J0hnny Elküldve Július3, 2011 Megoszt Elküldve Július3, 2011 A héten viszem műszakira, hadd lássanak egyszer valami szépet is. :D Láttad volna a vizsgán a pasas arcát, amikor dezső motorterét kinyitotta...dagadt ám a májam! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Július3, 2011 Megoszt Elküldve Július3, 2011 Láttad volna a vizsgán a pasas arcát, amikor dezső motorterét kinyitotta...dagadt ám a májam! :D Ja te is aberrált vagy ilyen mosogatás téren :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július3, 2011 Megoszt Elküldve Július3, 2011 Ja te is aberrált vagy ilyen mosogatás téren :D Miért? Egyszer lemostam rendessen, azóta évente egyszer kap egy kis brigit. Nem nagy kunszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Július3, 2011 Megoszt Elküldve Július3, 2011 Miért? Egyszer lemostam rendessen, azóta évente egyszer kap egy kis brigit. Nem nagy kunszt. Ja brigéció elég jól oldja a sok dzsuvát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya82 Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 A gondok: Nagyon megpakolva elég hajószerűen rugózik a hátulja. :D Hali! Szerintem ne izgulj, én 3-4 hete mentem plafonig pakolva 4 felnőttel és egy kis lurkóval, a vonóhorgot majdnem húztuk magunk után és lengett a hátulja. Ez vasárnap volt és előtte két nappal, pénteken kapott vadi új lengéscsillapítókat elől-hátul. Szóval szerintem ez ilyen, lehet ha még új rugókat is kapott volna akkor nem lengene, de az se biztos:) Üdv.: Sanya Link to comment Megosztás: More sharing options...
AttilaGLS Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Szisztok. Egy pár tanácsra lenne szükségem.Motort szeretnék cserélni "93 Astra 1.7D" El mentem az egyik szerelöhöz a kerületbe ő azt mondta,hogy macerás a gyujtás elektronika miatt....."Dizel"... A másik azt mondta 70-e ért kicseréli.... Ezért döntöttem magam csinálom Szerintetek melyik az egyszerübb? Motor váltó ki vagy inkább a kasznit emeljem le róla. Az elektromosság az nem probléma van müszer és tudás is. Nekem egyenlőre a motor kiemelés a szimpatikus de a féltengelyeket még nem tudom hogy szabaditsam ki. Hátha köztetek van már aki csinált ilyen és megosztja a tapasztalatait velem. Köszönettel :Attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Szisztok. Egy pár tanácsra lenne szükségem.Motort szeretnék cserélni "93 Astra 1.7D" El mentem az egyik szerelöhöz a kerületbe ő azt mondta,hogy macerás a gyujtás elektronika miatt....."Dizel"... A másik azt mondta 70-e ért kicseréli.... Ezért döntöttem magam csinálom Szerintetek melyik az egyszerübb? Motor váltó ki vagy inkább a kasznit emeljem le róla. Az elektromosság az nem probléma van müszer és tudás is. Nekem egyenlőre a motor kiemelés a szimpatikus de a féltengelyeket még nem tudom hogy szabaditsam ki. Hátha köztetek van már aki csinált ilyen és megosztja a tapasztalatait velem. Köszönettel :Attila Lefele ki....az a legegyszerűbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imania Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Van egy 1997-es évjáratú 1.4 Opel Astrám (X14XE, 66KW). Két éve - 2009-ben - a műszaki vizsgán a vizsgabiztosok mindent rendben találtak az autón, kivéve azt, hogy a forgalmi engedélyben hibásan volt feltüntetve a teljesítmény (szerintük 44KW) valamint a környezetvédelmi osztály. Nem értettem a dolgot, hogy ez most derül ki, 12 évvel később a jármű üzembe helyezését követően (Harmadik tulajdonosa vagyok a gépjárműnek). De gondoltam, csak tudják a dolgukat. Tévedtem. Ezzel sajnos az járt, hogy volt 2 utam az okmányirodába + az illeték. Mellékesen jelzem, hogy egy kis településen lakok, két nagy város között, ahol az egyikben dolgozom, a másikban van az az okmányiroda, ahová tartozok helyileg. Eltelt két év, újra volt műszaki vizsgálaton a gépjármű. Másik helyen vizsgázott, ahol szintén megállapították, hogy hibásan van feltüntetve - az előző helyen lévő vizsgabiztosok által megállapított - teljesítmény és környezetvédelmi osztály. Az lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni ebben az esetben? Nem szeretném újra kifizetni az illetéket, mert nem az én hibámból történt változás, elírás. Vétkes ebben az esetben az előző vizsgahely? Hová lehet fordulni? Foglalkoznak ezzel a Nemzeti Közlekedési Hivatalban? Köszönöm a válaszokat. Üdv, István Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Szisztok. Egy pár tanácsra lenne szükségem.Motort szeretnék cserélni "93 Astra 1.7D" El mentem az egyik szerelöhöz a kerületbe ő azt mondta,hogy macerás a gyujtás elektronika miatt....."Dizel"... A másik azt mondta 70-e ért kicseréli.... Ezért döntöttem magam csinálom Szerintetek melyik az egyszerübb? Motor váltó ki vagy inkább a kasznit emeljem le róla. Az elektromosság az nem probléma van müszer és tudás is. Nekem egyenlőre a motor kiemelés a szimpatikus de a féltengelyeket még nem tudom hogy szabaditsam ki. Hátha köztetek van már aki csinált ilyen és megosztja a tapasztalatait velem. Köszönettel :Attila Én amikor vettem ki a motort a donorból felfele vettem ki. Egyszerű emelőkaros megoldással. a motorra láncot tettem (a kiemelési helyekre) az autó orra elé pedig egy vashordót tettünk, arra keresztbe gerenda darabokat (a megfelelő magasság eléréséhez) és egy erős farúddal ketten kiemeltük a motort, és kitoltuk alóla az autót! Nem egy nagy variáció. A váltót tartó csavarokat (ami a karoszériához köti) kiszedtük, és egyszerűen kiemeltük a váltót. Kicsúszott belőle a 2 féltengely. azokat majd később szedtem ki az autóból. Otthon is simán megoldható. Ha tudsz szerezni kölcsönbe motorkiemelőt, az mégjobb, de hárman simán kiszeditek a motort az autóból! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Az lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni ebben az esetben? Nem szeretném újra kifizetni az illetéket, mert nem az én hibámból történt változás, elírás. Vétkes ebben az esetben az előző vizsgahely? Hová lehet fordulni? Foglalkoznak ezzel a Nemzeti Közlekedési Hivatalban? Köszönöm a válaszokat. Jelentsd fel őket félrevezetésért! :icon4: Valami papírt adtak róla a 2évvel ezelőtti kavarodásnál a vizsgabiztos részéről? Mert akkor nyert ügyed van! ;) Meg persze ugyanez a tortúra megint! :D Amit és simán visszaperelnék tőlük! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imania Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Jelentsd fel őket félrevezetésért! :icon4: Valami papírt adtak róla a 2évvel ezelőtti kavarodásnál a vizsgabiztos részéről? Mert akkor nyert ügyed van! ;) Meg persze ugyanez a tortúra megint! :D Amit és simán visszaperelnék tőlük! :icon4: Szia! Persze, kaptam egy Jármű műszaki adatlapot, mint most is. Csak akkor nem készítettem másolatot, mint most. De a módosítás a rendszerben benne van, mert ez alapján számolják ki a súlyadónak nevezett sarcot, ugye? Találtam egy ilyet a http://szerenyikft.hu/muszaki-vizsgaztatas oldalon: Műszaki vizsgáztatás Az „időszakos vizsgálat”: a forgalomba helyezett jármű műszaki közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi megfelelőségének ellenőrzése. Az egyablakos ügyintézés megvalósításának első jelentős lépéseként a környezetvédelmi felülvizsgálat a műszaki vizsgálat részét képezi, így az állampolgárok számára választásuk szerint biztosított a lehetőség, hogy a környezetvédelmi és műszaki követelmények megfelelőségének ellenőrzése egy helyszínen egy eljárásban, ebből következően lényegesen rövidebb idő alatt valósuljon meg. A 77/2009. (XII. 15.) KHEM–IRM–KvVM együttes rendelete a közúti járművek környezetvédelmi felülvizsgálatának szabályairól 3§ szerint: „A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott vizsgálatot megelőzően elvégzett környezetvédelmi felülvizsgálat eredményét a környezetvédelmi vizsgáló állomás által elektronikus úton rögzített tanúsítást, a „Műszaki adatlap” környezetvédelmi adatsoraival és minősítésével megegyező tartalmú, a 4. mellékletben meghatározott „Környezetvédelmi adatlap” tartalmazza. A 30 napon belül kiállított megfelelt minősítést tartalmazó Környezetvédelmi adatlapot a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott feltételek szerint a vizsgáló állomás – a jármű környezetvédelmi megfelelőségének tanúsításaként – a vizsgálata során elfogadja.” Ennek megfelelően a környezetvédelmi felülvizsgálatról hozott érvényes „Környezetvédelmi adatlap” alapján kezdhető meg a műszaki megvizsgálás vagy a műszaki megvizsgálás előtt végzendő el a környezetvédelmi felülvizsgálat. Ha a jármű a műszaki vizsgálat követelményeinek megfelel, a közlekedési hatóság – az általa kiadott Műszaki Adatlap alapján – a forgalmi engedély időbeli hatályát a helyszínen meghosszabbítja, az érvényesítő címkét és a plakettet a rendszámra felragasztja, a sorszámot a forgalmi engedélyben rögzíti. A közlekedési hatóságnál a jármű forgalmi engedélyében – a műszaki vizsga végén – az érvényességi idő, a következő műszaki vizsga idejének rögzítésével érvényesítésre kerül. Amennyiben a forgalmi engedélybe bejegyzés nem tehető, vagy a műszaki vizsga során olyan megállapításokra kerül sor, mely alapján az okmány arra nem alkalmas, úgy a hatósági bizonyítvánnyal (műszaki adatlappal) továbbra is el kell menni az okmányirodához, ahol a forgalmi engedély cseréje, vagy érvényesítése megtörténik. A fentiek alapján 2010. január 1.-től a jármű műszaki és környezetvédelmi megfelelőségét kizárólag a forgalmi engedély bizonyítja, amelyhez az érvényesítő címke és a plakett tartozik. A környezetvédelmi igazoló lap (zöldkártya) 2010. január 1-jei hatállyal megszűnik. A gépjárművek környezetvédelmi ellenőrzését az időszakos vizsgálat határidejéhez igazodva kell elvégezni. Amennyiben a vizsgálat során a jármű nem felel meg a jogszabályokban meghatározott követelményeknek, úgy 2010. január 1-jétől kezdődően, a hatósági ellenőrzést követően, a jármű forgalmi engedélyének érvényességi ideje megszüntetésre, míg a környezetvédelmi plakett és az érvényesítő címke a jármű rendszámáról eltávolításra kerül. A "Jogorvoslatról": Amikor a Vizsgabiztos a „Kiadva” státuszban van az üggyel, ott van egy olyan rész, hogy akár az ügyfél hibájából, akár az NKH hibájából keletkezett (pl. elírás, adatmódosítás)-kor, akkor, annak az állomásnak, ahol a vizsgálatot végezték, van lehetősége a jogorvoslat teljesítésére. Az állomás hibájából történő esetben, a helyesbítés díjtalanul történik. Az az Állomás módosít, akinél a jármű vizsgázott. Ha az Ügyfél hibájából történt bármi, akkor Jogorvoslatra csak akkor van lehetőség, ha az ügyfél az új eljárás díját befizeti. Tudtok erről valamit? Köszi. Üdv, István Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Persze, kaptam egy Jármű műszaki adatlapot, mint most is. Csak akkor nem készítettem másolatot, mint most. De a módosítás a rendszerben benne van, mert ez alapján számolják ki a súlyadónak nevezett sarcot, ugye? Találtam egy ilyet a http://szerenyikft.hu/muszaki-vizsgaztatas oldalon: Egyértelmű a válasz! "1. Az állomás hibájából történő esetben, a helyesbítés díjtalanul történik. Az az Állomás módosít, akinél a jármű vizsgázott." Keresd fel a vizsgabázist, ahol félrevezettek, ők el kell intézzék ingyen! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Sziasztok! Valaki használ ilyen izzót? Tényleg ennyire jó lenne, vagy ez csak a szokásos marketing szöveg? Megéri az árát? http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halog...W_P43t_50440SXU Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Sziasztok! Valaki használ ilyen izzót? Tényleg ennyire jó lenne, vagy ez csak a szokásos marketing szöveg? Megéri az árát? http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halog...W_P43t_50440SXU 1,5 éve használok egy szettet. Zsírság. Sokkal jobb a hagyományosnál, megéri az árát. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 1,5 éve használok egy szettet. Zsírság. Sokkal jobb a hagyományosnál, megéri az árát. :D És boltba vetted vagy rendelted a neten? Link to comment Megosztás: More sharing options...
feri05 Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 1,5 éve használok egy szettet. Zsírság. Sokkal jobb a hagyományosnál, megéri az árát. :D Körülbelül én is 1,5 éve használom, de nekem akkor egy bal lámpacsere is volt a foncsor miatt. Így nem tudok véleményt alkotni csak a Tungsramra, de nekem bevált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Sziasztok! Valaki használ ilyen izzót? Tényleg ennyire jó lenne, vagy ez csak a szokásos marketing szöveg? Megéri az árát? http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halog...W_P43t_50440SXU én 1 éve használom, szerintem király Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 De ennek nem az a kékes fénye van ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 De ennek nem az a kékes fénye van ugye? Második éve van nekem is. Én is ugyanakkor cseréltem a fényszórókat is, de kiváncsigból kipróbáltam az addig használt "hagyományos" izzóval is az új lámpákat. Ég és Föld a kettő közötti különbség a megalight+90%-os javára. Persze, lehetséges, hogy a régi izzók voltak túlságosan vacakok! :icon4: Nem mondanám, hogy kékes fénye volna, inkább "fehér". :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Egyszer régebben mintha már lett volna erről szó itt a fórumon. És mintha valaki csinált is volna róla esti képeket a régi és az új izzóval. És ég és föld különbség volt a képeken, ahogy világított az újabb izzó. Sokkal erősebb és sokkal fehérebb volt a fénye az újnak. Próbáltam vissza keresni csak nem találtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Sziasztok! Valaki használ ilyen izzót? Tényleg ennyire jó lenne, vagy ez csak a szokásos marketing szöveg? Megéri az árát? http://bolthely.hu/tungsram/id/00879_Halog...W_P43t_50440SXU Gyakorlatilag csak majdnem mindenki :D De ennek nem az a kékes fénye van ugye? Nem. Fehér. (nem sárga-fehér, hanem fehér-fehér) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Gyakorlatilag csak majdnem mindenki :D Nem. Fehér. (nem sárga-fehér, hanem fehér-fehér) Tehát kék? :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Tehát kék? :icon4: Tehát állj fel oda, majd a Dávid megtol :icon4: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Gyakorlatilag csak majdnem mindenki :D Nem. Fehér. (nem sárga-fehér, hanem fehér-fehér) Na akkor ugy látom, hogy befektetek rá egy kis pénzt. Gondolom, hogy Tungsram márkaboltba csak lesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július4, 2011 Megoszt Elküldve Július4, 2011 Na akkor ugy látom, hogy befektetek rá egy kis pénzt. Gondolom, hogy Tungsram márkaboltba csak lesz Mostmár valószínű jah. Év elején kicsit hiány volt belőle. Annyira, hogy én Tatabányáról vettem, Gáboron keresztül (és már onnan is az utolsó 3 párt hozta el nekem :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts