Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ebben az a szép, hogy a régi diesel Astránk, ami '92-es, szép kék matricát kapott. Ebben keressen valaki logikát ;)

96- tól. :lol:

Akkor most ez hogy is van? :lol:

Az enyém 95-ös fekete plakettal. ;)

Elküldve
Akkor most ez hogy is van? ;)

Az enyém 95-ös fekete plakettal. ;)

Ha 96 os lenne, kék járna neki. Persze ha nem szurnak el valamit egy ocsmányirodában. De az, hogy fekete, vagy piros, az tökmindegy.

Elküldve
Ilyet láttatok már? ;) kép 1, kép 2.

Kicsit elavult, vagy megégett, nem is tudom mi történhetett vele. ;)

Ma fotóztam (a faluban van egy bontásra ítélt astra)

Láttam. Az előző kocsimban volt ilyen. De az egy '86-os Kadettben volt.

Szerintem elöregedett. :-)

Elküldve

Lehet, hogy már volt ról szó valahol valamikor, de most én is felhozom. Kinek milyen ablaktörlő lapátja van, és mióta használja, hol vette és mennyibe került?

Saját tapasztalat eddig:

Mivel, nyáron vettem a gépet és nagykalap razs <- volt rajta a lapát vettem occsó tecsós 1000Ft/db azt a sárgadobozos elvileg full gumi hajlított lapátot, pont az árához méltó minőségű volt csikozott oda vissza, ugyhogy matzsabeleb <- a kukába és helyére most az aldi-s 4000Ft/pár (500mm/450mm) raktam fel. Állítólag vmi új fejlesztésű gumi. Érezhetően jobb a minősége, és az a gumi törlő része ezüstös színű ami nemtudom mit jelent. Kap egy telet, hogy bizonyítson.

Elküldve

Egy kis tanácsot szeretnénk kérni!

Egy srácnak cserélnénk motort a B Corsájában, szerintetek az 1.2 helyére bemegy egyszerűen a C18NZ? (minden megvan F astra a donor, (motor+motorvezérlő+váltó) minden benne van még.

A motortartó bakkok gondolom nem passzolnak, vagy jó lenne bele az astráé? ;)

Elküldve
Egy kis tanácsot szeretnénk kérni!

Egy srácnak cserélnénk motort a B Corsájában, szerintetek az 1.2 helyére bemegy egyszerűen a C18NZ? (minden megvan F astra a donor, (motor+motorvezérlő+váltó) minden benne van még.

A motortartó bakkok gondolom nem passzolnak, vagy jó lenne bele az astráé? ;)

Szerintem simán. A c18nz is kisblokk. Az 16sz simán felmegy az 12sz helyett. Csak a katalizátorig vezető kipufogócső sokkal vékonyabb,azt szerintem katalizátorral vagy anélkül rakjátok át. Én később a katalizátort kiszedtem,érezhetően jobb lett,tehát fojtotta az is.

Hűtő is maradt a régi,nem melegszik jobban,elég neki.

Elküldve

Sziasztok!

Szerintetek milyen plakettet fog kapni a 17dr motorkódú gépem? 93-as, 44kW-os, november végén jár le a műszaki. Találtam egy honlapot, ahol szinte minden f astra-t euro 2-nek ír, de a 17dr-t nem találom a listában.

http://www.hotcarparts.de/section/euro2-opel.html

Az új szabályozás szerint elvileg mindegy, mikori az autó, ha euro 2-es, akkor kék matrica jár, úgy tudom, (4-es kategória) csak szólni kell, vagy ilyesmi, mert rutinból osztogatják a fekete, piros matricákat. Van valakinek biztos infója erről, hogy tényleg euro 2-es-e? Mert ha az, nem hagyom, hogy ne kék legyen rajta, hiába nagykorú lesz idén... ;)

Elküldve
Szerintem simán. A c18nz is kisblokk. Az 16sz simán felmegy az 12sz helyett. Csak a katalizátorig vezető kipufogócső sokkal vékonyabb,azt szerintem katalizátorral vagy anélkül rakjátok át. Én később a katalizátort kiszedtem,érezhetően jobb lett,tehát fojtotta az is.

Köszi a tanácsokat, nagyon hasznosak! ;)

Elküldve
Sziasztok!

Szerintetek milyen plakettet fog kapni a 17dr motorkódú gépem? 93-as, 44kW-os, november végén jár le a műszaki. Találtam egy honlapot, ahol szinte minden f astra-t euro 2-nek ír, de a 17dr-t nem találom a listában.

http://www.hotcarparts.de/section/euro2-opel.html

Az új szabályozás szerint elvileg mindegy, mikori az autó, ha euro 2-es, akkor kék matrica jár, úgy tudom, (4-es kategória) csak szólni kell, vagy ilyesmi, mert rutinból osztogatják a fekete, piros matricákat. Van valakinek biztos infója erről, hogy tényleg euro 2-es-e? Mert ha az, nem hagyom, hogy ne kék legyen rajta, hiába nagykorú lesz idén... ;)

Sztem kéket.

Köszi a tanácsokat, nagyon hasznosak! ;)

A váltó is cserélődik a motorral együtt? Mert a Corsa F10 vagy F13-as váltóját sztem kinyírná egy C18NZ.

Elküldve
Sztem kéket.

A váltó is cserélődik a motorral együtt? Mert a Corsa F10 vagy F13-as váltóját sztem kinyírná egy C18NZ.

F13 van c16se alatt is gyárilag. Az 138nm. A 18nz meg 145nm. Kb ennyi nyomatékkal hajtom az f13-at,még bírja. ;)

F10-zel viszont már tényleg nem erőltetném.

Elküldve
Mert diesel.

Hmm....enyém 94 decemberi, és alapból kapta a kéket..... ;)

Sztem meg az már nagyblokk......de ezen nem veszünk össze ;)

Az előzőm az volt (c18nz) :lol:

Elküldve
Ez a dátum csak a benzinesekre vonatkozik tudtommal.

Tehát akkor magyarul ritka férfinemiszerv került az én számba. ;) Ha nem pangana ennyire a piac, eladnám.

Elküldve

Természetesen.

Hmm....enyém 94 decemberi, és alapból kapta a kéket..... ;)

Ezt nem értem...

Amikor megvettem zöld volt rajta. ÍME.

Milyen alapon minősítették vissza? ;)

Elküldve
Mennyit fogyasztott a c18nz?

Városban nem nagyon tudtam 10 alá vinni, pályán stabil 130-nál beérte 8 lityivel, országúton 7 körül.

Elküldve
Természetesen.

Ezt nem értem...

Amikor megvettem zöld volt rajta. ÍME.

Milyen alapon minősítették vissza? ;)

Nekem piros matricám van, mivel 1991-es kocsit automatán a "régi" kategóriába tesznek.. hiába a lambda szonda, az EGR, a katalizátor..

Olvastam róla, hogy ha a köv. műszakin szólok, akkor kaphatok kéket, de ehhez új forgalmit kell kérnem, ami 6000 Ft.

A szmogriadós dolgon kívül (ami engem nem érint) van bármilyen hátrányom a piros matricából? Mert engem különösebben nem zavar..

Más téma: 1991-es német GLS kivitelű a kocsim, nézegettem neten képeket és szinte mindegyik ilyennél ezüst színű csík van a lökhárítókon is. Nekem bontott natúr lökhárítóim vannak, vissza lehet varázsolni az ezüst színű csíkot valahogy? Mivel érdemes? ;)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.