Novy Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Igen, az lenne a legcélszerűbb, mert azért mégis úgy kéne, hogy amint kész van, akkor lemegyek, berakja a srác aztán le is ellenőrzi a klímarendszert. 50-70k. 50-70? fú, nem semmi, ahhoz képest, hogy meg lehet venni 20-30ezerért egybe az egészet, vagy 120ért komplett autót,amiben van klíma, ami még lehet működik is... persze lehet rossz is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Horysz Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 sziasztok. csütörtökön vettem a fórumon keresztül egy bontott car 300-ast. elvileg működik, bár a kódot még nem sikerült elküldenie az úriembernek, de ez a kisebb gond. az astrámban egy JVC fejegység volt elég gány módon bekötve, gondolom nem szervíz rakta be, viszont folyamatosan mutatta a dátumot a TID. Mivel nem volt csatlakozóm a car300hoz, így azt is elkértem, de csak egy csonkot kaptam, gondoltam nem baj, majd szépen beforrasztgatok mindent, szín szerint. Ez úgy tűnt működik is, de folyamatosan csak a SAFE feliratot látom. Már kezdtem pánikba esni, amikor szétszedtem, és láttam, hogy nem teljesen azonos a csatlakozóm a rádióval. A legszélesebb csatlakozón elvileg a CAR300 bekötése szerint a felső sor bal oldalán lenne 1 csati, majd alatta 3. Nekem pedig a csatlakozón van a felső sorban 2, és alatta is kettő, tehát a diagnose lábhoz nem megy semmi. (ellenben fölötte van egy test szál, átkötve a (-) csatiról. tud javasolni vki vmit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 sziasztok. csütörtökön vettem a fórumon keresztül egy bontott car 300-ast. elvileg működik, bár a kódot még nem sikerült elküldenie az úriembernek, de ez a kisebb gond. az astrámban egy JVC fejegység volt elég gány módon bekötve, gondolom nem szervíz rakta be, viszont folyamatosan mutatta a dátumot a TID. Mivel nem volt csatlakozóm a car300hoz, így azt is elkértem, de csak egy csonkot kaptam, gondoltam nem baj, majd szépen beforrasztgatok mindent, szín szerint. Ez úgy tűnt működik is, de folyamatosan csak a SAFE feliratot látom. Már kezdtem pánikba esni, amikor szétszedtem, és láttam, hogy nem teljesen azonos a csatlakozóm a rádióval. A legszélesebb csatlakozón elvileg a CAR300 bekötése szerint a felső sor bal oldalán lenne 1 csati, majd alatta 3. Nekem pedig a csatlakozón van a felső sorban 2, és alatta is kettő, tehát a diagnose lábhoz nem megy semmi. (ellenben fölötte van egy test szál, átkötve a (-) csatiról. tud javasolni vki vmit? A SAFE felirat pont a kód miatt van, ha meglesz, és beírod, akkor fog mást is produkálni a rádió. De ne írd be több helyre is, mert a modik nem szeretik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Ne offoljál, mert felnyomatlak Dáwiddal a főnökségnél. :P :D :) :) HE-HE. <--(így már van benne szöveg is :D :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Nyáron felhúztam az "A" oszlop tövébőla hátsó mosó csövét, mert el volt szakadva, és tettem rá egy olyan benzincsövet, ami pont rászorult, most télen elfagyott, meg megtört vhogy, és a törésnél ki is hasadt... most a benzincsőre tettem egy olyan benzincsövet, ami pont rászorul :D Ótósbótba kapható ilyen gumicső igaz?? Tervbe van véve, hogy kiszedem a spircnit, és ahol az első toldás van, odáig kicserélem spricntől. Benzincső bekeményszik hidegben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Nyáron felhúztam az "A" oszlop tövébőla hátsó mosó csövét, mert el volt szakadva, és tettem rá egy olyan benzincsövet, ami pont rászorult, most télen elfagyott, meg megtört vhogy, és a törésnél ki is hasadt... most a benzincsőre tettem egy olyan benzincsövet, ami pont rászorul :D Ótósbótba kapható ilyen gumicső igaz?? Tervbe van véve, hogy kiszedem a spircnit, és ahol az első toldás van, odáig kicserélem spricntől. Benzincső bekeményszik hidegben. Biztos lehet autós boltokban is, de én olyat is láttam hogy a fater akváriumából csórta ki a srác a csövet :) (mondjuk a benzincsőre még mindig rá tudsz húzni egy kerti slagot :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Nyáron felhúztam az "A" oszlop tövébőla hátsó mosó csövét, mert el volt szakadva, és tettem rá egy olyan benzincsövet, ami pont rászorult, most télen elfagyott, meg megtört vhogy, és a törésnél ki is hasadt... most a benzincsőre tettem egy olyan benzincsövet, ami pont rászorul :D Ótósbótba kapható ilyen gumicső igaz?? Tervbe van véve, hogy kiszedem a spircnit, és ahol az első toldás van, odáig kicserélem spricntől. Benzincső bekeményszik hidegben. Barkácsáruházban, mezőgazdasági boltban szoktak lenni különböző átmérőjű gumi-átlátszó műanyag csövek. ( nincs ám elfelejtve a csomag! :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 sziasztok. csütörtökön vettem a fórumon keresztül egy bontott car 300-ast. elvileg működik, bár a kódot még nem sikerült elküldenie az úriembernek, de ez a kisebb gond. az astrámban egy JVC fejegység volt elég gány módon bekötve, gondolom nem szervíz rakta be, viszont folyamatosan mutatta a dátumot a TID. Mivel nem volt csatlakozóm a car300hoz, így azt is elkértem, de csak egy csonkot kaptam, gondoltam nem baj, majd szépen beforrasztgatok mindent, szín szerint. Ez úgy tűnt működik is, de folyamatosan csak a SAFE feliratot látom. Már kezdtem pánikba esni, amikor szétszedtem, és láttam, hogy nem teljesen azonos a csatlakozóm a rádióval. A legszélesebb csatlakozón elvileg a CAR300 bekötése szerint a felső sor bal oldalán lenne 1 csati, majd alatta 3. Nekem pedig a csatlakozón van a felső sorban 2, és alatta is kettő, tehát a diagnose lábhoz nem megy semmi. (ellenben fölötte van egy test szál, átkötve a (-) csatiról. tud javasolni vki vmit? A folyamatos dátum kijelzést a rózsaszín kábel elvágásával produkálja. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Horysz Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 A SAFE felirat pont a kód miatt van, ha meglesz, és beírod, akkor fog mást is produkálni a rádió. De ne írd be több helyre is, mert a modik nem szeretik. nem, a kódot nem tudtam beírni, közben kiderült, hogy nálam nem úgy kellett csinálni, ahogy a leírás írja a gyikben, nekem gyújtáson kellett bekapcsolni, úgy már kijött a code Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Biztos lehet autós boltokban is, de én olyat is láttam hogy a fater akváriumából csórta ki a srác a csövet :D (mondjuk a benzincsőre még mindig rá tudsz húzni egy kerti slagot :) ) Akváriumot csak szerettem volna pár éve... így marad a bót :) hát a harmónikától nem férne oda a slag :D Barkácsáruházban, mezőgazdasági boltban szoktak lenni különböző átmérőjű gumi-átlátszó műanyag csövek. ( nincs ám elfelejtve a csomag! :P ) aham meglesem majd.. bár ez Szerencs, kiba nagy szerencse kell hogy meg tudjak venni bármit is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 50-70? fú, nem semmi, ahhoz képest, hogy meg lehet venni 20-30ezerért egybe az egészet, vagy 120ért komplett autót,amiben van klíma, ami még lehet működik is... persze lehet rossz is. Lutri. :) Ezt meg kifizetem és egy jó ideig le lesz róla a gondom, és garancia is lesz rá... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Sziasztok! Volna 1 kérdésem! Astra F 95-ös X16XEL motor-ban hol van a map szenzor (Levegőmennyiség mérő)? EPC-be nincs ehhez a motorhoz, rákeresgéltem és valaki írta hogy nincs benne map szenzor! Az opel diagnosztikai program az élő adatoknál meg megjeleníti a MAP-szenzor-t V -ban és Bar -ban! motor beindításakor ez is ugyan úgy változik mint a többi szenzor! Kép ezekszerint van benne....vagy esetleg másféle map szenzor? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Norbert Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Sziasztok! Volna 1 kérdésem! Astra F 95-ös X16XEL motor-ban hol van a map szenzor (Levegőmennyiség mérő)? EPC-be nincs ehhez a motorhoz, rákeresgéltem és valaki írta hogy nincs benne map szenzor! Az opel diagnosztikai program az élő adatoknál meg megjeleníti a MAP-szenzor-t V -ban és Bar -ban! motor beindításakor ez is ugyan úgy változik mint a többi szenzor! Kép ezekszerint van benne....vagy esetleg másféle map szenzor? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Norbert A tűzfalnál kéne lennie fent. El van takarva egy vékony műanyaggal. A motorháztető gumitömítésével együtt van az a burkolat is felrakva, amit ugye le kell szedned, mikor pl az esőelvezetőt szeded ki pollenszűrő cserénél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 A folyamatos dátum kijelzést a rózsaszín kábel elvágásával produkálja. :D Piros-szürke :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 A tűzfalnál kéne lennie fent. El van takarva egy vékony műanyaggal. A motorháztető gumitömítésével együtt van az a burkolat is felrakva, amit ugye le kell szedned, mikor pl az esőelvezetőt szeded ki pollenszűrő cserénél. Oké majd megkeresem De ennek a légtomegmérőnek nem a folytószelep elött/után kéne lennie? vagy ez milyen Map szenzor?... :D csak zavar hogy nem találom az epc-be pedíg az utolsó csavar-ig ábrázolva van minden...vagy van ennek valami más neve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Oké majd megkeresem De ennek a légtomegmérőnek nem a folytószelep elött/után kéne lennie? vagy ez milyen Map szenzor?... :) csak zavar hogy nem találom az epc-be pedíg az utolsó csavar-ig ábrázolva van minden...vagy van ennek valami más neve? X16XEL-ben nincs légtömegmérő. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 X16XEL-ben nincs légtömegmérő. :D jajdejó...akkor valaki tud nekem valami pontosat mondani....Rádugom a diagnosztikát és a felsorolt szenzoroknál van Map szenzor...KÉP Mi akar lenni nálam az a MAP szenzor? :D :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 jajdejó...akkor valaki tud nekem valami pontosat mondani....Rádugom a diagnosztikát és a felsorolt szenzoroknál van Map szenzor...KÉP Mi akar lenni nálam az a MAP szenzor? :D :) :) A MAP (Manifold Absolute Pressure) szenzor az a szívócső nyomásérzékelő, az van neked a tűzfalra szerelve, a légtömegmérőt MAF (Mass Air Flow) szenzornak híjják, olyanod nincs elvileg :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 :DTalán ez, és ott van, ahol day írta. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 A MAP (Manifold Absolute Pressure) szenzor az a szívócső nyomásérzékelő, az van neked a tűzfalra szerelve, a légtömegmérőt MAF (Mass Air Flow) szenzornak híjják, olyanod nincs elvileg :) . Vazze..utána néztem és milyen igazad van :) ! Most már tudom mit kell keresnem: :D Köszi szépen! :PTalán ez, és ott van, ahol day írta. :D Igen! ő lessz az! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Ki ismeri ezt a fajta Astrát? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Vazze..utána néztem és milyen igazad van :) ! Most már tudom mit kell keresnem: :D Köszi szépen! Igen! ő lessz az! :P Nekem ugyan ebből az autóból van TPS-em :D Ettől az eladótól vettem én is, gyorsan postázta, és sztem elég olcsón szórja is a cuccokat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Ki ismeri ezt a fajta Astrát? :D Szerintem a képet nem az eladásra szánt kocsiról küldte, csak az -öreg autót veszek-szöveghez illusztrációként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Vazze..utána néztem és milyen igazad van :) ! Most már tudom mit kell keresnem: :D Köszi szépen! Nincs mit :) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 X16XEL-ben nincs légtömegmérő. :D Halihó!nekem a map szenzor helye megvan a burkolat alatt,de a szenzor sehol.Az gáz?x18xe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts