang... Olyan mint amikor ráinditanál a kocsira kb.. Önindító szétszed, kitakarít, bezsíroz, visszarak, örül! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Helga Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Nekem a tecskóban kapható ring izzó volt annó a GSiben, teljesen jó volt. Jól lehetett vele látni, mégsem vakított senkit. Én 1évig használtam, barátnőm meg már kb fél éve nyüstöli, annak sincs baja. Kár hogy nem emlékszem mennyibe került. ;) Fordba majdnem 2évig használtam,most az astrába is olyan van.sztem marha jól világit.olyan 3000 ft körül volt azt hiszem ;) jól bevilágítja előre az utat és oldalra is szépen világít :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 1 évet se. ;) Nekem sem bírta...ergo fél évet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Nem hallod. Hallgasd meg... már maga az indítás is.. és indulás után kb 1mp ig ilyen hang... Olyan mint amikor ráinditanál a kocsira kb.. Enyém is ilyen, főleg télen. Ezt kéne csinálnom az enyémmel: Önindító szétszed, kitakarít, bezsíroz, visszarak, örül! ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
toth2 Elküldve November10, 2011 Megoszt Elküldve November10, 2011 Hát megprob... de ezt egy "mezei" ember meg tudja csinálni..? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts