CoolAdam Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Nem. :D De egy munkatársam eredetileg villanymozdony szerelő, Ő már vezetett egyet fűtőházon belül. :D Segédüzemről persze. -_- Értem! Azért egyszer egy utat el tudnák viselni ott! :lol: :) :) :D biztos király lenne!!! :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Egy mozdonyt? Nem nehéz. Pl egy szilit elég könnyű. :D Vááá aláverő gépsor!! De utáljuk ezt. :D Mindig szétverik a váltófűtéseinket. :) Hát még egy Taurust! Kitolod a sebességszabályozó kart, aztán hátradőlsz... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
CoolAdam Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Hát még egy Taurust! Kitolod a sebességszabályozó kart, aztán hátradőlsz... :D :D :D :D :D :D jaaa.. egyszer néztem videót egy Szergejről aztán mondja csávó hát van benne kb 2370 liter gázolaj ez egy kb 600-700 km re elég!! :lol: -_- :) :) :D :D komoly!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Értem! Azért egyszer egy utat el tudnák viselni ott! :D :lol: :) :D biztos király lenne!!! :D :D :D Amint lesz melóm és lehetőségem én is kipróbálom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Értem! Azért egyszer egy utat el tudnák viselni ott! :D :lol: :) :D biztos király lenne!!! :D :D :D Amióta a megszaporodtak az ellenőrzések, nem nagyon engednek fel a gépre a mozdonyvezetők senkit... Félnek az NKH-soktól. Bár, azt hallottam, hogy ez csak a Trakcióra igaz, a Cargora nem, oda nem mehet fel gépre az NKH-s (vbo-s) ellenőrizni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 bariköztbe befüstölt a calibra :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 bariköztbe befüstölt a calibra :) De gyors voltál... :D (Dugattyúk még le sem álltak mikor beírtad) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Amióta a megszaporodtak az ellenőrzések, nem nagyon engednek fel a gépre a mozdonyvezetők senkit... Félnek az NKH-soktól. Bár, azt hallottam, hogy ez csak a Trakcióra igaz, a Cargora nem, oda nem mehet fel gépre az NKH-s (vbo-s) ellenőrizni :D Mindenkire érvényes. Általános dolog. Ha trakciós gép húzza, akkor ugyanúgy érvényes rá a szigorítás, hogy csak egyedül lehet a vezérállásban, illetve ha elhagyja a vezérállást, akkor főkapcsoló ki és áramszedő le, villanymozdony esetén. :) Bár télen elnézőbbek a fűtés miatt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neodd Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Mindenkire érvényes. Általános dolog. Ha trakciós gép húzza, akkor ugyanúgy érvényes rá a szigorítás, hogy csak egyedül lehet a vezérállásban, illetve ha elhagyja a vezérállást, akkor főkapcsoló ki és áramszedő le, villanymozdony esetén. :) Bár télen elnézőbbek a fűtés miatt. :D Hát, majd egyszer elmesélem a dolgot, amit hallottam, csak nem itt. Majd "élőben", leírni túl hosszú lenne :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Én már "vezettem" mozdonyt kb. 40-50 km-t. Kis tárcsát kellett tekergetni és azzal lehetett gyorsítani/lassítani. Meg az éberségjelző zajongott mindig. Pécsről jöttünk haza éjjel, mert a vonatunk nem Kaposvár hanem a Barcs felé ment. Sopronból mentünk volna Dombóvárra. Az volt a legviccesebb, hogy a pécsi és a soproni állomásfőnök vitatkozott arról, hogy merre is megy az a vonat. :D Később kaptam 1 levelet a GYSEV-től, hogy akkor is arra megy és kész. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 A sihuhu topicba! Lehúztam 13 évet a MÁVINFORMATIKA KFT-nél, illetve az elődnél. Akkoriban sokat utazgattam mindenféle mozdonyon! Még a Román határon is rendszeresen átjártam, Kürtösnél. Nem semmi idők voltak! Persze sokszor szidtam a békaugrasztót! Éjszakáztam is a békéscsabai állomáson. Általában asztalon aludtunk, vastag szivacson. A rendezőről sokszor bejártak a vasutasok kávézni a forgalmi irodába, mozdonnyal! Olyankor az ablak alatt állt meg a böhöm mozdony egy-egy órára. Az emeleti ablakok folyamatosan zizegtek míg ott ette a fene őket! Szerintem egy hónapig eljárnék annyi gázolajjal, ami egy ilyen kávézás alatt elment! :) Megesett egyszer, hogy hajnali háromkor csörög a telefon. Föltápászkodok a szivacsról, nagy álmosan... tessééék! Kürtösről telefonált egy libuska adatrögzítő hölgyemény. A kérdése az volt, hogy a monitorra az van kiírva, hogy üssön ENTER-t. Mia frász ez! Most mit csináljak? Hát talán üsse le az ENTER billentyűt! Az melyik? Jaaa!!! Bocsi!!!! A 80-as évek közepe volt. Az IBM XT a maga turbós 8 Mhz-ével 3.30-as DOS-al nagyon korszerű gép volt! :D Húúú, de rég volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Nekem meg azért nem fizetik az autós bejárást, mert: 1. mégis csak a MÁV-nál dolgozom. :D 2. vasúti tömegközlekedéssel be tudok járni. :D Amúgy én csak 2,4Ft-ot kapok kilométerenként a cégesem vezetéséért. :D A kosarasemelősért már 3Ft-ot. :D Annyit képesek adni? :D :D Én hasonló emelőkosarasért egy napra 976ft bruttót kapok... függetlenül attól, hogy mennyit megyek-ha megyek... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Misinek boldogot! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 De gyors voltál... :) (Dugattyúk még le sem álltak mikor beírtad) tudtam h nem csak én nézem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 hív a vasút, vár a máv.... mi van itt ? :) :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 tudtam h nem csak én nézem :D Nincs jobb műsor? :) Nálunk az asszony mehet a hálóba, ha ezt vagy ilyent akar nézni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 mi van itt ? Akiket a mozdony füstje megcsapott.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Nincs jobb műsor? :) Nálunk az asszony mehet a hálóba, ha ezt vagy ilyent akar nézni. :D Mik vannak nálatok a hálóban??? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 És milyen pozitív változást vettél észre? Ősszel én is gondolkodtam rajta, mikor kiégett már mindkét izzó, de olyan qva drága a szofitaLEd az izzóhoz képest, hogy nekem nem ért annyit a dolog. Ez már egy fél éves LED, csak most haver adott egy kegyetlen gyilkolós belső világítást (9LED egy sofitában :D ), és amik eddig voltak azokat most betoltam kívülre. A változás annyi, hogy "kicsit" fölé lőttem a feladatnak :) ha leejtek egy csavart a kocsi mögött, simán megtalálom a fényénél. A tábla meg már szinte vakít, így autómosás után. Holnap teszek bele izzókat, mert ez nagyon durva lett, és dolgozom valami visszafogottabb változaton :D Próbáltam képeket csinálni, de nem igazán adja vissza :D (telefonos) http://pics.coldline.hu/pics/154952-20110112-ZFBYBT.jpg http://pics.coldline.hu/pics/154953-20110112-hAdG6Y.jpg http://pics.coldline.hu/pics/154954-20110112-V3k5ZX.jpg Tehát kék. :D Neeeeeeeem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Nincs jobb műsor? :) Nálunk az asszony mehet a hálóba, ha ezt vagy ilyent akar nézni. :D a valóvilágnak már vége :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Akiket a mozdony füstje megcsapott.... olvastam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 a valóvilágnak már vége :D Nagyon le vagyok maradva...kövezzetek meg, de nekem nincs TV-m. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Nagyon le vagyok maradva...kövezzetek meg, de nekem nincs TV-m. :) Hát nem veszítesz sokat :D :D Annyi létjogosultsága van a tévémnek, hogy tudok femiligájt, nézni úgy is, hogy nem kell fórumozás közben letennem a tálcára :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Neeeeeeeem :D Valóban. Inkább zöldes.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Valóban. Inkább zöldes.... :) s Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts