Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Szép délutánt!

Szerintetek egy hengerfejes F Astrát, vagy egy generátorhibás és jobb hátul összezúzott B Vectrát érdemesebb (olcsóbb) megcsináltatni? Csak egy kocsi, vagy egy sem marad a kettő közül. Sajnos képpel nem tudok szolgálni jelenleg...

Mindegyik a "mennyire gáz" kérdéstől függ, a hengerfejes mit takar , csak tömítés, vagy elrepedt a HF, a Vecinél meg mekkora a karosszéria kár. Amikor elszakadt a vezérműszíjam és összekócolódtak a szelepek, 50 ezer volt az anyagköltség, bontot HF+ síkolás, komplett vezérlés csere, tömítések, termosztát, szimeringek, olaj , hűtőfolyadék. De én amúgy is Astra pártis vagyok, ugyhogy van részrehajlás. :D

Megosztás:

Szép délutánt!

Szerintetek egy hengerfejes F Astrát, vagy egy generátorhibás és jobb hátul összezúzott B Vectrát érdemesebb (olcsóbb) megcsináltatni? Csak egy kocsi, vagy egy sem marad a kettő közül. Sajnos képpel nem tudok szolgálni jelenleg...

Nemá'! Hengerfejes lett a Jürgen?

Megosztás:

Üdv Cartársak!

Bocs hogy ide írok, de úgy gondolom ez a topic olvasottabb mint ami nekem most kéne. Szóval a problémám az hogy kotyog a jobb első kereke a kocsinak és csámpázik az úton. Megemeltem, megrángattam és arra jutottam, hogy kerékcsapágy. A legnagyobb gondom pedig az hogy szerda estére kéne a kocsi. Kérdésem a következő. Házilag mennyi az esélye hogy ki tudom barkácsolni a régit és berakni az újat? Ha jól gondolom akkor "zégeres" a biztosítása a csapágynak. Gondolom kikötöm az agyból a féltengelyt meg a trapézgömbfejet és ennyi. Esetleg le kell venni a gólyalábat is hozzá? Hogyan tudnám kiszedni a gólyalábból a csapágyat? Mi lenne a megfelelő célszerszám? Ha jól gondolom az agyba illik besajtolni (pl satuval, egy beütővel) a csapágyat. A gólyalábba hogy tudnám betenni?

Előre is kössz és még egyszer bocs a rossz topicért. :D

Üdv Petya

Megosztás:

Üdv Cartársak!

Bocs hogy ide írok, de úgy gondolom ez a topic olvasottabb mint ami nekem most kéne. Szóval a problémám az hogy kotyog a jobb első kereke a kocsinak és csámpázik az úton. Megemeltem, megrángattam és arra jutottam, hogy kerékcsapágy. A legnagyobb gondom pedig az hogy szerda estére kéne a kocsi. Kérdésem a következő. Házilag mennyi az esélye hogy ki tudom barkácsolni a régit és berakni az újat? Ha jól gondolom akkor "zégeres" a biztosítása a csapágynak. Gondolom kikötöm az agyból a féltengelyt meg a trapézgömbfejet és ennyi. Esetleg le kell venni a gólyalábat is hozzá? Hogyan tudnám kiszedni a gólyalábból a csapágyat? Mi lenne a megfelelő célszerszám? Ha jól gondolom az agyba illik besajtolni (pl satuval, egy beütővel) a csapágyat. A gólyalábba hogy tudnám betenni?

Üdv Petya

Ha jól rémlik a leírás, akkor préselni kell, tehát kompletten ki kell szedni a rugóstagot. Volt aki bele tudta kalapálni megfelelő átmérőjű csővel, de ahhoz is ki kell szedni.

Megosztás:

Üdv Cartársak!

Üdv Petya

Szerintem inkább a talpasod lóg ennyire, ha kerékcsapágy lóg ennyire annak menet közben durva hangja van.

Megosztás:

Üdv Cartársak!

Üdv Petya

Ha kell egy jó szerelő Földváron,csak szólj! :lol:

Megosztás:

Üdv mindenkinek! Rég jártam erre......

Tavasz előtt a szerelőm rendbe rázta a verdát.....50 darab ezressel lettem szegényebb! Amit cserélt: 4 új gyertya, lengőkarszilentek, jobbos - balos stabilizátor, vezérműszíj, és a hozzá tartozó feszítőgörgő, és vezető görgő, olajcsere, benzinszűrő csere, kipufogó tűzkarika, gyújtás kábel szett!

Szerintem olcsón megúsztam..... Mi a véleményetek? :D Zotya! Kitekert keréknél nekem is morgott, a törött stabilizátor cseréje megoldotta a problémát :lol:

Megosztás:

És én mit írtam?

Elfelejtetted már, belinkeljem? :D

Üdv mindenkinek! Rég jártam erre......

Tavasz előtt a szerelőm rendbe rázta a verdát.....50 darab ezressel lettem szegényebb! Amit cserélt: 4 új gyertya, lengőkarszilentek, jobbos - balos stabilizátor, vezérműszíj, és a hozzá tartozó feszítőgörgő, és vezető görgő, olajcsere, benzinszűrő csere, kipufogó tűzkarika, gyújtás kábel szett!

Szerintem olcsón megúsztam..... Mi a véleményetek? :D

Nem vészes, de akkor gondolom a gyujtás kábel nem gyári lett.... :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.