Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Pedig van egy itt nálunk is, de az egyben van. Más: megyek Zircre két hét múlva a buliba, ha ráérsz, összefuthatunk, aztán kérdeznék még szakmai dolgokat is.

Eddig úgy néz ki hogy igen! Bár egy falunapra is hivatalos vagyok a sógoromhoz, de valahogy csak összehozzuk! :D

Megosztás:

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt a fórumon, ne haragudjatok, hogy rögtön egy kérdéssel jövök.

...

Én meg voltam győződve, hogy a kocsiban euro 2-es a motor.

Műszakinál a környezetvédelmi besorolása piros matricás lett.

Azt tanácsolták, hogy az Opel Márkakereskedéstől kérjek egy típusbizonyítványt amiből meghatározható a rendes besorolás.

Ők bekérték az alvázszámot, ami alapján közölték, hogy Euro1-es.

Mellékesen megjegyzem, hogy le a kalappal előttük.

Én anno a neten valahol megtaláltam, hogy a motorkód alapján euro2-es.

Esetleg tudna e valaki segíteni vagy meddőn kapálódzok, így jártam, kössem fel magam, hogy esetleg szmogriadó miatt nem tudok bemenni Pestre. :D

A vizsgáztató szerint a mért adatok nagyon jók.

Megosztás:

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt a fórumon, ne haragudjatok, hogy rögtön egy kérdéssel jövök.

...

Azt tanácsolták, hogy az Opel Márkakereskedéstől kérjek egy típusbizonyítványt amiből meghatározható a rendes besorolás.

Esetleg tudna e valaki segíteni vagy meddőn kapálódzok, így jártam, kössem fel magam, hogy esetleg szmogriadó miatt nem tudok bemenni Pestre. :D

A C-s motorszámű valóban nem Euro2-es, az X-es kezdetű az. (amúgy kb semmi különbség).

Nem tudom hogy lehet megoldani, nekem X14NZ van, viszont a forgalmiban szarul volt benne a kategória. Ezért vizsgakor a műhely kiadott egy igazolást, amivel elmentem az okmányirodába, és ott szépen kicserélték a forgalmit, euro2-es kat-ra, és adtak jó matricát is a rendszámra.

Szerintem érdeklődj az okmányirodában, tudsz-e valamit tenni.

Megosztás:

A C-s motorszámű valóban nem Euro2-es, az X-es kezdetű az. (amúgy kb semmi különbség).

Nem tudom hogy lehet megoldani, nekem X14NZ van, viszont a forgalmiban szarul volt benne a kategória. Ezért vizsgakor a műhely kiadott egy igazolást, amivel elmentem az okmányirodába, és ott szépen kicserélték a forgalmit, euro2-es kat-ra, és adtak jó matricát is a rendszámra.

Szerintem érdeklődj az okmányirodában, tudsz-e valamit tenni.

Itt megtaláltam: http://www.opel-magazin.hu/magazin/hasznos...ertelmezes.html

Ha tényleg euro1-es a motor akkor nem nagyon tudok mit kitalálni :D :D

Köszönöm a válaszod.

Megosztás:

Sziasztok!

Szerintem felesleges volt az alvázszámtól elkezdve minden adatot beírni ide. :D Rendszám, lakcím, bankszámlaszám, pinkód?? :D :P Na mind1 te tudod...

A lényeg az amit már írtak, hogy a C-s motor az bezony Euro1, ha jól tudom 2-es környezetvédelmi kategória a forgalmiban, piros plakett. Az X-es pl. X18XE az Euro2-es, 4-es kategória kék plakett.

Sokszor előfordul, hogy euro2-es mocikat is alapból 2-esbe soroltak régen, de ezt gyorsan kijavítják az ocsmányirodában, ha kérik. (Bár ez rajtad nem segít)

Jobb lesz ha elfogadod: piros plakettes a gép

Mondjuk érdekes, hogy 2003-ban miért raktak C-s motort bele....

Megosztás:

Sziasztok!

...

Nem haragszunk, nem vagyunk olyan haragtartók..... Amúgy ne hallgass rájuk, át akarnak baccni :P :D :D Légy üdvözölve minálunk! :lol:

Megosztás:

Akkor kezdhetek gyűjteni egy másik járgányra, ha melózni akarok.....

Még egyszer köszönöm a segítséget.

Miért is? :D A c18xe jó motor, legalábbis teljesítménye OK, bár a megbízhatóságáról megoszlanak a vélemények. Sajna csak euro1. ÉS? :D

Szmogriadó? Ugyan már! Hányszor van olyan egy évben??

Megosztás:

Miért is? :D A c18xe jó motor, legalábbis teljesítménye OK, bár a megbízhatóságáról megoszlanak a vélemények. Sajna csak euro1. ÉS? :D

Sajnos Pest mellett élek, és a munkámból kifolyólag elég sokat kell mennem a városba.

Jó kis autó ez, nem hagyott még cserben. Húz mint a kisdisznó :D

Megosztás:

Hogy tudom töröltetni a fórumról a beírt adatokat a kocsiról? Jó hülye voltam.

Megosztás:

Szerintem felesleges volt az alvázszámtól elkezdve minden adatot beírni ide. :D Rendszám, lakcím, bankszámlaszám, pinkód?? :D :D Na mind1 te tudod...

A lényeg az amit már írtak, hogy a C-s motor az bezony Euro1, ha jól tudom 2-es környezetvédelmi kategória a forgalmiban, piros plakett. Az X-es pl. X18XE az Euro2-es, 4-es kategória kék plakett.

Sokszor előfordul, hogy euro2-es mocikat is alapból 2-esbe soroltak régen, de ezt gyorsan kijavítják az ocsmányirodában, ha kérik. (Bár ez rajtad nem segít)

Jobb lesz ha elfogadod: piros plakettes a gép

Mondjuk érdekes, hogy 2003-ban miért raktak C-s motort bele....

Nem akkor rakták bele, hanem 1994-ben... :lol:

2003ban hozták be Mo-ra... :P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.