Dáwid Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Miért ? Kell az újabb kék ledhez...? :) Nem, de az én műszeregységemre olyan megy, és nem passzolok el mindent, ami lehet hogy még nekem is kelleni fog :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=iziYDSecbkU&feature=fvhr :) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nemrég adta megállt a pumpa a kocsimban, hazavontattak, 2 óra volt mire rájöttem hogyan kell leszívni a tankból a benzint, pont tele volt. Ezután percek alatt leengedtem belőle 20 litert. Van két gerendavégekből össz3ezskábált rámpám, az önindítóval feljártam rá, lehúztam a csatit, kitekertem a 6 db csavart, kivettem a pumpát. Levettem a tartószerkezetről a régit, lehúztam a csövet, felraktam a másikat, odaforrasztottam a két pólust, vissza cső, bilincs, vissza a tankba ,6 csavar meghúz, csati vissza motor indítt. Szerinted mi tart ebben fél óránál tovább? :) Nekem kb. amig erőt gyűjtenék, és rászánnám magam hogy nekiálljak. :D Aztán előtte egy sör. Rámpáraállás után egy sör. Benzinleeresztés után egy sör, 6 darab csavar kitekerés után egy sör, pumpa kivétel után egy sör. Na ennyi pia után meg úgysem ülök kocsiba, bemennék a gép elé fórumozni. :D Igy tehát kb. 2 nap. Na de nekem szerencsére nincs ilyen gondom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Kiemeltem neked... :D Na jó de ez csak azért volt mert még nem tudtam hogyan kell megcsapolni a tankot. :D Nem arról volt szó, hogy alkalmas körülmények között mennyi idő alatt tudod kicserélni. Gondolom nem tartod magadnál mindig a következőket: 20+ literes kanna cső Gerenda Forrasztópáka Érted már mire szeretnék kilyukadni? Első levelemben benne volt, hogy hosszabb utakat tervezek az autóval, és jelenleg egyedül a benzinpumpától félek (de azért át lesz nézetve a kocsi, és sok minden apróságot kicseréltetek még). Teszkóba járáshoz jó a búgó benzinpumpa, rádió elnyomja. De tervbe van véve Szlovénia, Ausztria, Németország, Bulgária, Lengyelország, Erdély, stb. Ha nem mind idén, a maradék jövőre. Öten, rengeteg cuccal, autópályán végig. :) Még egy kép a miértekről: link lett belőle Ott a pont :D Kanna nincs, ha pont teletank van, és olyan messze lennék otthonról ahonnan nem tudnák vontatásban segítséget kérni valszeg egyszerűen leengedném az útra a plusszt. :D Gerenda helyet megemelem az egyik oldalát, tartalék pumpa, kábelsarú a bekötéshez meg ott a csomitatóban. De természetesen értem mire akarsz kilyukadni, én sem szívesen szerelem a kocsit az út szélén, de ha kell akkor inkább ez mint egy vagyon a trélerre. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 20:19.kor. Ezt még én is értem,pedig nem is vagyok vasutas. :D Vegyél 2db kínait! :D Ha annyira félsz,hogy otthagy! :D Caravannál nem tudom hogy van,de nekem ülés felhajt,csövön bilincsek kilazít,pumpát kivesz,berak. Akksit majdnem nehezebb cserélni a Corsában,mint pumpát. :D cserélted már?:) csak mer én is igy kezdtem neki, de a cső ijen kis szaknyelven "izékkel" felvolt fogatva a tankra és nem tudtam ráhuzni az ac szájára :D szal bak tank le csövet leszed ráerőszakol és ugy vissza minden :D nekem vmi gm GO aksim van ez volt benne amikor megvettem 2 éve lesz tavaszal azóta se volt vele semmi gond Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 3 hónapja csináltattam meg :) bal: jobb: jobb első sárvédő (cserélt) díszléc ragasztás, ua a szervíz ugyan akkor: Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Daykiller! Örültem a találkozásnak ma :) Mi annak a boltnak a neve, ahol a Megalight +90% izzókat vetted? (és melyik utcában van? :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 3 hónapja csináltattam meg :D jobb első sárvédő (cserélt) díszléc ragasztás, ua a szervíz ugyan akkor: Ha jól emlékszem már akkor mondtam, hogy pár hónap és újra jelentkezik. :) Tudod ez már belülről rozsdázik és max lassítani tudod a folyamatot, megszüntetni nem. Sajna Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Daykiller! Örültem a találkozásnak ma :) Mi annak a boltnak a neve, ahol a Megalight +90% izzókat vetted? (és melyik utcában van? :D ) Nekem elmondta, de azon nyomban el is felejtettem. Ahogy általában a fontos információkat. :D Pedig a héten még én is beújítok kettőt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Daykiller! Örültem a találkozásnak ma :D Mi annak a boltnak a neve, ahol a Megalight +90% izzókat vetted? (és melyik utcában van? :D ) Én is. :) Telesys kft, Tungsram márkabolt. Cserkész utca elején, ha a berényi útról támadod meg. :D Párban lehet vásárolni, de Jürgennek már jeleztem, hogy biztos drágult már. Január elején vettem amúgy kettőt tartalékba 3885-ért. :D Ne ijedj meg, ha rózsaszínű GE dobozban adják. Ugyanaz. :D Csak nem árulkodott Jürgen? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 3 hónapja csináltattam meg :) Nekem egy éve a teljes ívet cserélték és fújták a jobb oldalon, de eddig nem volt gondom. Akkor ezek szerint nekem is arra kell számítani, hogy hamarosan újra rozsdállik majd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nekem egy éve a teljes ívet cserélték és fújták a jobb oldalon, de eddig nem volt gondom. Akkor ezek szerint nekem is arra kell számítani, hogy hamarosan újra rozsdállik majd? Nem. Beligrom nem cserélte az ívet csak javította. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Én is. :D Telesys kft, Tungsram márkabolt. Cserkész utca elején, ha a berényi útról támadod meg. :D Párban lehet vásárolni, de Jürgennek már jeleztem, hogy biztos drágult már. Január elején vettem amúgy kettőt tartalékba 3885-ért. :D Ne ijedj meg, ha rózsaszínű GE dobozban adják. Ugyanaz. :D Csak nem árulkodott Jürgen? :D :lol: Nem árulkodtam, pár napja ő is megkérdezte tőlem, hogy nekem Megalight van-e, és ha igen, hol vettem. :D Ez a Megalight dolog csak így szájról-szájra terjed. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Én is. :) Telesys kft, Tungsram márkabolt. Cserkész utca elején, ha a berényi útról támadod meg. :D Párban lehet vásárolni, de Jürgennek már jeleztem, hogy biztos drágult már. Január elején vettem amúgy kettőt tartalékba 3885-ért. :D Ne ijedj meg, ha rózsaszínű GE dobozban adják. Ugyanaz. :D Csak nem árulkodott Jürgen? :D Muszáj volt neki, mert elfelejtettem kérdezni, amikor ott voltam még :D Ő meg a címet felejtette el :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Ha jól emlékszem már akkor mondtam, hogy pár hónap és újra jelentkezik. :) Tudod ez már belülről rozsdázik és max lassítani tudod a folyamatot, megszüntetni nem. Sajna Az éle, pereme hogy tud belülről rohadni...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Az éle, pereme hogy tud belülről rohadni...? Attól, hogy emberi szemmel az egy vékony lemez, attól még van vastagsága, belseje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Tényleg! :D Engem hiába, én melléfogtam kezdi elengedni a ragasztó főleg a nyári kánikulában. :) Kicsit körbejártam a kocsit, felnyitottam a mociháztetőt, lassan de biztosan fogy a vízem, amióta megvettem azóta ilyen, most is öntöttem utána fél liter fagyállót. A szelepfedél szép olajos, ezek a parafák ennyit bírnak? :D Mintha az anyagon szivárogna átt az olaj. Kiürítettem a bödönt, és megnéztem az injektorházat, szép tiszta: :D Na amióta megvan a kocsi azóta volt kb 3-4 szelepfedéltömítés csere, ebből 2-t én csináltam. Az utolsónál 3-4 csavart jobban meghúztam mint a többit, most kb szintben van mind a 8 meg figyeltem a nyomatékolásra. Hát ez folyó/ fogyó víz......termosztát cső végén a gumi nem illeszkedik, a hűtő is folyat. Szerintem nézd meg hogy kiegyenlítő tartályok könyökcsövei nincsenek-e eltörve, régen ott szivárgott. Pár liter víz , pár liter fagyálló, időjárástól függően. Ha hűlni fog akkor ugy megy bele a -72 C os mint a huzat. Higítás nélkül, mert ami benne van az már olyan fene tudja, volt pár liter Glicosam, Tescos fagyálló, aztán meleg volt desztvízet toltam bele. Gabor nekem kb 10-12 db 5 literes flakonom van otthon, ha az egyik kocsit full tankoljuk, akkor megy a tartályokba is. Tudod ablakmosó,fagyálló. Jah van egy lomis 10 literes fém, csőrrel- már bánom hogy a 15 literest nem vettem meg, ami még ott volt a piacon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nekem egy éve a teljes ívet cserélték és fújták a jobb oldalon, de eddig nem volt gondom. Akkor ezek szerint nekem is arra kell számítani, hogy hamarosan újra rozsdállik majd? hát én ugy gondoltam h ívet cserélnek, de mégse, mind1 ez már másik sztori volt :) szal sztem neked nem. az enyémet most kb csak kiegyengették és lefestették :D szal NE PARÁZZ :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Az éle, pereme hogy tud belülről rohadni...? Nyúlj be kézzel a perem alá és meglátod. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 http://pics.coldline.hu/pics/156380-20110116-uA1Y8S.jpg :) az enyém tiszta olaj. az para? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nyúlj be kézzel a perem alá és meglátod. :) Oké. De akkor abba a hanyag munka is benne van. Nem ? Attól, hogy emberi szemmel az egy vékony lemez, attól még van vastagsága, belseje. Belseje...? Üreges? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Belseje...? Üreges? Nem, csak lemez. Vastagsága van annak is, nemde? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nem, csak lemez. Vastagsága van annak is, nemde? Igen. De akkor nincs mindkét oldala rendesen megkezelve igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 :D Nem árulkodtam, pár napja ő is megkérdezte tőlem, hogy nekem Megalight van-e, és ha igen, hol vettem. :D Ez a Megalight dolog csak így szájról-szájra terjed. :) Itt vannak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts