Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Én is az újra tippelnék inkább, az a biztos (ha hosszabb távra tervez vele) :)

Hogy lehet kipróbálni a hűtőt? (nem autóban)

az 1.6-osból még megvan a hűtő, ki kéne próbáljam, kéne egy haveromnak (de nem akarom úgy odaadni, hogy nem próbáljuk ki előtte!). Az autóban nem volt semmi baja, a víz sem fogyott egyáltalán. :D

Ötletek?

Köszi előre is! B)

mennyi nyomást bír ki egy hűtő? ( tippem: rákötném a vízhálózatra - csapra - az 3 - 3,5 bar-t tud nálunk. (vagy ez hülye ötlet? :D )

A víz is jó, de én felnyomatnám levegővel , és betenném egy kád vízbe. Az a baj, hogy nem csak a nyomást kell bírnia, hanem a hőingadozást is.

Megosztás:

A víz is jó, de én felnyomatnám levegővel , és betenném egy kád vízbe. Az a baj, hogy nem csak a nyomást kell bírnia, hanem a hőingadozást is.

Erre a levegős megoldásra nincs lehetőségem sajna!

Ha eszetlen hajtás után sem fogyott a víz belőle (tiltásokkal), fél napi járogatással... Tudom hogy jó, csak meg akarnék bizonyosodni valahogy róla. :D

Megosztás:

...

mennyi nyomást bír ki egy hűtő? ( tippem: rákötném a vízhálózatra - csapra - az 3 - 3,5 bar-t tud nálunk. (vagy ez hülye ötlet? :D )

A hűtősapkában lévő szelep 1-1,5 bar között már nyitni szokott a hűtőrendszer védelmében. Ettől nyílván többet bír ki a radiátor, de 3,5 bar nyomástól szerintem már szétmegy, de legalább is nem kockáztatnám.

Én is inkább a levegős-vízbemártós próbát mondanám, akárcsak Zotya.

Megosztás:

A hűtősapkában lévő szelep 1-1,5 bar között már nyitni szokott a hűtőrendszer védelmében. Ettől nyílván többet bír ki a radiátor, de 3,5 bar nyomástól szerintem már szétmegy, de legalább is nem kockáztatnám.

Én is inkább a levegős-vízbemártós próbát mondanám, akárcsak Zotya.

Házilag azt hogy tudnám megoldani?

Nincs kompresszorom.. :D

Megosztás:

Házilag azt hogy tudnám megoldani?

Nincs kompresszorom.. :D

Lábpumpa? Szerintem legegyszerűbb egy szelepet beragasztani egy műanyag dugóba-kupakba, amit bele tudsz szorítani csőbilincsel egy vízcsőbe, azt meg rá a hűtőre. Lezárod a másik két felét is, a jeladót betekered, és felpumpálod.

Megosztás:

Hát ezt meg kell veletek osztani...

Ilyen pihent agyú embert hogy hord a hátán a föld???? B) :D

LINK

Jól készen van akárkinek is kipattant az agyából, de legalább egy jót röhögtem :D :) ....elvégre ez a célja!! De én azt mondom, kell ilyen hirdetés is a komoly, rohanó, stresszes világunkba! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.