Dáwid Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 92-es F Astrán a jobb oldali lámpám az eget világította. Füle is törött volt, ezért vettem egy utángyártott lámpát (DEPO márkájút). Beleraktam a motort, beraktam, de még mindg fentebb világít, mint a bal oldali. A motort teljesen letekertem már, de ez nem volt elég. Hogyan tudnám még állítani lentebb? 1. lehetőség: visszatekered a homlokfalat a helyére. 2. lehetőség: nem csak följebb, hanem oldalara is el van csámpulva, és esetleg annak az állításával tudsz javítani rajta. Amúgy inkább egy törött fülű gyárira szavaznék, mint egy új Depora :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 hali! volna 1-2 kérdésem. szeretnék vezérlést cserélni a szekeremen, de nem tudom milyen szíjat és feszítőt érdemes venni, van ez az oldal(http://opelalkatreszek.cegvalaszto.hu/alkatreszek/alkatresz/szijhajtas/kategoria/vezermuszij/marka/astra+f/tipus/1798/) namármost én szívem szerint bosch-t vagy contitechet vennék valamiért de nem tudom melyiket érdemes, vagy esetleg más márka? árban 100-200 az eltérés ami nem igazán jelentős kilóméterre levetítve. feszítőnél már más a helyzet, 5700tól tart 18000ig, ami már nem teljes mértékben mindegy, főleg ha a 18000-es semmivel sem bír többet/semmivel sem jobb mint a többi. vagy van készletben 13ér contitech úgy láttam hogy mindegyikenk azonos a hossza, fogszáma, meg a szélessége, tehát gondolom mindegyik jó a c14nz-m hez előre is kösz a segítséget:D Üdv. A GyIK topikban találsz hozzá leírást, de csak akkor csináld Te, ha biztos vagy magadban. Ha nincsenek megfelelő körülmények hozzá, akkor inkább bízd rutinos szerelőre. (Sőt fényképes munkamenetet találsz a www.astra.auto.pl oldalon is.) A szíj márkáját illetően mindenki azt ajánlja úgy is (a nagyobb márkák közül), amelyik jelenleg épp az autójában van. Az enyémben pl. Bosch van. A szíjjal együtt ne csak a feszítőt cseréld, hanem a vízpumpát is. (Sőt, talán érdemes a termosztátot is kicserélni, mivel nem nagy pénz és ilyenkor egyszerűen hozzáférhető.) Ha használod a fórum keresőjét, akkor a Motor, az Általános műszaki problémák és a Fűtés topikokban keress rá egy pár márkanévre és ontani fogja a véleményeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 1. lehetőség: visszatekered a homlokfalat a helyére. 2. lehetőség: nem csak följebb, hanem oldalara is el van csámpulva, és esetleg annak az állításával tudsz javítani rajta. Amúgy inkább egy törött fülű gyárira szavaznék, mint egy új Depora :D a jobbnak meg amúgyis feljebb kell világítania :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sipi- Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 1. lehetőség: visszatekered a homlokfalat a helyére. 2. lehetőség: nem csak följebb, hanem oldalara is el van csámpulva, és esetleg annak az állításával tudsz javítani rajta. Amúgy inkább egy törött fülű gyárira szavaznék, mint egy új Depora :D Az első ötlet vált be: hajlítgattam a felső csavaroknál kicsit rajta és így egész jó lett. Meg az is sokat számított, hogy nem napsütésnél parkolóban, hanem este, mélygarázsban állítottam :D Az előző sem gyári lámpa volt szerintem. A jobb oldali Valeo (volt), a bal oldali meg a C betűs (nem jut eszembe a neve). Igazából csak városban használom a kocsit, tehát kb. csak amiatt kell a lámpa, mert kötelező. Meg azon az évi 2 napon, amikor az "esik az eső, sötét van és éppen autózok" hármas fennáll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 Ha hozzácsapom a klub-kártyát akkor már több mint 500, az meg már tankolásonként egy doboz cigi. :D :D Már akinek... Inkább 2-3 doboz sör ugye... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sipi- Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 a jobbnak meg amúgyis feljebb kell világítania :D Ez jó hír, mert kicsit feljebb világít, mint a bal oldali, de nem sokkal. Korábban egyirányú utcában probléma nélkül felvilágítottam a jobb oldalon a járdán sétáló emberek feje fölé :D Most teszteltem ugyanott és már nem ilyen. Dáwid: köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 Az első ötlet vált be: hajlítgattam a felső csavaroknál kicsit rajta és így egész jó lett. Meg az is sokat számított, hogy nem napsütésnél parkolóban, hanem este, mélygarázsban állítottam :) Az előző sem gyári lámpa volt szerintem. A jobb oldali Valeo (volt), a bal oldali meg a C betűs (nem jut eszembe a neve). Igazából csak városban használom a kocsit, tehát kb. csak amiatt kell a lámpa, mert kötelező. Meg azon az évi 2 napon, amikor az "esik az eső, sötét van és éppen autózok" hármas fennáll. Ha Carello ami nem jut eszedbe, akkor én most csöndbe lelépek sírdogálni :D Eltörtem a buráját az enyémnek, felújítás közben, és hónapokig vadásztam törött füles carellot, vagy valeot. Aztán eladtam a balost, és most két új Depoval vakoskodok. :D Már akinek... Inkább 2-3 doboz sör ugye... :D Ha kocsival vagyok valahol, akkor bagózni lehet, inni meg nem B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 Ha kocsival vagyok valahol, akkor bagózni lehet, inni meg nem :D Akkor szeretettel várunk Vadkerten, ott ihatsz is... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Május10, 2011 Megoszt Elküldve Május10, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1456320343.html Ez micsoda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1456320343.html Ez micsoda? elsőre rönó műszeregységet mondanék a logó lapján :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1456320343.html Ez micsoda? Tuti nem veki :) :D Lehet olyat is hírdet, és nem írta át a szöveget! Apropó ilyen nem kell valakinek? ocóért? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Szerintem sem érdemes 1.4-et venni, főleg sok éveset. Tutti, hogy hajtották, nem is azért, mert állat vezette, hanem, mert egy elszámolt előzésnél nem a fordulatszám mérőt nézi, hanem, hogy beférjen. Én két hónapja vettem az Astra-mat. 1.6 alatt nem is néztem, sőt inkább 1.8. Nem a sok lóerő számított, hanem, hogy lehetőleg ne széthajtott legyen és beférjen a család. Abban reménykedtem, hogy egy nagy motorost azé' annyira nem hajtanak szét, mert minek. Nekem Caravan van 136 lóval, megy taposás nélkül is :) Szóval szerintem se nézz 1.4-et. Lehet kicsit kevesebbet eszik, de jó eséllyel eltaposták már. Nekem az átlag fogyi 8,5 max 9. Ebben van város, lakott területen kívül főút és autópálya is. Autópályán amúgy négyen, full csomival 130-cal 7,2 volt a fogyi. Ez természetesen csak az én véleményem... Sok sikert a vásárláshoz. A siker nem jött össze! :D Elég bonyolult és hosszú a történet,de sürgősen kellett még egy autó,így nem Opel lett belőle! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 A siker nem jött össze! :) Elég bonyolult és hosszú a történet,de sürgősen kellett még egy autó,így nem Opel lett belőle! :D :D B) :D :D Milyen lett? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 :D :) B) :D Milyen lett? :D Ford Orion! :D de még nem mondtam le az Astráról!Ha minden jól megy és nyár végéig ez kihúzza,akkor megy a vasba és jön egy Astra helyette! Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 ma 4. hónap, 10.4 kiló http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-...44_433500_n.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Skacok! Lenne valakinek kölcsönbe gps-e? Június elejétől kellene 10 napra. Vagy akár vennék is használtat. Eu térképpel, kamionba kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 ma 4. hónap, 10.4 kiló http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-...44_433500_n.jpg Jól kinéz, De azért kár hogy olyan gyorsan nő, kicsinek is jó volt :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Jól kinéz, De azért kár hogy olyan gyorsan nő, kicsinek is jó volt :D :D Azé' faragott belőle :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Azé' faragott belőle :D H.lye :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Azé' faragott belőle :D ez az ő gsi optikája :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sipi- Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Ha Carello ami nem jut eszedbe, akkor én most csöndbe lelépek sírdogálni :D Eltörtem a buráját az enyémnek, felújítás közben, és hónapokig vadásztam törött füles carellot, vagy valeot. Aztán eladtam a balost, és most két új Depoval vakoskodok. :D Carello a balos, igen. Az is fültörött, de azért még megáll. A jobbosnak az alsó füle tört le, pont amivel lefelé tudtam volna "húzni" a lámpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Azért kár érte... :D Szép állapotban volt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Azért kár érte... :) Szép állapotban volt! :D Biztos valaki rosszul lett a dísztárcsáitól, és nem tudott megállni... Annyira nem para, lehet ebből még autót is csinálni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Biztos valaki rosszul lett a dísztárcsáitól, és nem tudott megállni... Annyira nem para, lehet ebből még autót is csinálni :D Csak nem érdemes :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Csak nem érdemes B) Ki nem sz.rja le? Enyémből se volt érdemes elkezdeni, aztán mégis benne van egy G astra ára :D (bármennyire is nem látszik... :D Nem, nem az ülés alatt van, kéretik nem feltörni érte :) :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts