Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Végre valaki. :)

amúgy már nem emlékszem mér van így (csak mert az ezer sztem is kézenfekvőbb, meg a 10K is 10000 pl a pókeroldalakon) csak arra h a gimibe aki a kilóra 1000-et mondott az 2 egyest kapott :D

Elküldve
És szerinted melyik felel meg jobban a célnak?

(talán a bosch?)

Én a Valeo-t választottam mert szerintem a jobb terítés a fontos, ráadásul kanyargós, szerpentines úton nagyon korrektül bevilágít a kanyarba épp a jó terítés miatt.

Elküldve
amúgy már nem emlékszem mér van így (csak mert az ezer sztem is kézenfekvőbb, meg a 10K is 10000 pl a pókeroldalakon) csak arra h a gimibe aki a kilóra 1000-et mondott az 2 egyest kapott :D

Ezt kicsit furcsállom... :)

"SI-prefixumokat lehet hozzátenni a mértékegységekhez, hogy az eredeti egység valahányszorosaihoz jussunk. Mindegyik prefixum a 10 hatványa. Például a kilo- ezerszerest, a milli- ezredrésznyit jelent, így ezer milliméter egy méter és ezer méter egy kilométer. A prefixumokat nem lehet többszörösen alkalmazni: a kilogramm milliomod része milligramm és nem mikrokilogramm."

olvasmány... :D

Elküldve
Ezt kicsit furcsállom... :)

"SI-prefixumokat lehet hozzátenni a mértékegységekhez, hogy az eredeti egység valahányszorosaihoz jussunk. Mindegyik prefixum a 10 hatványa. Például a kilo- ezerszerest, a milli- ezredrésznyit jelent, így ezer milliméter egy méter és ezer méter egy kilométer. A prefixumokat nem lehet többszörösen alkalmazni: a kilogramm milliomod része milligramm és nem mikrokilogramm."

Ki a faxom beszélt mértékegységekről? Én a köznyelvben használt szlengről beszélek, és abban a kiló az száz. :D

Elküldve
Ki a faxom beszélt mértékegységekről? Én a köznyelvben használt szlengről beszélek, és abban a kiló az száz. :D

És más, idióta baromságait kötelező átvenni? :D Mert ez a köznyelv? :)

Elküldve
Ezt kicsit furcsállom... :D

És a kvadrillió után a kvadrilliárd jön? :)

Vagy a csrillió?

Elküldve
Végre valaki. :D

Szlengben vannak olyan régi elnevezések, hogy ha hibás ha nem akkor is tudja mindenki miről szól :)

Ha azt mondod van két kilód, akkor az 200 at jelent, de két kg dinnye az 2000g.

Ezen ne veszekedjetek már, de még vitatkozni se érdemes.

Elküldve
Szlengben vannak olyan régi elnevezések, hogy ha hibás ha nem akkor is tudja mindenki miről szól :)

vagy 200deka :D

Elküldve

Az okosabbak nem használják a hibás szlengeket. :D

Elküldve

Ha pedig van 200000-m, akkor van két kiló rongyom... Értem én... Nem vagyok butus... :D

Elküldve
Ha pedig van 200000-m, akkor van két kiló rongyom... Értem én... Nem vagyok butus... :)

két kilód van :D

amúgy gagyipédia nem játszik...

és az nem magyarázat h 1 kg az 1000g mert ugyanúgy 100dkg is...

szal engem még mindig nem győztetek meg :D

Elküldve
két kilód van :D

amúgy gagyipédia nem játszik...

és az nem magyarázat h 1 kg az 1000g mert ugyanúgy 100dkg is...

szal engem még mindig nem győztetek meg :D

Én sem értem a dkg-ot... Logikusan dg-nak kellene lenni... :) :D

Elküldve
Én sem értem a dkg-ot... Logikusan dg-nak kellene lenni... :) :D

Vagy talán mégis... A deka jelölése da v dk. Ennyi. :D

Egyébként meg nem rossz a Wiki. Fenntartásokkal kell kezelni, de nem rossz.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.