Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Szerintetek ideje lenne már lecserélni a télit nyárigumira? Bár még sajna mindig nincs mire, csak hogy mennyire kapkodjak. Mert reggel 7re megyek dolgozni akkor 3-6'C van délután hazafele meg 18-20'C.

Persze azt az ötletet inkább ne hogy mindig vigyek magammal két garnitúrát és délután meg lecserélem! <_<

Én már lecseréltem, mert volt mire :angry: Olyan hideg már ússe lesz. Szerintem lecserélheted. Legfeljebb óvatosabban közlekedsz :P

Megosztás:

Kérdés azokhoz, akik értenek hozzá!

Adott egy toroid trafó. 2×24V kimenettel. Amire szükségem van: 24V egyen, és 48V egyenfeszültség. A 48V negatívját földelnem kell.

Elgondolásom szerint a 2 kimenetet sorba kötöm, kap egy diódahidat, és földelem a negatív pontot. Az egyik kimenetet simán egyenirányítom (ez lenne a 24V=). A lényeg az lenne, hogy a 24V-os részen nem jelenhet meg a föld a negatív kapcson!

A toroid trafó ugyanúgy működik, mint a hagyományos? Ott 1 tekercs van a sekunder oldalon, ami csapolva van a különböző feszültségszinteknél. A toroidnál viszont dupla tekercselés van. Sorba tudom kötni a 2 tekercset? <_<

Maga az hogy torroid trafo nem jelent csak annyit, hogy jobb a hatásfoka, a mágneses erővonalak alakulása miatt stb. A többire már nem emlékszem :angry:

Megosztás:

Én már lecseréltem, mert volt mire <_< Olyan hideg már ússe lesz. Szerintem lecserélheted. Legfeljebb óvatosabban közlekedsz :angry:

Én még nem cserélem, hiába van mire, keveset is járok vele, de ha azt nézem, hogy jövőhétre még minuszokat is mondanak :S

Megosztás:

félig még tél van vazze...

Tuti nem. Nagyon szakszerű méréssel be tudom határolni hogy milyen évszak van. Leveszek egy ajtókárpitot, megszámolom hány bolha tört el, és ha nem sok, akkor az azt jelenti hogy nyár van. Mivel szerdán egy darab sem tört el, ebből is következik, hogy tutira nyár van <_<

Megosztás:

Tuti nem. Nagyon szakszerű méréssel be tudom határolni hogy milyen évszak van. Leveszek egy ajtókárpitot, megszámolom hány bolha tört el, és ha nem sok, akkor az azt jelenti hogy nyár van. Mivel szerdán egy darab sem tört el, ebből is következik, hogy tutira nyár van <_<

Tél már igen csak nincs már lassan pólóba nyomom olyan melegem van mostanában :angry: Nekem nincs már a kárpitba bolha hála istennek :P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.