Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Én meg arra lennék kívácsi, ha sport kipufogót vennék. Miért írják mellé, hogy kivéve ECOTEC? Ha simát teszek rá azzal változik valami, vagy nem úgy fog működni, esetleg valami baja lesz a motornak?

Nagy hangot akarsz vagy azt, hogy menjen az autó? Kettő együtt ritkán jön össze. <_<

Szívóoldal,kipufogóoldalhoz csak a vezérlés módosítással együtt (érdemes?) hozzányúlni. Egy ilyen komplett rendszer ami dob rajta kb. 10-15%-ot az belekerül vagy 200-ba alsó hangon.

Megosztás:

Nagy hangot akarsz vagy azt, hogy menjen az autó? Kettő együtt ritkán jön össze. :angry:

Szívóoldal,kipufogóoldalhoz csak a vezérlés módosítással együtt (érdemes?) hozzányúlni. Egy ilyen komplett rendszer ami dob rajta kb. 10-15%-ot az belekerül vagy 200-ba alsó hangon.

Jó nekem a gyári is. Csendes, lehet vele suhanni a kertek alatt <_< De ha mégis rávenném magam, akkor is csak hátsót tennék fel, hogy egy kicsit duruzsoljon. Nem a teljesítmény növekedés a cél, hanem hangzavar :P Szóval akkor milyen végdob kell az ECOTEC-hez?

Megosztás:

Jó nekem a gyári is. Csendes, lehet vele suhanni a kertek alatt <_< De ha mégis rávenném magam, akkor is csak hátsót tennék fel, hogy egy kicsit duruzsoljon. Nem a teljesítmény növekedés a cél, hanem hangzavar :angry: Szóval akkor milyen végdob kell az ECOTEC-hez?

Győr-Szeged lyukas középdobbal egy 1.0-ás swiftben=komoly büntetés értéke volt. Szétszakadt a fejem a végére.

Megosztás:

Győr-Szeged lyukas középdobbal egy 1.0-ás swiftben=komoly büntetés értéke volt. Szétszakadt a fejem a végére.

Előző autómnál elöl a motor után a levezető cső szakadt le amikor átmentem egy vasúti átkelőnél mert olyan frankó volt a köves megcsinálva. Azt hittem vadászgépek vannak körülöttem olyan volt a hangja. :angry:

De amúgy zsír volt 1 napig mert csendesen mentem 4.ben 40-el lopakodó üzemmódban hangtalanúl, aztán vissza kettő előzésnél, és mintha egy Harley ment volna kipufogó nélkül! <_<

Megosztás:

Előző autómnál elöl a motor után a levezető cső szakadt le amikor átmentem egy vasúti átkelőnél mert olyan frankó volt a köves megcsinálva. Azt hittem vadászgépek vannak körülöttem olyan volt a hangja. :angry:

De amúgy zsír volt 1 napig mert csendesen mentem 4.ben 40-el lopakodó üzemmódban hangtalanúl, aztán vissza kettő előzésnél, és mintha egy Harley ment volna kipufogó nélkül! <_<

Anno a Ladára szerkesztettem egyet magamnak. A hátsódob a hattyúnyaktól 60 mm-es futószalag hengerből készült. A tompító része 1,25-ös hidegenhengerelt acéllemezből 100 mm-es átmérővel 25 cm hosszú. A 60-as cső beeresztve 15 centire, körbe kifúrkálva. A végén meg u.olyan 60-as cső végnek kiperemezve. Mennyei hangja volt az 1.6-os motornak. Az Y és a középdob eredeti gyári volt. :P

Megosztás:

Anno a Ladára szerkesztettem egyet magamnak. A hátsódob a hattyúnyaktól 60 mm-es futószalag hengerből készült. A tompító része 1,25-ös hidegenhengerelt acéllemezből 100 mm-es átmérővel 25 cm hosszú. A 60-as cső beeresztve 15 centire, körbe kifúrkálva. A végén meg u.olyan 60-as cső végnek kiperemezve. Mennyei hangja volt az 1.6-os motornak. Az Y és a középdob eredeti gyári volt. :angry:

Olvasni is dúrva volt nem hogy még a hangja! <_<

Megosztás:

Jó nekem a gyári is. Csendes, lehet vele suhanni a kertek alatt <_< De ha mégis rávenném magam, akkor is csak hátsót tennék fel, hogy egy kicsit duruzsoljon. Nem a teljesítmény növekedés a cél, hanem hangzavar :angry: Szóval akkor milyen végdob kell az ECOTEC-hez?

nekem is szétvolt rohadva, akkor már megcsináltattam katalizátortól kezdve "sport" közép és vég dob, nem üvöltős, kellemesen duruzsol, autópályán se fejfájós. nem mondom h javult a teljesítmény de érezhetően dinamikusabb lett

Megosztás:

"Ennek lényege, hogy a járművekben egy nagyjából cigarettásdoboz méretű fedélzeti egységet – On Board Unit-ot (OBU) – helyeznének el, amit a tervek szerint a díjszedő társaság jelképes letétért biztosítana a tulajdonosoknak. A készülék helyzetét műholdas vagy mikrohullámú (DSRC) helymeghatározó eszközökkel folyamatosan rögzítik, s az adatokat rendszeresen továbbítják az elszámoló-központnak, így pontosan mérhető, melyik jármű, mikor, hány kilométert tett meg a díjköteles úthálózaton."

meg anyátok... mérnem egyből chipet a bőr alá?

Megosztás:

nekem is szétvolt rohadva, akkor már megcsináltattam katalizátortól kezdve "sport" közép és vég dob, nem üvöltős, kellemesen duruzsol, autópályán se fejfájós. nem mondom h javult a teljesítmény de érezhetően dinamikusabb lett

Ha arra kerülne sor, én se az üvöltős változatot részesíteném előnybe. Csak Duruzsoljon <_<

Megosztás:

"Ennek lényege, hogy a járművekben egy nagyjából cigarettásdoboz méretű fedélzeti egységet – On Board Unit-ot (OBU) – helyeznének el, amit a tervek szerint a díjszedő társaság jelképes letétért biztosítana a tulajdonosoknak. A készülék helyzetét műholdas vagy mikrohullámú (DSRC) helymeghatározó eszközökkel folyamatosan rögzítik, s az adatokat rendszeresen továbbítják az elszámoló-központnak, így pontosan mérhető, melyik jármű, mikor, hány kilométert tett meg a díjköteles úthálózaton."

Igen, vonalkódot neki mint az X ötösnek <_<

Megosztás:

Becsomagolom alufóliába, aztán keresse a műhódját <_<

Megosztás:

Nemsoká lesz robotpilótás autó is. Már most sem kell sok hozzá,mert van már radaros távolságtartó tempomat,sávfigyelő rendszer,táblafelismerő rendszer. Már csak össze kellene kapcsolni őket.

Aztán ha elfelejtik a Gps térképen frissíteni az új körforgalmat,akkor az majd feldobja az unalmas utazást.

Megosztás:

Nemsoká lesz robotpilótás autó is. Már most sem kell sok hozzá,mert van már radaros távolságtartó tempomat,sávfigyelő rendszer,táblafelismerő rendszer. Már csak össze kellene kapcsolni őket.

Aztán ha elfelejtik a Gps térképen frissíteni az új körforgalmat,akkor az majd feldobja az unalmas utazást.

Magát vezető autót már most lehetne csinálni. (csinálnak is, de nem adják el).

Egyedüli ok, amiért nincs, hogy jogilag ki lenne a felelős egy balesetért.

Amúgy nyilván nem úgy működnek, hogy nézik a GPS-t, és a kis nyilat próbálják a vonalon tartani <_< :angry:

Megosztás:

Magát vezető autót már most lehetne csinálni. (csinálnak is, de nem adják el).

Egyedüli ok, amiért nincs, hogy jogilag ki lenne a felelős egy balesetért.

Amúgy nyilván nem úgy működnek, hogy nézik a GPS-t, és a kis nyilat próbálják a vonalon tartani <_< :angry:

Kombinálják a gpst a táblafelismerést meg a sávtartást. Máshogy nem tudom elképzelni.

Az emberi helyzetfelismerést gépekkel jelenleg nem lehet helyettesíteni. Győrben az ódi motorokat is kézzel rakják össze,mert a gép össze tudja rakni hibás alkatrészekről is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.