Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

130-140 óra szerint. Hogy ténylegesen mennyi volt, nem tudom, akkor még hallani sem lehetett GPS-ről... :) De jól mentek, mennek azok a kis szutykok. 40Le, <700kg...

Egy 20eFt-os GPS-nek miért hisztek jobban?

Sebesség meghatározásában a legpontatlanabbak a GPS-ek.Mármint amit kapsz a boltban.

Két út széli sebességjelző mellett szoktam elmenni, az egyik Akasztón a másik Kiskőrösön van. 60-nál az akasztói 54-et a kiskőrösi meg 58-at mutat,akkor melyiknek higgyek? :D Pedig azok lézeresen vagy radar-elven működnek.

Megosztás:

Sebesség meghatározásában a legpontatlanabbak a GPS-ek.Mármint amit kapsz a boltban.

Két út széli sebességjelző mellett szoktam elmenni, az egyik Akasztón a másik Kiskőrösön van. 60-nál az akasztói 54-et a kiskőrösi meg 58-at mutat,akkor melyiknek higgyek? :) Pedig azok lézeresen vagy radar-elven működnek.

Az útszéli mérők pontatlanok. Ugyanúgy hibahatárral rendelkeznek. A környéken is van vagy 3 és egyszer kipróbáltam, hogy mind mellett fixen 50-es óraállással mentem el...mindegyik mást mutatott az 50..60 intervallumon belül.

Megosztás:

Két út széli sebességjelző mellett szoktam elmenni, az egyik Akasztón a másik Kiskőrösön van. 60-nál az akasztói 54-et a kiskőrösi meg 58-at mutat,akkor melyiknek higgyek? :) Pedig azok lézeresen vagy radar-elven működnek.

Miért gondolod, hogy az pontos? Veszprémen belül is tudok olyanokat mutatni, amelyek ca. 5 km/h-s eltéréssel mérnek.

Megosztás:

Hol írtam én ilyet,hogy azok pontosak,amikor kifejtettem,hogy nem azok?! :)

A GPS-t miért gondoljátok,hogy pontos?

Nem pontos, de pontosabb, mint a többi lakossági kereskedelemben fellehető eszközök.

"a GPS a pillanatnyi sebességet doppler-elven méri. Az elérhető pontosság 0.05 m/s (0.18 km/h), ami igencsak pontosnak mondható. Az autó kilométerórájához viszonyított eltérést tehát nem a GPS-nek köszönhetjük, hanem a jármű biztonsági okokból kicsit "félrekalibrált" műszerének."

Megosztás:

Pont ezért írom, hogy nem éri meg kockáztatni.

Hát ez az, az astrán már legalább annyit elértem, ha gond van legalább a hiba okát meg tudom állípítani, olyan sok elektronika nincs benne.

A forgalmi szerint X12XE 48KW, az úgy 65 paci. 16 szelep, meg úgy láttam hengerenkéntis, de ebben nem vagyok biztos. Még a gyertyákat is csak telefonos segitséggel találtam meg. :D

Szerinted az E betű mi a fenét jelent? :)

Megosztás:

Esetleg tippetek van arra, h a mennyezeti kárpitot, h lehet visszaragasztani, h ne lógjon és esztétikus is legyen?

Egészen megviselte a nyári nagy meleg és két helyen is elengedte a ragasztás. Az egyik még annyira nem is vész, de a másik iszonyatosan nagy felület és elég visszataszító látvány.

Köszi!

Megosztás:

Esetleg tippetek van arra, h a mennyezeti kárpitot, h lehet visszaragasztani, h ne lógjon és esztétikus is legyen?

Egészen megviselte a nyári nagy meleg és két helyen is elengedte a ragasztás. Az egyik még annyira nem is vész, de a másik iszonyatosan nagy felület és elég visszataszító látvány.

Köszi!

Kárpitragasztókkal próbálkoztak páran, eredményesen, de ha egy szépet tudsz szerezni valahonnan, akkor az a legegyszerűbb :)

Megosztás:

Nem pontos, de pontosabb, mint a többi lakossági kereskedelemben fellehető eszközök.

"a GPS a pillanatnyi sebességet doppler-elven méri. Az elérhető pontosság 0.05 m/s (0.18 km/h), ami igencsak pontosnak mondható. Az autó kilométerórájához viszonyított eltérést tehát nem a GPS-nek köszönhetjük, hanem a jármű biztonsági okokból kicsit "félrekalibrált" műszerének."

Nem tudom...én azért megnéznék egyszer két különböző GPS-t,hogy ugyanannyit mutat-e ugyanabban az autóban egy időben. :)

Aki mérte már megtudja mondani,hogy mekkora különbség van a km/h és a GPS által mért sebesség között? Gondolom a különbség a sebesség növelésével egyre csak nő...

Megosztás:

Köszi!

Nézelődj bontókban. Rengeteg szívást megsporólhatsz. Ha mindenképp ragasztani akarod érdeklődj zotya cartársunknál. :)

Megosztás:

Nem tudom...én azért megnéznék egyszer két különböző GPS-t,hogy ugyanannyit mutat-e ugyanabban az autóban egy időben. :)

Aki mérte már megtudja mondani,hogy mekkora különbség van a km/h és a GPS által mért sebesség között? Gondolom a különbség a sebesség növelésével egyre csak nő...

Kis kerekekkel 5-8 között, a nyárival pontos.

Rosszul gondolod.

Megosztás:

Akkor be kell szereznem valamifélét, aztán remélhetőleg én is eredményesen zárom le a történetet. :D

Mint már Tibibácsi is emlegette Zotyát támadd meg a dologgal. Kárpitos is volt valamikor :D (meg ő már megcsinálta, de ha jól emlékszem Misinek is volt ilyen projektje) Én tettem egy dojcs bontottat. Hibátlan :)

Megosztás:

Mint már Tibibácsi is emlegette Zotyát támadd meg a dologgal. Kárpitos is volt valamikor :D (meg ő már megcsinálta, de ha jól emlékszem Misinek is volt ilyen projektje) Én tettem egy dojcs bontottat. Hibátlan :)

Ha szabad érdeklődnöm az mennyibe fájt neked?

Egyébként meg köszi a tippeket!

Megosztás:

Sziasztok!

Valamit találtam a kocsimban az anyós ülés jobb oldalán ugy néz ki mint egy cső bomba de mi ez valójában köszi a segítséget.. a kép ide van feltöltve

http://kepfeltoltes.hu/view/110116/2011011...ltoltes.hu_.jpg

Milyen speciális szerszám kell a hátsó műanyag borítás leszedéséhez mivel el szakadt az ablakmosó cső vezetéke... 5 ajtós F astra..

Köszi

Megosztás:

Sziasztok!

Valamit találtam a kocsimban az anyós ülés jobb oldalán ugy néz ki mint egy cső bomba de mi ez valójában köszi a segítséget.. a kép ide van feltöltve

Milyen speciális szerszám kell a hátsó műanyag borítás leszedéséhez mivel el szakadt az ablakmosó cső vezetéke... 5 ajtós F astra..

Köszi

Az övfeszítő "patronja" az.

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi

Az az övfeszítő patron.

A burkolatokat torx csavarok rögzítik.

Megosztás:

Nyári mérettel nekem pontos, télivel kb. 5%-kal mutat többet az óra, mint a navi. Az AstraF-nél ez kb 10% volt...

Megosztás:

Nekem a régi vectra-mban konkrétan 10%ot tévedett a sebességmérő a gyári méretű gumival :) Elején nem volt gyanús, mivel első autóm volt, akkor kezdtem vezetni, de azér hamar rájöttem a turpisságra. Az volt a leggyanúsabb, hogy autópályán túl sokan előztek meg, persze 130nál 118körül mentem valójában :D Mikor meglett a GPSünk akkor tudtam bemérni mik a valós sebességek.

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi

Lehet, hogy az a csőbomba egyszer majd megmenti az életed :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.