pszilaj Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Alváz? Bölcső inkább. Mivel nagyobb az átmérője, a szilent belső átmérője is nagyobb. Vedd meg azt is, meg a végén a lengőkarba akadó végét is. Hátsóhoz is van egy menetes lemez... A kocsi alatt van és váz szerű, tehát nekem alváz! :D de igazad van... :icon4: Köszi a választ, akkor így próbálom. Bár a bekötőből és a szillentekből újakat akartam betenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Dáwid! Még mindig emlegetnek! :D :icon4: Jappán sose romlik el maszlagot azért nyomják ebben a cikkben is rendesen. Szerelőm legtöbbször F astrákat javít,bont,de ő sincs meggyőződve arról,hogy a japán autót csak tankolni kell. :icon4: Leginkább nívópálcát a kartergáztól kilövő mazda motorokról szokott mesélni. ;) Múltkor is láttam egy integrát térdig a motortérbe mászva bütykölni az út szélén. Meg írta egy srác másik fórumon,hogy 1.2-ért vett szerelemből egy integrát, 3év 25.000-ekm-rel beljebb viszont 2milkával szegényebben úgy döntött eladja,mert nem is látszott rajta a ráköltött pénz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Dáwid! Még mindig emlegetnek! :D ;) Tegyék ;) Majd beszélek a Bazsóval ha legközelebb, hogy küldök egy taslit ennek a gyereknek is :icon4: Nekem speciel tetszik a Carina ;) :icon4: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 heló! meg tudná valaki mondani, milyen átmérőjű az a benzincső, ami a motortérben fut már, és nem a vékonyabbik? Jöttem haza boltból, és hirtelen benzinszagot kezdtem érezni... általában szeretem ezt az illatot, de nem az utastérben. És kb mennyi kell belőle, hogy mindet kicseréljem? Egyedül azt nem szeretném, ami a vékonyabb fajtából van, az jól tartja magát, vagy már volt cserélve (nálam kék, másnál is?). Hogy csatlakoznak a vékony csövek a vastagakhoz? :D köszönöm előre is. Üdv Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Akkor az olcsó F megvétele után marad még egy-két fiatalabbra is...ja, vagy autóról van szó!? :D ;) ;) Ma Komárnoban mellettem állt egy 1,8-as piros F Caravan Blitzes matricával...ki volt az, tegye fel a kezét!? :icon4: Nem akartam neki integetni, mert elég hülyén jött volna ki igy hogy nem is ismerjük egymást... :icon4: Én voltam az a bátor aki melletted mert állni pénteken Komárnoban. Mi a facért nem dudáltál le az útról!!!!!Dumálhattunk volna......... Ezúton kérek mindenkit aki találkozna velem az utakon nyugodtan szorítson le egy kis baráti csevejre!!!!!!! http://pics.coldline.hu/pics/289269-20110724-gfWh4k.jpg Most mé mondod hogy vastag ez a küllő.....nem is.Mondjuk tény hogy csak 14-es ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 heló! meg tudná valaki mondani, milyen átmérőjű az a benzincső, ami a motortérben fut már, és nem a vékonyabbik? Jöttem haza boltból, és hirtelen benzinszagot kezdtem érezni... általában szeretem ezt az illatot, de nem az utastérben. És kb mennyi kell belőle, hogy mindet kicseréljem? Egyedül azt nem szeretném, ami a vékonyabb fajtából van, az jól tartja magát, vagy már volt cserélve (nálam kék, másnál is?). Hogy csatlakoznak a vékony csövek a vastagakhoz? :D köszönöm előre is. Üdv Gábor Ha jól rémlik 8 mili belső átmérőjű. Asszem 1700Ft/méterért vettem. Gyárilag valahogy rá van peremezve azt szerintem nem tudod otthon megcsinálni, de valaki simán csak rányomta a kékre és bilincsel ráfogatta. De benzinszagott szokott okozni a tankszellőztetési hiba is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Ha jól rémlik 8 mili belső átmérőjű. Asszem 1700Ft/méterért vettem. Gyárilag valahogy rá van peremezve azt szerintem nem tudod otthon megcsinálni, de valaki simán csak rányomta a kékre és bilincsel ráfogatta. De benzinszagott szokott okozni a tankszellőztetési hiba is.Szia Zotya! Nekem Caravánom van és a benzinbeöntőcső mellett megy fel mégegy vékonyabb a kerékjáratnál. Gondolom az is a szellőztetés része. Csak arra lennék kíváncsi, hogy az milyen hosszú lehet? Remélem nem a szénszűrőig van vezetve? Mert jó lenne kicserélni. És a szénszűrőt nem lehet kiiktatni, hogy már később se kavarjon be? Gondoltam olyasmire, amilyen a ablakmosó T elágazó, csak fémből. Szűrőként meg jó lenne egy párszáz forintos benzinszűrő. Jobbat nem tudok kitalálni, mert nem akarok 25ezerért szénszűrőt venni... És legalább normálisan tudnék tankolni, mert most elég nyögve-nyelősen meg bele a benzin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Szia Zotya! Nekem Caravánom van és a benzinbeöntőcső mellett megy fel mégegy vékonyabb a kerékjáratnál. Gondolom az is a szellőztetés része. Csak arra lennék kíváncsi, hogy az milyen hosszú lehet? Remélem nem a szénszűrőig van vezetve? Mert jó lenne kicserélni. És a szénszűrőt nem lehet kiiktatni, hogy már később se kavarjon be? Gondoltam olyasmire, amilyen a ablakmosó T elágazó, csak fémből. Szűrőként meg jó lenne egy párszáz forintos benzinszűrő. Jobbat nem tudok kitalálni, mert nem akarok 25ezerért szénszűrőt venni... És legalább normálisan tudnék tankolni, mert most elég nyögve-nyelősen meg bele a benzin. Ha arra a kábé 2 centi átmérőjű csőre gondolsz az is a tankhoz csatlakozik talán 40-centis lehet. Igazából a tankszellőztetéssel nekem még nem volt gondom (kopp-kopp) úgyhogy ahhoz nem tudok sokat hozzászólni. De akiknek beszívta a moci az összetöredezett széndarabkákat az aktívszenes tartályból mind olyan kis szűrőt tettek a vákumcsőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Ha arra a kábé 2 centi átmérőjű csőre gondolsz az is a tankhoz csatlakozik talán 40-centis lehet. Igazából a tankszellőztetéssel nekem még nem volt gondom (kopp-kopp) úgyhogy ahhoz nem tudok sokat hozzászólni. De akiknek beszívta a moci az összetöredezett széndarabkákat az aktívszenes tartályból mind olyan kis szűrőt tettek a vákumcsőre. Arra a vékony kis csőre gondoltam, ami a beöntőnyílás aljából megy lefelé a beöntőcső mellett közvetlen és a tank pereménél fut végig. Csak azt nem néztem még meg, hogy a tartályba megy-e vagy előre teljesen az aktív szénszűrőhöz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Arra a vékony kis csőre gondoltam, ami a beöntőnyílás aljából megy lefelé a beöntőcső mellett közvetlen és a tank pereménél fut végig. Csak azt nem néztem még meg, hogy a tartályba megy-e vagy előre teljesen az aktív szénszűrőhöz. Amelyik a peremnél fut az egy kunkor után megy előre a másik vékony meg a tartály tetején megy rá egy csonkra. De úgy emlékszem a kunkoris is "átmegy" egy kék csőbe a benzinszűrő környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Amelyik a peremnél fut az egy kunkor után megy előre a másik vékony meg a tartály tetején megy rá egy csonkra. De úgy emlékszem a kunkoris is "átmegy" egy kék csőbe a benzinszűrő környékén. Na majd megnézem, ha aknára tudok állni. Köszi szépen az infókat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Amelyik a peremnél fut az egy kunkor után megy előre a másik vékony meg a tartály tetején megy rá egy csonkra. De úgy emlékszem a kunkoris is "átmegy" egy kék csőbe a benzinszűrő környékén. Valami hasonló T-elosztóra gondoltam az aktív szenes tartály kiiktatására. És a középső csőre tenném az ócsó szűrőt, szén nélkül :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Ha jól rémlik 8 mili belső átmérőjű. Asszem 1700Ft/méterért vettem. Gyárilag valahogy rá van peremezve azt szerintem nem tudod otthon megcsinálni, de valaki simán csak rányomta a kékre és bilincsel ráfogatta. De benzinszagott szokott okozni a tankszellőztetési hiba is. :icon4: Azt hittem olcsóbb... na mindegy, és akkor úgy néz ki, megint nem tudom itthon megcsinálni. A tankszellőztetésem köszöni szépen jól van, és a benzinszag inkább elölről jön, ezt abból gondolom, hogy cseppekben hull alá a nyomó vagy visszatérő ág csatlakozásától :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Valami hasonló T-elosztóra gondoltam az aktív szenes tartály kiiktatására. És a középső csőre tenném az ócsó szűrőt, szén nélkül :icon4: Igazából azért aktív szenes, mert az aktív szín adszorbeálja pölö a benzingőzt, így nem érezni a szagot. Nem tuti, hogy ennek a kritériumnak meg fog felelni a sima szűrő. :icon4: Azt hittem olcsóbb... na mindegy, és akkor úgy néz ki, megint nem tudom itthon megcsinálni. A tankszellőztetésem köszöni szépen jól van, és a benzinszag inkább elölről jön, ezt abból gondolom, hogy cseppekben hull alá a nyomó vagy visszatérő ág csatlakozásától :D Az is lehet hogy csak ott volt ilyen drága ahol én vettem:klikk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Igazából azért aktív szenes, mert az aktív szín adszorbeálja pölö a benzingőzt, így nem érezni a szagot. Nem tuti, hogy ennek a kritériumnak meg fog felelni a sima szűrő. Ezt tudtam :icon4: Én még voltam katona, ahol a gázálarcba bele kellett tekerni a szénszűrőt és az óvot meg a könnygáz kellemes hatásaitól :D De nem kellemes abban menetelni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Én voltam az a bátor aki melletted mert állni pénteken Komárnoban. Mi a facért nem dudáltál le az útról!!!!!Dumálhattunk volna......... Ezúton kérek mindenkit aki találkozna velem az utakon nyugodtan szorítson le egy kis baráti csevejre!!!!!!! http://pics.coldline.hu/pics/289269-20110724-gfWh4k.jpg Most mé mondod hogy vastag ez a küllő.....nem is.Mondjuk tény hogy csak 14-es :icon4: Aha, megvagy! :icon4: Nem bátorság ez, csak a néhány év alatt még nem láttam ilyesmit errefelé. :D A kereket illetően meg nézőpont kérdése, hogy ki mit itél vastag küllőknek. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Az is lehet hogy csak ott volt ilyen drága ahol én vettem:klikk. Szerintem is valami ilyesmi ár a reális érte. Közben jobban megnéztem a problémát, az egyik csövet már kicserélték, így ott a vékonyra egy sima bilincs csatlakozik. A másik az, amin van egy ilyen fém lapos cucc, annak az injektorhíd felőli részét kell cserélni, tehát kb 15 centi. Mindkét végét bilincs fogja, csak felülről nem látom mit csinálok, aláfekve meg nem tudok megmozdulni az olajteknőtől, tehát még nem az igazi. Holnap megpróbálok aknát kölcsönkérni, és úgy kiszedni. A nyomást úgy tudom elengedni a rendszerből, hogy kiveszem a 2-es biztosítékot, és simán ráindítózok? Ha kiszedem ezt a csövet, úgy hagyhatom a kocsit, amíg elmegyek csőért, vagy valamivel le kéne dugóznom inkább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Szerintem is valami ilyesmi ár a reális érte. Közben jobban megnéztem a problémát, az egyik csövet már kicserélték, így ott a vékonyra egy sima bilincs csatlakozik. A másik az, amin van egy ilyen fém lapos cucc, annak az injektorhíd felőli részét kell cserélni, tehát kb 15 centi. Mindkét végét bilincs fogja, csak felülről nem látom mit csinálok, aláfekve meg nem tudok megmozdulni az olajteknőtől, tehát még nem az igazi. Holnap megpróbálok aknát kölcsönkérni, és úgy kiszedni. A nyomást úgy tudom elengedni a rendszerből, hogy kiveszem a 2-es biztosítékot, és simán ráindítózok? Ha kiszedem ezt a csövet, úgy hagyhatom a kocsit, amíg elmegyek csőért, vagy valamivel le kéne dugóznom inkább? Úgy is, vagy lehúzod a csatit a pumpáról és úgy indítózol. Ha pormentes helyen van a kocsi akkor nem kell ledugózni, ha tudod hogy senki nem megy be oda cigivel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Ha találok bontóban első 22-es stabrudat és hátsó pótstabrudat, akkor mennyi a reális ár, amit kiadjak rá? 5-6e összesen Sikerült megvenni szombaton. De mivel én nem vagyok jó "kofa" és nem tudok alkudozni, ezért 4000-ért hoztam el az első stabrudat. Hátsót nem tudtak adni. A bontós saját bevallása szerint életében egyszer látott, és azt is hidastól adták el. ;) A hétvégén lesz légkulcs és akna is egy időben és térben, tehát ki fogom cserélni! :D Tegnap le lett rozsdátlanítva és festve. :icon4: Ja és most már F_rd gáztelók tartják a mociháztetőt is! ;) De a 6-os faudik nem jók a zsanér csavarjába. Nem elég hosszúk. Ezért a zsanér felett fúrtunk nekik egy-egy lyukat és oda lett felcsavarozva! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Július25, 2011 Megoszt Elküldve Július25, 2011 Nekem volt 500-forintos sima sípom, de nem vettem észre hogy bármi hatása lenne. Amúgy sem értem a működését, egy egyszerű síp, ami emberi fülnek hallhatatlan elriasztaná a vadakat? Szerintem ha egy őz megriad és átt akar futni az úton, nincs az a síp ami megállítaná. A vadriasztó témát igaz már kibeszéltétek de még annyit hozzá, hogy aki újat vesz az ki tudja próbálni hogy a szájával belefúj és úgy fog sípolni mint a kisdobos síp. Semmi turpisság nincs benne meg hangfrekvencia. Egyik dobozon olvastam, hogy 60-80km/h-val kell haladni hogy egyáltalán megszólaljon. Csak hát ha nem totál szemből jön a levegő bele vagy görbén vagy fel le irányba van a riasztó felragasztva, szerintem abszolútt nem sípol. Enyémen is van, igaz egyik felén leesett 3-4hónapja de megtalátam mert beesett a lökös mögé és ha végre eljutok odáig akkor vissza is ragasztom, 1próbát megér, hátha épp akkor lesz hatásos. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július25, 2011 Megoszt Elküldve Július25, 2011 A vadriasztó témát igaz már kibeszéltétek de még annyit hozzá, hogy aki újat vesz az ki tudja próbálni hogy a szájával belefúj és úgy fog sípolni mint a kisdobos síp. Semmi turpisság nincs benne meg hangfrekvencia. Egyik dobozon olvastam, hogy 60-80km/h-val kell haladni hogy egyáltalán megszólaljon. Csak hát ha nem totál szemből jön a levegő bele vagy görbén vagy fel le irányba van a riasztó felragasztva, szerintem abszolútt nem sípol. Enyémen is van, igaz egyik felén leesett 3-4hónapja de megtalátam mert beesett a lökös mögé és ha végre eljutok odáig akkor vissza is ragasztom, 1próbát megér, hátha épp akkor lesz hatásos. :D Hát nemtom... Ha 60-80-al kell menni, ahhoz hogy egyáltalán megszólaljon, akkor nagyon rajtra késznek kell lennie csóró állatnak, hogy ahogy meghallja, egyből rájöjjön hogy ez most őt elriasztja, és az autó elől ELfusson :icon4: Szerintem simán pont annyi értelme van, mint a szpójleres ablaktörlő lapátnak, vagy a fémhatásústottmtankajtómatricának, hogy f.szul nézzen ki az autón ;) :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Július25, 2011 Megoszt Elküldve Július25, 2011 Van valakinek esetleg F astra 5 ajtós verziójának a hátsó külső ajtónyitója amibe nincsen zár? 96os corziba kéne. priviben egy árral ha valaki tud vagy van neki a polcon :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július25, 2011 Megoszt Elküldve Július25, 2011 Hát nemtom... Ha 60-80-al kell menni, ahhoz hogy egyáltalán megszólaljon, akkor nagyon rajtra késznek kell lennie csóró állatnak, hogy ahogy meghallja, egyből rájöjjön hogy ez most őt elriasztja, és az autó elől ELfusson :D Szerintem simán pont annyi értelme van, mint a szpójleres ablaktörlő lapátnak, vagy a fémhatásústottmtankajtómatricának, hogy f.szul nézzen ki az autón ;) :icon4: Mentem már el úgy őz mellett, hogy fent volt vadriasztó, nyugodtan legelte a füvet, nem kezdett eszeveszetten menekülni. :icon4: Meg gondoljátok, hogy ahol ragadozó állatok vannak, medve , farkas, stb, ott nem használnák nyakba akasztva ha tényleg hatásos, és elüldözi az állatokat. Képzeld jön a medve, ürge fújja a sípot, semmi, Maci Laci még mindíg jön, fújja-fújja, semmi hatás, megnézi a sípot, aztán rá van írva apró betűkkel: Csak 60-80Km/h felett hatásos. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július25, 2011 Megoszt Elküldve Július25, 2011 Van valakinek esetleg F astra 5 ajtós verziójának a hátsó külső ajtónyitója amibe nincsen zár? 96os corziba kéne. priviben egy árral ha valaki tud vagy van neki a polcon :icon4: Nekem van egy pár csak a rugó hiányzik róluk. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július25, 2011 Megoszt Elküldve Július25, 2011 Mentem már el úgy őz mellett, hogy fent volt vadriasztó, nyugodtan legelte a füvet, nem kezdett eszeveszetten menekülni. :D Meg gondoljátok, hogy ahol ragadozó állatok vannak, medve , farkas, stb, ott nem használnák nyakba akasztva ha tényleg hatásos, és elüldözi az állatokat. Képzeld jön a medve, ürge fújja a sípot, semmi, Maci Laci még mindíg jön, fújja-fújja, semmi hatás, megnézi a sípot, aztán rá van írva apró betűkkel: Csak 60-80Km/h felett hatásos. :icon4: Ha annyival fut majd a maci elől, akkor nem kell majd síp, mert a tüdeje simán helyettesíti a sípot! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts