hakapeszimaki Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 130-140 óra szerint. Hogy ténylegesen mennyi volt, nem tudom, akkor még hallani sem lehetett GPS-ről... :) De jól mentek, mennek azok a kis szutykok. 40Le, <700kg... Egy 20eFt-os GPS-nek miért hisztek jobban? Sebesség meghatározásában a legpontatlanabbak a GPS-ek.Mármint amit kapsz a boltban. Két út széli sebességjelző mellett szoktam elmenni, az egyik Akasztón a másik Kiskőrösön van. 60-nál az akasztói 54-et a kiskőrösi meg 58-at mutat,akkor melyiknek higgyek? :D Pedig azok lézeresen vagy radar-elven működnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Egy 20eFt-os GPS-nek miért hisztek jobban? Sebesség meghatározásában a legpontatlanabbak a GPS-ek.Mármint amit kapsz a boltban. Két út széli sebességjelző mellett szoktam elmenni, az egyik Akasztón a másik Kiskőrösön van. 60-nál az akasztói 54-et a kiskőrösi meg 58-at mutat,akkor melyiknek higgyek? :) Pedig azok lézeresen vagy radar-elven működnek. Az útszéli mérők pontatlanok. Ugyanúgy hibahatárral rendelkeznek. A környéken is van vagy 3 és egyszer kipróbáltam, hogy mind mellett fixen 50-es óraállással mentem el...mindegyik mást mutatott az 50..60 intervallumon belül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Egy 20eFt-os GPS-nek miért hisztek jobban? Sebesség meghatározásában a legpontatlanabbak a GPS-ek.Mármint amit kapsz a boltban. Két út széli sebességjelző mellett szoktam elmenni, az egyik Akasztón a másik Kiskőrösön van. 60-nál az akasztói 54-et a kiskőrösi meg 58-at mutat,akkor melyiknek higgyek? :) Pedig azok lézeresen vagy radar-elven működnek. Miért gondolod, hogy az pontos? Veszprémen belül is tudok olyanokat mutatni, amelyek ca. 5 km/h-s eltéréssel mérnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Miért gondolod, hogy az pontos? Veszprémen belül is tudok olyanokat mutatni, amelyek ca. 5 km/h-s eltéréssel mérnek. Hol írtam én ilyet,hogy azok pontosak,amikor kifejtettem,hogy nem azok?! :) A GPS-t miért gondoljátok,hogy pontos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Hol írtam én ilyet,hogy azok pontosak,amikor kifejtettem,hogy nem azok?! :) A GPS-t miért gondoljátok,hogy pontos? Nem pontos, de pontosabb, mint a többi lakossági kereskedelemben fellehető eszközök. "a GPS a pillanatnyi sebességet doppler-elven méri. Az elérhető pontosság 0.05 m/s (0.18 km/h), ami igencsak pontosnak mondható. Az autó kilométerórájához viszonyított eltérést tehát nem a GPS-nek köszönhetjük, hanem a jármű biztonsági okokból kicsit "félrekalibrált" műszerének." Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Pont ezért írom, hogy nem éri meg kockáztatni. Hát ez az, az astrán már legalább annyit elértem, ha gond van legalább a hiba okát meg tudom állípítani, olyan sok elektronika nincs benne. A forgalmi szerint X12XE 48KW, az úgy 65 paci. 16 szelep, meg úgy láttam hengerenkéntis, de ebben nem vagyok biztos. Még a gyertyákat is csak telefonos segitséggel találtam meg. :D Szerinted az E betű mi a fenét jelent? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
blakahblakah Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Esetleg tippetek van arra, h a mennyezeti kárpitot, h lehet visszaragasztani, h ne lógjon és esztétikus is legyen? Egészen megviselte a nyári nagy meleg és két helyen is elengedte a ragasztás. Az egyik még annyira nem is vész, de a másik iszonyatosan nagy felület és elég visszataszító látvány. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Esetleg tippetek van arra, h a mennyezeti kárpitot, h lehet visszaragasztani, h ne lógjon és esztétikus is legyen? Egészen megviselte a nyári nagy meleg és két helyen is elengedte a ragasztás. Az egyik még annyira nem is vész, de a másik iszonyatosan nagy felület és elég visszataszító látvány. Köszi! Kárpitragasztókkal próbálkoztak páran, eredményesen, de ha egy szépet tudsz szerezni valahonnan, akkor az a legegyszerűbb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Nem pontos, de pontosabb, mint a többi lakossági kereskedelemben fellehető eszközök. "a GPS a pillanatnyi sebességet doppler-elven méri. Az elérhető pontosság 0.05 m/s (0.18 km/h), ami igencsak pontosnak mondható. Az autó kilométerórájához viszonyított eltérést tehát nem a GPS-nek köszönhetjük, hanem a jármű biztonsági okokból kicsit "félrekalibrált" műszerének." Nem tudom...én azért megnéznék egyszer két különböző GPS-t,hogy ugyanannyit mutat-e ugyanabban az autóban egy időben. :) Aki mérte már megtudja mondani,hogy mekkora különbség van a km/h és a GPS által mért sebesség között? Gondolom a különbség a sebesség növelésével egyre csak nő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Esetleg tippetek van arra, h a mennyezeti kárpitot, h lehet visszaragasztani, h ne lógjon és esztétikus is legyen? Egészen megviselte a nyári nagy meleg és két helyen is elengedte a ragasztás. Az egyik még annyira nem is vész, de a másik iszonyatosan nagy felület és elég visszataszító látvány. Köszi! Nézelődj bontókban. Rengeteg szívást megsporólhatsz. Ha mindenképp ragasztani akarod érdeklődj zotya cartársunknál. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
blakahblakah Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Kárpitragasztókkal próbálkoztak páran, eredményesen, de ha egy szépet tudsz szerezni valahonnan, akkor az a legegyszerűbb :) Akkor be kell szereznem valamifélét, aztán remélhetőleg én is eredményesen zárom le a történetet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Nem tudom...én azért megnéznék egyszer két különböző GPS-t,hogy ugyanannyit mutat-e ugyanabban az autóban egy időben. :) Aki mérte már megtudja mondani,hogy mekkora különbség van a km/h és a GPS által mért sebesség között? Gondolom a különbség a sebesség növelésével egyre csak nő... Kis kerekekkel 5-8 között, a nyárival pontos. Rosszul gondolod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Akkor be kell szereznem valamifélét, aztán remélhetőleg én is eredményesen zárom le a történetet. :D Mint már Tibibácsi is emlegette Zotyát támadd meg a dologgal. Kárpitos is volt valamikor :D (meg ő már megcsinálta, de ha jól emlékszem Misinek is volt ilyen projektje) Én tettem egy dojcs bontottat. Hibátlan :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
blakahblakah Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Mint már Tibibácsi is emlegette Zotyát támadd meg a dologgal. Kárpitos is volt valamikor :D (meg ő már megcsinálta, de ha jól emlékszem Misinek is volt ilyen projektje) Én tettem egy dojcs bontottat. Hibátlan :) Ha szabad érdeklődnöm az mennyibe fájt neked? Egyébként meg köszi a tippeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Ha szabad érdeklődnöm az mennyibe fájt neked? Egyébként meg köszi a tippeket! Háttőőőő... kaptam :) (vettem akkor egy fél autót, és egy pár "vackot" már csak úgy elhozhattam.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Sziasztok! Valamit találtam a kocsimban az anyós ülés jobb oldalán ugy néz ki mint egy cső bomba de mi ez valójában köszi a segítséget.. a kép ide van feltöltve http://kepfeltoltes.hu/view/110116/2011011...ltoltes.hu_.jpg Milyen speciális szerszám kell a hátsó műanyag borítás leszedéséhez mivel el szakadt az ablakmosó cső vezetéke... 5 ajtós F astra.. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Sziasztok! Valamit találtam a kocsimban az anyós ülés jobb oldalán ugy néz ki mint egy cső bomba de mi ez valójában köszi a segítséget.. a kép ide van feltöltve http://kepfeltoltes.hu/view/110116/2011011...ltoltes.hu_.jpg Milyen speciális szerszám kell a hátsó műanyag borítás leszedéséhez mivel el szakadt az ablakmosó cső vezetéke... 5 ajtós F astra.. Köszi Az övfeszítő "patronja" az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Sziasztok! Valamit találtam a kocsimban az anyós ülés jobb oldalán ugy néz ki mint egy cső bomba de mi ez valójában köszi a segítséget.. a kép ide van feltöltve http://kepfeltoltes.hu/view/110116/2011011...ltoltes.hu_.jpg Milyen speciális szerszám kell a hátsó műanyag borítás leszedéséhez mivel el szakadt az ablakmosó cső vezetéke... 5 ajtós F astra.. Köszi Az az övfeszítő patron. A burkolatokat torx csavarok rögzítik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Az az övfeszítő patron. A burkolatokat torx csavarok rögzítik. Kösszi mindenre gondoltam csak erre nem és ez általában minden ilyen korú autóban van mert nekem volt pl egy swiftem illetve egy régebbi fiat azokban ilyet nem találtam Még egyszer köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Nem tudom...én azért megnéznék egyszer két különböző GPS-t,hogy ugyanannyit mutat-e ugyanabban az autóban egy időben. :) Aki mérte már megtudja mondani,hogy mekkora különbség van a km/h és a GPS által mért sebesség között? Gondolom a különbség a sebesség növelésével egyre csak nő... Nyári mérettel nekem pontos, télivel kb. 5%-kal mutat többet az óra, mint a navi. Az AstraF-nél ez kb 10% volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Kis kerekekkel 5-8 között, a nyárival pontos. Rosszul gondolod. Ha a kerékméret megfelelő, akkor a sebességkülönbség (ha van) állandó, ha nem, akkor százalékosan állandó... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Nekem a régi vectra-mban konkrétan 10%ot tévedett a sebességmérő a gyári méretű gumival :) Elején nem volt gyanús, mivel első autóm volt, akkor kezdtem vezetni, de azér hamar rájöttem a turpisságra. Az volt a leggyanúsabb, hogy autópályán túl sokan előztek meg, persze 130nál 118körül mentem valójában :D Mikor meglett a GPSünk akkor tudtam bemérni mik a valós sebességek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Sziasztok! Valamit találtam a kocsimban az anyós ülés jobb oldalán ugy néz ki mint egy cső bomba de mi ez valójában köszi a segítséget.. a kép ide van feltöltve http://kepfeltoltes.hu/view/110116/2011011...ltoltes.hu_.jpg Milyen speciális szerszám kell a hátsó műanyag borítás leszedéséhez mivel el szakadt az ablakmosó cső vezetéke... 5 ajtós F astra.. Köszi Lehet, hogy az a csőbomba egyszer majd megmenti az életed :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Hello Inkább ne legyen rá szükség sose... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január16, 2011 Megoszt Elküldve Január16, 2011 Hello Inkább ne legyen rá szükség sose... Én is azt mondom. A légzsák is ez a kategória. Az egyedüli dolog ami jó ha van az autóban csak használni ne keljen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts