Dáwid Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Nekem pl a Barum gumikat nem ajánlották a gáztöltő állomáson aki van csávó mondta neki pl 1éven belül a 4ből 3-om szálszakadásos lett... A képről kellene a négy felni meg a dobbetétek! :) Mekkora a felni és mennyi volt ha kérdezhetném? Füstlámpa helyett nem lenne olcsóbb ha esetleg lefóliáztatnád? mert pl neten szoktam látni lámpára való füstfóliát vagy az úgy nem jó? :D Én nagyon sokáig jártam Barumokkal, és nem volt velük gondom soha. Igaz hogy a Conti egy "kicsit" jobban tapad, de mondjuk annyival drágább is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Attól függ ki a cimbid.:D Tűzoltó (Szekszárdon) Totya. Ismered? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Nekem pl a Barum gumikat nem ajánlották a gáztöltő állomáson aki van csávó mondta neki pl 1éven belül a 4ből 3-om szálszakadásos lett... A képről kellene a négy felni meg a dobbetétek! :) Mekkora a felni és mennyi volt ha kérdezhetném? Füstlámpa helyett nem lenne olcsóbb ha esetleg lefóliáztatnád? mert pl neten szoktam látni lámpára való füstfóliát vagy az úgy nem jó? :D 110ezerbe állt meg így a felni, 36volt a felni, 20ért ujrafújattam, 50ezer a 4 gumi rá, meg szerelés esztergálás ilyenek, de még kell vennem 16 csavart hozzá... A lámpával lehet olcsóbb úgy... de szerintem... mivel most milliomos lettem, időmilliomos, lehet szétszedem a lámpákat és kifestem a házát feketére, ezt mondták már páran, hogy attol feketül az egész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 110ezerbe állt meg így a felni, 36volt a felni, 20ért ujrafújattam, 50ezer a 4 gumi rá, meg szerelés esztergálás ilyenek, de még kell vennem 16 csavart hozzá... A lámpával lehet olcsóbb úgy... de szerintem... mivel most milliomos lettem, időmilliomos, lehet szétszedem a lámpákat és kifestem a házát feketére, ezt mondták már páran, hogy attol feketül az egész. :D Kicsivel többért autóval együtt kapni 4 felnit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 szétszedem a lámpákat és kifestem a házát feketére Képeket csinálj. Előtte, közbe, utána. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Nekem pl a Barum gumikat nem ajánlották a gáztöltő állomáson aki van csávó mondta neki pl 1éven belül a 4ből 3-om szálszakadásos lett... A képről kellene a négy felni meg a dobbetétek! :) Mekkora a felni és mennyi volt ha kérdezhetném? Füstlámpa helyett nem lenne olcsóbb ha esetleg lefóliáztatnád? mert pl neten szoktam látni lámpára való füstfóliát vagy az úgy nem jó? :D Szegény ember már azt sem tudja vegyen-e gumit egyáltalán! :D Akkor bedobok én is egy örökzöld témát: Szerintem a Castrol olaj szar!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 :D Kicsivel többért autóval együtt kapni 4 felnit :) leírtam mi mennyi, pont te kötsz bele?? 200ért milyen autó van, és milyen az az alufelni? :D Ha a gumit megveszed már magában az 50ezer... akkor mi sok neked ebben az árban?? Sp-t ne hozd fel ő másvilág :D Képeket csinálj. Előtte, közbe, utána. :D már leszoktam róla, de csinálok akkor :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Ma bevásároltam ismét a Tungsram boltban. :) 1 pár H1-es Megalight +90% ködlámpába, valamint kiokosított a nőszemély, hogy 21/4W-os izzó az, amelyik kell a Caravan hátsó lámpába mint helyzetjelző/ködlámpa. :D Így vettem olyan kettőt, valamint még kettő 21W-os egyszálast. :D Most már mindenhol Tungsram izzó van. :D Meg ha már arra jártunk - boltunkban úgysem volt 1000W-os reflektorizzó, ahol bevásárolunk egyébként - vettünk a MÁV-nak Tungsramot. Kiváncsiak vagyunk, hogy ez meddig bírja. Kb 1600Ft egy ilyen Tungsram, ami meg benne volt az Kanlux márkájú, 300Ft. :D Ünnepek között cseréltük ki a budai sorompóőrhely vonatmegfigyelő lámpájában és tegnap estig bírta. :D Ja meg lehet ott kapni 24V-os H4-es izzókat is, amik majd jók lesznek a móri vonal vonatmegfigyelő lámpáiba, mert azok valamilyen motoroslámpaszerűségek. :lol: Legalább azok is működni fognak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Hát hogy be se kelljen menni, ha odaértünk. :D Élmény volt utazni az autódban, ég és föld a különbség aközött meg az enyém között :) Az enyém kb. 3-szor olyan hangos (belülről legalábbis :D ), szarabbul is gyorsul, de ami főleg zavaró, hogy állandóan párás. Hozzád beülök, semmi pára. Nálam azzal kezdődik az indulás, hogy ablaktörlés - belülről (ami igazából semmit se ér addig, amíg nem fűt a motor, kb. félpercenként lepárásodik újra minden)... Nálad meg ki lehet látni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Élmény volt utazni az autódban, ég és föld a különbség aközött meg az enyém között :) Az enyém kb. 3-szor olyan hangos (belülről legalábbis :D ), szarabbul is gyorsul, de ami főleg zavaró, hogy állandóan párás. Hozzád beülök, semmi pára. Nálam azzal kezdődik az indulás, hogy ablaktörlés - belülről (ami igazából semmit se ér addig, amíg nem fűt a motor, kb. félpercenként lepárásodik újra minden)... Nálad meg ki lehet látni :D Egy pollenszűrő csere, és a pollenszűrő környékének kitakarítása sokat segít ezen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Ma bevásároltam ismét a Tungsram boltban. :) 1 pár H1-es Megalight +90% ködlámpába, valamint kiokosított a nőszemély, hogy 21/4W-os izzó az, amelyik kell a Caravan hátsó lámpába mint helyzetjelző/ködlámpa. :D Így vettem olyan kettőt, valamint még kettő 21W-os egyszálast. :D Most már mindenhol Tungsram izzó van. :D Meg ha már arra jártunk - boltunkban úgysem volt 1000W-os reflektorizzó, ahol bevásárolunk egyébként - vettünk a MÁV-nak Tungsramot. Kiváncsiak vagyunk, hogy ez meddig bírja. Kb 1600Ft egy ilyen Tungsram, ami meg benne volt az Kanlux márkájú, 300Ft. :D Ünnepek között cseréltük ki a budai sorompóőrhely vonatmegfigyelő lámpájában és tegnap estig bírta. :D Ja meg lehet ott kapni 24V-os H4-es izzókat is, amik majd jók lesznek a móri vonal vonatmegfigyelő lámpáiba, mert azok valamilyen motoroslámpaszerűségek. :lol: Legalább azok is működni fognak. :D Én azt néztem minap izzócserekor hátul, hogy a foglalatra mindkét oldalon az van ráírva, hogy 21/4W. Holott, csak a baloldalon van benne olyan csati, amire a 21/4-es izzó passzol, a jobboson csak szimpla 21-es. Hogy is van ez akkor? -_- (bár a baloldali 21/4-es is érdekes dolog, tulajdonképpen bármilyen kapcsolóállásban ugyan úgy világít). Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Egy pollenszűrő csere, és a pollenszűrő környékének kitakarítása sokat segít ezen :D Igen, nyáron volt cserélve pollenszűrő (bár az is igaz, hogy a szerevízben cserélték, szóval kitudja...). Az első eső alkalmával úgy nézett ki az autó, mintha fehér lenne az üveg :) Látni meg semmit se lehetett. De feltétlen megnézem, ha nem lesz ilyen szar idő mint ma. Javasoltak páramentesítő sprayt. Kipróbáltam. Jó volt, egészen addig, amíg sötétben nem kellett menni... Akkor minden szembejövő autó szivárványos csíkokat világított elém, látni meg annyit se láttam, mint ha párás lett volna... szóval azóta a csomagtartóban pihen a spray, max. a jobbos ablakot fújom be vele, mert azt nem érem el a szivaccsal :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Élmény volt utazni az autódban, ég és föld a különbség aközött meg az enyém között :D Az enyém kb. 3-szor olyan hangos (belülről legalábbis :D ), szarabbul is gyorsul, de ami főleg zavaró, hogy állandóan párás. Hozzád beülök, semmi pára. Nálam azzal kezdődik az indulás, hogy ablaktörlés - belülről (ami igazából semmit se ér addig, amíg nem fűt a motor, kb. félpercenként lepárásodik újra minden)... Nálad meg ki lehet látni :DÉn azt néztem minap izzócserekor hátul, hogy a foglalatra mindkét oldalon az van ráírva, hogy 21/4W. Holott, csak a baloldalon van benne olyan csati, amire a 21/4-es izzó passzol, a jobboson csak szimpla 21-es. Hogy is van ez akkor? :D (bár a baloldali 21/4-es is érdekes dolog, tulajdonképpen bármilyen kapcsolóállásban ugyan úgy világít). Alaposan takarítsd le belülről a szélvédőt. De tényleg nagyon alaposan. Szilikonmentes ablaktisztítóval és nem fényes újságpapírral. Anno EPK ajánlotta nekem a piros műanyagflakonos, kék kupakos ablaktisztítót és nálam nagyon bevált. Azóta nekem sem párásodik be. :) De amúgy lehet még attól is, hogy beázik valahol a kocsi. Caravannál kicsit máshogy van. Oda mindkettő oldalra 21/4W kell helyzetjelzőnek, minden más 21W-os. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Alaposan takarítsd le belülről a szélvédőt. De tényleg nagyon alaposan. Szilikonmentes ablaktisztítóval és nem fényes újságpapírral. Anno EPK ajánlotta nekem a piros műanyagflakonos, kék kupakos ablaktisztítót és nálam nagyon bevált. Azóta nekem sem párásodik be. :) De amúgy lehet még attól is, hogy beázik valahol a kocsi. Caravannál kicsit máshogy van. Oda mindkettő oldalra 21/4W kell helyzetjelzőnek, minden más 21W-os. :D A jelzés szerint itt is úgy van, csak a foglalat nem úgy lett kialakítva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Élmény volt utazni az autódban, ég és föld a különbség aközött meg az enyém között :) Az enyém kb. 3-szor olyan hangos (belülről legalábbis :D ), szarabbul is gyorsul, de ami főleg zavaró, hogy állandóan párás. Hozzád beülök, semmi pára. Nálam azzal kezdődik az indulás, hogy ablaktörlés - belülről (ami igazából semmit se ér addig, amíg nem fűt a motor, kb. félpercenként lepárásodik újra minden)... Nálad meg ki lehet látni :D Elvileg csak 8le különbség van a két motor között. (Amikor kijöttek a gyárból) Azt meg szerintem alig lehet érezni. Én is cserélnék egy körre,hogy másnak milyen az 1.2nz,sz corsája. Mert az enyém a 45le-höz képest elég jól megy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Elvileg csak 8le különbség van a két motor között. (Amikor kijöttek a gyárból) Azt meg szerintem alig lehet érezni. Én is cserélnék egy körre,hogy másnak milyen az 1.2nz,sz corsája. Mert az enyém a 45le-höz képest elég jól megy... Hát ezaz... Az enyében már megdöglött az idők folyamán néhány paci. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Hát ezaz... Az enyében már megdöglött az idők folyamán néhány paci. :D Tavaly lett mérve az enyém és a 75 lóerő még mindig megvan és a 128Nm forgatónyomaték. :D Ha a motor jó állapotban van, akkor nem veszít az erejéből. Ja amúgy láttam azt a fehér Caravan-t én is ma. :D Jól összetörték. Enyém is így nézett ki tavaly nyáron... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Hát ezaz... Az enyében már megdöglött az idők folyamán néhány paci. :) Hidrotőkék nagyon zenélnek? (Ha nagyon odavannak nem emelik rendesen a szelepeket) Gyertyák,kábelek? Olajat mennyire fogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Tavaly lett mérve az enyém és a 75 lóerő még mindig megvan és a 128Nm forgatónyomaték. :D Ha a motor jó állapotban van, akkor nem veszít az erejéből. Ja amúgy láttam azt a fehér Caravan-t én is ma. :D Jól összetörték. Enyém is így nézett ki tavaly nyáron... :) Keréken mérve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 leírtam mi mennyi, pont te kötsz bele?? 200ért milyen autó van, és milyen az az alufelni? :D Ha a gumit megveszed már magában az 50ezer... akkor mi sok neked ebben az árban?? Sp-t ne hozd fel ő másvilág :D Ne hisztizz :) :D Nekem az a sok benne, hogy átlépte azt a határt, ami nálam nagyon mélyen meg van húzva. Túl sok számjegy :D Sp-től nem is veszek felnit, nála mást kell venni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Keréken mérve? Még szép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Még szép. Az faja,mert elvileg a motor ennyi,a hajtáson veszít olyan 5-10%-ot. Fizetni kellett a mérésért? Mennyi egy ilyen művelet kb.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Az faja,mert elvileg a motor ennyi,a hajtáson veszít olyan 5-10%-ot. Most szkenneljem be a grafikont (már ha megtalálom)? Mondjuk itthon pont nincs szkenner. Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Hidrotőkék nagyon zenélnek? (Ha nagyon odavannak nem emelik rendesen a szelepeket) Gyertyák,kábelek? Olajat mennyire fogy? Nem vészes a hangjuk (szerintem), olaj meg szinte semmi nem fogyott nyár óta. Az is lehet, hogy csak én vagyok túl kényes, és rosszul érzékeltem a dolgot a motorral kapcsolatban. Mindenesetre, a már máshol említett, időközönként megjelenő rángatással feltétlen kell valamit kezdeni, az a legzavaróbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Most szkenneljem be a grafikont (már ha megtalálom)? Mondjuk itthon pont nincs szkenner. Én elhiszem,nem azért mondtam. De például a VW-nek voltak olyan motorjai (1.4 MPI? talán),hogy papíron volt csak 60ló,mert így olcsóbb biztosítási kategóriába esett.De hozzátenném,hogy olyan mondta ezt,akinek ilyen motor dolgozik a Cordoba kombijában :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts