Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

De nekem kitölti a kerékjárati ívet a kerék, és nem fér be a fejem a kerék, és a sárvédő közé a fejem :D (és majd ha egyszer nagy leszek, akkor a helyet nem gumival fogom elfoglalni, hanem a felnivel :) )

Gumi meg már nemis kell a felnire mi??? :D majd csak ugy ˝vason˝ :D

Megosztás:

Van ott azért több különbség is mint 1-2mm :) de amugy mivel kisebb az oldalfala, ezért még inkább biztonságosabb is :D meg ugye a nagyobb tapadó felület is...

Ha kisebb lesz a kerék+gumi átmérője akkor az olyan,mintha nagyobb lenne a difi végáttétel. Tehát jobban gyorsul.

Ha nagyobb lesz a kerék átmérője a váltóméretnél,akkor a végsebesség nő,gyorsulás csökken.

Nyilván a váltóméreteknél 1-2mm nem számít ilyen téren.

Megosztás:

Viszont ugyanúgy vannak lassítójelek ott is. :) Na meg ha nem áll a váltó neked, akkor mit csinálsz? :D Ha meg vörös a jelző, akkor az sem hobbiból. :D

Lassújel lesz az, nem lassító :D

Ha vörös a jelző, azt is meg lehet haladni, de csak asszem 15 km/h sebesség alatt, és külön engedéllyel (bár utóbbit nem igazán vágom)

Megosztás:

Lassújel lesz az, nem lassító :D

Ha vörös a jelző, azt is meg lehet haladni, de csak asszem 15 km/h sebesség alatt, és külön engedéllyel (bár utóbbit nem igazán vágom)

Bizt.ber. hiba esetén. Ha villog a hívó, akkor 5, ha sárga villog, akkor 20. Lassító és lassú jelek is hívják. :)

Megosztás:

Vannak a télen vékonyat csoport és a télen is széleset csoport.

Gumisok között is kb.50-50% az arány a két tábor között.

Ha nonstop tökig érő hó lenne kis hazánkban, akkor lenne értelme az eszetlenül keskeny guminak. Viszont általában ritkán következik ez be, ezért semmi probléma nincs a szélesebb gumival, mivel szárazon meg kell.

Megosztás:

Vannak a télen vékonyat csoport és a télen is széleset csoport.

Gumisok között is kb.50-50% az arány a két tábor között.

Nekem volt fent 195/50 r15, utánna 175/65 r14 most pedog 185/60 r14 van...különbséget nemigazán vettem észre rajtuk...bár a 15ös nem volt fent sokáig, mert egy elöregedett kukára itélt gumi volt, csak addig volt fent még nem szereztem be a 14es télieket...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.